בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שבת חנוכה ר'ג - רשמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2011 19:42 לינק ישיר 
שבת חנוכה ר'ג - רשמים

שבוע טוב והמשך חג אורים שמח, מספר הערות בשולי השבת האחרונה: 1) החזן ישראל רנד במיטבו,נתן את כל כולו בתפילה,הרפרטואר היה עשיר ומגוון.2) 'ודבריו חיים וקיימים' שיר שלא מתאים לשבת חזנות,קשה לביצוע במיוחד בקטע הקיצבי שלו,על על הראשונים,ובנוסף כבר יצא מהאף 3) בהחלטה של רגע תוך כדי התפילה לבצע את על הניסים בלחנו של משה שטרן,ביצוע אדיר!!.4) כמעט כרגיל הזמן הנשגב של הוצאת ספר התורה מן ההיכל מתפספס לו ומתמסמס כאשר לא מבוצע שום קטע ,אך קיבלנו פיצוי ענק ב-ובנוחו יאמר,אך בל נקדים את המאוחר.5) אהבתי את הרעיון של לעבור לתפילת המוסף תוך כדי הקדיש תתקבל של שחרית (מי שהיה יודע על מה אני מדבר)6) מי שברך לחיילי צה"ל - לא יודע מי חיבר את שיר השיכורים הזה-לטעמי- לאחר מכן ציפיתי לזיקוקין דינור שיתעופפו לעבר התקרה.אני יותר אוהב את הנוסח או ההקראה של המילים או גם את הקטע שחיבר רנד בעצמו למילים, ולא את הקולות והברקים.7) אם הבעל קורא מתכוין לחתום קבע,הוא חייב להגביר מהירות,חצי מהתפילה הייתה קריאת התורה,ולא רק בגלל ההוספות והבר מצווה 8) בר מצווה ביזיונית ,קהל לא מתורבת בעיקר בעזרת הנשים,(ולא,אני לא בעד הדרת נשים...) זה היה פשוט מעורר בחילה. 9) ברכת החודש ותפילת מוסף ביצוע שמיימי, 10) החזן גולדפרינד, אולי אפשר לגוון לו קצת את היצירות ,כל פעם מקימי-יוסף 11) הקידוש שלא היה והבטן שנותרה ריקה. שבוע טוב נחמן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 19:44 לינק ישיר 

רשמים מעונג שבת אמיתי בר"ג עם ה ח ז ן רנד

שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו
השבת כהרגלי בשבתות מברכים החודש צעדתי אל בית הכנסת הגדול ברמת גן להנות מתפילתו של החזן ישראל רנד, החזן ישראל רנד התפלל כאמור בליווי מקהלת "קולות מן השמים" בניצוחו של מאסטרו רפי ביטון
והוא כהרגלו מפרגן עוזר ומקדם חזנים צעירים ונותן לכל אחד הזדמנות באשר הוא, מאנטעש אמיתי.
החזן רנד היה במיטבו ובמשך התפילה התחמם והתחמם עד שבמוסף היתה ברכת החודש מרקיעת שחקים, והוא הפיק תפילה משובחת ומחודשת, היו קטעים פחות נדושים והיו בשבת הרבה אילתורים ואימפרוביזציות נפלאות כמו שרק רנד יודע, המקהלה היתה מעולה (אמנם אני "קצת" נוגע בדבר) הקהל נהנה עד למאוד מהמקהלה ואני יכול להעיד מתגובות ששמעתי מהקהל שהיה נהדר.
הקטעים שבוצעו במהלך התפילה:
שחרית:
ובמקהלות - המקהלה בלחנו של שטרן, החזן באילתור עם נגיעות דוד קוסוביצקי
קל אדון - ששר שטרייכר - סולן יניב רייפר
כולם אהובים - אימפרוביזציה מיוחדת, הכיף הוא שבכל שבת שאני שמע את החזן רנד הקטע מבוצע בצורה שונה ומיוחדת.
את שם - המקהלה שרה שטרן ואייזנשטט, החזן באימפרוביזציה משגעת
על הראשונים - יוסי גרין - המקהלה עם החזן ישראל רנד
עזרת אבותינו - שיר/שיר/שטרן/ביטון/רנד - בקיצר שווה
צור ישראל - בלחן הבלתי צפוי והבלתי ידוע של עממי
אז בקול - אילתור קל
ממקומך - במנגינת ידיד נפש/סוף בלחנו של אברהם אדלר, כשאת סולו הבאריטון ב"על ידי דוד" עושה החזן ישראל רנד
על הניסים - בלחנו של החזן משה שטרן, המיוחד כאן היה שילוב היצירה בתוך הנוסח באופן מיוחד ובסגנון אישי
שים שלום - נדל
הלל
ברכת ההלל - ברונשטיין? - על פי הביצוע של הרשמן
מקימי - רוזנבלט/מלבסקי - עם החזן ישראל גולדפריינד המדהים שמפעם לפעם שאני שומע אותו אני נפעם מהדרך שהוא עושה בחזנות, וכל הכבוד לחזן ישראל רנד שתומך ומפרגן לחזנים צעירים וניתן לומר ששילוב הישראלים הזה עושה טוב לבית הכנסת.
עצביהם - המקהלה והחזן לאחר מכן אימפרוביזציה עד הנוסח
יוסף השם - מלבסקי/קצת רוזנבלט - עם החזן ישראל גולדפריינד (עיין למעלה על החזן)
אהבתי - במנגינות קלי קלי ואני מאמין - החזן רנד והמקהלה - זה היה משהו
מה אשיב - חסידי
הודו - החזן במנגינת מעוז צור
אודך - במנגינת שירו למלך עם הסולן הנהדר טויב, נפלא
אנא השם - רזאל
פתיחת ארון הקודש:
אין כמוך - זולצר/אלתר

יעמוד לחתן הבר מצווה - החזן והמקהלה

מוסף:
ברכת החודש - שטרן - אם אומר שזה היה פנטסטי עדיין זה לא מסביר מה היה שם, החזן ישראל היה בשיא מיטבו והרביץ את הקטע כמו שכתוב, בסטייל הראנדי המיוחד והשיא היה ב"עננו" ב"חיים שימלאו" הטונים שהסתובבו שם והאמירה הרגש הכל פשוט היה : אין לתאר, היה שווה כל רגע רק בשביל ברכת החודש, ואל תדאגו הצלחתי להאזין ולהנות ככתוב.
(סולו באס בחיים של חילוץ עצמות: מר רזניק)
מי שברך - פתיחה במנגינת אקסדוס ובמנגינת אל ארץ צבי/אנטבה - ביצוע אדיר מלא אנרגיות של המקהלה עם הסולן יניב רייפר השמים הם הגבול, הקהל היה...
ובנחה יאמר - כפי שכתבתי קודם, החזן ישראל רנד הביא יצירה חדשה או יותר נכון מחודשת שהוא ביצע בעבר לפני הרבה שנים עם המקהלה של אברהם פרי, יצירה קלאסית מיוחדת במינה עם נגיעות שמימיות, לא ידוע לי מי המלחין אבל נאמר לי שאת היצירה הביא בזמנו החזן דוד בגלי. זה היה שמימי
דרשה של הרב - קצר עניני ומשובח
כתר - מנגינה
שמע ישראל - גלנץ - עלה לשיר החזן קרישר - ביצוע מוזיקלי ומיוחד
אין כאלוקינו - הסולנים יניב רייפר עם בוריס ייניפוב - במנגינת האריה האופראית Torna A Surriento
ונאמר - עממי
סוף
קידוש - סוף...
התפילה הסתיימה לערך בשעה 12:30
מן הסתם שכחתי משהו ואני סומך על מאות חברי הפורום שנכחו שם שיעדכנו במקומי...
תודה לגבאים שמאפשרים לנו להנות מרצף של חזנות משובחת ומוזיקה עילאית ונותנים את בית הכנסת כבמה לחזנים צעירים
שבוע טוב ומבורך וחנוכה שמח
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 19:53 לינק ישיר 

קולני כתב:
רשמים מעונג שבת אמיתי בר"ג עם ה ח ז ן רנד

מן הסתם שכחתי משהו ואני סומך על מאות חברי הפורום שנכחו שם שיעדכנו במקומי...

בס"ד

שבוע-טוב,

1. בלי שהייתי שם, ידוע ששכחת משהו אחד לפחות: דיווח מתפילת ערב-שבת בביהכנ"ס עם החזן אלעזר ברוק.
2. "מאות חברי פורום" - לא הגזמת קצת ?

שבוע-טוב וחנוכה שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 20:08 לינק ישיר 

טוב אני קצת מאוכזב או יותר נכון מאוכזב מאוד ולמה כי נהנתי וקשה להודות כשנהנים ובמיוחד הגעתי קצת מאוחר להלל(אל תספרו לאשתי טוב אני נורא מבקש) שמעו זה מוזיקה טובה
זה היה רווחי לי  כל הדרך מגבעת שמואל עם החששות שירד גם או לא ורק בתפילת מנחה נודע לי שרפי צועד גם מגב"ש חבל שלא ידעתי קודם פעם הבאה אני יקבע ללכת איתו ואז אני יקבל דיווח ממקור ראשון
רנד באמת נשמע טוב כמעט ולא נתקע בתפילה אולי היה פעם את שנתקעה לו ליחה והשתחררה
אני לא יודע אם סיפרתי לכם או לא אני לפני עשרים שנה הייתי גר מאוד קרוב לבית הכנסת הגדול ואני זוכר קצת את התפילות אז כשרנד היה חזן שם הוא  היה פחות מנוסה פחות מוצלח ובכל זאת הוא היה מושך אותי לשמוע אותו ולא חזנים גדולים אחרים שהתפללו באיזור באותה תקופה אני זוכר שהייתי חוזר כל פעם מאושר מחדש ועכשיו זה היה בשבילי נוסטלגיה כזאת לראות את רנד ביום טוב מה שכיף גם זה הכימיה בין המקהלה לחזן הם נשמעים טוב ביחד וזורמים מעולה זה נשמע אחיד אין היסוסים אין חששות אני יודע מה זה חזן שלא יודע להסתדר עם מקהלה שמעתי אחד כזה כמה פעמים לאחרונה וזה מה שכתבתי עליו:עומד חזן בור ועם הארץ במוזיקה ומצד שני בעל תפילה אמיתי ועומדת לפניו מקהלה מקצועית מוזיקלית מהטובות בעולם, זה פארודיה זה קטסטרופה, אני מצפה מבית כנסת כזה שיביא חזן מוזיקאי שיודע לספור את התיבות כמות שהן
וואלה אני מפסוט שהשבת שמעתי משהו שמתקן לי את המצב רוח מהחזן ההוא. דיברו באיזור שלי שרפי ביטון לא יבוא יותר עם המקהלה זה נכון? שביטלו את החוזה מישהו יכול לאשר את זה אולי נחמן.???????..
והאמת דיברו באיזור שלי יותר מידי היה שם בחורים שמתחילת התפילה לא הפסיקו לדבר ולנתח את החזן כאילו זה שוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 20:36 לינק ישיר 

המנצח רפי ביטון,טרם חתם על חוזה חדש,ישנה כרגע מתיחות בינו לבין מנדלוביץ, עקב כך שלא הופיע במספר שבתות שעפ"י החוזה הוא היה אמור להיות נוכח,לדעתי מדובר במתיחות זמנית וביטון ישאר על כנו לרצון שני הצדדים.כל האמור לעיל מקורו באתר ככר השבת ולא אמרתי מעצמי כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 21:19 לינק ישיר 

אם הם מעיפים את ביטון חצי מהמתפללים שלהם מהגרים לבתי כנסת אחרים חצי מהציבור בכלל לא אוהב חזנות הם באים רק למקהלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 21:24 לינק ישיר 

הגזמת ידידי,אולי להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 21:30 לינק ישיר 

טוב צודק נכון שחצי מהציבור מגיע לרנד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 23:06 לינק ישיר 

שבוע טוב וחג שמח!את החזן רנד כבר ראינו במצבים טובים וחזקים יותר! כבר מזמן נדוש לכתוב שהחזן היה במיטבו ולהגזים, הוא היה מעט יבש ופעמים רבות אף התאמץ מאד!המקהלה, כבר ראיתיה יותר הרמונית וקלאסית, לצערי לא שמעתי השבת יכולת של אקורד נעים מהמקהלה, יסלחו לי הנוגעים בדבר, אך כחלק מהקהל אני כותב את רישומיי...האילתור של על הניסים היה מקסים, כמו כן הביצוע של גולדפריינד בקולו הקסום היה יפה מאד!התאכזבתי מהנהלת בית הכנסת שלא מחתה על ביזיון היכל ה' כשקבוצת נערות החלו לצרוח בזלזול מחפיר!!! אוי לאותה בושה! מדוע לא קם אחד מגבאי בית הכנסת עם דפיקה על הבימה ולהסות אותן באחת?!הבעל קורא היה מאד נחמד אילו היה מזרז עצמו מעט...מחובתי לתת צל"ש לרב ביהכנ"ס שיצא מגדרו וקיצר מעט מדרשתו....אילו היה מעט שכל בקודקודם של אנשי בית הכנסת, היו מוצאים את הקידוש לאחר התפילה ולא בקריאת התורה, וכך להנות מתפללים שעושים דרך ארוכה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 23:36 לינק ישיר 

