בית פורומים שידוכי חרדים

מה גורם לאהוב אחד ולשנוא את הדומה לו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2011 17:20 לינק ישיר 
מה גורם לאהוב אחד ולשנוא את הדומה לו?

שלום וחנוכה שמח לכל יושבי הבית הקדוש הזה.

ירשתי את הניק מחברה טובה שהתחתנה לא מזמן, כך שהסקת מסקנות על סמך מה שכתבה בעלת הניק בעבר אלי לא תהיה נכונה.

בחודש האחרון נפגשתי עם שני בחורים. שניהם חכמים שניהם מבריקים, טובי לב, משכילים, אנשי שיחה, וכ'ו וכ'ו וכ'ו.מבחינה אובייקטיבית הייתי צריכה לרצות את שניהם באותה מידה. אך לא כך המציאות. לבחור הראשון לא התחברתי מהרגע הראשון. והורדתי אותו מיד, ולעומת זאת את הבחור השני אני מבכה כל לילה מתחת לשמיכה. עם שניהם נפגשתי פגישה אחת ומשניהם התרשמתי באותה מידה.

התוכלו להסביר לי יושבי הפורום מה גורם לפער בין הסלידה שיש לי מהבחור הראשון לבין התסבוך שיש לי על הבחור השני?  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 18:15 לינק ישיר 

ברוכים הבאים 
אין שני בני אדם שהם אותו הדבר,
גם אם זה נראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 18:17 לינק ישיר 

דבר ראשון: תכניסי טוב טוב לליבך,
יש לך זכות מלאה לבחור את בן זוגך, מי שבא לך ואיך שבא לך,
בגלל איזו סיבה שנראית לך.
את לא צריכה לתת דו"ח ולא לתרץ זאת, לאף אחד.

ובקשר לתופעה עצמה:
ספרים טובים רבים חוקרים את התופעה ומציעים הסברים שונים,
הנושא מרתק כשלעצמו, כל שכן למשתדכים שזה יכול גם להועיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 18:23 לינק ישיר 

רוח, תוכל להמליץ לי על ספר שעוסק בנושא?

ודבר נוסף, האם יש אמת בחיבה שאני רוחשת לבחור הראשון (משהו שיכול ללמד על התאמה) או שזה סתם המוח שמהתל בי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 18:26 לינק ישיר 

ואגב, אני כבר לא צעירה. כך שאולי יש לי זכות מלאה לבחור בן זוג מי שבא לי. אך לא חכם במיוחד לחכות ל"מי שבא לי" בגילי המופלג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 18:37 לינק ישיר 

נכון מה שאמרו פה מעלי (לא שצריך ת'אישור שלי )
אבל לפעמים זה גם תלוי בך, בגישה שלך
לכל אחד יש את הימים שלו, וביום מסוים את יכולה להיפגש עם בחור ולחטוף עצבים מהרגע שהוא פותח את הפה,
ולעומת זאת ביום אחר תפגשי עם בחור שדומה לו באופי בגישה וביופי ותהי מוקסמת מכל מילה שיוצאת מפיו.
ככה שבשביל פגישה מוצלחת לא מספיק רק בחור טוב אלא שגם את תוכלי להעריך אותו, ועוד כמה דברים שוליים כמו נהג מונית נחמד, עקבים נוחים.. וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 18:57 לינק ישיר 

אכן כפית, המוח מהתל הרבה, הרבה יותר ממה שחושבים,
אך זהו החומר ממנו מורכבת המציאות.
אסור להתכחש ללב, אבל צריך להיות מודע ממה נובעת ההרגשה.

לגבי ספרות, האם תוכלי לכוון אותי קצת:
האם שני הברנשים שלך היו שונים זה מזה,
ואת רק לא מבינה מדוע העדפת את הסגנון של השני.
או  שנתוניהם זהים לגמרי, וזוהי ממש תעלומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 19:32 לינק ישיר 

לאללה פתרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 20:01 לינק ישיר 

"קליק"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 20:04 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
"קליק"...

אהה נסתרות דרכי הקליק..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2011 20:12 לינק ישיר 

מדליק מי שמקליק ראשון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2011 00:34 לינק ישיר 

כפית_סוכר כתב:
התוכלו להסביר לי יושבי הפורום מה גורם לפער בין הסלידה שיש לי מהבחור הראשון לבין התסבוך שיש לי על הבחור השני?  

נראה לי שאת הראשון לא אהבת ואת השני כן אהבת.
זו הסיבה לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 11:16 לינק ישיר 

כפית_סוכר כתב:
שלום וחנוכה שמח לכל יושבי הבית הקדוש הזה.ירשתי את הניק מחברה טובה שהתחתנה לא מזמן, כך שהסקת מסקנות על סמך מה שכתבה בעלת הניק בעבר אלי לא תהיה נכונה.בחודש האחרון נפגשתי עם שני בחורים. שניהם חכמים שניהם מבריקים, טובי לב, משכילים, אנשי שיחה, וכ'ו וכ'ו וכ'ו.מבחינה אובייקטיבית הייתי צריכה לרצות את שניהם באותה מידה. אך לא כך המציאות. לבחור הראשון לא התחברתי מהרגע הראשון. והורדתי אותו מיד, ולעומת זאת את הבחור השני אני מבכה כל לילה מתחת לשמיכה. עם שניהם נפגשתי פגישה אחת ומשניהם התרשמתי באותה מידה.התוכלו להסביר לי יושבי הפורום מה גורם לפער בין הסלידה שיש לי מהבחור הראשון לבין התסבוך שיש לי על הבחור השני?  

את מדברת על קוטביות בין סלידה ותסבוך...

ובגלל זה אני נוטה לחשוב, שברגע הראשון שנפרדת מהם עדיין רגשותייך לא היו בכאילו ממדים של סלידה לעומת תסבוך...
פשוט לראשון לא הרגשת חיבור (וכעת לא משנה הסיבה) ועם הזמן התחושה נגדו גדלה.. מצאת לך עוד ועוד חסרונות ודברים שלא טובים בו..וכדרכו של כדור שלג -רגש, לעומת השני...
ואני גם לא יתפלא, אם עיקר רגשות הסלידה שלך גדלו יותר אחרי הפגישה שלך עם אותו אחד שאת מרגישה אליו רגשות תסבוך וכו'..  האמנם זה כך...?

ולעצם שאלתך איך זה קורה, אני חושב שאם תשחקי את משחק - מצא את ההבדלים, אני בטוח שבסופו של דבר תמצאי את אותם הבדלים דקים ולא מורגשים שהם השפיעו על הרגשת לבך.. וכשהבסיס הוא כזה, ההמשך דיי ברור..

תנסי לשחק ותגלי לנו מה מצאת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 20:49 לינק ישיר 

רוח, לשני הברנשים היו נתונים שונים, אבל שניהם מצדיקים תסבוך באותה רמה.

עמקויות, אתה מאוד צודק. כדור השלג המתוסבך החל להתגלגל רק אחרי ששמעתי את ה"לא" מהצד השני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 23:17 לינק ישיר 

מסתבר שמה שיש בשני אין בראשון 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה גורם לאהוב אחד ולשנוא את הדומה לו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext