בית פורומים שידוכי חרדים

מכתב לבחור ש"שווה דירה"...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2011 20:38 לינק ישיר 
מכתב לבחור ש"שווה דירה"...

> > ת'אמת, אתה צודק, אמנם אתה התביישת קצת לומר בעצמך, אז שלחת את אימא. > אבל באמת אתה בחור רציני ולומד טוב, ואם יש לך כישרונות- כבר על זה מגיעה לך דירה > אבל חוץ מזה-אתה גם לוקח מישהי שהולכת: > > *לבשל בשבילך את האוכל שאתה הכי אוהב- למרות שדגים מגעילים אותה.. > *לנקות לך את הבית שאתה תלכלך- גם כשתדרוך לה בספונג'ה. > *לכבס לך את החולצות שלך כמעט בלי להפוך אותן לוורודות בטעות... > *למיין לך את הגרביים במגירה. > *להרים אותם קודם כל מהרצפה- לשם זרקת אותם קודם, אחרי שהיא גמרה לסדר. > *לשמוע ממך כמה אין לך כוח לשמוע שוב על הבחילות שלה. > *לעבור עם כל ילד שהיא תיתן לך, לידה. שעשירית מהכאבים שלה יגרמו לך להתעלף. > *לשתוק כל פעם שתעשה פרצופים כשיגיע תורך לקום בלילה לתינוק ולקום במקומך. > *להקשיב לך בארוחת ערב לא משנה כמה משעמם תהיה. > *להסתכל עליך במין מבט מעריץ כזה > *להגיד תמיד בכל ויכוח- אתה הגבר פה, נעשה מה שתחליט... > *ללמד את הילדים לכבד אותך. > *ובעצם לחנך אותם במשך היום, ולבשל להם ולנקות אחריהם, ולהחליף להם טיטולים-כי "זו עבודה של נשים". > *לשמוע את המריבות האינסופיות על הכדור החדש. > *ולא לספר לך עליהן כשתגיע הביתה > *אה, וגם לפרנס אותך (לפחות בהתחלה) אפילו שבכתובה כתוב אחרת. > *ולא לנהל דרכך מריבות עם אימא שלך...(טוב,זה לא תמיד הולך) > > היא הולכת לעשות את כל זה... > נו, אז לא מגיעה לך דירה על זה שאתה מסכים לקחת אותה? > > אתה צריך לשבת במנוחת הנפש בדירה שאבא שלה קנה לך. > ומכיוון שלא הרווחת מעולם משכורת, וגם לא למדת מתמטיקה, אין לך מושג כמה חודשי משכורת הוא הוציא כדי לחתן את הבת המוצלחת שלו- כי כמה שהיא יותר מוצלחת- היא צריכה בחור יותר מוצלח- שצריך דירה יותר שלמה. > > אז באמת בהצלחה... > אני מאחלת לך שתמצא את הדירה, אולי גם את הבחורה שתביא אותה, ושתהיינה לך בעזרת ה' ה-מ-ו-ן בנות, כמה שיותר.... זה משתלם! >

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 20:43 לינק ישיר 

לייק ענק!!!!תנחומים על כל השידוכים שירדו על כסף...(לא בשבלי...תודה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2011 20:59 לינק ישיר 

תותי. כתבת לענין.

ואוסיף...
זוכרים את יעקב אבינו? ה"מתמיד" של הישיבה? ללא ספק נועד להיות גדול הדור הבא. תלמיד מובהק של גדולי הדור דאז- שם ועבר...

הוא לא קיבל דירה....
הוא לא חשב שמגיע לו...
הוא לא חשב שהאפשרות שלו ללמוד מותנית בדירה שיקבל או לא...
הוא האמין שהקב"ה יכול לפרנס גם אחרי החתונה...
הוא האמין שאם ירצה ה' בלימוד שלו בכולל הוא יוכל לפרנס אותו גם מאלף שקל בחודש...
הוא ידע שאם חמיו (לבן, במקרה) יקבל התקף לב זה לא יוסיף ברכה בבית של תורה שלו...

