בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שבת חנוכה ר'ג - רשמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2011 00:02 לינק ישיר 

תסלחו לי חלק ממתפללי השבת האחרונה (חלק גדול מהמתפללים מסכים איתי), יש לי משפט קצר וקולע לשבת הזו "מי שלא היה שם - .....לא הפסיד כלום", אמנם רנד היה די במיטבו אבל זה היה השפל של המקהלה אי פעם, ואני חושב שרפי עצמו מתבייש שיכתבו על שבת כזו "המקהלה היתה בשיא", חצי מהמקהלה שתקו חלק גדול מהתפילה, ב"ודבריו" אותו חצי פישל בקצב השירה, ואיפה היו מאות חברי הפורום של קולני אינני יודע, אני רק יודע שהיה ביזיון בית הכנסת ע"י כמה בחורות צעקניות, וששליש מתפללים יצא באמצע מוסף (לפני חזרת הש"ץ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 01:25 לינק ישיר 

רנד היה במיטבו .
מקהלת קולות מן השמיים של רפי ביטון היתה נהדרת .
הקטע בתפילה לשלום המדינה.היה מיוחד וכך גם ההלל .
לדעתי יותר מ70% באים לא רק בגלל החזן אלא בעיקר בגלל המקהלה המיוחדת של רפי ביטון
את הבנות בבר המצוה נסו להשתיק אך ללא הועיל .הבנות היו צריכות הדרכה איך ומה עושים בבית כנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 10:06 לינק ישיר 

לא רציתי להגיב אבל יש כאן תגובות הכוללות חוסר הבנה וסיפורי סבתא
רנד היה מצוין, קולו היה מצוין הוא הגיע לצלילים כמו סי ודו הוא שמר על קו מוביל במהלך התפילה, בשחרית הוא היה טיפה יבש בגלל מזגני החום שפעלו ובמוסף היה לעילא ולעילא.
המקהלה היתה מצוינת היו אקורדים נפלאים אכן צדק מי שכתב שהיה חסר את הקולות הנמוכים זה קצת הרגיש ככה, היה דינמיקה מצוינת היה הפסקות מוזיקה בריאות, מי שכתב שהיא היתה בשפל אינו מבין מהחיים שלו ולא כלום, היו קצת פאלטות ונפילות אבל ההוכחה הטובה ביותר היא השמירה התמיכה בחזן שבזה המקהלה של ביטון הטובה ביותר, בקטע הקלאסי בהכנסת הספר תורה המקהלה שמרה על סטנדרטים גבוהים
רק להזכיר השבת לא רפי ביטון הופיע ללא הסולנים המזרחיים ומי שכתב שהמקהלה לא היתה במיטבה כנראה לא אוהב חזנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 10:42 לינק ישיר 

מה הבעיה תביאו הקלטה ואז נבדוק איך באמת היה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 13:27 לינק ישיר 

קולני כתב:
רשמים מעונג שבת אמיתי בר"ג עם ה ח ז ן רנד

שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו
השבת כהרגלי בשבתות מברכים החודש צעדתי אל בית הכנסת הגדול ברמת גן להנות מתפילתו של החזן ישראל רנד, החזן ישראל רנד התפלל כאמור בליווי מקהלת "קולות מן השמים" בניצוחו של מאסטרו רפי ביטון
והוא כהרגלו מפרגן עוזר ומקדם חזנים צעירים ונותן לכל אחד הזדמנות באשר הוא, מאנטעש אמיתי.
החזן רנד היה במיטבו ובמשך התפילה התחמם והתחמם עד שבמוסף היתה ברכת החודש מרקיעת שחקים, והוא הפיק תפילה משובחת ומחודשת, היו קטעים פחות נדושים והיו בשבת הרבה אילתורים ואימפרוביזציות נפלאות כמו שרק רנד יודע, המקהלה היתה מעולה (אמנם אני "קצת" נוגע בדבר) הקהל נהנה עד למאוד מהמקהלה ואני יכול להעיד מתגובות ששמעתי מהקהל שהיה נהדר.
הקטעים שבוצעו במהלך התפילה:
שחרית:
ובמקהלות - המקהלה בלחנו של שטרן, החזן באילתור עם נגיעות דוד קוסוביצקי
קל אדון - ששר שטרייכר - סולן יניב רייפר
כולם אהובים - אימפרוביזציה מיוחדת, הכיף הוא שבכל שבת שאני שמע את החזן רנד הקטע מבוצע בצורה שונה ומיוחדת.
את שם - המקהלה שרה שטרן ואייזנשטט, החזן באימפרוביזציה משגעת
על הראשונים - יוסי גרין - המקהלה עם החזן ישראל רנד
עזרת אבותינו - שיר/שיר/שטרן/ביטון/רנד - בקיצר שווה
צור ישראל - בלחן הבלתי צפוי והבלתי ידוע של עממי
אז בקול - אילתור קל
ממקומך - במנגינת ידיד נפש/סוף בלחנו של אברהם אדלר, כשאת סולו הבאריטון ב"על ידי דוד" עושה החזן ישראל רנד
על הניסים - בלחנו של החזן משה שטרן, המיוחד כאן היה שילוב היצירה בתוך הנוסח באופן מיוחד ובסגנון אישי
שים שלום - נדל
הלל
ברכת ההלל - ברונשטיין? - על פי הביצוע של הרשמן
מקימי - רוזנבלט/מלבסקי - עם החזן ישראל גולדפריינד המדהים שמפעם לפעם שאני שומע אותו אני נפעם מהדרך שהוא עושה בחזנות, וכל הכבוד לחזן ישראל רנד שתומך ומפרגן לחזנים צעירים וניתן לומר ששילוב הישראלים הזה עושה טוב לבית הכנסת.
עצביהם - המקהלה והחזן לאחר מכן אימפרוביזציה עד הנוסח
יוסף השם - מלבסקי/קצת רוזנבלט - עם החזן ישראל גולדפריינד (עיין למעלה על החזן)
אהבתי - במנגינות קלי קלי ואני מאמין - החזן רנד והמקהלה - זה היה משהו
מה אשיב - חסידי
הודו - החזן במנגינת מעוז צור
אודך - במנגינת שירו למלך עם הסולן הנהדר טויב, נפלא
אנא השם - רזאל
פתיחת ארון הקודש:
אין כמוך - זולצר/אלתר

יעמוד לחתן הבר מצווה - החזן והמקהלה

מוסף:
ברכת החודש - שטרן - אם אומר שזה היה פנטסטי עדיין זה לא מסביר מה היה שם, החזן ישראל היה בשיא מיטבו והרביץ את הקטע כמו שכתוב, בסטייל הראנדי המיוחד והשיא היה ב"עננו" ב"חיים שימלאו" הטונים שהסתובבו שם והאמירה הרגש הכל פשוט היה : אין לתאר, היה שווה כל רגע רק בשביל ברכת החודש, ואל תדאגו הצלחתי להאזין ולהנות ככתוב.
(סולו באס בחיים של חילוץ עצמות: מר רזניק)
מי שברך - פתיחה במנגינת אקסדוס ובמנגינת אל ארץ צבי/אנטבה - ביצוע אדיר מלא אנרגיות של המקהלה עם הסולן יניב רייפר השמים הם הגבול, הקהל היה...
ובנחה יאמר - כפי שכתבתי קודם, החזן ישראל רנד הביא יצירה חדשה או יותר נכון מחודשת שהוא ביצע בעבר לפני הרבה שנים עם המקהלה של אברהם פרי, יצירה קלאסית מיוחדת במינה עם נגיעות שמימיות, לא ידוע לי מי המלחין אבל נאמר לי שאת היצירה הביא בזמנו החזן דוד בגלי. זה היה שמימי
דרשה של הרב - קצר עניני ומשובח
כתר - מנגינה
שמע ישראל - גלנץ - עלה לשיר החזן קרישר - ביצוע מוזיקלי ומיוחד
אין כאלוקינו - הסולנים יניב רייפר עם בוריס ייניפוב - במנגינת האריה האופראית Torna A Surriento
ונאמר - עממי
סוף
קידוש - סוף...
התפילה הסתיימה לערך בשעה 12:30
מן הסתם שכחתי משהו ואני סומך על מאות חברי הפורום שנכחו שם שיעדכנו במקומי...
תודה לגבאים שמאפשרים לנו להנות מרצף של חזנות משובחת ומוזיקה עילאית ונותנים את בית הכנסת כבמה לחזנים צעירים
שבוע טוב ומבורך וחנוכה שמח
לייזר

אני שמח לראות שקוראים את כל אשר כתבתי מבלי לפספס אף שורה או מילה.
אני לא חוזר בי היתה שבת נהדרת שאסור היה לפספס.
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 00:03 לינק ישיר 

אני כותב קצת באיחור אך טעם האכזבה המרה עדיין מורגש אצלי...
אמנם רנד היה ב"מיטבו" ואני כלל לא מתחרט על הצעידה הארוכה הלוך וחזור (ועל האוכל שהתקרר עד שהגעתי הביתה) כי זה היה שווה בהחלט, אך ממש לא כמו בפעמיים הקודמות, יש יותר שיאים מכך, בעז"ה בפעם הבא...
המקהלה מבחינתי אכן היה בשפל, ולפחות כלפי הפעמים שאני שמעתי אותה (ואהבתי אותה), השבוע יצאתי מהתפילה ולא ידעתי מה בכלל היה שם. בלגן! זהו! לא אקורדים ואפילו לא שירה הרמונית.
אני בכלל תמה למה קוראים לזה "מקהלת קולות מן השמים של רפי ביטון" כשתמיד היא בהרכב אחר לגמרי? אם הרכב אחד היא מוצלחת ההרכב האחר בכלל לא חייב להיות דומה אליה וא"כ זה מקהלה אחרת עם אותו מנצח, ולא בהכרח שהיא ג"כ אמורה להיות טובה.
הביצוע על "חיילי צבא ההגנה וכו'" היה מאוד יפה ומרגש עד ההשתוללויות של רפי עם התופים וכו', שאגב, זה מאוד יפה, אך מאוד זר ומנוכר לרוח התפילה ולבית הכנסת הקדוש. אני אוהב דברים כאלו במועדון או בפאב או לא יודע איפה, אך לא לכן קמתי וצעדתי לבית הכנסת. ואני חושב גם, שזה ממש לא נתן ביטוי לכלום ולא היה שום משמעות לכך, והמוסיקה בתפילה הרי משמשת רק לבטא רגשות וכדו', קצב אפשר גם בלי השתוללות (כמו שרפי אכן מיטיב מאוד לעשות). לדעתי זה צריך להיפסק מעכשיו! בהופעות אפשר לעשות את זה כמה שאתה רוצה.
מה שבטוח, כשצעדתי הביתה לא זימזמתי לעצמי כלום מהתפילה. חבל.
המשך חג אורים שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 11:16 לינק ישיר 

