בית פורומים שידוכי חרדים

עד מתי, מה יהיה הסוף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2011 16:33 לינק ישיר 

אלכסה?????????????????????????????????????????????????
למה החלטת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 16:55 לינק ישיר 

הוא ואני BFF

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 18:56 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)

תרשי לי למחות!

"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!

מלבד, שאין בכך שום היגיון, שהרי עדיין נותרו עוד אלפי בחורים אחרים, וכי הכמה שהתארסו זה מה שמשנה..?
לא כול דבר צריך לקחת ברצינות, זה בסדר..

עמקויות, אתה נראה לי בחור שהכול אצלו נחתך שחור או לבן אל פי ההלכה,
ללא עיגולי פינות והיתרים. 
ומתמיהה אותי איך אתה גולש ברשת?! הרי הרבנים יצאו חוצץ נגד זה!  

אשמח לקבל  תשובה...  (ואני לא שואל זאת רק מסקרנות...)  

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 20:49 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)

תרשי לי למחות!

"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!

מלבד, שאין בכך שום היגיון, שהרי עדיין נותרו עוד אלפי בחורים אחרים, וכי הכמה שהתארסו זה מה שמשנה..?
עמקויות,שמך נאה לך...לא התכוונתי ברצינות...אין לי קשרים למעלה ואין לנו השגה בענינים אלו.ברור וידוע שיש עוד בחורים בעולם...וגם בחורות...צחקתי רציתי להעלות לו את המצב רוח...אחי,צודק מאה אחוז....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 20:51 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....
לא נכון. הוא מתרכז רק בשיר 852.

וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)
סגורה על זה?
כך חשבו בתקופה הויקטוריאנית אבל זה היה מזמן.

תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 15/12/2011 16:51:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 20:52 לינק ישיר 

אלכס,מה זה משנה מהתי חשבו?בני האדם לא השתנו מבחינה פיזית מימי אדם הראשון....(;-))

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 21:09 לינק ישיר 

נכון. לא השתנו. אנשים כמו עוג אפשר לפגוש בכל פינת רחוב. ובתי אבות מלאים אנשים קשישים בני אלף, אלפיים ומעלה. כמו אדם הראשון....

סיפורים כגון שכם ודינה לא שייכים רק לתנ"ך. יש היום הרבה בנות "יצאניות" (מובן שדינה הייתה צידקנית, אך בדרגתה היא נקראה "יצאנית") 

(האמת שסתרתי את עצמי, אנשים השתנו או לא? תגידו אתם...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 21:30 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)תרשי לי למחות!
"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!מלבד, שאין בכך שום היגיון, שהרי עדיין נותרו עוד אלפי בחורים אחרים, וכי הכמה שהתארסו זה מה שמשנה..?
לא כול דבר צריך לקחת ברצינות, זה בסדר.. עמקויות, אתה נראה לי בחור שהכול אצלו נחתך שחור או לבן אל פי ההלכה, ללא עיגולי פינות והיתרים. ומתמיהה אותי איך אתה גולש ברשת?! הרי הרבנים יצאו חוצץ נגד זה!  אשמח לקבל  תשובה...  (ואני לא שואל זאת רק מסקרנות...)  

לאהוב זהו הטוב שבטוב

אחי היקר, 
אתה צודק מאד שלא כל דבר צריך לקחת ברצינות, ולא חשבתי לרגע שהיא כתבה את זה כשרצינות תהומית נסוכה על פניה. 
אבל יש דברים שגם בצחוק לא כותבים אותם.. אולי תגיד שבי הבעיה, אבל תכלס, זה צורם לי מאד לדבר ככה על הקב"ה.. ואני לא חושב שהוא איזה "חבר" או משהו בסגנון, שאפשר להתבדח איתו או עליו...!!!

לגבי, אני לא יודע איפה בתגובותיי אתה רואה שחור או לבן.(אשמח אם תאיר את עיניי בנושא)  אמת שפעמים אני כותב את דבריי באופן נחרץ, אמת שאני משתדל להיצמד להלכה או למה שקבלנו דור אחר דור, אבל אין זה אומר שאני לא מבין את השני, או לא מבין תחושות/התנהגויות של אחרים.. וכ"ש שלא שופט אותם על כך. 
רק כשעולה שאלה/דיון וכו', אומר אני את דעתי. ייתכן שאני טועה, ייתכן שהיא לא מתאימה לכל אחד, אבל בגלל תחושה או תגובה של זה או אחר, לא אמנע מלהביע את דעתי.. לא כך?!

לגבי שאלתך, לשקר אין רגלים, ויקב הדין את ההר. כך שזה שאני מתנהג אחרת ממה שצריך להתנהג, או במקרה הנ"ל אני גולש כנגד דעת הרבנים, עדיין זה לא משנה את האמת, ובוודאי זה לא סיבה לא לומר את האמת כמו שהיא.
אילו הייתי מטיף למישהו בדבר שאני עצמי נכשל, על זה באמת נאמר - טול קורה מבין עינייך.. ואז תחושתך מובנת מאד, ולכן אני מאד, מאד משתדל להגיב רק דברים שאני באמת נוהג ככה, ולא סתם להיות המטיף הצדיק. (אף ששוב, האמת היא אמת בלי קשר איך שאני מתנהג)

מקווה שעניתי על מה שבלבך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 23:56 לינק ישיר 

עמקויות כתבת יפה על עצמך. בלי לנסות ליפות את המציאות. וואו אין הרבה כאלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 01:11 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)תרשי לי למחות!
"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!מלבד, שאין בכך שום היגיון, שהרי עדיין נותרו עוד אלפי בחורים אחרים, וכי הכמה שהתארסו זה מה שמשנה..?
לא כול דבר צריך לקחת ברצינות, זה בסדר.. עמקויות, אתה נראה לי בחור שהכול אצלו נחתך שחור או לבן אל פי ההלכה, ללא עיגולי פינות והיתרים. ומתמיהה אותי איך אתה גולש ברשת?! הרי הרבנים יצאו חוצץ נגד זה!  אשמח לקבל  תשובה...  (ואני לא שואל זאת רק מסקרנות...)  

לאהוב זהו הטוב שבטוב

אחי היקר, 
אתה צודק מאד שלא כל דבר צריך לקחת ברצינות, ולא חשבתי לרגע שהיא כתבה את זה כשרצינות תהומית נסוכה על פניה. 
אבל יש דברים שגם בצחוק לא כותבים אותם.. אולי תגיד שבי הבעיה, אבל תכלס, זה צורם לי מאד לדבר ככה על הקב"ה.. ואני לא חושב שהוא איזה "חבר" או משהו בסגנון, שאפשר להתבדח איתו או עליו...!!!

לגבי, אני לא יודע איפה בתגובותיי אתה רואה שחור או לבן.(אשמח אם תאיר את עיניי בנושא)  אמת שפעמים אני כותב את דבריי באופן נחרץ, אמת שאני משתדל להיצמד להלכה או למה שקבלנו דור אחר דור, אבל אין זה אומר שאני לא מבין את השני, או לא מבין תחושות/התנהגויות של אחרים.. וכ"ש שלא שופט אותם על כך. 
רק כשעולה שאלה/דיון וכו', אומר אני את דעתי. ייתכן שאני טועה, ייתכן שהיא לא מתאימה לכל אחד, אבל בגלל תחושה או תגובה של זה או אחר, לא אמנע מלהביע את דעתי.. לא כך?!

לגבי שאלתך, לשקר אין רגלים, ויקב הדין את ההר. כך שזה שאני מתנהג אחרת ממה שצריך להתנהג, או במקרה הנ"ל אני גולש כנגד דעת הרבנים, עדיין זה לא משנה את האמת, ובוודאי זה לא סיבה לא לומר את האמת כמו שהיא.
אילו הייתי מטיף למישהו בדבר שאני עצמי נכשל, על זה באמת נאמר - טול קורה מבין עינייך.. ואז תחושתך מובנת מאד, ולכן אני מאד, מאד משתדל להגיב רק דברים שאני באמת נוהג ככה, ולא סתם להיות המטיף הצדיק. (אף ששוב, האמת היא אמת בלי קשר איך שאני מתנהג)

מקווה שעניתי על מה שבלבך. 

יפה אמרת, ללא קישקושים ותירוצים... ואני מוכרח לציין שאתה נראה לי בחור מעניין ששווה לפגוש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 12:32 לינק ישיר 

עמקויות לייק.יק צדק בדבריך אבל בא נגיד שאם זה לא צרם למורות שלנו בסמינר...כשאמרו זאת בצחוק...גם אני יכולה לומר זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2011 13:31 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

תרשי לי למחות!

אני מוחה על המחאה, ואדרבה נראה שמינות נזרקה דוקא מפי המוחה. ראה נא פסוק מפורש בויקרא כ"ו ט': ופניתי אליכם והפריתי אתכם והרביתי אתכם, ופירש רש"י, ופניתי אליכם, אפנה מכל עסקי לשלם שכרכם. הרי אנו רואים שיש מושג שהקב"ה מתפנה מכל עסקיו לשלם שכר הצדיקים. וגם כאן, פנויה1 השיבה לבלש, שהיא בטוחה בצדקותו כך שהקב"ה פונה מכל עסקיו ומטפל רק בו.

הביטו וראו, איך תגובה פזיזה, גרמה למגיב הנכבד שלנו, לזלזל בדברי רש"י הקדושים והטהורים.

ולא רק מינות נזרקה בו אלא עבירה גוררת עבירה, וגם לא דן את פנויה1 לכף זכות, ועבר בזה על ואהבת לרעך כמוך. וידוע שזה כלל גדול בתורה, ונמצא שבביטול מצוה זו הרי הוא כאילו ביטל כל התורה כולה.

ועוד עבירה גוררת עוד עבירה, ועבר על הוכח תוכיח את עמיתיך ולא תשא עליו חטא, שפירושו, לא לבזות את חבירו בפרהסיא. ובודאי אין לך בזיון גדול מזה לקרוא אפיקורסות לדברים הנאמרים בתמימות ומתוך אהבת ישראל. ועבירה זו היא יהרג ואל יעבור. ובודאי ובודאי שהיה צריך לזרוק עצמו לתוך כבשן האש לפני שפרסם את התגובה הנ"ל.

ועוד ועוד ועבירות משתרגים ומתפשטים מעבירה זו, ואין כאן המקום לפורטם כי רבים הם.

ולסיום אין לנו אלא לזכור את דברי התנא: חכמים הזהרו בדבריכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 13:55 לינק ישיר 

אוי מעפיל..;-) ....אבל טוב שיש כאלה שיכולים להתנצח עם מקורות לכוון השני כי אני לא תלמיד חוכעם כמוכם....אני וואי,לא נפגעתי מכלום אם מישו חושב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2011 15:27 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

תרשי לי למחות!

אני מוחה על המחאה, ואדרבה נראה שמינות נזרקה דוקא מפי המוחה. ראה נא פסוק מפורש בויקרא כ"ו ט': ופניתי אליכם והפריתי אתכם והרביתי אתכם, ופירש רש"י, ופניתי אליכם, אפנה מכל עסקי לשלם שכרכם. הרי אנו רואים שיש מושג שהקב"ה מתפנה מכל עסקיו לשלם שכר הצדיקים. וגם כאן, פנויה1 השיבה לבלש, שהיא בטוחה בצדקותו כך שהקב"ה פונה מכל עסקיו ומטפל רק בו.

הביטו וראו, איך תגובה פזיזה, גרמה למגיב הנכבד שלנו, לזלזל בדברי רש"י הקדושים והטהורים.

ולא רק מינות נזרקה בו אלא עבירה גוררת עבירה, וגם לא דן את פנויה1 לכף זכות, ועבר בזה על ואהבת לרעך כמוך. וידוע שזה כלל גדול בתורה, ונמצא שבביטול מצוה זו הרי הוא כאילו ביטל כל התורה כולה.

ועוד עבירה גוררת עוד עבירה, ועבר על הוכח תוכיח את עמיתיך ולא תשא עליו חטא, שפירושו, לא לבזות את חבירו בפרהסיא. ובודאי אין לך בזיון גדול מזה לקרוא אפיקורסות לדברים הנאמרים בתמימות ומתוך אהבת ישראל. ועבירה זו היא יהרג ואל יעבור. ובודאי ובודאי שהיה צריך לזרוק עצמו לתוך כבשן האש לפני שפרסם את התגובה הנ"ל.

ועוד ועוד ועבירות משתרגים ומתפשטים מעבירה זו, ואין כאן המקום לפורטם כי רבים הם.

ולסיום אין לנו אלא לזכור את דברי התנא: חכמים הזהרו בדבריכם!

רח"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2011 20:45 לינק ישיר 

available1 כתב:
מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!....
לא נכון. הוא מתרכז רק בשיר 852.

וכמו שמישי כתבה-טוב לראות שיש גם בחורים לחוצים...(מבחינה הגיונית הם היו צריכים להיות לחוצים יותר...כי אצלם זה גם רצון פיזי וגם נפשי ואצל בנות רק נפשי...)
סגורה על זה?
כך חשבו בתקופה הויקטוריאנית אבל זה היה מזמן.

אלכס,מה זה משנה מהתי חשבו?בני האדם לא השתנו מבחינה פיזית מימי אדם הראשון....(;-))

לא האנשים הם אלו שהתתנו, התפיסה היא היא שהשתנתה לתפיסה נכונה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עד מתי, מה יהיה הסוף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.