בית פורומים עצור כאן חושבים

דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2012 11:33 לינק ישיר 

מ80
הכל נכון הוא היה -הגאון-. אבל הוא היה חסיד חב"ד, וכחסיד חב"ד -כיתר החסידיות -ובחב"ד הרבה הרבה יותר.
הרבי- הוא ותחסרהו מעט מאלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 11:41 לינק ישיר 

מ80,
לא יודע לגבי שיכותו לאנשי כנסת הגדולה (יש לך מקור לזה ?) בכל מקרה אתה מרדד את נבואתו לאמירה בנאלית שמוסכמת על הכל, ושלא תביא מזור לבעיות בהם אנו נתקלים כיום (כבר כמה וכמה מאות שנים !).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 11:45 לינק ישיר 

ירוחם, ניכר מדבריך שאינך מכיר את הרב יוסף רוזין. הרב יוסף רוזין היה ביחסי ידידות עם אדמור"י חב"ד והעריץ את צדיקותם, אולם רבו המובהק היה הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 12:08 לינק ישיר 

מ80
למרות גילי לא זכיתי להכיר אותו אישית. אבל אני מכיר אותו מספריו ומסיפורים עליו. כל טענתי היה כי הוא  היה חבדניק.

אז כת"ח שמכיר את הרוגצובר יותר טוב.
מה הוא פסק ולמה על אמירת תפילת הדרך באוירון? ועל מה הסתמך?
מה הפסק שךו כשעדים רואים גט נכתב דרך ראי  ועל מה הסתמך?
מי האשיות שזעזע את ליבו בצעירותו כשבא לבקרו והשתחץ במקצת.?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/01/2012 12:09:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 12:14 לינק ישיר 

אישציפור,

אומרת הגמרא (מגילה יז  ע"ב): מאה ועשרים זקנים ובהם כמה נביאים תיקנו שמונה עשרה ברכות על הסדר. ואלה אנשי כה"ג, ומאחר שנביאים אחרונים היו חגי זכריה ומלאכי, הרי שהינם בכלל אנשי כנסת הגדולה. ובאבות דרבי נתן נאמר: אנשי כנסת הגדולה קיבלו מחגי זכריה ומלאכי. האם אתה מסוגל לומר באופן ברור מה לדעתך הבעיה במאות השנים האחרונות, ומה יביא מזור לבעיה?

תוקן על ידי מ80 ב- 01/01/2012 12:15:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 12:19 לינק ישיר 

מ80,
דוקא מדבריך לא ברור לגמרי שהוא היה חלק מאנשי כנסת הגדולה, אבל זה באמת שולי לענין עצמו.
בנוגע לעיקר, בהחלט כן, כתבתי למעלה מה שיביא תחילת העלאת ארוכה בהקשר הנידון כאן.  (כמובן יש עוד הקשרים רבים שמצריכים תיקון וריפוי , אך כל דבר יעשה במקומו ובזמנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:00 לינק ישיר 

ירוחם, אז מה אם הוא היה חבדני"ק? הוא היה למדן גדול ועל-כן יכל לומר את מה שאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:15 לינק ישיר 

איש ציפור,

תורה לשמה פירשו רבי חיים מוולוז'ין והראי"ה קוק לשם התורה. אם זה נראה חסר תכלית, אזי או שלא מכירים בערכה של תורה, או שלא לומדים ממקום שלבו חפץ, או שאין סבלנות בלימוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:25 לינק ישיר 

אז עדותו כלפי האדמור הזקן נוגעת בדבר,

אגב שאלתי אותך כמה שאלות, אני לא התימרתי כי אני מכיר אותו, אתה כן. שאלתי אותך שאלות בשלוף- מתוך זכרון. מה התשובות של לאחר מחשבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:27 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
   יש מישהו אחד כאן שיכול לציין איזשהו קריטריון אובייטקטיבי מדיד לאיכות של פירוש? נא לא להפוך את זה לפארסה - אינני מתכוון לקריטריון לא רועש, אינני מדבר על להפוך את התורה לפי סט חוקים פורמאלי כמו מתמטיקה, ולא נראה לי שבסוף התורה תהפוך לפיזיקה. אני כן מתכוון למשהו דומה לתחום במדעי החברה שאיכשהו נראה לי שפועל בסדר, נניח חלק מפסיכולוגיה קוגנטיבית: משהו שאומר "אם אני אנסח שאלה כך או אחרת, אז אחוז העונים נכונה יעלה", ואז מסוגל להראות תוצאות מובהקות (הגם שרועשות מאד) במבחן.
  אם כן, טרם הבינותי מהו (הר' מיכי ענה שההערכה עצמית פועלת בסדר, לא הבנתי לפי זאת מדוע שיטה זו נכשלת בתחומים שבהם כן אפשר למדוד דברים, אבל דווקא כאן מצליחה).
  אם לא, לי לא ברור על מה בכלל אתם מדברים. הקריטריון הופך להיות "נראה לי שהפירוש נכון", ותו לא. לפי מה תשפטו אם יש ירידת דורות או לא, אם כן כדאי להצמד לראשונים או לא, וכל שאר השאלות?

גם לגבי אילוצים כמובילים ליצירתיות: מיציתם את שיטת הלימוד הרגילה? לימוד התורה דורך במקום? יופי, בואו נתקדם. הגרילו פרמוטציה חדשה של התוספות, ועכשיו לימדו את הש"ס מהתחלה, תחת האילוץ שכל פירוש חייב להתאים הן לפרמוטציה המקורית, והן לפרמוטציה החדשה. אני מבטיח לכם פרצי יצירתיות מדהימים.
  בכוונה הגזמתי. במקרים רגילים, ההגזמה מקילה על המפריכים להסביר מה לא נכון. כאן אינני מבין אם בכלל יש דבר כזה. אני חושב בשיא הרצינות שלימוד התורה כולל דיכוטומיה מהותית, לפיה צריך להאמין ברצינות שמתקרבים להבנה מהותית כלשהי (אולי תוך כדי אילוצים שיש כאן כמה וויכוחים לגבי פרטיהם), אבל תחת האמונה שהתוצאה שת"ח מקבלים היא נכונה ומחייבת לפי ההגדרה, גם אם אין שום דרך לשפוט את זה. נגישות הספרים המודפסים היום + אפשרויות הלימוד החינמיות, שלא לדבר על טכנולוגיות אלקטרוניות (פרוייקט השו"ת, אפילו גוגל) הם אולי אלה שגורמים לתסכול, בגלל חידוד הדיכוטומיה.

למען הסר ספק: את אותה השאלה הייתי מפנה כלפי משפטנים, פילוסופים, וכו'. מספרם יחסית לשלכם פשוט בטל בשישים.

אי אפשר שזה יהיה מתמטיקה, הרי מדובר על אנשים עם בחירה, (מה שאין כן לגבי דטרמיניזם אפשרי לחוקק חוקים אבסולוטיים) ולכן זה מאוד תלוי ברמת המוסר ובזמן ובמקום,
היסוד צריך להיות שהחוקה היא שכלי תבוני שבני אדם שולטים בה, והמחוקקים נבחרי הציבור,

יסוד ראשון היא חינוך חובה וחינם, ואז לא נצטרך לחוקים ילדותיים, (כלומר השליטים מעוניינים שההמון יישאר בורים ועםארצים בכדי לשלוט בהם)

בקיצור בכל דור ודור נתקדם בחוקים לפי הצורך,

בינתיים עד היום ישש שני סוגי חוקים, 1, חוקים שממיים 2, חוקים נאורים,
ששניהם הלכה למעשה הם שקר מהיסוד, שניהם משגיחים שלההמון לא יהיה שליטה בהם ושלא יבינו את יסודי החוקה,

אותו דבר לגבי המדע,
לו נתנו לציבור ידע תמידי מהם הבעיות המדעיות כרגע שעומדות על הפרק. אולי ימצא אחד מההמון שימצא פיתרון,
לא להשאיר זאת רק לקהילה המדעית,

לסיכום: חייבים לתת חינוך חובה חינם, לחנך וללמד ולשתף את כלל הציבור בחוקה במדע ובעצם בכל,
אז רמת ההמון יעלה מעלה מעלה, וגם במוסר וגם בחכמה ובתבונה,
לא עוד חכם וכסיל לא עוד אדון ועבד, אותו דבר גם בכלכלה, 

אסור לכפות שכך יהיה כי אז ינצלו זאת הרשעים כמו בכל הדורות,
צריך שזה יבוא לבד מתוך חינוך לחירות וחופש ברמה גבוה, פשוט נפסיק לחשוב שאנו חכמים יותר מהילדים ומההמון,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:43 לינק ישיר 

מ80,
איך זה קשור לנושא ?

אשרי מי שרוצה ומסוגל ללמוד תורה לשמה, איך זה נותן אופק לתיקון שאר העולם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 13:54 לינק ישיר 

ירוחם,

אינני מתימר לדעת ולו במעט את תורתו האדירה. אי-אפשר להגיע לגדלות בתורה אלא אם הלימוד נעשה ללא פניות. מה ההבדל בין חסידי הגר"א המאמינים שהגר"א גדול הלמדנים לבין חב"דניקים הבטוחים שבעל התניא גדול הלמדנים? הרי רובם לא למדו די תורה כדי להעריך את למדנותם של גדולים. ציטטתי את הרוגצו'בר כדי שנבין את גדלות תורתו של הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:08 לינק ישיר 

אישציפור,

זו שאלה טובה. על תורת משה נאמר: לא ניתנה תורה אלא לאוכלי מן. כשהעולם שקוע בגשמיות, יראי השם נמאסו, ורבים מתרחקים מהתורה. יש אומרים שהדרך היחידה לתקן זאת היא באמצעות לימוד פנימיות התורה או לימודי אמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:11 לינק ישיר 

מ80,
אתה סתם מייאש, ומחזיר אותנו למצב שגרם לחורבן.
כתוב גם שהתורה לא ניתנה למלאכי השרת.
נראה לי שזה כיוון שעשוי להוביל אותנו לתיקון באופן יותר בריא מאשר הגישה שאתה מציע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:18 לינק ישיר 

אישציפור,

לא הצעתי כיוון, אלא אמרתי מה שחלק מהרבנים בדורנו אומרים שצריך להיות התיקון. התורה דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. החורבן והגלות הארוכה נבעו משנאת חנם. לענ"ד ראשית-כל כולנו נדרשים לתקן את הדרך ארץ שלנו ולכבד זה את זה, גם אם דעותינו שונות זו מזו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 42 43 44 לדף הבא סך הכל 44 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.