בית פורומים עצור כאן חושבים

האם סיפור שהיא לפני 3000 עדיף משל עכשיו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2011 16:23 לינק ישיר 

אם תבינו ותשכילו שנבואה היא דיבור של התבונה בינה לבין עצמה (כלומר חכם שמדבר עם עצמו) ?! אז תראו כמה יפה הפסוקים בכל מקום בתורה והנ"ך,

תוקן על ידי maxmen ב- 19/12/2011 16:35:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 16:32 לינק ישיר 

מקס

פרוש את משנתך פעם אחד ולתמיד,
איזו בעיה יש לך להגיד שאלוקים דיבר ממש עם עם ישראל כמו שכתוב במקרא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 16:36 לינק ישיר 

דרכם של חז"ל במדרשי האגדה, היא בדיוק כך, כל תובנה שחז"ל רוצים לתת לנו, הם אומרים זאת
בלשון "אמר הקב"ה" (תעשו חיפוש בבר אילן למשל, יצא לכם רק באגדות חז"ל 4000 פעמים של "אמר הקב"ה")
וזה רק מליצה, כן !! הרי מתווכחים מתי אמר בקרובי אקדש, כלומר לא למליצה מבררים כל דבר שאמרו בשמו איפה אמר ומתי אמר, וכאן באגדות חז"ל כל ה'"אמר הקב"ה" הם רק מליצה, והבינו,

תראו לדוגמא איך פירשתי בפרשת שלח לך אנשים, כאן

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2218553&forum_id=1364

שבוע טוב לכולם (הכנתי ושכחתי לשלוח אתמול)

מי לא שואל את השאלה המתבקשת בפרשה הזאת,
אלוקים כביכול נפגע מהעם, ורוצה לחסל אותם מיד כאיש אחד כדברי משה,
ומשה כביכול משכנע אותו תראה המצריים יצחקו עליך,
זה מה שלמשה רבינו היה להגיד ?
האלוקים מתעניין מה יגידו המצרים ?? ואם יגידו אז הוא מוותר לנו ? לא הוא לא מוותר לנו ! הוא ישקר\יעבוד על המצריים כביכול, ויהרוג אותם במשך ארבעים שנה, כך שהמצרים לא ירגישו שהרג אותם,

בקיצור אי אפשר לקבל את כל הדו שיח הזה כפשוטו,

ולכן ברצוני לפרש כך,
למשה רבינו יש שיח עם שכלו וראה שאין, הוא לא מצליח איתם, (= האומה) הם עם של אוכלי חינם = עבדים, אין עם מי להילחם אין מוטיבציה אפי' לדאוג לאוכל הם לא רוצים כמו בפרשת בהעלותך (= ההספסוף)
ולכן יש לו אפשרות לברוח לבד מהעם ולהקים אומה חדשה וחסל כל בעיותיו עם האומה הקשה הזה. שבמילא ימותו במדבר בלי מנהיג, וזה מה שכתוב כאן  "אַכֶּנּוּ בַדֶּבֶר וְאוֹרִשֶׁנּוּ וְאֶעֱשֶׂה אתְךָ לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם מִמֶּנּוּ"

