בית פורומים עצור כאן חושבים

דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2012 00:15 לינק ישיר 

יש גם משהו באמצע בין לטעון שב"ש היו עקשנים שקפצו ואמרו הפוך מבית הלל, ובין לתלות את כל דבריהם בשתי שיטות פילוסופיות שמסבירה את המחלוקת של קין והבל ושל רב"ב עם הגרשש"ק וכו'. יש לך תיאוריה תלושה, ניחא, אבל מה אתה קופץ במגילות של גידופין כנגד מי שלא מתלהב ממנה?
האם הנתה"צ היה עקשן שאמר תמיד הפוך מהקצה"ח? או הש"ך הפוך מהט"ז או הראב"ד תמיד הפוך מהרמב"ם? לא, האם מכאן יש ללמוד שכל פלוגתותיהם תלויה במחלוקת אחת שהיתה גם המחלוקת בין שני השוורים שהקריב אליהו בהר הכרמל? לא בהכרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 00:22 לינק ישיר 

אתה לא מפסיק לחשוף בורותך (מתי נתגיירת?), שהרי ידוע הוויכוח בין שתי השוורים מי גדול ממי, האם עלייתו כקרבן לפני ה' או זה שהבעל יוודע כשקר, והוא באמת אותו הוויכוח ממש ריאליש (השור הראשון) או אידיאליש (השור השני). תעשה טובה, תתחיל ללמוד קצת וגם לחשוב קצת ואח"כ לפזר עיקשיותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 00:25 לינק ישיר 

ובכן העובדה שהכרתי את הוורט העמוק במחלוקת בין השוורים, היא בורות.
אין ספק, להיות בקי בשטויות זו בהחלט בורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 00:53 לינק ישיר 

תורה ודעת,
עם כל הכבוד תסתכל לתוך עצמך ותראה שאתה מדבר מתוך גאווה והתנשאות וזריקת רפש וטיט בפני מי שלא זכה לאור הגדול שלך ושל כל החושבים כמותך.
נא להירגע המחשבה לא התחילה אצל 'מתמידים', גם אחרים חושבים, גם אם יש כאלו שמתעקשים לא הופך אותם לגרים ובורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 02:27 לינק ישיר 

נראה לי שהידע האנתרופולוגי שלי התעשר מאוד מאז ש'תורה ודעת' הצטרף לפורום. ומי מדבר על הגיוון שהוא הביא לפורום. וימחלו הנפגעים מההתקפות, למען הנאת הרבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 07:07 לינק ישיר 

[אני מתנצלת מראש על בורותי התרבותית, אבל ממתי מותר לתקוף מישהו בהגדרת "גר"?!
אם הוא אכן התגייר, זו הרי עבירה הלכתית להזכיר לו זאת (קו"ח להשתמש בכך כדי לגנותו),
ואם נולד יהודי - זה פשוט שקר, וברור שאין היתר לשקר (קו"ח כדי להלבין פני מישהו ברבים).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 07:31 לינק ישיר 

צוטט לעיל:
" הגר"ח מבריסק, עליו ניתן לומר כי היה המהפכן הגדול ביותר (אולי בכל הזמנים?)"
וע"ז היה נוהג א"מ ז"ל לומר שעונשם של המהפכנים הוא שממשיכי דרכם נהיים יותר שמרנים מאלו שהם הדיחו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 07:45 לינק ישיר 

אבל אם נאמר שענשם של השמרנים הוא שממשיכי דרכם נהיים מהפכנים הרי בסוף זה מסתדר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 09:17 לינק ישיר 

ובכן העובדה שהכרתי את הוורט העמוק במחלוקת בין השוורים, היא בורות.
אין ספק, להיות בקי בשטויות זו בהחלט בורות.

בדקתי במדרש(ילקוט שמעוני), והשור שניתן לבעל, לא הסכים ללכת אפילו אחרי שאליהו הנביא אמר לו שהקידוש ה' שיצא ממנו (בזה שלא יתקבל קרבן הבעל) שווה לקידוש ה' של השור השני שיעלה קרבן לה', אך השור לא הסכים עם אליהו ונתרעם עליו, עד שמסרו אליהו בכוח. אז אתה צודק שכשמגיע הדבר לבעלי חיים הם לא מבינים האידיאליש (ושום דבר שבהגיון)בשום אופן, נאה לך ממש. ו'אולי צ"ל שנשתנו הטבעים ונסתרה חכמת החכמים, ורק בזמן הגמרא שהיו בקיעים בכל החכמות שבעולם כידוע מהגמרא, אז הבינו ברוה"ק את דברי השוורים, אבל כיום אין לנו הבנה בענינים אלו, ואנחנו רק כחמורים ולא כשוורים, ועדיין צ"ע'

תורה ודעת,
עם כל הכבוד תסתכל לתוך עצמך ותראה שאתה מדבר מתוך גאווה והתנשאות
בכלל לא נכון. תראה לי על מי מאלו שנהגו כבוד בחבריהם, התגאתי?אדרבא, השתדלתי באמת להבין דבריהם כמה שיותר. תבדוק בכל תגובותי ותראה כמה פשפשתי בהגיון חברי להבין מה הם אומרים ומה מופת יש להם בהגיון על שיטותם. ורק נגד מי שהוא עצמו חיצף וביזה זולתו (כמקסמן ורצץ ודינוז) נהגתי בהם עם עיקש תתעקש ועם נבר תתברר. כי הם לא מדברים בדעת והגיון לומר יש הערה על דבריך האלו או תביא הסבר או ראיה לדבריך אלו, אלא שיוצאים בזלזולים מתנשאים ומתגאים להכפיש שיטת זולתם, שאפילו לא הבינוה, ונגדם אני נוהג בלשונם החצוף ממש, כי רק זאת השפה הם מבינים, ותראה שדינוז אפילו זה אינו מבין. הוא ימשיך בשטויותיו עד שתכריז, דינו הצודק תמיד ואינו טועה לעולם ועד.
וזריקת רפש וטיט בפני מי שלא זכה לאור הגדול שלך ושל כל החושבים כמותך.
בככל לא. אתה הוא שנוהג כך עכשיו (וגם בתחילת האשכול של לומדת, עיי"ש) תחת שתוכיח את דינוז על לעגיו נגד מי שחושב שלא כמותו, אתה מתקיפני, אני מתקיף רק את האויבער חכמים שבטוחים ששטויותיהם הם הצודקים, אבל את דעותי אני מציע לפני כולם ואני מבקש שיראו לי במה איני צודק ואם אשתכנע, אחזור בי, כבר חזרתי בי הרבה פעמים בחיי, מעיקר שיטות, בגלל שהשתכנעתי בטעותי, אלא שכאן המנהג לפעמים לענות בביטול בלא סברא, ובבורות בלא ידיעה, ובשטות ולא הגיון.
נא להירגע המחשבה לא התחילה אצל 'מתמידים', גם אחרים חושבים,
אתה לא צריך לומר לי זאת, כי גם שם אני מתווכח ומבקש הסבר על דבריהם, ומה שלא נכון אני סותר אותם בלא משוא פנים (והרבה שם כבר הודו לי בהרבה טעותים בעניינים הגיוניים).
ומעולם לא טענתי כאן שדבריהם יותר מעולים מאחרים, רק הבאתי דבריהם כדי לדון לגופם של דברים.
גם אם יש כאלו שמתעקשים לא הופך אותם לגרים ובורים.
לא הוויכוח הופך אותם לבורים (זה הופך אותם לעיקשיים), אלא הבורות שהם עצמם מודים בה, והשטותים שהם אומרים בלא ידיעה והבנה זה מעיד עליהם שהם בורים וגרים, אין לי משהו נגד גרים, יש לי נגד גרים שקופצים כהדיוטות ומשגעים עם החלטותיהם שמקרוב באו, בלא ידיעה ובלא כבוד, אני מכבד את חוגי החזונשניקיים הרבה יותר ממה שהם מכבדים את בריסק.

וממי למדת להלבש רק עלי מבין כל המתקיפים והמשמיצים כאן בהגיון ושלא בהגיון, המר' לייזער למדת זאת, שכל מה ששם בריסק נודף ממנו, העלה עשן באפו (וי"א שאפילו הוויכוח עם חב"ד היה בגלל שהם היו קצת מקורבים לבריסק, אע"פ שגם בבריסק שחקו משגעונותם), היה בעירכם 'עיר ההשקפה מסיני' אחד שיכול להאיר את עיני שכילותכם, והרב י"מ פיינשטיין שמו, ולא נח ר' לייזער עד שדכאו לגמרי) אז תחפש לך את דינוז להלבש עליו שהרי גם נגד קהילת החוזנישניקיים נלחם רבכם עד שדיכא לגמרי את ר"ח גריינמן וכל תלמידי החזו"א, ואותי תעזוב שמא אפתח פי באמת על קהילתך.

[לאמשלום, 'גר' אין הכוונה לגר צדק, הם שםלים וענוים וחכמים, 'גר' הכוונה לאחד שאתמול הגיע להריח טעם בינה ודעת שבאמונה והתורה, והוא כבר הופך עצמו למאן דאמר, שזה טוב וזה לא טוב, ומקיים בעצמו קשים גרים כספחת].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 13:23 לינק ישיר 

תורה ודעת יקר

ארשה לעצמי לתת לך עצה, אתה לא מפרש נכון התבטאויות כאן בפורום, ולוקח אותם באופן אישי יותר מדי. כשמישהו כותב לך על משהו שזה בובקעס, הוא לא בא לומר שאתה טיפש, או שהרעיון שגוי מיסודו. לא חשפת כאן את אישיותך אלא רק הודעות קצרות ששלחת, והדברים מופנים כלפי הטקסטים הקצרים ולא באים לנתח אותך. הודעה כזו מאתגרת אותך לעשות מהרעיון שלך משהו שישכנע אנשים ויראה שיש לו ערך. כמעט כל אחד שמגיע לכאן עובר איזו שהיא טבילת אש, והחכמה היא לא לנסות לפענח אישיויות של אנשים או מוצא גנטי שלהם מתוך מספר משפטים, אלא לתרום את חלקך. נפגשים כאן אנשים מתרבויות שונות, לפעמים משפט שהיה מתפרש בצאתו מפי חבר שלך מהחושה הסמוכה במרפסת מתמידין נייטען כמשהו בעייתי, כאן מתפרש בצורה אחרת.

אתה צריך להבין שלא כל מה שנראה מהקונכיה שלך בצורה מסויימת, נראה כך גם לאנשים אחרים. צעד גדול אתה עושה בכך שאתה מתחבר לאינטרנט ומתווכח בפורום עם אנשים שונים, ומשתדל לכתוב בעברית, אבל עדיין צריך לגשר על הבדלי המנטליות. העובדה שמישהו אינו בקי בקונטרסים שמונחים בכניסה לשטיבלעך שמתחת הבית שלך, לא אומרת שממילא הוא בור ואין לו זכות לחוות דעה על נושאים בסיסיים. אני מניח שגם אתה לא יודע בדיוק מה מונח כעת בכניסה לשטיבלעך שומרי שבת בשדרה ה13 בברוקלין ומה אמר אדמו"ר הצעיר מבאבוב ע"ז.

במקום לנתח ולחלק את כל העולם לשני חלקים (אלו שכמוני ואלו שלא), בא תנסה להחכים אותנו ולתרום מהרעיונות שלך ושל קהילתך. ברגע שתתרום יכבדו אותך ואת דבריך, אל תדאג. ועוד משהו, אפשר ללמוד גם ממי שיש לו השקפה שונה מאד מלך, תנסה גם לשמוע מה אחרים אומרים, ולא רק לחזור על מה שידוע לך מהעולם המאד מצומצם שלך. (מה שיפה אצלכם, שלעומת הזברות שסובבים אותכם בשנלר, אתם מרגישים בעלי פתיחות אינסופית. בזמן שעולם המתמידים מאד מאד מצומצם, והעובדה שמו"ר יכול להגיד בשיעור פירושים של קאסוטו ושל שד"ל כדברים מקוריים והעוילם מתלהב וכותב את הדא"ח בעלון, או שאנשים בני 50 מנהלים דיונים על נושאים שחכמים בעולם כבר טחנו והקיפו אותם בצורה קצת יותר רצינית, מלמדת על כך).

בא נדבר על הרעיון שלך, של ריאליש מול אידיאליש. ניסיתי לדבר אתך עליו ענינית ובמקום זה עברת לאנתרופולוגיה. אני טוען שבכל אבחנה יש בחינה של אמת, ברור שכל התלבטות או דעה תמיד ניתנת לקישור לצד שאתה מכנה 'ריאליש' או 'אידיאליש' (וכן לעוד הרבה סדרות הגדרות אחרות, כגון 'בכח' מול 'בפועל', או 'מוחש' מול 'מושכל' וכדו'), אין שום ספק שכך ניתן להסביר גם את המחלוקת של פרופ' נמו עם פרופ' ארקנוס בספרו של ז'ול וורן, או של שאול מופז וציפי ליבני, או של המלאכים גבריאל ורפאל, או של הנזל וגרטל, אני מתכוין ברצינות גמורה, נסה לחשוב מדוע דוקא גרטל דחפה את המכשפה לתנור ואילו הנזל נשאר בכלוב? לא הוטרדת מכך מעולם? אני רק טוען שאין להסבר זה שום ערך, בקלות אפשר להסביר כל תצורה על פי כל מערכת סמלים שתבחר, גם ציור של ליאונרדו אני יכול להסביר לפי הקבלה, כמו שאני יכול להסביר על פי הפנג שוי את הציור של הילד שלי בגן. ההסבר הזה לא מוסיף ומנמק למה כל אחד מן הצדדים בחר במה שבחר, ואיך זה מתקשר למהלך המשא ומתן בתלמוד. ואני בטוח שאם היית בא לרבינא ורב אשי ומסביר להם את ההבדל בין אביי לרבא  בשיטה זו הם לא היה יודעים מה אתה רוצה וייתכן שאף היו מוציאים אותך מבית המדרש. והעובדה שכאפשרות אחרת אתה רואה רק שב"ש קפצו והתעקשו להגיד תמיד הפוך, מראה שאינך מוכן להסתכל על הדברים בצורה טבעית ונורמלית.

בא תנסה להניח רגע לשאלה מי גר יתום ואלמן כאן בפורום, ובמקום זה תנסה לבסס ולהסביר מה הערך של הסברי השרשרת, האם יש משהו שלא ניתן להסבר שרירותי מסוג כזה. והאם השיוך לריאליש או אידיאליש הוא משהו שבעלי הדעות עצמם היו מודעים להם או דיברו על הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 13:23 לינק ישיר 

תורה ודעת

העברית המיוחדת שלך, היא תוצאה של חינוך הישוב הישן בירושלים או אומנות מיוחדת שטיפחת אותה? לפעמים אתה מזכיר לי לרגע את שי עגנון זי"ע ואני לא אומר זאת בציניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 13:45 לינק ישיר 

כשדינו  ירד לתחתית (והראה עד כמה התורה אינה מגנה ומצלה) ותקף כאן מישהו עם הפרשות מכל הסוגים לא ראיתי מישהו  שמחה על התבטאות כזאת וכאן כל הפורום נגד ניק  שכינה מישהו גר .

אכן לא רק ההנהלה נוקטת איפה ואיפה אלא משהו בסיסי מאד פגום כאן בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 14:03 לינק ישיר 

צענע, במקום להאשים את כל המדינה דרך קבע באיפה ואיפה, תבדקי בדיוק מה היו הגורמים שאילצו אותי להגדיר את השיבוליזם בהגדרתו המדוייקת, קשה להגיד שהצד השני ניסה לנהל דיון עניני, דיברתי אתו בצורה סבירה לגמרי, עד שחרפותיו וגידופיו בעבעו והדיפו ניחוח שלא איפשר התעלמות. (בא נגיד שזה התחיל מעמוד זה והלאה, כל אחד יכול לעקוב ולהתרשם)

המנגנון האוטומטי שמקשר אצלך כל התרחשות טריויאלית לפרוטקציות או לשוביניזם, מזכירה את הסיפור על המגמגם של העיירה שהלך להתראיין לרדיו כדי להיות מקריא ספורט, כשהוא קיבל (במפתיע!) תשובה שלילית, שאלו אותו בני ביתו מדוע, והוא השיב: ס-ת-ת-ת-ם א-נ-טי-טי-שמיי-ם-ם-

ואפשר לחשוב שכל המדינה מדברת על זה, אמשלום העירה הערה, בדיוק כמו שמחתה על כבודך כשאני ירדתי עלייך. לא קרה שום דבר. במקום להידרדר שוב לשיבוליזם ולדון מי התחיל לשבלז ומי המשיך וכמה אחוזי שיבלוז, עדיף להניח לזה ולחזור לנושא של לימוד התורה דורך במקום או לא. ריאליש או פרקטיש וכיוצא בזה.

בנוגע לתורה מגנא ומצלא, נא לעיין בספר חפץ חיים. מה שקובע הוא מבחן ההלכה, ולא מבחן הוגי הדעות שבטורי יהדות של טמקא, אלו שלהם מותר לקלל ולהכפיש ללעוג ולקטול כרצונם וכמובן להשתמש במונחים מהשואה, אבל הרבנים הם צריכים להיות יפי נפש ולאהוב את כולם ולחבק את כולם ולשמוע שירת נשים כי ואהבת לרעך כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 14:07 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

(מה שיפה אצלכם, שלעומת הזברות שסובבים אותכם בשנלר, אתם מרגישים בעלי פתיחות אינסופית. בזמן שעולם המתמידים מאד מאד מצומצם, והעובדה שמו"ר יכול להגיד בשיעור פירושים של קאסוטו ושל שד"ל כדברים מקוריים והעוילם מתלהב וכותב את הדא"ח בעלון, או שאנשים בני 50 מנהלים דיונים על נושאים שחכמים בעולם כבר טחנו והקיפו אותם בצורה קצת יותר רצינית, מלמדת על כך).

מה זו ההתנשאות עם הניחוח האנטישמי הזה? האם אתה חושב שבור תל אביבי עם בלורית יפה ועינים תכולות מבחין בין הזקן המדובלל שלך וקילופי עורך המפזורים כשלג שויצרי על המקטורן המבריקה שלך משכבות זיעה של שנים, לזברות מאיזור שנלר?

בכלל, כאחד שקורא בצמא את חידושיו של ר' לייב מינצברג - אודות לחוברות שמוציאים תלמידיו מ-'מתמידים' זה כעשור שנים (?), אני חייב להודות כי מדובר בהחלט באחד החידושים הגדולים שהיו ליהדות החרדית בשנים האחרונות. חידושיו מרשימים ומפעימים אותי בכל פעם מחדש. היגיון צרוף ויכולת ניתוח מיוחדת וחדשנית במיוחד. אז נכון שקיימים בני ברקים שלא מסוגלים לפרגן לאדם שמחדש חידושים מהפכניים בפשט המקרא, אם הוא עושה זאת בצורה אורירית ומדושנת עונג מתוך בטחון וענווה מבלי שהוא מאמץ לעצמו פרצוף חמוץ ופלצני של איש מיוגע ועצוב עם אצבע קבועה תחובה בין עדשות משקפיו המודבקות בדבק סלוטייפ נצחי.

שנים שזכיתי להכיר ולשמוע את ר"ג נדל ז"ל ואני חייב לציין שבמקומות רבים ומבחינות מסויימות ראיתי את ר"ל מינצברג טוב ורהוט ממנו ולפעמים רבות גם ישר ממנו. היה לי על כך ויכוח ארוך עם ר"ד שמידל והטחתי בפניו את כל מה שאני חושב על חוסר יכולת הפירגון הבני ברקי והמיוסר של חוגים מצומצמים! בקהילה שאני מכיר היטב.

די לדוגמטיות הזו. זכותו לחדש רעיונות מבלי להיות נמנה על תלמידי החזו"א. זו חכמה לקחת רעיונות שוליים שלו ולעשות מזה גרוטסקה? רק בגלל שהוא ירושלימער ולא זכה לאור הסגפני והמתייסר של בני ברק?  

(תוקנה שגיאת מקלדת)

תוקן על ידי פרוטגורס ב- 12/01/2012 14:51:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 14:12 לינק ישיר 

אחי
אתה מתעקש לא להבין אותי?
אין לי שום דבר נגד ר' לייב, ואפילו שום דבר בעד ר' גדליה, בעיני ר"ג היה רציונליסטן שטחי. לר' ליב יש רעיונות יפים מאד, ואני מכיר אותו ואנשים מחבורתו כבר הרבה שנים. לר' דוד שמידל יש פתיחות בגודל של חור מנעול ומטה. מה זה נוגע לכאן? אתה מודד פתיחות אצל בני ברקים אומללים?
רק אמרתי שההרגשה של קבוצת המתמידים כאילו הם מאד פתוחים, מעוררת חיוך. ומה חושב עלי בחור מתל אביב ממש לא רלבנטי לנושא, כמו שאיש מהודו לא מבדיל בינך ובין יאיר לפיד, וקוף לא מבדיל בין יאיר לפיד ובין האיש מהודו. אני לא מיייצג שום קבוצה ולא מתנשא על שום קבוצה. רק באתי לחדד את (חוסר) השקיפות באוריינטציה הפנימית של הקבוצה.
הרבה דברים שנתפסים כמקוריים כשהם נאמרים בירושלים מפי איש שנמצא בין זברות, הם דברים מוכרים בשביל מי שקצת קרא מסביב. זה דבר שהם קולטים אותו כשהם קצת לומדים על העולם.
במלים אחרות: כמובן שהם הרבה יותר פתוחים מאחרים ואפילו כותבים שיר על המזגן, אבל כל הפתיחות שלהם היא בתוך מסך מסויים מאד ודרך הפילטר של מו"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דורכים במקום - התקדמות לימוד התורה בצבור החרדי.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 21 22 23 ... 42 43 44 לדף הבא סך הכל 44 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.