בית פורומים עצור כאן חושבים

דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2012 14:29 לינק ישיר 

מ80,
בא ואשאל את זה ככה, נניח והצלחנו כולם למדו פנימיות התורה ויש לנו חברה של אוהבי תורה ולומדיה , שאפילו לא שונאים זה את זה, ואפילו מכבדים אחד את השני , מה עכשיו ?
האם השגנו בכך את התכלית לשמה ניתנה התורה לדעתך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:45 לינק ישיר 

אישציפור,

מה לדעתך התכלית שלשמה ניתנה התורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 14:55 לינק ישיר 

מ80,
או , הוכחת שאתה יהודי, עונה לי בשאלה...

בקצרה ובפשטות להקים ממלכת כהנים בגוי קדוש, שתהווה דוגמא שתשפיע על העולם בכללותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:09 לינק ישיר 

זה מה שנאמר מצא  ציפור תמהוני את מינו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:11 לינק ישיר 

אישציפור,

ממלכת כהנים וגוי קדוש המהוים חברת מופת לכלל העולם היא מגמת התורה כדי להגיע לתכלית התורה. אולם איך מגיעים לממלכת כהנים וגוי קדוש? והייתם לי סגולה מכל העמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:17 לינק ישיר 

ושם,
שב בלול.

מ80,
זו שאלה שחורגת מגבולות האשכול. בכל מקרה קודם כל פועלים ולומדים את התורה כמונחת מטרה להקים ממלכה כזו.   (ולא כמו שהיום המטרה המנחה היא שיהיו "גדולים" שלומדים לשמה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:55 לינק ישיר 

אישציפור,

זה לא כל כך פשוט כמו שמשתמע מדבריך. הציונות הדתית ניסתה ללמוד תורה מתוך מגמה ממלכתית, ודווקא מי שהתחיל ללמוד את הנושא בעיון היה הרב שלמה זלמן אוירבך בספריו על הלכות מדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 16:03 לינק ישיר 

מ80,
ברור כי זה בקושי ההתחלה.
לא בכדי כתבתי בראשית דברי "בתור התחלה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 16:16 לינק ישיר 

אישציפור,

אז קדימה, למד תורה ופתח אשכול על קצת ממחשבותיך בנושא של ממלכת כהנים וגוי קדוש הקשורות לנושאים הכלליים של הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 16:34 לינק ישיר 

למה ? מה זה יועיל לי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 16:53 לינק ישיר 

מה זה יועיל לי? זו שאלה שהתרגלו לשאול בגלות. במה אוכל להועיל לכלל? זו שאלה של ממלכת כהנים וגוי קדוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 17:00 לינק ישיר 

טוב,
אז מה זה יועיל לכלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 17:06 לינק ישיר 

לענ"ד אם כבר אתה נמצא כאן, במקום להעיר את הארותיך על דא ועל הא, תמצה טוב יותר את כשרונותיך אם תנסה לנסח לעצמך מה אתה רוצה לומר, ואז כולם יצליחו להקשיב יותר לדבריך. וכשמצליחים להקשיב טוב יותר זה לזה, הדברים מועילים לכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 17:21 לינק ישיר 

הענין הוא שלהבנתי (שמבוססת גם על ניסיונות אישיים וכשלונות) כל הענין הוא שהדברים יצמחו מתוך המציאות בבחינת "צמח דוד" ברגע שזה הופך לסוג של הרצאת דברים, זה מנותק מהקשר החיים וממילא חסר משמעות.
                (ואגב מטרתי בהקשר הזה אינה מיצוי של כשרונותי, ויותר משאני רוצה לומר אני מתעתד לעשות, האמירה היא רק שלב מקדים ומכין לעשיה בע"ה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 17:50 לינק ישיר 

סוף מעשה במחשבה תחלה. לענ"ד גם רוב הדברים שאנו אומרים או כותבים רק לעתים רחוקות מתעלים מעבר להרצאה של דברים, אפילו אם צומחים ממש מתוך המציאות, כי כולנו קצת שכחנו איך להקשיב, כל שכן איך לדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 42 43 44 לדף הבא סך הכל 44 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.