ואז משה חשב לעצמו נוווו אני הגיבור בן מאומץ בממלכת מצרים מה יגידו המצריים ?? הא חשבת שאתה יכול על מצריים 
(יג) וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל יְקֹוָק וְשָׁמְעוּ מִצְרַיִם כִּי הֶעֱלִיתָ בְכֹחֲךָ אֶת הָעָם הַזֶּה מִקִּרְבּוֹ:
(יד) וְאָמְרוּ אֶל יוֹשֵׁב הָאָרֶץ הַזֹּאת שָׁמְעוּ כִּי אַתָּה יְקֹוָק בְּקֶרֶב הָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר עַיִן בְּעַיִן נִרְאָה אַתָּה יְקֹוָק וַעֲנָנְךָ עֹמֵד עֲלֵהֶם וּבְעַמֻּד עָנָן אַתָּה הֹלֵךְ לִפְנֵיהֶם יוֹמָם וּבְעַמּוּד אֵשׁ לָיְלָה:
(טו) וְהֵמַתָּה אֶת הָעָם הַזֶּה כְּאִישׁ אֶחָד וְאָמְרוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר שָׁמְעוּ אֶת שִׁמְעֲךָ לֵאמֹר:
(טז) מִבִּלְתִּי יְכלֶת יְקֹוָק לְהָבִיא אֶת הָעָם הַזֶּה אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לָהֶם וַיִּשְׁחָטֵם בַּמִּדְבָּר:
(יז) וְעַתָּה יִגְדַּל נָא כֹּחַ אֲדֹנָי כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ לֵאמֹר:
(יח) יְקֹוָק אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב חֶסֶד נֹשֵׂא עָוֹן וָפָשַׁע וְנַקֵּה לֹא יְנַקֶּה פֹּקֵד עֲוֹן אָבוֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים:
(יט) סְלַח נָא לַעֲוֹן הָעָם הַזֶּה כְּגֹדֶל חַסְדֶּךָ וְכַאֲשֶׁר נָשָׂאתָה לָעָם הַזֶּה מִמִּצְרַיִם וְעַד הֵנָּה:
(כ) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק סָלַחְתִּי כִּדְבָרֶךָ:
(כא) וְאוּלָם חַי אָנִי וְיִמָּלֵא כְבוֹד יְקֹוָק אֶת כָּל הָאָרֶץ:
(כב) כִּי כָל הָאֲנָשִׁים הָרֹאִים אֶת כְּבֹדִי וְאֶת אֹתֹתַי אֲשֶׁר עָשִׂיתִי בְמִצְרַיִם וּבַמִּדְבָּר וַיְנַסּוּ אֹתִי זֶה עֶשֶׂר פְּעָמִים וְלֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹלִי:
(כג) אִם יִרְאוּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי לַאֲבֹתָם וְכָל מְנַאֲצַי לֹא יִרְאוּהָ:
(כד) וְעַבְדִּי כָלֵב עֵקֶב הָיְתָה רוּחַ אַחֶרֶת עִמּוֹ וַיְמַלֵּא אַחֲרָי וַהֲבִיאֹתִיו אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר בָּא שָׁמָּה וְזַרְעוֹ יוֹרִשֶׁנָּה:
(כה) וְהָעֲמָלֵקִי וְהַכְּנַעֲנִי יוֹשֵׁב בָּעֵמֶק מָחָר פְּנוּ וּסְעוּ לָכֶם הַמִּדְבָּר דֶּרֶךְ יַם סוּף: פ

בקיצור הוא לא חושב לעזוב אותם לא בה בחשבון,
אבל בכל זאת אי אפשר להיכנס ולהילחם בלי מוטיבציה, ומוטיבציה אין לאוכלי חינם במצריים (= עבדים)
ולכן הפיתרון הראלי היא לחכות לדור השני שהם כבר חופשיים לגמרי במדבר ולא היו עבדים אוכלי חינם,
במילא אמר מחר פנו לכם המדבר דרך ים סוף תעשו סיבובים עד שימותו כל הדור האוכלי חינם = עבדים,
ועם הדור השני נצליח להיכנס לארץ ישראל, אבל ברור כבר שמשה בעמצו לא יכניס אותם לארץ ישראל, הרי הוא כבר יהיה בן מאה ועשרים,

וזה עומק דבריהם של חז"ל לגבי מה שניבאו אלדד ומידד,
הם ניבאו שמשה לא מכניס אותם לארץ ישראל, איך ?
פשוט מאוד ראו שהעם לא מוכן הם רוצים לאכול חינם = עבדים עם ראש קטן,
במילא אין עם מי להילחם ולכבוש את ארץ ישראל,

בקיצור: יהושע ראה בזה (בנבואתם של אלדד ומידד) חוצפה ואמר למשה כלם את אלדד ומידד כי הם מורדים בך במשה רבינו,
ומשה רבינו דווקא אהב את נבואתם ואמר הלואי שכולם כל האומה יהיו חכמים כאלה ויבינו מה קורה כאן עם האוכלי חינם,
בקיצור: אין כמו חז"ל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 17:28 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
אני מסכים איתך ותסכים איתי כי אדם ניכר בכעסו  וכן אלוהים  כשהכל בסדר והולך על מי מנוחות ואף אחד לא מרגיז ומעצבן וכפוי טובה ומגעיל אפילו הרשע והכעסן הגדול ביותר לא מתעצבן

