בית פורומים שידוכי חרדים

עד מתי, מה יהיה הסוף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2011 21:54 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

תרשי לי למחות!

"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!

אני מוחה על המחאה, ואדרבה נראה שמינות נזרקה דוקא מפי המוחה. ראה נא פסוק מפורש בויקרא כ"ו ט': ופניתי אליכם והפריתי אתכם והרביתי אתכם, ופירש רש"י, ופניתי אליכם, אפנה מכל עסקי לשלם שכרכם. הרי אנו רואים שיש מושג שהקב"ה מתפנה מכל עסקיו לשלם שכר הצדיקים. וגם כאן, פנויה1 השיבה לבלש, שהיא בטוחה בצדקותו כך שהקב"ה פונה מכל עסקיו ומטפל רק בו.

הביטו וראו, איך תגובה פזיזה, גרמה למגיב הנכבד שלנו, לזלזל בדברי רש"י הקדושים והטהורים.

ולא רק מינות נזרקה בו אלא עבירה גוררת עבירה, וגם לא דן את פנויה1 לכף זכות, ועבר בזה על ואהבת לרעך כמוך. וידוע שזה כלל גדול בתורה, ונמצא שבביטול מצוה זו הרי הוא כאילו ביטל כל התורה כולה.

ועוד עבירה גוררת עוד עבירה, ועבר על הוכח תוכיח את עמיתיך ולא תשא עליו חטא, שפירושו, לא לבזות את חבירו בפרהסיא. ובודאי אין לך בזיון גדול מזה לקרוא אפיקורסות לדברים הנאמרים בתמימות ומתוך אהבת ישראל. ועבירה זו היא יהרג ואל יעבור. ובודאי ובודאי שהיה צריך לזרוק עצמו לתוך כבשן האש לפני שפרסם את התגובה הנ"ל.

ועוד ועוד ועבירות משתרגים ומתפשטים מעבירה זו, ואין כאן המקום לפורטם כי רבים הם.

ולסיום אין לנו אלא לזכור את דברי התנא: חכמים הזהרו בדבריכם!

1 "הראייה" שהבאת אין  לה שום קשר לכאן, הפירוש של רש"י בויקרא מדבר על מצב שבו הקב"ה 
 כביכול מחליט 
מעצמו על פינוי כול עסקיו למען ברכת עם ישראל. ואילו כאן כביכול אנחנו מסדרים
לקב"ה את הלו"ז... והרי אין שטות גדולה מזאת!  כך שידידינו עמקויות לא סילף דבר!!!

2 אף אחד לא יכול לזלזל בדבר שהוא לא יודע, ומנין לך שעמקויות ידע את הרש"י שאתה כותב "מזלזל"

והרי אתה כתבת על לימוד זכות.

3.גם לטעמי עמקויות יכל להגיב יותר בעדינות אבל מכאן עד לעבור אל "ואהבת לרעך כמוך " המרחק רב

וכי אדם שמעיר לשני (גם אם טועה) עובר על "ואהבת לרעך כמוך"?!

4. אתה מזלזל באדם, ובהבלחת מקלדת אתה מכנה אותו "מלבין פני חברו" עובר על "הוכח תוכיח" 

"מינות" וכו' וכו' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 10:27 לינק ישיר 

כדאי שלכולם ירגיעו, ודחוף.
סה"כ כולכם אמרתם דברים בציניות, בצחוק ובהגזמה.

המסקנה אחת: עוקצנות לא מוסיפה יופי לעם המיוחד שלנו,
אז עדיף לדאוג לקירוב הדעת בין החברים ולא להפך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 11:08 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

1 "הראייה" שהבאת אין  לה שום קשר לכאן, הפירוש של רש"י בויקרא מדבר על מצב שבו הקב"ה 
 כביכול מחליט 
מעצמו על פינוי כול עסקיו למען ברכת עם ישראל. ואילו כאן כביכול אנחנו מסדרים
לקב"ה את הלו"ז... והרי אין שטות גדולה מזאת!  כך שידידינו עמקויות לא סילף דבר!!!

פנויה1 לא התיימרה לסדר להקב"ה את לוח הזמנים, אלא היא איחלה לו שהקב"ה יפנה מעסקיו ויתעסק רק בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 12:52 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

תרשי לי למחות!

"עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך.!" יש בכך נימה לא פשוטה של אפיקורסות.. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהקב"ה הוא כל יכול! ואין אחד נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה.. כך, שאין מציאות כזאת אצל הקב"ה שהוא "מתרכז" באחד יותר ואחד פחות...!!

אני מוחה על המחאה, ואדרבה נראה שמינות נזרקה דוקא מפי המוחה. ראה נא פסוק מפורש בויקרא כ"ו ט': ופניתי אליכם והפריתי אתכם והרביתי אתכם, ופירש רש"י, ופניתי אליכם, אפנה מכל עסקי לשלם שכרכם. הרי אנו רואים שיש מושג שהקב"ה מתפנה מכל עסקיו לשלם שכר הצדיקים. וגם כאן, פנויה1 השיבה לבלש, שהיא בטוחה בצדקותו כך שהקב"ה פונה מכל עסקיו ומטפל רק בו.

הביטו וראו, איך תגובה פזיזה, גרמה למגיב הנכבד שלנו, לזלזל בדברי רש"י הקדושים והטהורים.

ולא רק מינות נזרקה בו אלא עבירה גוררת עבירה, וגם לא דן את פנויה1 לכף זכות, ועבר בזה על ואהבת לרעך כמוך. וידוע שזה כלל גדול בתורה, ונמצא שבביטול מצוה זו הרי הוא כאילו ביטל כל התורה כולה.

