| נשלח ב-21/12/2011 14:11 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | מאקסמן,
חוששני כי הכתב של הארץ, ואולי גם אחרים, לא לגמרי הבינו את החוקרים באפיגנטיקה - ואולי יש כאן משהו מעבר לחוסר הבנה.
ראשית, כאשר מדברים על "תורשה סביבתית", צריך להקפיד הקפד היטב כי הקורא מבחין בין השפעה סביבתית על התפתחות תכונות מולדות, לבין פשוט - לימוד.
העובדה שעורב לומד מחברו טריק חדש, ואחר כך צאצאיו לומדים זאת ממנו, אינה גנטיקה אלא אינטיליגנציה (1). יכולת הלימוד, גם של צאצא מהוריו, אינה אפיגנטיקה אלא מה שכל בעי האינטיליגנציה עושים מאז ומעולם - והאדם בראשם.
שנית, העובדה כי תנאי הסביבה משפיעים על ביטוי שונה של ההרכב הגנטי, אינה לאמארקיזם. מדובר בגילוי כי למבנה הגנטי היו כמה אפשרויות להתפתח, וכי השפעה חיצונית - בדרך כלל של תנאי עקה מסויימים - תקבע אילו מהתכונות הפוטנציאליות תבוא לידי ביטוי.
זה, כאמור, אינו לאמארק. תנאי הסביבה כאן אינם קובעים את התורשה, משום שהתכונות הללו היו קיימות גם אצל דורות קודמים, אלא שבשל תנאי סביבה שונים, לא באו לידי ביטוי. למה הדבר דומה? למי שיש לו מדפסת צבעונית והוא מדפיס רק מסמכים בשחור לבן. העובדה שיום אחד יבוא השכן וידפיס תמונה צבעונית, אינה אומרת שהמכונה השתנתה - רק ההפעלה שלה השתנתה - המיכל הצבעוני תמיד היה בפנים, רק לא בא לידי ביטוי חיצוני על נייר.
(1) ראה כאן, למשל, הרצאה בת חמש דקות ב-TED (זה במאמעלשון, באינגליש, אל דאגה). |
|
צדיק,
אני מקווה שמה שעניתי לך באשכול הזה כאן http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=5&topic_id=2860500&forum_id=1364 מספק אותך, אם לא אני אנסה לבדוק שוב את טיעונך כאן,
הרושם שלי היא שיש שני צדדים באנושות וכל צד רוצה להוכיח מהיקום את צדקתו,
במקום שאנו פשוט נרצה לדעת את האמת ולפעול על פיה, אנו מבזבזים את הזמן על שטויות,
הגיע הזמן שנחקור לעומק מעצם הרצון לדעת את האמת,
אגב: לא למדתי את תורתו של לאמרק ואני לא חסיד שלו או מה, אני רק באתי בעניין התוכן המחייב שיוצא מתובנות המדע היום,
|
|
|
|
|