גם זה לא מדויק,
יש למשל
שמואל ב', כד א וַיֹּסֶף, אַף-יְהוָה, לַחֲרוֹת, בְּיִשְׂרָאֵל; וַיָּסֶת אֶת-דָּוִד בָּהֶם לֵאמֹר, לֵךְ מְנֵה אֶת-יִשְׂרָאֵל וְאֶת-יְהוּדָה.
בהמשך הסיפור וּדְבַר-יְהווָה, הָיָה אֶל-גָּד הַנָּבִיא, חֹזֵה דָוִד, לֵאמֹר. יב הָלוֹךְ וְדִבַּרְתָּ אֶל-דָּוִד, כֹּה אָמַר יְהווָה--שָׁלֹשׁ, אָנֹכִי נוֹטֵל עָלֶיךָ: בְּחַר-לְךָ אַחַת-מֵהֶם, וְאֶעֱשֶׂה-לָּךְ. יג וַיָּבֹא-גָד אֶל-דָּוִד, וַיַּגֶּד-לוֹ; וַיֹּאמֶר לוֹ הֲתָבוֹא לְךָ שֶׁבַע שָׁנִים רָעָב בְּאַרְצֶךָ אִם-שְׁלֹשָׁה חֳדָשִׁים נֻסְךָ לִפְנֵי-צָרֶיךָ וְהוּא רֹדְפֶךָ, וְאִם-הֱיוֹת שְׁלֹשֶׁת יָמִים דֶּבֶר בְּאַרְצֶךָ--עַתָּה דַּע וּרְאֵה, מָה-אָשִׁיב שֹׁלְחִי דָּבָר.
יד וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל-גָּד, צַר-לִי מְאֹד; נִפְּלָה-נָּא בְיַד-יְהוָה (??? הרי הכל מגיע מהאל, מה זה משנה אם זה דרך רעב, או תבוסה במלחמה, או דֶּבֶר?) כִּי-רַבִּים רַחֲמָו, וּבְיַד-אָדָם אַל-אֶפֹּלָה.
תוצאותיה של בחירה זו היו טו וַיִּתֵּן יְהווָה דֶּבֶר בְּיִשְׂרָאֵל, מֵהַבֹּקֶר וְעַד-עֵת מוֹעֵד; וַיָּמָת מִן-הָעָם, מִדָּן וְעַד-בְּאֵר שֶׁבַע, שִׁבְעִים אֶלֶף, אִישׁ. 
ואז נרגעה ההתפרצות (קרה לכם, לא? מתעצבנים, שוברים קצת כלים, ונרגעים. "הקורע בחמתו חייב, אף על פי שמקלקל הוא אצל הבגד, מתקן הוא אצל יצרו ודעתו מתיישבת עליו")
המפרשים לא הצליחו להבין על מה בדיוק יצא הקצף (זה שגרם להסתת דוד למנות את ישראל באופן ישיר, מה שמביא באופן טבעי לנגף, שאף הוא סוג של ביטוי של זעם של האל. כלומר, האל תיפעל את הזעם של עצמו). רש"י מודה ש"לא ידעתי על מה". מפרשים אחרים מעלים את הטענות "יתכן שהחרון היה על מה שמרדו בדוד בדבר אבשלום ושבע בן בכרי או היה בידם עון נסתר ונעלם מעיני דוד (=תשובת ג'וקר.  ד"פ)" או שעדיין לא שכך חרון האף מענין הגבעונים (איזה מוסרי יהווה! העובדה ששאול הרג גבעונים, או גרם בדרך עקיפה למותם ברעב, על לא עוול בכפם, מוציאה אותו מדעתו! בחייך, לא היה כאן ציווי מנביא על ג'נוסייד! וגם לא קוראים לך דוד! אז באיזו זכות אתה עושה דבר כזה, לכל הרוחות? מרוב עצבים, הוא שולח רעב שלוש שנים לישראל, בלי להסביר למה, מעין אשה שלא מדברת עם בעלה ומצפה שהוא יחפור בשאלת ה'למה'. ובסוף כששואלים אותו הוא אומר זאת, ותומך בנקמת הדם הבין-דורית בבני שאול שדרשו הגבעונים [נחשו מי עוד מרוויח מענין זה]. ולא זו בלבד, אלא ש, מרוב מוסריותו וטובו, חרון האף שלו על חוסר המוסריות של שאול עדיין לא נרגע, והוא נאלץ להרוג עוד 70,000 איש ואשה מבני ישראל, על עוונות מלכם הקודם).
נראה, כמו ממקומות אחרים בתנ"ך, שהמצב הטבעי של יהווה הוא התפרצויות זעם באופן מקרי, שיש להקדים רפואה למכה ולמנוע אותן על ידי שריפת חיות משק וצמחים ארומטיים, מה שמגדיל את מרווח הנשימה עד ההתפרצות הבאה.

