בית פורומים שידוכי חרדים

טוב לנו. יחסית ל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2011 01:58 לינק ישיר 

מצב רוח פיוטי לחלוטין.
"בחנוכה שירים נשיר"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2011 13:52 לינק ישיר 

משתדכת כתב:
חחחח אהבתי מה שרשמת...
את צודקת  בדברייך !!!!

אבל בא לי כל כך את החצי השני שלי כבר...

אפילו שיש ברווקות הרבה חופשיות ומעלות ....

ואפשר לחזור באיזה שעה שרוצים ואין הגבלה של זמן ...

ואין טרדות על הראש...

אבל בא לי את החצי השני שלי לידי.

בא לי לעצבן אותו כשמתחשק לי.

ולהתחנף אליו כשבא לי

ולצחוק כשבא לי

ולבכות כשבא לי...

והוא תמידד ישאר בעלי....

שתמיד אוהב..
לייק גדול!אהבתי גם את הקטע של ההשואות כי הוא באמת קיים ואני הרבה שואלת את עצמי אם זה בסדר להרגיש טוב כשלאחרים פחות אבל אם זה גם בסדר להרגיש רע כשלאחרים יותר טוב...נראה לי שזה תלוי על איזה צד אני מתעוררת...בכל מקרה הכי הייתי רוצה שיבוא כבר.......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2011 20:23 לינק ישיר 

חחח אחלה רעיון :) צודקת בכל מילה!! 
מאחלת לך שבקרוב מאד תעמדי בצד השני של המשוואה ותרגישי שאת בצד השווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 23:26 לינק ישיר 

אמן!הלואי שיתגשם בקרוב.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:01 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:

טוב הוא יחסיקראתי את האשכול של ברבי, והוא אירגן לי כמה דברים שהתבהרו  לי בזמן האחרון.(סיבה לאשכול חדש:)האמת שבאמת טוב לנו בתור רווקים-

אבל מכיוון שכל טוב הוא יחסי- גם לנו טוב יחסית. לכן תלוי ליד מה אנחנו עומדים. כי הראש שלנו עובד בדרך של השוואות.

מאד קשה להמנע מהשוואות- כאשר רואים זוג צעיר עם ברק בעיניים. מאד קשה להמנע מהשוואות- כאשר רואים מאורסת בת 18 מדברת על אהוב נפשה. או כשהחברה מובילה עגלה עם ילדון מתוק תכול עיניים. לכן, ברגעים צובטים כאלה, כשהטוב שלי מתעכר ומאבד את מעלותיו וערכו בעיני, אז אני מעלה בדימיוני את.... החברה הקורסת מעול משכנתה ומחוסרת עבודה- לעומת הפלוס היפה בבנק, וה"גמ"ח" הלוואות שלי החברה שתפחה למימדים לא מחמיאים בהריון- לעומת ה... מצב הקודם:) החברה לא מצאה ביביסיטר ותקועה בבית - לעומת החופש והדרור והטיולים והראש הפנוי והעדר העול. הבגד היפה שחברתי השאירה בחלון הראווה משיקולי מחיר- לעומת הארון עמוס הבגדים מהעונה הנוכחית... בטח יהיו כאלה שיאמרו שלא יפה ולא מוסרי להרגיש טוב בגלל שלשני רע. אבל תגידו לי, עדיף להרגיש רע כי לשני טוב? עדיף לקבצן לגור בפרוור עוני או על ספסל ליד ארמון פאר? ומה הטעם של לחם שיפון אחרי סופגנית ריבת חלב של מאפה נאמן?

ככה זה הראש שלנו. עסוק בהשוואות:)

רק תערכו משוואה נכונה שבה תעמדו בצד הגדול  <

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 23/12/2011 00:36:48

כתוב יפה.. והרגשתך מאד מובנת...
אבל תרשי לי להביט על הרגשתך במבט אחר.. 

זה נכון שטוב הוא יחסי.. אבל השאלה יחסי למה?
אם המדד הוא ביחס לאחרים.. אז ברוב המקרים זה לא יהיה טוב (לכה"פ במבט שלנו..) שהרי - "הדשא של השני ירוק יותר"..
אבל האם זה המדד?
האם לא לחינם נצטווינו באיסור "לא תחמוד"?! וכבר ביאר לנו האבן עזרא שלעולם אדם לא יחמוד נעל של אחר במידה שלא מתאימה לו...
ואם אדם מודד כך, היאך הוא יכול בכלל להרגיש טוב? להרגיש מאושר? ואף במה שיש לו הוא לא יצליח להרגיש מאושר, מרוב שהוא יהיה עסוק בהשוואות...!

אבל אם אדם ימדוד את זה ביחס לעצמו.. ביחס למה שטוב לו! 
אם אדם יתמקד במה שיש לו.. ולא במה שאין לו.. אזי כל מה שיש לו הוא יהיה מרוצה..
ואף מה שחסר לו.. הטוב שכן יש לו יחפה על החסר... 

כך, שאפי' אם נניח שלמדוד את הטוב שלי ברע של השני, זה לא דבר גרוע,
עדיין, למדוד את הטוב שיש, במה שאין אצל השני.. זה לא באמת נותן תחושה של "יש" או תחושה של "טוב"..
כי תמיד תמצאי דברים שיש לשני שלך אין, או מה שלך חסר, עדיין כואב יותר ממה שיש לך על פני השני.. 
מלבד, שזה לא טוב אמיתי....!

נסי מהיום למצוא את הנקודות אור וטוב שקיימות "ביש" שיש לך, אז תוכלי באמת להיות מאושרת, ולצלוח את מסע ההשוואות בשלום...

נקודה למחשבה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 02:13 לינק ישיר 

אתה צודק בקטע שאדם שמתמקד במה שיש לו הוא אדם מאושר.
אך מה בנוגע להתקלויות ב"יש" של אחרים שבאופן טיבעי זה מדגיש את ה"אין" שבחיים שלנו?
שם פתאום שוכחים מחצי הכוס המלאה כי מה שממלא את הכוס שלי נראה דהוי לעומת מה שממלא אתת של השני.
זו תכונה אנושית לערוך השוואות. ההבדלים פשוט מדברים בעד עצמם.

כשנקלעים לסיטואציות האלה- אז כדאי להציב "משוואות" אחרות. להיזכר בעוד "כוסות" חצי מלאות שיש לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:19 לינק ישיר 

עמקויות הוצאת לי את המילים מהפה!!

שכוייח!!!

למה להבנות על צרות של אחרים? האם בגלל שלשני רע יותר לי טוב יותר? האם בגלל שלזולת טוב יותר לי טוב פחות?
לכל אחד מאיתנו יש את התחומים שבו הוא מרגיש שיש לו יותר או פחות.
חשוב להתמקד בטוב שיש לנו, בחצי הכוס המלאה שלנו, ולא בהשוואת כוסות...
תפס אותי המשפט האחרון של - תערכו משוואה ותעמדו בצד הגדול, ואם נערוך משוואה ונמצא את עצמינו בצד הקטן?
למה בכלל להיכנס למערכת המשוואות האלה???
תעריכו את מה שיש לכם בלי קשר למה שיש לאחרים!!
ותייחלו ותתפללו לדברים שאין לכם לא בגלל שלאחרים יש אותם, אלא משום שגם אתם זקוקים להם ורוצים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:21 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
אתה צודק בקטע שאדם שמתמקד במה שיש לו הוא אדם מאושר.
אך מה בנוגע להתקלויות ב"יש" של אחרים שבאופן טיבעי זה מדגיש את ה"אין" שבחיים שלנו?
שם פתאום שוכחים מחצי הכוס המלאה כי מה שממלא את הכוס שלי נראה דהוי לעומת מה שממלא אתת של השני.
זו תכונה אנושית לערוך השוואות. ההבדלים פשוט מדברים בעד עצמם.

כשנקלעים לסיטואציות האלה- אז כדאי להציב "משוואות" אחרות. להיזכר בעוד "כוסות" חצי מלאות שיש לנו.

אם אדם היה חזק ב"יש" שיש לו.. אז היש של אחרים.. לא היה מדגיש את האין שאינו קיים.. כי האין שאינו קיים זה היש שקיים...!
ואין ספק, שפעמים אדם צריך חיזוקים בשביל "היש" שישנו.. אבל אני לא חושב שהדרך היא ע"י השוואות בחסר של השני.. אלא שוב.. בהתמקדות ביש שישנו...!

ואין ספק שזו תכונה אנושית.. גם קנאה זה תחושה אנושית.. ובכל זאת היא מהשלשה תכונות שמוציאות את האדם מהעולם תרתי משמע..!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 02:31 לינק ישיר 

אני מנסה להעלות בדעתי איך אדם ינצל מקנאה.
הוא רואה משהדשא של השני ירוק יותר
מרגיש קנאה.
ואז הוא ואמר לעצמו: "לא תחמוד"
נו, אז איך לא חומדים?
הוא מזכיר לעצמו "בעצם, גם הדשא שלי לא רע בכלל"
ולשכן שלי גם אין מכסחת
ואין ערוגות
והדשא שלו אולי ירוק אבל לא נעים לשבת עליו

זהו. הלכה הקנאה.

מה האלטרנטיבה לגרש את הקנאה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:37 לינק ישיר 

אולי לא להציץ על השדה של האחרים יותר מידי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:41 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
אני מנסה להעלות בדעתי איך אדם ינצל מקנאה.
הוא רואה משהדשא של השני ירוק יותר
מרגיש קנאה.
ואז הוא ואמר לעצמו: "לא תחמוד"
נו, אז איך לא חומדים?
הוא מזכיר לעצמו "בעצם, גם הדשא שלי לא רע בכלל"
ולשכן שלי גם אין מכסחת
ואין ערוגות
והדשא שלו אולי ירוק אבל לא נעים לשבת עליו

זהו. הלכה הקנאה.

מה האלטרנטיבה לגרש את הקנאה?

אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!

בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'...
בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך..
בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך...
בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!

עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 02:42 לינק ישיר 

את מהישוב... אז לפעמים, כשאת חייבת ללכת ברחוב, ויוצא לך לראות את הדשא של השני- את לא עורכת השוואות? ואני לא מתכוונת לעריכת טבלה 'השווה והשונה'- לפעמים ההבדלים זועקים, לא צריך לעשות משהו בשביל זה.
אם אין לך דילמות כאלה- אשרייך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:47 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!

בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'...
בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך..
בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך...
בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!

עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!

אז אתה אומר, שבמקום לאמר לעצמי שהדשא שלי הוא בעצם טוב יותר משלו- לאמר לעצמי שנכון שהדשא שלו טוב, ושאולי הדשא שלי פחות טוב- אבל אם היה לי הדשא שלו זה לא היה טוב עבורי... 

נקודת מבט מענינת..
(אציץ רגע לדשא של השכנים :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 02:53 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'...בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך..בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך...בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!אז אתה אומר, שבמקום לאמר לעצמי שהדשא שלי הוא בעצם טוב יותר משלו- לאמר לעצמי שנכון שהדשא שלו טוב, ושאולי הדשא שלי פחות טוב- אבל אם היה לי הדשא שלו זה לא היה טוב עבורי... נקודת מבט מענינת.. (אציץ רגע לדשא של השכנים :)

גם.. אבל בעיקר...שהדשא שלך, הוא ה-כי טוב בשבילך...! ושהדשא של השני.. הוא רע בשבילך...!
ואולי כדאי שתרוצי להציץ בדשא שלך!?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 02:59 לינק ישיר 

ממממ
הדשא שלי?אכן לא רע בכלל...

יש אמנם כמה בורות שם אבל הנפילות רק יעשו לי טוב, לא?

בלי ציניות:)

בסופו של דבר- לא הייתי מחליפה אותו עם אף אחד. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > טוב לנו. יחסית ל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.