בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה פסיכולוגית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2011 14:06 לינק ישיר 
שאלה פסיכולוגית

כשאנשים שואלים אותי מה אני מחפש בשידוך, אני עונה, בראש ובראשונה מידות טובות, ואח"כ רחבת אפקים ואינטליגנטית כמה שיותר. (יש לי עוד דרישות/ציפיות, אבל זה לא מענין האשכול.)

תמיד אבל תמיד כשאני עונה את התשובה הזאת אם לאחריו אני מקבל הצעה, זה בסגנון: יש לי בחורה, חברה של אשתי-קרובת משפחה-שכנה, שעובדת כמורה-חוקרת-סטודנטית-מתכנתת שמאד מוכשרת וכו' וכו'.

ואני שואל, למה אנשים תמיד מציעים בחורה מאד כשרונית, ואף פעם לא מציעים בחורה עם מדות נעלות? הרי אני אומר בפירוש שמדות יותר חשוב לי מאשר כשרון!

תוקן על ידי מעפיל ב- 15/12/2011 14:07:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 14:26 לינק ישיר 

באופן קבוע?

כי גם אני אומרת מידות וחכמה
ואז יש הצעות של בחורים עם מידות, משכמם ומעלה
בלי טיפת שכל...

זה קשור למציע ולהצעה.
לא רואה פה פסיכולוגיה בגרוש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 14:52 לינק ישיר 

‫יותר קל לשבח מישהו על חיצוניות‬: 'היא מוכשרת!'. זה בולט, לא מחייב..
‫אם יגידו לך היא בעלת מידות טובות,‬
‫זה נושא בעל חשיבות ואחריות רבה יותר.‬
‫הם משאירים לך את העבודה הקשה והמסקנה.
אתה רוצה לדעת מידות- תעשה בירורים,
תבין מה שאתה רוצה.‬
‫האחריות לא עלינו.‬

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 15:00 לינק ישיר 

הקטנה, כן, באופן קבוע. אני כל כך רגיל לזה, שאני כבר אומר לאנשים על ההתחלה, שאני ממש רציני בקשר למידות, ולא סתם אומר את הדברים. אבל זה לא עוזר, הם עדיין מציעים כשרורניות. אני לא יודע למה את חושבת שזה לא קשור לפסיכולוגיה. אני מבקש א' והם מביאים לי ב'. חייב להיות לזה הסבר פסיכולוגי, משהו כמו ששיר הציעה.

ובקשר לבחורים שהזכרת שיש להם מדות טובות, אבל אין להם טיפת שכל, ראוי להדגיש שיש שני סוגי מדות טובות. יש סוג של מדות טובות שבא ממקום של פשטות ותמימות, של רצון לעשות את הדבר הטוב והנכון מבלי היכולת לפלסף ולעוות ולהתחכם שמגיע ביחד עם השכל. ויש מדות טובות מסוג אחר, שזה נמצא אצל אדם שלמד את נפשו לעומק, והוא מודע ליכולות שלו וגם לנפשם ולצרכם של אחרים, ומתוך חכמה, בינה, שכל טוב ורגישות, הוא מפתח את המדות שלו שהם יגיעו לפסגת ביטויים הנעלה, ובכך גורם אושר ושלוה לאלו שנמצאים בחברתו ובסביבתו. אני אוהב את שני הסוגים של המדות הטובות, אבל חייב להודות שאני מעדיף את הסוג השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 15:50 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
 ואני שואל, למה אנשים תמיד מציעים בחורה מאד כשרונית, ואף פעם לא מציעים בחורה עם מדות נעלות? הרי אני אומר בפירוש שמדות יותר חשוב לי מאשר כשרון!

תוקן על ידי מעפיל ב- 15/12/2011 14:07:12

פשוט מאוד!!
שכל זה דבר
שקל לראות ,מאשר מידות..
אז שמחפשים לך מה שחפצת,אנשים מתמקדים על מה שקל להם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 16:13 לינק ישיר 

לענ"ד הדבר קורה משום שאנשים שלא במודע מייחסים משמעות רבה יותר לאינטליגנציה וכשרונות, וכשאתה אומר שאתה חפץ בבחורה בעל מידות טובות+ אינטלקטואלית הם מתייחסים לדרישה לבחורה בעלת מידות הטובות כזניחה ביחס לדרישה לבחורה אינטליגנטית, ולכן בחיפושם אחרי בחורה שתתאים לך הם שמים דגש על אינטליגנציה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 17:19 לינק ישיר 

טוב, טוב מעפיל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 17:58 לינק ישיר 

ההסבר שלי: 
כמעט כל בחור שתשאל רוצה בחורה עם מידות טובות, לאנשים זה נשמע כמו הקדמה ברורה מאליה לדברים שחשובים לך.
אתה אומר שאתה רוצה "מידות" לאנשים זה כמו שתגיד "אני רוצה בחורה"

מוכשרת ואינטילגנטית- לא כולם מדגישים.