בגירסה הפוליתאיסטית, לעומת זאת, מופיע סיפור קצת שונה (אפרופו האשכול ההוא, זוהי דוגמה לכותב תנ"כי שמתקן כדי להמנע מזילוּת האל):
דברי הימים א', כא א וַיַּעֲמֹד שָׂטָן, עַל-יִשְׂרָאֵל; וַיָּסֶת, אֶת-דָּוִיד, לִמְנוֹת, אֶת-יִשְׂרָאֵל.
ויש גם את איוב, שעל גבו הייתה התערבות בין אלוהים לשטן. ואיזו עוצמה ועומק, ועיונים ב'מחשבת ישראל', יש בכך שלשאלת איוב סותם אלוהים את פיו בטיעוני 'נסתרות דרכי האל' ו'צדק נמדד בגודלה של נושאת המטוסים שלך, ולכן ארה"ב תמיד צודקת' כאשר הקורא יודע שהסיבה האמיתית היא התערבות על גבו של מישהו אחר. (דבר חשוב וצודק מאוד, ללא ספק. יש הטוענים שגם שואת יהודי אירופה היא תוצאה של התערבות אלוהים עם השטן, לבחון אם השרידים ישמרו מצוות, וזהו עומק התשובה לשאלת 'איפה היה אלוהים בשואה'. דע מה שתשיב לאפיקורס)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 17:35 לינק ישיר 

זה שאתם ממשיכים עם הקשקושים שלכם ולא יוצא לאביור מהשמים ושורף אתכם
כבר מוכיח שהוא באמת רחום וחנון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 18:03 לינק ישיר 

דייר כתב:
זה שאתם ממשיכים עם הקשקושים שלכם ולא יוצא לאביור מהשמים ושורף אתכם

זה רק מוכיח שאתה עד היום תופס אותו כפי שדוקינס מתאר, וכל חריגה כך מעידה על רחמיו האינסופיים.
אחרת אני לא רואה מה הרבותא הגדולה בכך שאני לא הורג אותך (ואת משפחתך, עירך ועמך) כי לעגת לי או לפינקלשטיין.

תוקן על ידי thepresent ב- 19/12/2011 18:11:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 18:08 לינק ישיר 

אני לועג לך???
אני חולה עליך.
פינקלשטיין זה כבר סיפור אחר.
כנראה שבורא עולם הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 18:12 לינק ישיר 

דייר כתב:

הוא רחום וחנון בזה שברא בריאה באופן כזה שלא כל המשתמשים במכוניות מיד נהרגים, הוא מרחם ומחכה שאנו גם נרחם ונפסיק את ההרג,,
אותו דבר לגבי סרטן, לא נותן סרטן לכולם כדי שהבריאים יחקרו למצוא תרופה לחולים,

הוא מרחם בזה שנתן כאב רעב שנדע שצריך לאכול, אפי' אין לנו חשק לאכול כרגע,
הוא מרחם על תינוק בזה שנטע בנו רחמים וכאב כלפי בכי התינוק,

על זו הדרך, גם ארך אפיים, הוא לא לעולם מרחם אם לא נחפש תרופות אז בסוף שיבוא גם אלינו ח"ו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 19/12/2011 18:13:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 18:19 לינק ישיר 

דייר כתב:
אני לועג לך???
אני חולה עליך.
פינקלשטיין זה כבר סיפור אחר.
כנראה שבורא עולם הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה.

