בית פורומים שידוכי חרדים

מאיפה האומץ לא לספר על בעיות רפואיות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2011 00:12 לינק ישיר 

אדם,טוב שהבאת את זה כך! הגיע הזמן שאנשים ידעו לאיזה מצב חמור הם יכולים להביא באי מסירת מידע נצרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 00:39 לינק ישיר 

אנימותק כתב:
לאחרונה רבים המקרים בהם הבחור/ה מטופל בתרופות לבעיות נפשיות.

לצערנו.. אני שומעת על מלא מקרים וזה לא חדש שאחד הצדדים שמטופל לא מספר לצד השני ואז הם מתחתנים וכמעט ואין סיכוי שזה לא מתפרץ! וברב המקרים הם מתגרשים.

איך אדם שמטופל או משפחתו מסוגלים להסתיר מידע כזה קריטי???

אני פשוט מ-ש-ת-ג-ע-ת! איך אדם לוקח על עצמו את האחריות שהוא הורס למשהו/י את החיים וגם לבן/ת שלו???

תוקן על ידי אסיק_good ב- 18/12/2011 23:11:30

אני לא מצדיק לרגע את זה.. אין ספק שזה מעשה אשר לא יעשה.. וחוסר אחריות משווע, ועד שלל גינויים ותיאורים כיד הדמיון הטובה.. 
אבל אם ציוו אותנו לדון לכף זכות גם כשזה נוטה לכך חובה.. אז בכל זאת אנסה איכשהו.. 

למען האמת, דבר אחד עיקרי עולה לי בלב.. זה מזכיר לי, שיום אחד דברתי עם חבר נשוי, ואז הוא אמר לי. עד שלא תהיה אבא לא תבין מזה לדאוג לילד שהולך לטיול או לכל מקום שהוא.. לא משנה כמה שהוא בוגר, וכמה שאתה לא פחדן.. אתה פשוט תדאג.. !!
אותו דבר לעניין הנ"ל... עד שלא תהיי אמא לא תביני מזה כשיש לה בן/בת עם בעיה.. ואת כ"כ רוצה לחתן.. הלב שלך יוצא מרגש.. ואת בלבך מאמינה שהחתונה תפתור את הבעיה.. (לכה"פ משכנעת את עצמך).. ויש באמת סיכוי לכך.. התוכלי עכשיו לשפוט אשה במצב כזה...?!?!
לא!
את לא יכולה...!!
מאחל לך שלא תהיי בחיים בכזה מצב... אבל בע"ה אחרי שיהיה לך ילד/ילדה.. תרגישי אחרת...!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 01:21 לינק ישיר 

אדם איזה כתבה מחרידה... אוח כואב הלב לקרוא אותה...

אני שמעתי פעם על מקרה מקרוב על חברותא של בעלה של משהי שאני מכירה...

בקיצר לאשתו של החברותא היה רעיון... בסופו של דבר מתברר שהבחורה לוקחת כדורים - גם אבא שלה ועוד משהו במשפחה.... משהו הזוי במיוחד....

מה היה בסופו של הסופו של דבר אני לא זוכרת... רק זוכרת שהתדיינו אם לספר לחברותא או לא...

כאילו שיש בכלל ספק....

ורק לחשוב שהחבר יפיל את החבר שלו בפח....

מזעזע!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 09:49 לינק ישיר 

עמקויות יקר! זה ממש לא נכון מה שאתה אומר!אולי לא לגמריי אבל..! ההשוואה שלך אינה נכונה כי אמא שכ״כ רוצה לחתן את הבן/ת המטופלים שלה לא פותרת והיא יודעת! את הבעיה בנישואין שלהם/ן אלא פשוט זורקת את ההתמודדות שלה עם המצב על מישו/י אחר/ת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 10:34 לינק ישיר 
אני רוצה להגיד לכם

יושר הוא אחד הגורמים הראשוניים בהצלחתם או בכישלונם של נישואים. חוסר יושר גורם לפגיעה הדדית בזוגיות, פגיעה שעשויה למוטט אותם ולהביא למותם.

אין יפה ונדירה מן האמת כשהיא מהלכת לה נקייה, חפה ממסכות, ואינה מתיימרת להיות אחרת מלבד עצמה, אמת לאמיתה.

זוגות רבים מעידים שגם אם נכשלו באמירת האמת מתוך מניע של כוונה טובה, התוצאה לאורך זמן הייתה הרסנית הרבה יותר מאשר הקונפליקט אותו רצה השקר לחסוך לנו. כי גם כשנפתרת בעיית השקר - הצלקת שהשאיר אחריו אותו השקר המיותר, עשויה להשפיע עלינו בעתיד.

זה לא פשוט להיחשף ולעמוד באור יום כשאנו עירומים עם כל הפגמים והצלקות שלנו. הרי אנחנו לוקחים סיכון שבן זוגנו לא יאהב את מי שאנחנו. אבל אסור לנו לשכוח שני דברים קריטיים: האחד, לרוב הפחדים שלנו ממה שיקרה בעתיד נשארים מה שהם - פחדים, ואין להם קשר למה שיקרה או קורה כרגע במציאות. לרוץ לעברם זו הקלישאה הכי נכונה שתקראו מפי העט הנובע שלי, מבטיח! תחושת האושר העילאית שמתקבלת אחרי שהבטנו בפחד ונצחנו אותו – אין גדולה ממנה, וכל יום מחדש נוכל להרגיש אותה אם רק נהיה אמיתיים עם מי שאנחנו אוהבים, ובעיקר עם עצמנו.

יחד עם זאת חשוב לי לומר עוד משהו: מי מכם מסוגל לשים את עצמו במקום כזה של אחד או אחת שיש להם בעיה והוא יודע שגם אם היא לא חמורה וגם אם הוא או היא תחת איזון אף אחד לא יסתכל עליהם ולא ייתן להם צאנס.. ככה זה דרך העולם. לא מצדיק את זה בכלל אבל תנסו לגלות הבנה.. אני חושב שהכותרת הייתה צריכה להיות "מאיפה האומץ לספר  על בעיות רפואיות

תוקן על ידי hvuaug ב- 19/12/2011 10:41:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2011 10:38 לינק ישיר 

דברים נכונים ביותר.

זה לא פשוט להיחשף ולעמוד באור יום כשאנו עירומים עם כל הפגמים והצלקות שלנו. הרי אנחנו לוקחים סיכון שבן זוגנו לא יאהב את מי שאנחנו
מדברך אלו נגזר העיקרון שני שלי (כרווקה) לחיי נישואין: לקבל ולאהוב את בן הזוג כמו שהוא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 10:53 לינק ישיר 

זה לא כ"כ פשוט..
האם חוזרת בתשובה למשל צריכה להגיד למשודך שהיא היתה עם גברים אחרים לפני שחזרה בתשובה? הרי כל בחור ישיבה ממוצע יוריד אותה מיד בלי לשאול שאלות. צריך לבדוק טוב טוב אם יכול להיות שמשהו לא יוכל להשפיע בכל צורה שהיא בקשר בעתיד והוא לא רלוונטי יותר אז אולי אפשר "לא לומר אותו"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 10:55 לינק ישיר 

אדם, אחרי שכבר יש קשר, אז האמת היא היפה והנכונה ביותר.
לא לפני שיש קשר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 10:56 לינק ישיר 

אדם הדוגמא שלך לא מתאימה... אין פה בעיה רפואית....
בכולופן במקרה הנ"ל בחור ישיבה ששומע על אחת שחזרה בתשובה צריך לקחת בחשבון שהיו כל מיני דברים בעבר...
וחוזר בתשובה כמוה יכול להיות באותו מצב פחות או יותר כמו שלה...
וחוץ מזה יש את העניין של לגלות דברים אחרי כמה פגישות לבין להסתיר אותם עד שהם מתגלים אחרי החתונה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 11:10 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אדם, אחרי שכבר יש קשר, אז האמת היא היפה והנכונה ביותר.
לא לפני שיש קשר.

הרשי לי לחלוק עלייך שוב.
קרה וגבר "בגד" באשתו באופן חד פעמי מתישהו. האם אחרי כמה חודשים יש עניין להגיד לה? האם זה לא ירדוף אותה כל החיים? אם זה היה חד פעמי ולא רלוונטי יותר והוא "חזר בתשובה" על העניין, מה לעשות?

והדוגמא שהבאתי רלוונטית גם לאחרי הקשר. אותה בחורה (סיפור אמיתי) שחזרה בתשובה התחתנה עם בחור ישיבה ונולד להם בן ראשון למזל טוב. אממה? בפדיון הבן הכהן ישאל אותה "האם זה בנך הראשון?" והיא יודעת שכשהיא היתה בצבא היא עשתה פעם הפלה (הריון לא מתוכנן) אז מה עושים?
(השאלה הגיעה לגדולי הרבנים בגלל הברכה שבפדיון הבן)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 11:12 לינק ישיר 

אחת:
אבל הרי מה שקרה בעבר לא רלוונטי בכלל לעתיד, וביננו את יודעת ששום בחור ישיבה לא יקח בחורה "שעברה דברים" אז מה, שערי תשובה ננעלו? אנשים יותר גרועים מהקב"ה שסולח כל שנה מחדש?
אז לפעמים אפשר "להסתיר" אבל במקרים רפואיים זה בוודאי רלוונטי וחשוב לדעת מה לעשות במקרה של התקף או דברים כאלה, וכן תורשה לפעמים ולכן חייבים לספר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 12:00 לינק ישיר 

אדם לגבי הסיפור שהזכרת - אני שמעתי פעם רב שסיפר את הסיפור ואמר שאמרו לאישה לשנות את האמת מפני השלום ולומר שהיא בת לוי....

ובת לוי לא צריכה פדיון לבן הבכור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2011 16:29 לינק ישיר 

בעולם האמת אין יפה מין האמת, אבל כאן זה עולם השקר.
וכאן בעולם, שקר שלא מתגלה אף פעם, יפה כמעט כמו האמת.

אמור מעתה:
שקר שסופו להתגלות (למשל חולי רוח) - אסור להסתיר
שקר שאין סופו להתגלות (למשל איפה היית ומה עשית) - הסתרתו יפה כמעט כמו האמת עצמה, והכל תלוי בטבע האדם, יש כאלה שמרגישים טוב להסתיר ויש כאלו שלא (והם בדרך כלל יהיו מוצלחים יותר בעולם האמת מאשר בעולם השקר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 12:43 לינק ישיר 

הקפצה לטובת שיר :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 13:43 לינק ישיר 

זעזעתם אותי עכשיו...רק תפילות ושה׳ יעזור וירחם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מאיפה האומץ לא לספר על בעיות רפואיות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.