יענקי אני מסכים איתך על דבר שגם לי מאוד כאוב וזה הכנסת דברים שלא ברוח התפילה ושמתאימים לקונצרט
מי שברך זה דוגמא טובה להשתוללות פראית שאינה מתאימה לבית הכנסת ומתאימה לקונצרט שהוא לא של חזנות באמת היה עדיף במקום זה לבצע את היצירה של רנד או של סובול במקום את שיר השיכורים הזה (שבמקורו הוא מבוצע כל כך עדין)אני לא הייתי בבית הכנסת הגדול ברמת גן הרבה זמן כדי לומר על ההרכב של ביטון אם הוא שונה מכל שבת או לא ובכל זאת אני חושב שהמקהלה נשמעה מעולה בשבת אני נשארתי עד סוף התפילה ונהנתי חבל שלא עשו גם את השיר שהלוים האמת היא שמהשבת הזאת אני הרבה יותר מעריך ואוהב לשמוע את ישראל רנד הוא קנה אותי השבת
ויסלחו לי מעריצי גולדפריינד אני לא נהנתי ממנו יש לו עוד הרבה דרך הוא שר מהאף והוא נשמע חיוור 
המקהלה של ביטון היתה טובה אולי בגלל התחרות עם המקהלה של לשמוע אל הרינה שלאחרונה מופיעה שם בבית הכנסת. אגיד לכם תאמת אני בעד שיביאו בכל שבת מברכים מקהלה אחרת ככה תהיה תחרות בין המקהלות והקהל יהנה בכל פעם מתוצאה טובה. 
עוד המלצה ממני בפעם הבאה תעשו קידוש גדול ומסודר אחרי מוסף ככה אף אחד לא יברח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 13:12 לינק ישיר 

שבוע טוב (מאוחר)לחברים,אך לדעתי אחרי שבת כזאת שאני אישית לא שמעתי כבר הרבה זמן תפילה איכותית שכזאת(ואף ששמעתי שהחזן רנד  לאחרונה "עשה" כמה שבתות כאלה,אך לצערי אינני יכול להגיע לכל שבת שכזאת כי אני מתגורר בבירה), אפשר לומר באמת "שבוע טוב". וברצוני להתעכב על כמה דברים שהכעיסו אותי בתגובות האנשים.
ראשית,"השיר הזה יוצא מהאף" ,מי שכותב כך כנראה שאף פעם לא דרכה רגלו בבית הכנסת הגדול בירושלים ששם ניגונים שנכנסו לרפרטואר ולנוסח לא יוצאים משם שנים(ללא הגזמה),ומקהלה ברמה מסגלת לעצמה נוסח ושירים שמשתלבים שמלווים אותה למשך שנים.
ב."החזן רנד התאמץ"-בחייאת(סילחו לי על המילה אבל זה מעצבן אותי!)מי לא מתאמץ,מוצן מאדים כעגבניה,אדלר תנוכי אזניו ,סגולות ממאמץ,והם בכירי החזנים בדורנו,וכן הלאה והלאה.
ג.אין לי מושג היכן התפלל מי שכתב על המקהלה שלא היתה טובה,ושהיתה בשפל,יען אני דווקא חושב שהיא היתה קרובה לשיאה(כמובן במסגרת היכולות שהיו לה) ונהניתי מאד.
(ד.אקדים ואומר שהסתפקתי בכלל אם להגיב על דברי הבל אלו,אך אם מאן דהו ההין לכתוב כך קבל עם ועולם,אגיב על כך.
"שיר שיכורים"-התכוונת ל"אקסודוס"(הפתיח שהוא עשה),או שמא ל"אל ארץ צבי" ששר יהורם גאון ושהוא הפסקול של הסרט הנהדר "מבצע יונתן" שהיווה קונצנזוס בקרב הציבור.נראה לי שהענין הובן.(ואם כבודו לא מכיר שירים שכאלה,שלא יראה את בורותו בציבור. די.)
ה.ולגבי השאלה "האם החזן רנד היה במיטבו",תשובתי האישית היא שכן,ואבאר את דברי,ואגב זה אבהיר משהו חשוב:
ישנם שלשה או ארבעה חזנים בדורנו שהייתי מכנה אותם"אבירי הנוסח",והחזן רנד תמיד יהיה ביניהם.אי לכך גם אם הוא איננו "בשיאו",עדיין נהנה אני ואנשים שחשוב להם הנוסח מתפילתו,ולכן בשבת כזו שהוא גם היה טוב מאד(!)מבחינה קולית, והתעלה לגבהים יפים ותן את כולו זה רק משלים אותו,ועושה תפילה מושלמת,יפה,ונעימה לאוזן.זו דעתי ואני מכיר כמה וכמה וכמה... אנשים שמסכימים איתי.(ואלה שתמיד מקטרים,או שלא יבואו,ואם הם בכל זאת באים-מגיע להם לאכול את הכובע- ובתאבון למקנאים...).
המשך שבוע טוב,מוטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 17:54 לינק ישיר 

קליל כתב:
שבוע טוב (מאוחר)לחברים,אך לדעתי אחרי שבת כזאת שאני אישית לא שמעתי כבר הרבה זמן תפילה איכותית שכזאת(ואף ששמעתי שהחזן רנד  לאחרונה "עשה" כמה שבתות כאלה,אך לצערי אינני יכול להגיע לכל שבת שכזאת כי אני מתגורר בבירה), אפשר לומר באמת "שבוע טוב". וברצוני להתעכב על כמה דברים שהכעיסו אותי בתגובות האנשים.
ראשית,"השיר הזה יוצא מהאף" ,מי שכותב כך כנראה שאף פעם לא דרכה רגלו בבית הכנסת הגדול בירושלים ששם ניגונים שנכנסו לרפרטואר ולנוסח לא יוצאים משם שנים(ללא הגזמה),ומקהלה ברמה מסגלת לעצמה נוסח ושירים שמשתלבים שמלווים אותה למשך שנים.
ב."החזן רנד התאמץ"-בחייאת(סילחו לי על המילה אבל זה מעצבן אותי!)מי לא מתאמץ,מוצן מאדים כעגבניה,אדלר תנוכי אזניו ,סגולות ממאמץ,והם בכירי החזנים בדורנו,וכן הלאה והלאה.
ג.אין לי מושג היכן התפלל מי שכתב על המקהלה שלא היתה טובה,ושהיתה בשפל,יען אני דווקא חושב שהיא היתה קרובה לשיאה(כמובן במסגרת היכולות שהיו לה) ונהניתי מאד.
(ד.אקדים ואומר שהסתפקתי בכלל אם להגיב על דברי הבל אלו,אך אם מאן דהו ההין לכתוב כך קבל עם ועולם,אגיב על כך.
"שיר שיכורים"-התכוונת ל"אקסודוס"(הפתיח שהוא עשה),או שמא ל"אל ארץ צבי" ששר יהורם גאון ושהוא הפסקול של הסרט הנהדר "מבצע יונתן" שהיווה קונצנזוס בקרב הציבור.נראה לי שהענין הובן.(ואם כבודו לא מכיר שירים שכאלה,שלא יראה את בורותו בציבור. די.)
ה.ולגבי השאלה "האם החזן רנד היה במיטבו",תשובתי האישית היא שכן,ואבאר את דברי,ואגב זה אבהיר משהו חשוב:
ישנם שלשה או ארבעה חזנים בדורנו שהייתי מכנה אותם"אבירי הנוסח",והחזן רנד תמיד יהיה ביניהם.אי לכך גם אם הוא איננו "בשיאו",עדיין נהנה אני ואנשים שחשוב להם הנוסח מתפילתו,ולכן בשבת כזו שהוא גם היה טוב מאד(!)מבחינה קולית, והתעלה לגבהים יפים ותן את כולו זה רק משלים אותו,ועושה תפילה מושלמת,יפה,ונעימה לאוזן.זו דעתי ואני מכיר כמה וכמה וכמה... אנשים שמסכימים איתי.(ואלה שתמיד מקטרים,או שלא יבואו,ואם הם בכל זאת באים-מגיע להם לאכול את הכובע- ובתאבון למקנאים...).
המשך שבוע טוב,מוטי.

אין צורך ללגלג על חרדים שאינם בקיאים בסרטים נוסטלגים ובשירים הכרחים אלו, זה הדרת חרדים...)
מה שכן אני מסכים עם רוב תגובך היא במקום והכרחית
ואם כבר מדברים על בית הכנסת הגדול בירושלים...................................................................................................................................
.................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................

.................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................
......................................................................................... אתה יודע אני מנוע מלהגיב

תוקן על ידי גבעתשמiאל ב- 27/12/2011 17:57:32

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שבת חנוכה ר'ג - רשמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.