למה?

מה ההבדל בין זה לבין הטענה: "כנראה שסטאלין הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:23 לינק ישיר 

אתה מביא דוגמאות כאלה מצד שני יש דוגמאות רבות לאריכות אפיים בתנ"ך
אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים
היא מתעכבת  או לא מבוצעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:32 לינק ישיר 

דייר כתב:
אתה מביא דוגמאות כאלה מצד שני יש דוגמאות רבות לאריכות אפיים בתנ"ך
אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים
היא מתעכבת  או לא מבוצעת.

צודק. גם אני לא הורג את כל מי שמעצבן אותי. לבטח לא במיידית. נניח 60% אני הורג מיד, ל20% אני מאריך אפי, ול 20% אני מוחל (במיוחד אם הם מענגים אותי בניחוח שריפתם של צמחים ארומטיים או שייכים לבית דוד).
מה שהופך אותי לישות מוסרית ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:33 לינק ישיר 

דייר כתב:
אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים היא מתעכבת  או לא מבוצעת.

לא יודע מה אתך, אבל אני רואה בזה הוכחה לאמיתות התורה בלי טריק ובלי שטיק.

וביתר רצינות. יש לדעתי חוקיות, אולי לא מושלמת, אבל ברורה למדי, באיזה חלק של סיפורי התורה ה' מתעצבן כשמתווכחים אתו, באיזה חלק הוא דווקא סלחן, מה בדיוק מעצבן אותו, וכו'. אתה יכול לשלם את העמלה של פרזנט לפינקלשטיין, והוא ירחיב בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:43 לינק ישיר 

קדימה שיבולת דווקא נשמע מעניין.
פרזנט הוא האריך אפיים לאדם הראשון לקין לדור המבול לדור הפלגה לדור המדבר לכנענים
לסדום ועמורה לבית ראשון ולבית שני ועד ימינו אלה.
לדעתי זה לא רע בכלל אבל עוד פעם זה מצחיק אותי שאני העו"ד של מי שיצר אותי.
לא יודע תתפלל ותשאל אותו ישירות או את מקסמן נביאו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:51 לינק ישיר 

דייר  מי שבאמת צריך לפחד מאלוהים זה אתה וכל אלן שהולכים כמו עיור אחר דברים לא נכונים ומציירים אותו כרחום וחנון רב חסד ואמת-  הוא לא רב חסד הוא כאמור לא רחום, משה רבנו רצה להרגיע אותו ולכן אמר את הקלישאות הללו כי משה הרי ידעה בדיוק מה ה' אתם ממשיכים בדברי החנופה השקריים והקילוסין המטופשים שלא עומד מאחוריהם האמת הנכונה אלוהים הוא לא הדמות שאתם מציירים אותו, הוא משנה דעתו  בין רגע כמו שקרה אצל בלעם שהוא אומר לו לך עם האנשים ומיד משנה את דעתו וכועס עליו כי הוא הלך עם האנשים ושוב משנה את דעתו ונותן לו ללכת.   בימי נח הוא הורס את העולם ולאחר מכך הוא מתנחם, ושוב כועס.  ועוד מובאות רבות קיימות  אבל מספיק להערב ביינתיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 19:56 לינק ישיר 

דייר

בקצרה - יש היררכיה של מקורבי האל (אנשים < בני ישראל < יהודאים < בית דוד, כהנים), ככל שאתה עולה בהיררכיה כך גדלה הסבירות שאלוהים יאריך אפו ואף ימחול, אולי אפילו כלל לא יכעס מלכתחילה, למען האהבה . עוד יש לציין שכותבי התנ"ך נמצאים בדרגים העליונים של ההיררכיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם סיפור שהיא לפני 3000 עדיף משל עכשיו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.