הסיכום שלי מקריאת התגובות: דביר קודשו כתב באמת מה שהיה וכהרגלו נגע בנקודות החשובות הוא יודע לא למרוח
קולני כהרגלו מפרגן כותב מוכשר וקשה לראות נקודה אובייקטיבת בכל הדיווחים שלו הוא נחמד מידי ולא כותב מילה רעה
גבעת שמואל אובייקטיבי ובכל אופן עשה דרך ארוכה ואם הוא יגיד שהוא לא נהנה הוא ייצא פרייר
נחוםב כותב אובייקטיבי וכנה אבל מנקודה פגועה ומנקודת מבט קצת נחיתית הרבה סימני קריאה הוא צריך ללכת
 לישון טוב
ואני לשמחתי התפללתי בבית הכנסת שכונתי לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 00:05 לינק ישיר 

דביר  קודשו כתב :  2) 'ודבריו חיים וקיימים' שיר שלא מתאים לשבת חזנות,קשה לביצוע במיוחד בקטע הקיצבי שלו,על על הראשונים,ובנוסף כבר יצא מהאף

אשמח  באם מישהוא יביא יצירה זו  לפורום ( למיטב זכרוני - מעולם לא הושמעה כאן ואיני מכיר אותה )

לגבי  הטענה כי המקהלה של ביטון " הבריזה"  מס' פעמים - נראה לי כטענה מגוכחת מה עוד שבחודשיים
האחרונים  הוזכר שהחזן רנד הופיע בבתי כנסת אחרים עם מקהלה זו .

לגבי הטענה כי "המקהלה היתה רשלנית" - נראה לי כי עם כמות כה גדולה של "מצרכים  להכנת התבשיל" כפי
שקולני פירט + "תבלינים" (= אימפרוביזציות) סודיים של הטבח( = החזן) -מותר גם לסו-שף ( =ביטון)
לא להיות עירני ולכן לעיתים התבשיל ( =הביצוע) גולש החוצה

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/12/2011 00:15:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 00:38 לינק ישיר 

שרגא, מן הסתם הכונה לשיר ששר אברהם פריד בלחנו של יוסי גרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 07:01 לינק ישיר 

שרגא,1)באמת מדובר בלחן של יוסי גרין בביצועו של פריד,חשובה לי דעתך - לאחר שתאזין - ודעת חברי הפורום, אם לחן זה אכן מתאים לביצוע בשבת שיש בה חזן,אגב- זו גם דעתי על 'רצה ה' אלוקינו' של אותו המלחין ואותו המבצע (ח'ו אין לי דבר נגד שניהם כאומנים) שחזנים מרבים לבצעה בשבתות חזנות,ולדעתי אין טעם בכך.2) החזן ישראל רנד אמור להתפלל פעם אחת בחודש בלבד בשבת מברכין ולא יותר,כנ"ל המקהלה ע"ש שושנה זילברשטיין ע"ה,(יש מושג למישהו מי זאת???) המדובר הוא בשבתות מברכין שרנד נכח אך ביטון הבריז והייתה אז מקהלת לשמוע אל הרינה.הדבר חרה למנדלוביץ ומכאן התגלגל המשך הסיפור עד כרגע כשהמצב הוא שטרם נחתם חוזה מחודש עם המקהלה , אני מנסה כרגע להיות אובייקטיבי ולהביע את דעתי האישית כמתפלל קבוע בביה'כ: אני את המקהלה של ביטון די מיציתי,ושוב,מדובר במקהלה מצוינת,אך אחרי כמה שנים אפשר לגוון ולהחתים מקהלה חדשה זה ירענן את האוזן ואת הנפש,זו דעתי האישית.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 25/12/2011 07:05:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 12:30 לינק ישיר 

דביר_קודשו - לשאלתך לגבי "שושנה  זילברשטיין  ע"ה" - היא היתה רעייתו של מייסד רשת "טרקלין  החשמל"
וכיום בניה ממשיכים לנהל את הרשת

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/12/2011 12:32:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 14:56 לינק ישיר 
שבת עונג

לאחר שכולם כבר כתבו כל כך הרבה אין לי מה להוסיף רק אומר שהיתה שבת מדהימה שבה פעם ראשונה ששמעתי את החזן ישראל רנד במיטבו אבל בהחלט במיטבו והמקהלה היתה כרגיל משובחת רק שהיה חסר לי את הילדים וזה חבל מאוד יצירות שנהנתי היו יהי רצון (ברכת החודש) ומי שברך לחיילי צבא ההגנה לישראל. ודרך אגב אם רפי לא יהיה המנצח שם בבית הכנסת הגדול אז לא יהיו באים מתפללים רבים כל כך כי לפי מה שדברתי אם חברה שהיו אם אמרו שהם באים רק בשביל רפי וכמובן בשביל החזן. וכן יצא לי להיות בתפילה בליל שבת ולשמוע את החזן הצעיר והנפלא אלעזר ברוק תלמידו של החזן ישראל רנד  כך אמר לי כששוחחתי איתו הוא ביצע את היצירה המכבה את הנר המוכרת מפיו של הרמן ברונשטיין בהחלט במקצעיות ובמוזקליות ובכלל כל התפילה הייתה מרשימה יחסית לחזן צעיר מה שכן כמה הערות א. הריצה בקדישים בסוף ב.יותר מידי קולרטורה ג. והזמן המוגבל שניתן לחזן לתפילה, אם זה בית כנסת שנותן במה לחזנים צעירים אז שייתנו גם זמן לחזן להתבטא. בסך הכול היה מדהים ומרגש ותודה גדולה לחזן הראשי ישראל רנד ולגבאי המסור זאב פריד שבבוקר דווקא כן ניסה להשתיק בבוקר את המאומה שהם דואגים להביא חזנים צעירים ולקדמם כגון השבת קרישר ברוק גולדפריינד וטויב ורייפר ועוד רבים. וחבל מאוד שלא היה קידוש רציני כמו שהובטח...   

אבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 17:44 לינק ישיר 

נחום_ב כתב:
שבוע טוב וחג שמח!את החזן רנד כבר ראינו במצבים טובים וחזקים יותר! כבר מזמן נדוש לכתוב שהחזן היה במיטבו ולהגזים, הוא היה מעט יבש ופעמים רבות אף התאמץ מאד!המקהלה, כבר ראיתיה יותר הרמונית וקלאסית, לצערי לא שמעתי השבת יכולת של אקורד נעים מהמקהלה, יסלחו לי הנוגעים בדבר, אך כחלק מהקהל אני כותב את רישומיי...האילתור של על הניסים היה מקסים, כמו כן הביצוע של גולדפריינד בקולו הקסום היה יפה מאד!התאכזבתי מהנהלת בית הכנסת שלא מחתה על ביזיון היכל ה' כשקבוצת נערות החלו לצרוח בזלזול מחפיר!!! אוי לאותה בושה! מדוע לא קם אחד מגבאי בית הכנסת עם דפיקה על הבימה ולהסות אותן באחת?!הבעל קורא היה מאד נחמד אילו היה מזרז עצמו מעט...מחובתי לתת צל"ש לרב ביהכנ"ס שיצא מגדרו וקיצר מעט מדרשתו....אילו היה מעט שכל בקודקודם של אנשי בית הכנסת, היו מוצאים את הקידוש לאחר התפילה ולא בקריאת התורה, וכך להנות מתפללים שעושים דרך ארוכה.....

את רנד ראיתי במצבים חזקים יותר לפני חמש שנים כך שמבחינתי במיטבו זה הכוונה שקולו אינו בוגד בו עוד, במקהלה היתה בעיה אחת ששומעים רק טנורים או שכולם שם טנורים או שלבריטונים שם אין קול היא נשמעת קצת רטובה מידי בגלל זה חייבים להוסיף קולות נמוכים 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שבת חנוכה ר'ג - רשמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext