|
|
| נשלח ב-15/1/2012 01:10 |
|
| |
צדיק מחקת לי תגובה לדינו, ובהמשך הוא משיב לי ואני משיב לו, ולא נבין על מה משיב לי ועל מה אני משיב לו,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 01:20 |
|
| |
אכן
מחקתי את תגובתו שציטטת ולא היה לי זמן לפצל - הדפדפן הזה לא מאפשר לי למחוק חלקית. יש לי פטנט כדי למחוק חלק אחד ולהשאיר את השאר אבל זה לא עובד בקלות אם בכלל. אז מחקתי באופן גורף.
אולי יהיה בזה גם צד טוב. אולי יחשוב אדם פעמיים לפני שהוא משלב דברי חכמה טעם עם דברים שיש בהם עלבון לזולת. ויחוס על עמלו ועל זמן בעלי הטיפקס ועל רגשותיו של אדם אחר שלא זכה להבין מה שהוא מבין. שהרי תמיד יתכן גם להפך.
נראה לי שבקטע האחרון הייתי יותר מדי לא ברור. לא נורא. בכל אופן, עמך הסליחה. ולגבי הרבים, כוונתי פשוטה מאד: הסבר את עמדתך והנח לאופיו של זולתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 01:34 |
|
| |
חלק מתגובותי מחקת למרות שהיה בהם תועלת רב לשני הניקים שזיהמו את האשכול ואת הפורום באשכולות אחרים. התועלת נראתה באופן ברור, עיין בשניהם ותרווה נחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 01:36 |
|
| |
הרב מיימוני היקר חשוב לי לקבל את התגובה שלי באישי או כאן,
תודה מראש
max
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 08:51 |
|
| |
דינו בינתיים הבעיה טרם התפוצצה. היא תתפוצץ כאשר זרם הבחורים/אברכים שיפנה לעבודה יגדל, מאילוצים כלכליים (לפחות בתחילתו, כשזו תהיה ה אופנה הזרם יוזן גם ללא אילוצים אלו. אז חלק גדול יפנה להשכלה אקדמית מטעמים מובנים. כאשר אתה נמצא שם ומגלה שהמרצה למקצוע פלוני מחשבתו עשירה לא פחות, ולמעשה פי כמה מזו של ראש הישיבה שלך (שדעתו כמובן דעת תורה), שהידע המוכח נוגד לחלוטין את שהנחילו לך כיסודי הדת, וגם שהספרות ובפרט המחשבה העולמיות עשירות משלך ללא יחס, קשה לא להרהר הרהורים נוגים על מהות הדת. אולי הדור הראשון רובו (בפרט אלו שנחשפו לכך לאחר הקמת משפחה וילדים) ישאר מכח האינרציה דתי, אפילו דתי מאוד. הדור השני- חוששני שיגיע לפחות אחוזי החילון בקרב הסרוגים, ויותר, כי הוריהם יגררו את הרגשת המשבר ויישמו אותה בחינוך. מי שלא יפנה לאקדמיה ימצא עצמו מגיש תה לבוס שבדיעבד יתברר לו שהוא עשיר חזק וחכם ממנו, והתוצאה – מי ישורנה. השילוב של להיות דפוק (קרי עני וחלש) עם הרגשה שאצה גם פחות חכם ועדכני מהרוב הוא שילוב רצחני. לכן החינוך לכך שעובדות הן עובדות יוריד חלק משמעותי ממשבר הדת הצפוי. בנוסף זה יכול לגרום להתעדכנות והתמודדות של מערכת החינוך שלנו עם העובדות ולהעמקת המחשבה הדתית/חרדית. אלא שיש צורך בשנוי דיסקט מהותי אלא שיש צורך בשנוי דיסקט מהותי. אולי אני מפנטז אבל לא נראה לי פתרון אחר. בדיעבר חושבני שכל הורה צריך ליישם זאת בביתו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 08:59 |
|
| |
תלמיד,
לדוגמא, האם אתה רואה למשל אפשרות להחדיר לחינוך החרדי יסודות בנושא האבולוציה, נוסח הרבנים קוק ונדל זצ"ל ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 09:00 |
|
| |
מקסמן לא התכוונתי לזלזל בשיטתך או לטעון שאין שרשה בקודש, אלא רק לדון לפי מי שאינו חושב כמוך, משיקוליו שלו.
תלמיד את הבעיה אנו מכירים, האם אתה מתכוין לומר שאין פתרון? או שיש לך משהו להציע
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 09:01 |
|
| |
ובהתייחס לדברי ספרן השאלה לא רק האם אפשרי לעשות זאת, אלא האם זה יפתור את הבעיה, ואם לא, בשביל מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 09:09 |
|
| |
דינו,
כמות הזמן שאפשר להחזיק ב"סוד" כגון זה, הולכת ומצטמצמת בימינו. ועוד, מה שטוב כבר עכשיו עבור יחידים, אין סיבה שלא יועיל גם למעגלים רחבים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 09:17 |
|
| |
לדעיתי, יש כאן שתי גישות לבעייה של דינוזאורוס, ולכן גם שתי דרכי פתרון. יש הגישה של המאמין, שהוא מאמין שיש בדת ובאמונה אמת, ורוצה באמת בקיומה, ולכן הוא מחפש הדרכים להתמודד נגד המאיימים עליה מבית ומחוץ. ויש הגישה של הלא מאמין שכבר גמר בלבו שאין הדת כי אם ככל הדתות, איזה תקבוצת אמונות ורעיונות פרימיטיב, שאולי יש בהם קצת מהאנושייות ואולי עוד קצת דברי חכמה שאם לא יזיק לא יועיל ואם לא יועיל לא יזיק. ולכן החיפוש פתרון שלו, הוא יותר לשמר את מה שנהגו אבותיו וסביבתו שנתגדל בה, ולכן רעיונותיו יהיו שונים בהשימור. כי המאמין כל מגמתו שיישתמר הדת, והלא מאמין מגמתו שהמעבר מחיי האמונה לחיים אנושיים רגילים יהיו בלא נזק נפשיי או בלא הפגיעה בהמצופוניי. ולגופו של עניין, דעתי האישיית, -שאין בכלל אפשרויות במחשבת זמנינו, להנחיל דת ואמונה, וגם אין לי ספק שהקב"ה לא מבקש זאת. אלא יש להביא בפני המתחנכים הכול, כלומר כל המחשבות ההגוניים והאמיתיים, בלא נטייה לצד כזה או אחר, ולומר להם ככה קיבלנו מאבותינו, וככה חשבו היוונים, וככה חשבו המדעניים, ויש דרכים שהמסורת מסתדרת עם המסורת ויש דרכים שאין היא מסתדרת, וכך לוא להסתיר שום פרט בדרכי ומחקריי הפילוסופייא והפסיכולוגייא (ששתיהם חשובים מאוד להבין ולהשכיל מה הידיעות ומה יש להוציא וההסייקיי מהם), ואחר שכל אחד ישמע הכול יחליט מה דרכו, או שיחיה בעולם הספק, ויחליט מה עולם כזה מחייב מספק. אבל כל דרך אחרת היא שטיפת מוח, כי היא מכנסת את דעת האחד בלב הנער שלא ידע מימינו ושמואלו, ואין האמונה היוצאת מזה אמיתיית, כי אם כפייתיית, שאונס את מוח השומע לקבל מסקנותיו, ויש לי עוד להאריך בזה, אולי בעתיד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 10:53 |
|
| |
הדרך המעשית היחידה היא לנסות לשכנע את ה"גדולים" או חלקם שהשארות במתווה הנוכחי היא מתכון לאסון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 10:59 |
|
| |
ת"ט מאז שהחזון איש קבע שהצלחה אינה הלכה, גם כשלון אינו פירכא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 12:28 |
|
| |
איך תשכנע את הגדולים אם ר' חיים קנייבסקי סבור שיש הבדל במספר השיניים בין יהודי לגוי ושיתכן שים המלח מחובר עם הים התיכון בלא לחוש להבדלי הגבהים ולרכסי ההרים? יתכן ובעבר ה"צמצום" היה צעד טקטי שנועד למנוע התחלנות אבל הוא הצליח מעל המשוער והיום העומדים בראש המערכת הם המצומצמים ביותר. מה נעשה לעדר שבראשו צועדים תיישים עיוורים? (ביחס למדע ולתרבות המודרנית).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 12:30 |
|
| |
תלמיד נחלק את העבודה אתה תשכנע את הגדולים. לאחר שהם ישתבנעו. אנחנו נשכנע את כולם להאמין בגדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 12:36 |
|
| |
ירוחם, לדעתי המצב מאוד מסובך בעניין האמון בגדולים, אבל יש פה מעגל כאשר הגדולים לא פותרים את הבעיות האמיתיות האמון בהם יורד. והיה אם הם יתחילו לפתור את הבעיות האמיתיות האמון בהם ילך ויגבר.
|
|
|
|
|