שלום לכולם אני צריך חוות דעת אמיתית !
אני בעל תשובה איכותי שעובד ולומד כאשר הלימוד הוא העיקר מבחינתי
אני בן 26 ונכנסתי כרגע לשידוכים
עכשיו הבעיה היא כזו :
בחורה דתיה מלידה שתסכים להיפגש איתי היא כביכול יורדת ברמה לא ? יש בחורות נורמליות שיסכימו לשמוע ?
ועוד ... חשוב לי המראה החיצוני כמובן שמידות ויראת שמיים ובריאות נפשית וגשמית הם הכרחיים שכן לא צריך לציין זאת כלל !
טוב אז עכשיו אני צריך מכם כנות ... מה הסיכוי למצוא מישהי כזו ?
האם עליי להתפשר ?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/12/2011 10:10:17
נשלח ב-20/12/2011 10:21
בס"ד
תלוי אם אתה אשכנזי או ספרדי. גם תלוי כמה זמן אתה כבר חוזר בתשובה.
יש לי חברות ספרדיות שיוצאות עם חוזרים בתשובה איכותיים, מישיבות חזקות לבעלי תשובה. ויש אף כאלו שנישאו. אם אתה בחור עובד, הבחורה שאתה מחפש, כמו שאני מבינה, היא לא הכי 'חנונית' בעולם, ככה שלא נראה לי שזו אמורה להיות בעיה.
יש גם מדרשיות לחוזרות בתשובה נראה לך שתלך על זה? על מה אתה חושב שאתה יכול להתפשר?
נשלח ב-20/12/2011 11:25
אני ספרדי ואני בתשובה כבר 4 שנים כן אני לא מחפש חנוניות אבל על איכות אני לא מוכן להתפשר !
נשלח ב-20/12/2011 11:35
קיים בהחלט. אני נפגשתי בעבר וגם היום עם המון חרדים מהבית. חלקם טובים מאוד חלקם פחות טובים... אבל... כולם שואלים על הוותק שלי... אני בת 24 וחזרתי בתשובה לפני 9 שנים בערך... אז רואים שחלק מה"גדילה" שלי היתה בעולם החרדי...
בהצלחה. רק אל תגביל את עצמך, תכוון את השדכנית לסגנון הזה, אבל אל תשלול חוזרות בתשובה...
נשלח ב-20/12/2011 11:47
אמורפי לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם בעלות תשובה? אני חוזרת בתשובה ונמצאת במדרשה ודווקא ספרדיות איכותיות יש בשפע אשכנזיות לעומת זאת אין הרבה חוזרות בתשובה...(כנ"ל גם אשכנזים)
נשלח ב-20/12/2011 11:52
אמורפי כתב:
עכשיו הבעיה היא כזו :
בחורה דתיה מלידה שתסכים להיפגש איתי היא כביכול יורדת ברמה לא ? יש בחורות נורמליות שיסכימו לשמוע ?
ועוד ... חשוב לי המראה החיצוני כמובן שמידות ויראת שמיים ובריאות נפשית וגשמית הם הכרחיים שכן לא צריך לציין זאת כלל !
האם עליי להתפשר ?
כן.
אבל לא בגלל שאתה חוזר בתשובה. אלא בגלל שאתה רוצה להתחתן.
אם לא תתפשר - תצא כמוני.
נשלח ב-20/12/2011 12:05
ענני, אוי הציניות....
נשלח ב-20/12/2011 12:23
די 88 היקרה אין לי דבר נגד בעלות תשובה ! אני חושב שהן יקרות מאוד אבל איכותיות אין בשפע מה לעשות בואו נגדיר מה זה איכות מישהו יכול לומר לי מה היא בחורה איכותית שהיא בעלת תשובה ?
נשלח ב-20/12/2011 12:24
די88 כתב:
ענני, אוי הציניות....
מה איתה??
נשלח ב-20/12/2011 12:36
אמורפי הכל תלוי באיפה אתה מחפש... איכותיות אף פעם אין בשפע אבל בטוח יש מספיק (תזכור שבסופו של יום אתה צריך רק אחת) אני לא יודעת איך ואיפה אתה מחפש אבל יש הרבה בנות טובות(לא בטוח שכולן מחפשות עובד ולומד)
נשלח ב-20/12/2011 12:47
אמורפי כתב:
עכשיו הבעיה היא כזו :
האם עליי להתפשר ?
מה הסיכוי? מבחינה לוגית: אולי אין לך הרבה סיכויים.. מבחינה סטטיסטית: כמה בעלי תשובה לא נשואים אתה מכיר...?! מבחינה אמיתית: אותו הקב"ה שדואג לכולם הוא גם דואג לך.. עליך גם הכריזו 40 יום קודם יצירתך מי תהיה בת זוגתך.. ובכלל שעוד התעלית.. התקדמת.. אז בכלל הזכויות רבות יותר..!
ועכשיו תבחר לך לאיזה בחינה אתה רוצה להקשיב, להאמין..!
על שאלתך על מה להתפשר? אני לא חושב שאתה צריך להתפשר על שום דבר, חוץ מאותם דברים שאתה רוצה אותם בגלל -"מה יגידו" - "מה יחשבו"...!
רק ברשותך נקודה למחשבה. חשוב היטב, למה באמת כל כך חשוב לך המראה החיצוני.. איזה יופי אתה מחפש.. והאם היופי שאתה מחפש הוא יופי אמיתי או יופי חיצוני..
נשלח ב-20/12/2011 13:51
למה אתה שואל? מה זה משנה? נניח יגידו לך שאין לך סכוי לקבל בחורה טובה, זה ישבור אותך? האם תחזור בשאלה? האם תתפשר? נניח שיגידו לך שיש לך סכוי טוב מאד לקבל בחורה טובה, זה יחזק אותך? זה יגרום לך שלא להתפשר בשום פנים?
נשלח ב-20/12/2011 22:23
אני חרדית מבית, מבטן ומלידה.... נפגשתי עם 2 בחורים חוזרים בתשובה. מיוחדים במינם!!
זה לא הלך כי לא הלך.... אבל אני לא מבינה למה אתה מגיע מכיוון 'נחות'? כלומר שאתה שואל אם בכלל יש לך סיכוי?!
אני מבינה שעדיין יש אנשים פרימיטיביים שסטיגמות זה כל חייהם... ולכן 'יש ממה לחשוש' שאולי תיהפך לסוג ב'. איף שונאת סטיגמות! יש בעלי תשובה ששמים בכיס הכי קטן שלהם בני ישיבות חרדים מבית....
נשלח ב-20/12/2011 23:36
tootii2 כתב:
אני חרדית מבית, מבטן ומלידה.... נפגשתי עם 2 בחורים חוזרים בתשובה. מיוחדים במינם!!
זה לא הלך כי לא הלך.... אבל אני לא מבינה למה אתה מגיע מכיוון 'נחות'? כלומר שאתה שואל אם בכלל יש לך סיכוי?!
אני מבינה שעדיין יש אנשים פרימיטיביים שסטיגמות זה כל חייהם... ולכן 'יש ממה לחשוש' שאולי תיהפך לסוג ב'. איף שונאת סטיגמות! יש בעלי תשובה ששמים בכיס הכי קטן שלהם בני ישיבות חרדים מבית....
אהה.. לגמרי!
נשלח ב-21/12/2011 09:22
תיקון טעויות: *נפגשתי עם 3 חוזרים בתשובה.
*ולא, לא הרגשתי שאני יורדת ברמה....