הוא עבד ארבע עשרה שנים בשביל רחל! ! ! ! ! ! (מסתבר שלהבנתו לימוד תורה לא יותר חשוב מלבנות בית. והוא עזב תישיבה בשביל זה...)

הוא לא חשב שהתורה שלו חשובה יותר מהמידות הנעלות שראה ברחל.
הוא האמין שכדי לבנות בית צריך לתת. לא לקבל.

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 17/12/2011 21:12:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2011 23:09 לינק ישיר 

יש מעלות רבות שיטת השידוכים שלנו, אך דא עקא, היא הופכת את השידוכים לעסק,
ככה זה כשמספסרים בשמות ולא בנשמות.

לכן לא נראה לי שזוהי גסות רוח לדרוש דירה, בחוגים שזה מקובל.

אין כוונתי להביע דעה אם זה נכון או לא, רק לומר שאיני רואה חסרון באופי, אצל מי שדורש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:10 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2817425&forum_id=17053

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2011 23:12 לינק ישיר 

כמעט_חדשה,זכרתי שקראתי איפה שהוא פה ולא היה לי כח לחפש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 00:12 לינק ישיר 

לא אני כתבתי את זה. קיבלתי במייל ומצאתי לנכון לפרסם כאן. (למרות שקראתי את זה במקום כלשהו מלבד המייל שלי) אני לא אומרת כאן שזה פסול אצל מי שזה מקובל אצלו.... אבל, אני מניחה שיש את אלה שזה כן פסול אצלם (כמו אצלי למשל,כך אני רואה את זה)....יש לי תיאוריה שלמה על הדרישות האלה אבל נראה שכאן זה לא המקום.... שבוע טוב לכולם! (אגב, סירתי.... וכי יש בינינו אנשים כיעקב אבינו? הלוואי!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 00:25 לינק ישיר 

אין. נכון.
אבל הוא דוגמא עבורנו למה צריך לעשות...

אם היו ביננו "יעבק אבינו"יים הם לא היו פופולארים.
ספק אם היו זוכים להכרה בתור חרדים...
אח עברין...דוד רוצח...אבא עוור...הוא עזב תישיבה... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 00:46 לינק ישיר 

סירה, לאנשים יותר קל לחיות שכול אחד מסוייג בקטגורייה מסויימת.
"עזב את הישיבה" לא שווה בירור "הורים גרושים" ילדים מוזרים כאלה.
אלו החיים, ומי שה' "דפק" לפעמים ממש מסכן...
למרות שבסופו של דבר הוא לומד יותר על החיים, אבל בדרך הקשה...    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 00:57 לינק ישיר 

חבל שהחברה מוסיפה קושי על הקושי הקיים.

ואתה צודק. בסופו של דבר. הדרך הקשה היא הדרך הטובה ביותר ללמוד על החיים-וללמוד דברים בכלל...
מי שעבר קושי ולא נהרס ממנו- הוא התחשל ממנו.
אדם שהכל בא לו בקלות, הוא לא אדם יותר טוב למרות שהחברה מחשיבה אותו יותר.

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/12/2011 01:06:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2011 01:06 לינק ישיר 

toot

אם זה לא המקום לתיאוריות, אז איפה כן ??
גלי נא לי את אותו מקום, למען אלך שמה.

או כיתבי כאן את התיאוריה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 19:48 לינק ישיר 

אחי, זה מה שנקרא 'סטיגמות' ואני כ''כ שונאת אותן!! רוח, אולי כדאי שתלך למקום בו קיימים אנשים עם מעט שכל בראשם.... כשאגיע ליד מחשב אולי אכתוב את התיאוריה שלי....(קצת מעצבן לכתוב מהפלאפון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 23:16 לינק ישיר 

יום יפה ובהיר הכל טוב וורוד ואפילו במאמץ אני לא יכול לראות דבר הפוך מחיובי 

יום בו מצאתי את מציאתי את חציי השני 

חלומות פורחים במחשבתי וחיך רחב נמתך על פני ולאחר רגע אני מתרצן ומתכנן את חיי

חברי לחדר מרגיש בהבעה לא מהעולם הזה ושואל בצחוק מה קרה זכיתה ב 50 מיליון שקלים בלוטו?

50 מליון עולה בליבי ככליפת השום מול כלתי

ואז נשאלת השאלה לשידוך שנשבר ביגלל כסף כמה שווה כלתך? ועוד אם היא החצי השני שלך כמה אתה שווה ? 

דירה ??? 

אני מרחם בלב שלם על אותו הבחור

(הסיפור הוא פרי מחשבתי ועדיין לא קרה...  ובע"ה יקרה בקרוב)  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 16:18 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
> > ת'אמת, אתה צודק, אמנם אתה התביישת קצת לומר בעצמך, אז שלחת את אימא. > אבל באמת אתה בחור רציני ולומד טוב, ואם יש לך כישרונות- כבר על זה מגיעה לך דירה > אבל חוץ מזה-אתה גם לוקח מישהי שהולכת: > > *לבשל בשבילך את האוכל שאתה הכי אוהב- למרות שדגים מגעילים אותה.. > *לנקות לך את הבית שאתה תלכלך- גם כשתדרוך לה בספונג'ה. > *לכבס לך את החולצות שלך כמעט בלי להפוך אותן לוורודות בטעות... > *למיין לך את הגרביים במגירה. > *להרים אותם קודם כל מהרצפה- לשם זרקת אותם קודם, אחרי שהיא גמרה לסדר. > *לשמוע ממך כמה אין לך כוח לשמוע שוב על הבחילות שלה. > *לעבור עם כל ילד שהיא תיתן לך, לידה. שעשירית מהכאבים שלה יגרמו לך להתעלף. > *לשתוק כל פעם שתעשה פרצופים כשיגיע תורך לקום בלילה לתינוק ולקום במקומך. > *להקשיב לך בארוחת ערב לא משנה כמה משעמם תהיה. > *להסתכל עליך במין מבט מעריץ כזה > *להגיד תמיד בכל ויכוח- אתה הגבר פה, נעשה מה שתחליט... > *ללמד את הילדים לכבד אותך. > *ובעצם לחנך אותם במשך היום, ולבשל להם ולנקות אחריהם, ולהחליף להם טיטולים-כי "זו עבודה של נשים". > *לשמוע את המריבות האינסופיות על הכדור החדש. > *ולא לספר לך עליהן כשתגיע הביתה > *אה, וגם לפרנס אותך (לפחות בהתחלה) אפילו שבכתובה כתוב אחרת. > *ולא לנהל דרכך מריבות עם אימא שלך...(טוב,זה לא תמיד הולך) > > היא הולכת לעשות את כל זה... > נו, אז לא מגיעה לך דירה על זה שאתה מסכים לקחת אותה? > > אתה צריך לשבת במנוחת הנפש בדירה שאבא שלה קנה לך. > ומכיוון שלא הרווחת מעולם משכורת, וגם לא למדת מתמטיקה, אין לך מושג כמה חודשי משכורת הוא הוציא כדי לחתן את הבת המוצלחת שלו- כי כמה שהיא יותר מוצלחת- היא צריכה בחור יותר מוצלח- שצריך דירה יותר שלמה. > > אז באמת בהצלחה... > אני מאחלת לך שתמצא את הדירה, אולי גם את הבחורה שתביא אותה, ושתהיינה לך בעזרת ה' ה-מ-ו-ן בנות, כמה שיותר.... זה משתלם! >

אם זה מה שראית אצל ההורים.....
הרבה זמן לא הצליחו להרגיז אותי ככה, אני מכיר כל כך הרבה שלא דורשים דירה ומתנהגים יותר גרוע,
למה הכל, כל הבעיות, קשורות לדירה וכסף?
אולי קצת קנאה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מכתב לבחור ש"שווה דירה"...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext