בית פורומים עצור כאן חושבים

רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2011 14:25 לינק ישיר 

למקסמן

טוב שפתחת אשכול חדש לדברים שלך כי אין כל קשר בין דברי הרב לבין נושא החסד אצל החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:33 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

טוב שפתחת אשכול חדש לדברים שלך כי אין כל קשר בין דברי הרב לבין נושא החסד אצל החרדים.

דקדוקי עניות של מילה חסד למילה רגש זה מה שמעניין אותך או שאת רואה הבדל ביניהם, אני פשוט לא רואה שום הבדל,

ההבדל היחיד היא שחסד האדם יוזם ורגש היא עניין טבעי ואין בא ממש יתרון בין רשע ולצדיק, שניהם מופעלים מתוך הרגש הטבעי,

ואם הרב מדבר על לפתח את הרגש אז שוב כוונתו על ליזום. וליזום = חסד,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:35 לינק ישיר 

מקסמן כנראה שאתה כבר לא חיי בין החרדים הרבה זמן ורק קופץ לביקור או שאתה חרש שוטה וקטן .לא דברת לענין אבל מה שדיברת גם לא לענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:49 לינק ישיר 

ירוחם,
עם כל הכבוד מה הקשר כל הסירטון הזה לפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:49 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
מקסמן כנראה שאתה כבר לא חיי בין החרדים הרבה זמן ורק קופץ לביקור או שאתה חרש שוטה וקטן .לא דברת לענין אבל מה שדיברת גם לא לענין.

צדיק לא הבנתי כלום, האם השתנה משהו האם השוויגר שלי סגרה את ביתה לכל זר ?

הרי יש להבדיל בין הנהגה ומנהלי מוסדות ושאר הזבל של החרדי העסקני,
לבין החרדי הפרטי שכולנו מכירים ביום יום ואין שום שינוי בכך,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2011 14:55:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 14:58 לינק ישיר 

maxmen כתב:
למקסמן

דקדוקי עניות של מילה חסד למילה רגש זה מה שמעניין אותך או שאת רואה הבדל ביניהם, אני פשוט לא רואה שום הבדל,

ההבדל היחיד היא שחסד האדם יוזם ורגש היא עניין טבעי ואין בא ממש יתרון בין רשע ולצדיק, שניהם מופעלים מתוך הרגש הטבעי,

ואם הרב מדבר על לפתח את הרגש אז שוב כוונתו על ליזום. וליזום = חסד,  

האם אותו רב הוא עוור ואינו רואה את מפעלי החסד אצל החרדים? 

הווה אומר שהוא דיבר על נושא אחר בכלל.

וכדי להסביר את ההבדל צריך להבחין במהות הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 15:04 לינק ישיר 

איך אפשר לעשות כאלה הכללות?
הציבור החילוני מסומם חסר ערכים מעניין אותו רק הכסף  הוילה והאוטו.
ואם יבטיחו לו גרין קארד לא תספיקו להגיד ג'ק רובינזון והוא כבר בנתב"ג.
איך זה נשמע לכם?

תוקן על ידי דייר ב- 23/12/2011 15:05:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 15:43 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
יש לך טבע - להסית את הנושא למקומות הנוחים לך, לא זה הנושא. אבל אתה כנראה גר רק בשוויץ.
יש לי חדשות בשבילך, בארצות המערב האחרות מעשי החסד הם לא פחות מאשר אצלנו. ארגוני הצדקה של המיסיונים השונים בכל עיר בארופה ואמריקה, ארגוני הצדקה למחוסרי הבית  הם אדירים, אבל נעים להגיד שהחרדים עושים חסד. נכון עושים והרבה. אבל גם החילונים גם הנוצרים.ץ גם המוסלמים וגם הבודהיסטים.

איך מתנהלת ההנהגה החרדית רצוי שתראה- איך זה נראה.http://www.y-or.co.il/blog/2011/12/15/%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A8-%D7%95-%D7%9E-%D7%96-%D7%A2-%D7%96-%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A9-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94/

ירוחםשמ,
בוא לא ניסחף.
רק יהודים חרדים עושים חסד עם אחיהם.
לעשות חסד עם אנשים ממדינה/לאום/דת/גזע/מין אחרים - זה לא חסד, זו סמולנות, וי"א: 'פולחן האדם', רח"ל.

שלא לדבר על פעילי זכויות בע"ח, ה"י. 'זובחי אדם עגלים ישקון'

תוקן על ידי thepresent ב- 23/12/2011 15:46:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 18:47 לינק ישיר 
לצענערענע, האמנם זה המחיר של כל דת?

צענערענע כתב:
ברור שהדחקת רגשות טבעיים זה המחיר של כל דת ובמיוחד קיצוניות מעוותת כמו בציבור החרדי.

גם כאן בפורום ניכר הדבר אצל כותבים מסוימים  ורק עיוור לא יראה את המחיר הכבד ואת התוצאות  לטווח ארוך של החינוך השגוי שאותו רב מדבר עליו.

אינני מסכים איתך ש"הדחקת רגשות טבעיים זה המחיר של כל דת". ניתן לדמיין דת שכולה סובבת סביב חיבור למה שניתן לכנות "רגשות טבעיים". יותר מכך, לפי ספר מעניין שקראתי ("העם הישראלי - התרבות האבודה", כאן), זה היה טיבה של דת ישראל בתקופתה הראשונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 19:18 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם
מישהו יודע מה קרה לאשכול הזה האם אשמים אנחנו ?? (עניין הבעלי תשובה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 20:20 לינק ישיר 

ר' דן סגל הוא בעל רגש עצום.

(הוא גם עוסק המון בצדקה וחסד).

בזמנו ערך טישים בסעודה שלישית בביתו ברחוב דונולו בבני ברק. עין לא נותרה יבשה.

שירי רגש ודבקות. אמירת "תורה" בבכייה כאחד האדמורים.

אני רואה את התנהגותו עם אחיו כ"יציאה" ולא כמה שמשקף את אישיותו.

אני מסכים כי "הנהגה" כזו, יש בה לגרום לדיכוי רגשות טבעיים בפרט אצל צעירי הצאן המעריצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 20:37 לינק ישיר 

יש כאן עירבוב בין ענייני הנהגה, לבין ענייני הלכה.
מה רוצים מר' דן על הנהגתו ביחס לאחיו,
אלו הלכות ברורות:
מסכתות קטנות מסכת שמחות פרק ב הלכה ח: "כל הפורש מדרכי ציבור אין מתעסקין עמו לכל דבר. אחיהם וקרוביהם לובשים לבנים ומתעטפין לבנים ואוכלין ושותין ושמחין שאבדו שונאיו של מקום, שנאמר 'הלוא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי" (תהילים קלט,כב). וכך פסק רמב"ם הלכות אבל פרק א הלכה י: "כל הפורשין מדרכי צבור והם האנשים שפרקו עול המצוות מעל צוארן ואין נכללין בכלל ישראל בעשיית המצות ובכבוד המועדות וישיבת בתי כנסיות ובתי מדרשות אלא הרי הן כבני חורין לעצמן [כשאר האומות] וכן האפיקורוסין [והמומרים] והמוסרין כל אלו אין מתאבלין עליהן, אלא אחיהם ושאר קרוביהם לובשין לבנים ומתעטפים לבנים ואוכלים ושותים ושמחים שהרי אבדו שונאיו של הקב"ה, ועליהם הכתוב אומר הלא משנאיך ה' אשנא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 22:37 לינק ישיר 

הנה עוד אנשים מפותחים רגשית שנוהגים לפי ההלכה

"יורקים על ילדה בת שבע כי זאת ההלכה.-כי אני בריא"

://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=35919

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 23:27 לינק ישיר 

צענערענע

לא נראה לי שיש הלכה ברורה בנושא.
אדרבה, זה מעין ביטוי של רגש הלכתי (או 'בריא'), בדומה לזה של רב אדא בר אהבה שקרע כסות אדומה מנכרית בשוק (ברכות כ. עיי"ש עד כמה הגמרא רואה בהערצה דברים כאלה, סיקריקית שכמוה), של פנחס בן אלעזר בן אהרן הכהן שדקר גבר ואשה בעת מעשה האהבים (עיי"ש כנ"ל), ושל זה שלפי האגדה כדי למנוע את התקהותו טען רב (אינני זוכר את שמו) שיש לצעוק 'שאבעס' גם אם זה לא עוזר.
לא דיכוי רגש יש כאן, אלא הפיכת הרגש לרגש 'הלכתי' (whatever it means).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 23:57 לינק ישיר 

בודאי שיש כאן דיכוי רגש-אדם נורמלי לא יורק על ילדה בת שבע .

אם ראית את הוידאו,כולם אמרו שהם שמעו לקול רבניהם ורבנים אמורים לנהוג לפי ההלכה ולא לפי רגש הלכתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.