וגם שאין הרבה בחורות שאפשר לאמר עליהן בברור שאין להן מידות.

אתה נפגשת עם בחורה בלי מידות??? אני לא מכירה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 18:10 לינק ישיר 

סירה תלוי על איזה מידות את מדברת...(M-S-L)
אבל את ממש צודקת כולם רוצים בחורה או בחור בעל/ת מידות
אולי צריך להגדיר ממש מה המידות החשובות ספציפית...
ולדעת על מי לסמוך כי יש אנשים שאני מכירה שאומרים לי יש לי מישהו להציע לך אני מראש כבר יודעת שאני לא אשמע כי הרמה לא מתאימה לי (גם רוחנית וגם שכלית)
חוצמזה שאם היא מאוד כשרונית זה סותר את היותה בעלת מידות? או שבפועל כשנפגשת עם בחורות כשרוניות הסתבר לך שהן לא בעלות מידות טובות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 18:42 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
ההסבר שלי: 
כמעט כל בחור שתשאל רוצה בחורה עם מידות טובות, לאנשים זה נשמע כמו הקדמה ברורה מאליה לדברים שחשובים לך.
אתה אומר שאתה רוצה "מידות" לאנשים זה כמו שתגיד "אני רוצה בחורה"

מוכשרת ואינטילגנטית- לא כולם מדגישים.

וגם שאין הרבה בחורות שאפשר לאמר עליהן בברור שאין להן מידות.

אתה נפגשת עם בחורה בלי מידות??? אני לא מכירה הרבה.

היטבת להגדיר..

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 21:34 לינק ישיר 

אחי TNX

די,
ליצנות/לבביות-L
מררנות/מלשנות/מרדנות/מתינות-M
סרבנות/סלחנות/סררנות/סבלנות -S

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2011 00:02 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
כשאנשים שואלים אותי מה אני מחפש בשידוך, אני עונה, בראש ובראשונה מידות טובות, ואח"כ רחבת אפקים ואינטליגנטית כמה שיותר. (יש לי עוד דרישות/ציפיות, אבל זה לא מענין האשכול.)

תמיד אבל תמיד כשאני עונה את התשובה הזאת אם לאחריו אני מקבל הצעה, זה בסגנון: יש לי בחורה, חברה של אשתי-קרובת משפחה-שכנה, שעובדת כמורה-חוקרת-סטודנטית-מתכנתת שמאד מוכשרת וכו' וכו'.

אני מכיר את העניין ממבט שונה.

כששואלים אותי מה אני מחפש - אני מרגיש הרבה פעמים דפוק או נדוש מידי לומר "מידות טובות"..

אני אומר את זה באגביות סתמית, זה הרי ברור מאיליו.

כל זה בזמן שמעשית המידות הן דבר מאוד חשוב לי - כמו לכ"א.
והאלוקים יושיענו ויגאלנו ראשית.
אני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 00:03 לינק ישיר 

כנראה שיש בעניין משו פסיכולוגי..

מה שברור שהפורום מאכלס פסיכולוגים/יות רבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 01:15 לינק ישיר 

הבעיה העיקרית בנושא המידות שהוא חמקמק ובלתי נתפס בצורה שניתן לכמת, כמעט לא ניתן לדעת על בחורה אם היא בעלת מידות טובות שתהיינה טובות לזוגיות.
אי אפשר להכחיש שהמציאות של זוגיות נעלמת מרוב הנערות ולפחות אין להן מושג אמיתי וברור מה זה תובע ביום יום, כך שנערה בעלת חסד אמיתית וכנה יכולה להיות ממש לא מוצלחת בלהיות אשה טובה.
בקשה למידות היא לבקש את הבוזון של היגס של עולם השידוכים, תתקשרו אלי כשתמצאו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 01:35 לינק ישיר 

זאב1 כתב:
הבעיה העיקרית בנושא המידות שהוא חמקמק ובלתי נתפס בצורה שניתן לכמת, כמעט לא ניתן לדעת על בחורה אם היא בעלת מידות טובות שתהיינה טובות לזוגיות.
אי אפשר להכחיש שהמציאות של זוגיות נעלמת מרוב הנערות ולפחות אין להן מושג אמיתי וברור מה זה תובע ביום יום, כך שנערה בעלת חסד אמיתית וכנה יכולה להיות ממש לא מוצלחת בלהיות אשה טובה.
בקשה למידות היא לבקש את הבוזון של היגס של עולם השידוכים, תתקשרו אלי כשתמצאו אותו.

מה שמענין ש"מידות" זה מושג של כמות

בוזון היגס??? איפה איינשטיין שיסביר? או שאולי אני עמת הארץ היחידה פה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2011 01:39 לינק ישיר 

זאב1 כתב:

מסכים איתך! יש איזה אחד נזהר ממש בדקדוק שלא להוציא מפיו או לשמוע באוזניו "לשון הרע"
ואישתו, מסכנה קרקרנית כול הזמן שומעת מבעל "זה לשון הרע"...  אכלה אותה....

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה פסיכולוגית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext