| נשלח ב-18/12/2011 23:51 |
|
| |
אני קראתי מליון פעמים את התגובה של תמי_4 לרוחלה באשכול הזה:
רוחלה מותק,
אין לי זמן להאריך כרגע בדברי, אבל אכתוב בכל זאת אני מזדהה איתך המון. לפני כמה חודשים יכולתי בקלות לכתוב את מה שאת כותבת, ואגלה לך שלפעמים גם עכשיו, בזמנים קטנים של "ימי השנאה" אני יכולה להרגיש את כל זה שוב, אבל אני לא נותנת לעצמי לעשות את זה. אז, היו כולם אומרים לי שהזמן יעשה את שלו. כמה צחקתי עליהם אז! זמן? איזה זמן? יש דברים שהם מעבר לזמן, מעבר לכל גבול יכולת השגה. חשבתי שאמשיך לאהוב ולכאוב את האדם הזה שעכשיו אני לא מבזבזת עליו אפילו שניה של מחשבה אני רק רוצה לומר לך, שעם כל הכאב שלך עכשיו, שגם אני עברתי - את צריכה לנצל כל רגע, ברצינות. אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו זו הקרבת אלוקים העצומה לה זכיתי מתוך כל הצער והיגון דווקא מתוך הבכי, דווקא כשמרגישים שהלב נקרע, שכבר אין אויר לנשום, שכל העולם מתמוטט על הכתפים שלך - דוקא אז! כמו שכתבת: לפתוח סידור, או אפילו בלי סידור- לבכות לאבא, לצעוק לו, לספר לו הכל אבל הכי חשוב: לא לשאול "למה". הרבה זמן אחרי שניקיתי את הלב שלי משאריותיו של אדם שלא זכאי היה להכנס לתוכו- אני יודעת שלא שואלים שאלות. הוא היה השליח הרע לקרב אותי להקב"ה, והוא היה רק שליח - והוא הגיע לעומקים שהגיע ופגע בי בעוצמה שפגע- רק בגלל שזה היה מגיע לי, ורק בגלל שזה בא להעלות אותי למעלה ובסופו של דבר, כמו הכל- לעשות לי טוב. בעוד כמה זמן, גם אם לא תגלי למה זה היה מגיע לך (אני עוד לא גיליתי..) תראי למה זה היה שווה לך. את הבור החסר שנפער לך בלב תמלאי בהרבה תפילות ואמונה. עוד רגע תראי איך לא רק שהכל התמלא, אלא אף הציף אותך בשמחה עצומה של בטחון וקרבה
יהיה ה' בעזרך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 00:23 |
|
| |
| glvs כתב: |  | מאיפה אוספים כוחות אחרי שידוך ארוך שלקח חודשיים ומעל 9 פגישות ?
יש הרגשה של רייקנות ! של חוסר אונים .... |
|
האמת.. חוץ מלעמוד נפעם.. לעמוד משתומם.. להביט בעיניים מעריכות.. מקנאות.. (כן, כן מקנאות...) אין לי הרבה מה לומר.. אחרי הכל.. זה כואב.. צורב.. תחושה של חסר.. חור בלב.. שכאילו לקחו אותך מעצמך.. הכל נראה פתאום אפרורי.. חסר תוכן.. חלומות שהתנפצו.. שיגיונות שנשברו... ובלב מנקרות השאלות.. התהיות.. היש לזה סוף...? היש בכלל תקווה? היש סיכוי...?
ומהלב פורצת לה האנחה - אנא אני בא...
אבל אחרי הכל... או בעצם לפני הכל..
לתת מתנות כל אחד יכול לתת, אבל מכות רק אבא יכול לתת..
נכון זה מכה.. אבל זה מכה מאבא.. מאבא שאוהב.. שכואב לו כשכואב לך.. וכאן השאלה זועקת יותר.. אז.. למה?? למה? כי הוא אוהב אותך.. והוא רוצה את טובתך האמיתית.. האם תאמין בזה? האם תחוש בזה? האם תחפש את זה..?
מסר אדיר יש בזה משמיים... מכה אבל לטיפה מרובה ממנה... האם תגיש את לחייך לחוש בה..? האם תתן לעצמך את ההזדמנות.. לגדול.. להתרומם.. להתחשל.. לצאת מוכן יותר.. חזק יותר..? האם תוכיח לעצמך ולכולם שהיה שווה לבחור בך באתגר הזה..?! שהיה זה נכון להאמין בך...?! או שמא...?!
רק תרים מבט.. רק תיישר כתף.. רק תחבר את עצמך עם גדולים.. עם מרומי העם.. עם אילו שבכאב.. בדם וביזע נשארו נאמנים ומאושרים....!!
רק.....
ומלאכים ישירו לך -
"מצאתי בני עליה, אבל מועטין שבהן"...!!
אשריך....!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 04:37 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  | יוצאים לשתות בירה עם חברים.
אח"כ מתיישב ללמוד דף גמרא עם חבר.
ופתאום אתה מגלה שאתה עדיין חיייייייייייייייייייייייייייייייייי |
|
החברים לזה מזמן נעלמו להם אי שם עם האשה והילדים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 04:45 |
|
| |
| בת23 כתב: |  | מאיפה אוספים כוחות אחרי שידוך ארוך שלקח חודשיים ומעל 9 פגישות ?
יש הרגשה של רייקנות ! של חוסר אונים ....
אין מאיפה לקחת כוחות . רק אם יגיע אחד יותר טוב זה ירגע. אם לא – אז לא................................. |
|
חשבתי לענות על התגובה הזו ,בסוף החלטתי שלא 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 04:49 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | אני חורג ממנהגי לקצר, עמכם הסליחה.
הזכרת לי מעשה שקרה לי לפני זמן רב,
היה זה ארוע מכונן,
כשהוא קרה הגדרתי אותו כ"מקרה הכי רע שקרה לי אי פעם",
זה פשוט היה סוג חדש של רוע, שלא ידעתי איך להתמודד איתו,
ולפני כשבוע כשקראתי שוב מן הכתב את פרטי הענין, והפלגתי
אל אותם מחוזות רחוקים, פשוט אמרתי תודה.
פשוט אז עוד לא היו לי הכלים הנכונים להתמודד.
ברור לי כשמש, שאחר שתמצא את אבידתך, אתה תודה על מה שקרה,
כי בזכות הרפתקאה זו, התבגרת והתחמשת בכלי זין חדשים,
כי אדם לא מתבגר אט אט,
אם תביט על הדברים המשמעותיים שצברת בחייך
תגלה שהם לא הגיעו עם הימים, אלא באו בבת אחת בעקבות מאורעות מכוננים.
ואחר כך יכולות לבוא שבע שנים שחונות בהן אתה דורך במקום.
אז הבט ימין וראה, והנה בין השברים מפוזרים גם דברי ערך, אסוף אותם
והמשך בדרך, ושנים רבות אחר כך, כשתזכור את ימי החושך הגדול,
אתה עוד תאמר תודה.
|
|
הבט ימין וראה ואין לי מכיר ... אין ספק שבכל הפגישות שהיו בחודשיים ,אני מרגיש שהתבגרתי בכמה שנים טובות.
אכן הפרידה הייתה קשה וכמובן ורגע מכונן עבורי להמשך החיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 04:55 |
|
| |
| לוליתורתך כתב: |  |
אני קראתי מליון פעמים את התגובה של תמי_4 לרוחלה באשכול הזה: רוחלה מותק,
אין לי זמן להאריך כרגע בדברי, אבל אכתוב בכל זאת
אני מזדהה איתך המון. לפני כמה חודשים יכולתי בקלות לכתוב את מה שאת כותבת, ואגלה לך שלפעמים גם עכשיו, בזמנים קטנים של "ימי השנאה" אני יכולה להרגיש את כל זה שוב,
אבל אני לא נותנת לעצמי לעשות את זה.
אז, היו כולם אומרים לי שהזמן יעשה את שלו. כמה צחקתי עליהם אז! זמן? איזה זמן? יש דברים שהם מעבר לזמן, מעבר לכל גבול יכולת השגה. חשבתי שאמשיך לאהוב ולכאוב את האדם הזה
שעכשיו אני לא מבזבזת עליו אפילו שניה של מחשבה
אני רק רוצה לומר לך, שעם כל הכאב שלך עכשיו, שגם אני עברתי - את צריכה לנצל כל רגע, ברצינות.
אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו זו הקרבת אלוקים העצומה לה זכיתי מתוך כל הצער והיגון
דווקא מתוך הבכי, דווקא כשמרגישים שהלב נקרע, שכבר אין אויר לנשום, שכל העולם מתמוטט על הכתפים שלך - דוקא אז! כמו שכתבת: לפתוח סידור, או אפילו בלי סידור- לבכות לאבא, לצעוק לו, לספר לו הכל
אבל הכי חשוב: לא לשאול "למה".
הרבה זמן אחרי שניקיתי את הלב שלי משאריותיו של אדם שלא זכאי היה להכנס לתוכו- אני יודעת שלא שואלים שאלות. הוא היה השליח הרע לקרב אותי להקב"ה, והוא היה רק שליח - והוא הגיע לעומקים שהגיע ופגע בי בעוצמה שפגע- רק בגלל שזה היה מגיע לי, ורק בגלל שזה בא להעלות אותי למעלה ובסופו של דבר, כמו הכל- לעשות לי טוב.
בעוד כמה זמן, גם אם לא תגלי למה זה היה מגיע לך (אני עוד לא גיליתי..) תראי למה זה היה שווה לך. את הבור החסר שנפער לך בלב תמלאי בהרבה תפילות ואמונה. עוד רגע תראי איך לא רק שהכל התמלא, אלא אף הציף אותך בשמחה עצומה של בטחון וקרבה
יהיה ה' בעזרך |
|
תודה על צירוף המכתב הנפלא והעוצמתי - האמונה בבורא יתברך זה המקום היחיד ממנו אני שואב כוחות להמשך הדרך
גם כששערי הדמעות שבי נסגרו איפשהו בעבר הרחוק....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 05:24 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | מאיפה אוספים כוחות אחרי שידוך ארוך שלקח חודשיים ומעל 9 פגישות ?
יש הרגשה של רייקנות ! של חוסר אונים ....
האמת.. חוץ מלעמוד נפעם.. לעמוד משתומם.. להביט בעיניים מעריכות.. מקנאות.. (כן, כן מקנאות...) אין לי הרבה מה לומר..
אחרי הכל.. זה כואב.. צורב.. תחושה של חסר.. חור בלב.. שכאילו לקחו אותך מעצמך.. הכל נראה פתאום אפרורי.. חסר תוכן..
חלומות שהתנפצו.. שיגיונות שנשברו...
ובלב מנקרות השאלות.. התהיות.. היש לזה סוף...? היש בכלל תקווה? היש סיכוי...?
ומהלב פורצת לה האנחה - אנא אני בא...
אבל אחרי הכל... או בעצם לפני הכל..
לתת מתנות כל אחד יכול לתת, אבל מכות רק אבא יכול לתת..
נכון זה מכה.. אבל זה מכה מאבא.. מאבא שאוהב.. שכואב לו כשכואב לך..
וכאן השאלה זועקת יותר.. אז.. למה??
למה? כי הוא אוהב אותך.. והוא רוצה את טובתך האמיתית..
האם תאמין בזה? האם תחוש בזה? האם תחפש את זה..?
מסר אדיר יש בזה משמיים... מכה אבל לטיפה מרובה ממנה...
האם תגיש את לחייך לחוש בה..? האם תתן לעצמך את ההזדמנות.. לגדול.. להתרומם.. להתחשל.. לצאת מוכן יותר.. חזק יותר..?
האם תוכיח לעצמך ולכולם שהיה שווה לבחור בך באתגר הזה..?! שהיה זה נכון להאמין בך...?!
או שמא...?!
רק תרים מבט.. רק תיישר כתף.. רק תחבר את עצמך עם גדולים.. עם מרומי העם..
עם אילו שבכאב.. בדם וביזע נשארו נאמנים ומאושרים....!!
רק.....
ומלאכים ישירו לך -
"מצאתי בני עליה, אבל מועטין שבהן"...!!
אשריך....!!
|
|
כמה מתיקות ואצילות יש באדם העומד מאחורי הניק " עמקויות " הצלחת להכניס את הסכין ולנתח בצורה טובה ומעוררת התפעלות,ידעת לגעת ולכוון בדיוק בכל הנקודות הרגישות שעברו ועוברים עלי בימים טרופים אלו .
מרגש לראות שיש בעולם אנשים כמוך ,אנשים שחושבים וכואבים בצער של האחר ,אנשים שמחפשים להטיב עם הבריות מסביב
גם כאשר אין לך מושג על האדם העומד מאחורי הניק glvs ,אנשים כמוך שמטרתם להיות בני אדם באמת בתוך הג'ונגל בו אנו נמצאים.
אני מצדיע לך על האדם שבך - עלה והצלח 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 10:42 |
|
| |
כשאני קוראת את תגובתו של עמקויות בא לי לבכות. ממש יש לי דמעות בעיניים. כי התגובה אולי נכונה, אבל כ"כ קשה ליישם אותה... ועוד לבד?! :(
זה כאב עצווווווווווום....
גלבס, אין לי מילים לעודד אותך ולומר לך מאיפה לוקחים כוחות... רק לאחל בהצלחה, ושתבין שזה היה לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 01:52 |
|
| |
| בינה_יתרה כתב: |  | כשאני קוראת את תגובתו של עמקויות בא לי לבכות. ממש יש לי דמעות בעיניים. כי התגובה אולי נכונה, אבל כ"כ קשה ליישם אותה... ועוד לבד?! :(
גלבס, אין לי מילים לעודד אותך ולומר לך מאיפה לוקחים כוחות... רק לאחל בהצלחה, ושתבין שזה היה לטובה. |
|
ידוע ומוכר.. אבל אין כמו לשנן.. לחוש.. להפנים.. להתמלאות.. למסוך את זה בכל נים ונים.. בכל רגש ורגש...
עקבות...
אדם חלם חלום. בחלומו מטייל הוא לאורך החוף, והאלוקים עמו. בפאתי הרקיע הבזיקו מאורעות חייו וכשעמד על כל מאורע, הבחין בשני זוגות עקבות בחול. זוג אחד היה שייך לו, ואילו השני לאלוקים. כאשר תמונות חייו האחרונות הבזיקו מול עיניו, פנה במבט לאחור להתבונן בעקבות שבחול. הוא הבחין שפעמים רבות במהלך חייו נראו בחול רק זוג עקבות אחד. הוא גם הבחין שאותן תקופות היו התקופות העצובות ביותר בחייו. הדבר הציק לו, והוא שאל את האלוקים אודות כך- "אלוקי, הלא הבטחתני שמיד כשאחליט לצעוד בנתיבך, תצעד עמי לאורך כל הדרך, אולם הבחנתי רק בזוג אחד בתקופות המצערות והמיוסרות ביותר בחיי. מדוע דווקא כשהייתי זקוק לך ביותר נטשתני ועזבתני ?" והאלוקים השיב מן הדממה : "בני היקר לי מאוד, אני אוהבך ולעולם לא אנטשך. במשך אותך תקופות של סבל ונסיון בחייך, כשהבחנת בזוג עקבות אחד, היה זה משום שנשאתי אותך על כפי..."
את לעולם לא לבד.. ! רק תושיטי את היד.. רק תאמיני.. תבטחי.. ואז את פשוט תרגישי...!
אל תשכחי -
דווקא בחושך הכי רואים את האור... רק תדליקי את הנר.. תדליקי את האור שבלבך... תתני לזה להאיר את דרכך... ותבוא המזור לנפשך...
האמיני....!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 08:05 |
|
| |
| בינה_יתרה כתב: |  | כשאני קוראת את תגובתו של עמקויות בא לי לבכות. ממש יש לי דמעות בעיניים.
כי התגובה אולי נכונה, אבל כ"כ קשה ליישם אותה... ועוד לבד?! :(
גלבס, אין לי מילים לעודד אותך ולומר לך מאיפה לוקחים כוחות...
רק לאחל בהצלחה, ושתבין שזה היה לטובה. |
|
מתחבר מאוד לשורות הראשונות שכתבת על תגובתו של המלאך עמקויות.
אמן,תודה רבה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 08:10 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
ידוע ומוכר.. אבל אין כמו לשנן.. לחוש.. להפנים.. להתמלאות.. למסוך את זה בכל נים ונים.. בכל רגש ורגש...
עקבות...
אדם חלם חלום.
בחלומו מטייל הוא לאורך החוף, והאלוקים עמו.
בפאתי הרקיע הבזיקו מאורעות חייו
וכשעמד על כל מאורע, הבחין בשני זוגות עקבות בחול.
זוג אחד היה שייך לו, ואילו השני לאלוקים.
כאשר תמונות חייו האחרונות הבזיקו מול עיניו,
פנה במבט לאחור להתבונן בעקבות שבחול.
הוא הבחין שפעמים רבות במהלך חייו נראו
בחול רק זוג עקבות אחד.
הוא גם הבחין שאותן תקופות היו התקופות העצובות ביותר בחייו.
הדבר הציק לו, והוא שאל את האלוקים אודות כך-
"אלוקי, הלא הבטחתני שמיד כשאחליט לצעוד בנתיבך,
תצעד עמי לאורך כל הדרך, אולם הבחנתי רק בזוג אחד
בתקופות המצערות והמיוסרות ביותר בחיי.
מדוע דווקא כשהייתי זקוק לך ביותר נטשתני ועזבתני ?"
והאלוקים השיב מן הדממה :
"בני היקר לי מאוד, אני אוהבך ולעולם לא אנטשך.
במשך אותך תקופות של סבל ונסיון בחייך,
כשהבחנת בזוג עקבות אחד, היה זה משום
שנשאתי אותך על כפי..."
את לעולם לא לבד.. !
רק תושיטי את היד..
רק תאמיני.. תבטחי..
ואז את פשוט תרגישי...!
אל תשכחי -
דווקא בחושך הכי רואים את האור...
רק תדליקי את הנר..
תדליקי את האור שבלבך...
תתני לזה להאיר את דרכך...
ותבוא המזור לנפשך...
האמיני....!
|
|
תודה רבה לך מלאך עמקויות.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2011 18:02 |
|
| |
| glvs כתב: |  |
עקבות...
אדם חלם חלום.
בחלומו מטייל הוא לאורך החוף, והאלוקים עמו.
בפאתי הרקיע הבזיקו מאורעות חייו
וכשעמד על כל מאורע, הבחין בשני זוגות עקבות בחול.
זוג אחד היה שייך לו, ואילו השני לאלוקים.
כאשר תמונות חייו האחרונות הבזיקו מול עיניו,
פנה במבט לאחור להתבונן בעקבות שבחול.
הוא הבחין שפעמים רבות במהלך חייו נראו
בחול רק זוג עקבות אחד.
הוא גם הבחין שאותן תקופות היו התקופות העצובות ביותר בחייו.
הדבר הציק לו, והוא שאל את האלוקים אודות כך-
"אלוקי, הלא הבטחתני שמיד כשאחליט לצעוד בנתיבך,
תצעד עמי לאורך כל הדרך, אולם הבחנתי רק בזוג אחד
בתקופות המצערות והמיוסרות ביותר בחיי.
מדוע דווקא כשהייתי זקוק לך ביותר נטשתני ועזבתני ?"
והאלוקים השיב מן הדממה :
"בני היקר לי מאוד, אני אוהבך ולעולם לא אנטשך.
במשך אותך תקופות של סבל ונסיון בחייך,
כשהבחנת בזוג עקבות אחד, היה זה משום
שנשאתי אותך על כפי..."
את לעולם לא לבד.. !
רק תושיטי את היד..
רק תאמיני.. תבטחי..
ואז את פשוט תרגישי...!
אל תשכחי -
דווקא בחושך הכי רואים את האור...
רק תדליקי את הנר..
תדליקי את האור שבלבך...
תתני לזה להאיר את דרכך...
ותבוא המזור לנפשך...
האמיני....!
תודה רבה לך מלאך עמקויות..... |
|
חן, חן...:) אבל.. ב"ה שאני לא מלאך.. אחרי הכל בן אדם מעלתו רבה יותר.. ואם כבר מדברים.. אתה הוא זה שנבחרת לעקדת יצחק הפרטית שלך.. אז...!!!
מקווה גם שהרגשתך בלב השתפרה. שדרכך כבר מוארת וברורה... ולכל הפחות שהכאב לא יסתור את השמחה.
 |
|
|
|
|
|