ועוד עבירה גוררת עוד עבירה, ועבר על הוכח תוכיח את עמיתיך ולא תשא עליו חטא, שפירושו, לא לבזות את חבירו בפרהסיא. ובודאי אין לך בזיון גדול מזה לקרוא אפיקורסות לדברים הנאמרים בתמימות ומתוך אהבת ישראל. ועבירה זו היא יהרג ואל יעבור. ובודאי ובודאי שהיה צריך לזרוק עצמו לתוך כבשן האש לפני שפרסם את התגובה הנ"ל.

ועוד ועוד ועבירות משתרגים ומתפשטים מעבירה זו, ואין כאן המקום לפורטם כי רבים הם.

ולסיום אין לנו אלא לזכור את דברי התנא: חכמים הזהרו בדבריכם!

חח אהבתי..:)

אבל יש לציין שבצחצחות לשון לשונך יודעת היטב להשתלח. רק להבא אל נא תהיה כהמון העם שמסתפקים בצחצוחי לשון כדי לספק את תאוות המנצחים, אלא היה מאותם אילו שסייג לחכמה שתיקה..או מדברים דברי תוכן ואמת.:)

לעצם טענותיך, אילו היית מתעמק טיפ טיפה בדברי הכותבת, או לכה"פ מחדד את לבך לדקויות שבלב. היית לבד מרגיש שסוג משפט - "מצוין שכל החברים שלך התחתנו....עכשיו הקב"ה מתרכז רק בך"... נושב בחובו תחושה ומשמעות שעכשיו יותר יש להקב"ה זמן בשבילך.. ויעיד על כך הסכמת הכותבת.. רק שאתה לצורך צחצוחי לשונך והוראת "בקיאותך" היית חייב לפרשן כידעתך... נו, נו.. לא הלך.. אבל נסה פעם נוספת אולי תצליח...

ושמא תאמר, מאין לי שזה מה שהיה בעומק לבך, העובדה שהרחקת לכת עד- ראו לאן הגיע לזלזל בפרוש רש"י.. איך תחושה שלי היא זלזול בדבריי רש"י? לאלוקים הפתרונים.. אבל אני מעדיף להניח ששכל בקדקד הכותב ורק תאוות ההתנצחות סימא את עיניו מאשר לחשדו בטיפשות יתירה..

ועד כדי כך תאווה זו סימאה את לבו ועיניו של "המוחה" שגרמה לו עצמו לא לדון לכף זכות את המוחה הראשון. ויתירה מכך לעקם לצרכו את משמעות הדברים. שהרי להעמיד את האמת על תילה, היא אינה עניין ל-לדון לכף זכות. המוחה דן את הכותבת לכף זכות, ואעפ"כ האמת צריכה להיאמר...!!

והגדיל לחטוא ולסטות מדרך הישר, שתקף את המוחה בעוון הלבנת פנים, כשהוא עצמו טובל ושרץ בידו.. מצחיק לראות עד כמה צדקו חכמים שאמרו - שהכבוד מוציא את האדם מהעולם.. פשוט מוציא אותו מכל מציאות והיגיון... 

ועוד ועוד דרכים קלוקלות ועקומות מלפפים את המוחה השקוע בהבלי התאוות ומעל כולנה תאוות הכבוד המדומה..

ואין לנו אלא להתפלל שהקב"ה יצילהו ושימרהו מכל מרעין בישין וסטרא אחרא האופפת את כל חושיו ולבו...!

וכמובן לזכור את מאמר החכם מכל אדם: "גם אויל מחריש, לחכם ייחשב"...!

נ.ב: תודה לך אחי היקר על העמדתך לימיני ולמען האמת. (הסמיילים לא עובדים, אז קבל את מה שלבך חפץ..:))
ולך שיר, הדברים נכתבו ברוח הזמן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 13:14 לינק ישיר 

בכדי להוציא את הרוח ממפרשי הזמן,
ראוי לבלום פיו בשעת מריבה.

אתם עורכים פה שחיטות למהדרין האחד לשני....
נשים כמעט ולא היו מגיעות לסחיבת שערות ברמה כזו.
אולי זה תוצאה של אומנות הוויכוח שבית המדרש מנחיל לכם... מי יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 16:57 לינק ישיר 

די בבקשה תפסיקו.אני מצהירה בפרהסיא שזה היה בצחוק רב...אינני מתכוונת פה לשלו לוז של אף אחד...ח"ו..פשוט תנוחו ותשענו...תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 16:59 לינק ישיר 

אני בטוחה שגם מעפיל לא התכוון ברצינות.ועמקויות אל לך לדעת מאילו דקויות שבליבי הדברים נכתבו.(לא היתה כאן שום התעמקות חוץ מזה שנזכרתי שמורה שלי בסמינר צדיקה מאוד הייתה צוחקת באומרה זאת....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 20:50 לינק ישיר 

בלש6644 כתב:
אני בן 23 בלחץ כול החברים שלי כבר מתחתנים ואני עדין תקוע מה יהיה הסוף??

בלש

האמת שזה ממש מנחם אותי שגם אתם בבאסה ודואגים.......................

לפעמים שרק צד אחד לחוץ זה באסה.

אם גם לכם קשה אז זה מקל.

בכל אופן לא אהיה אגואיסטית ואאחל לך בהצלחה!

ושתזכה לעזוב אותנו במהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עד מתי, מה יהיה הסוף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext