| נשלח ב-16/1/2012 15:17 |
|
| |
פרוטו לצערי הדת המוסלמית שפויה בהרבה מגוונים מסויימים בדת שלנו, וד"ל
ואם אתה חושב שהקיצוניות החילונית תפיל תשחק נגד עצמה - כך יש לחשוש גם על הדת דינו - "האיום הוא כלל השיטה של המדיה, לדבר בצורה שנראית משכנעת ומבוססת". עם זה מתמודדים בקלות. מדברים כך לצד השני, צא ובדוק. ועוד - "כל מי שלא מיישר קו כמו סרגל עם העמדה החלולה הניאו קלאסית של דורינו דינו להידרס בגלגלי התעמולה". זה קצת נכון אבל מגזרים שמים מתמודדים עם זה. ההצעה שלך (תנועה רוחנית) היא טאטוא השאלות מתחת לשטיח, ויהיו האנשים עסוקים במעש רוחני במקום להזכר בשאלות. זה ילך? וזה נכון?
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 16/01/2012 15:18:48
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:20 |
|
| |
בזה אני מסכים עם צענע שהסוף להאלהת תארים אקדמיים עוד רחוק מאד מאיתנו אנשים לא מבינים בשביל מה לומדים עשרים דפים ראשונים מהמסכת, אבל מקבלים פרפורי בטן מלראות ד"ר לכלומולוגיה. ומדובר על אנשים החיים בינינו, שלא לדבר על שפוטים של התעמולה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:33 |
|
| |
ברור שאינטלגנציה של אדם לא נמדדת על פי תאריו אלא על סמך כתביו אבל אותם חרדים שלומדים באוניברסיטאות מבינים היטב שכדי לצאת מהעוני שנכפה עליהם הם חייבים להשיג תואר כדי להתפרנס בכבוד ולא בשחור.
והאם הם נתפסו לרעיון ההשכלה בגלל שהם שפוטים של התעמולה?בדיוק להפך. הם הצליחו להחלץ מתעמולת המכבש החרדית שקשה יותר מכל תעמולה בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:39 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | יש כאן הרבה שאלות, למשל: א) האם ראוי ואיך לחנך ילדים לדעה שבעיניך נכונה. (כפי פתגמו של דוקינס 'אין ילד דתי'). ב) האם גיל העולם בתורה אינו כפשוטו. ג) את"ל שכן האם זה מאיים על מישהו. ד) את"ל שכן האם ראוי ונכון לחנך לכך ילדים. |
|
דינו,
בוא אולי נקח את הדוגמא של הסתרה איך נולדים ילדים (וכל הכרוך בכך) בחינוך עד החתונה,
כידוע בחור חרדי (ואל תתחכמו איתי עכשיו מי ידע קודם ומי לא) עד יום החתונה לא יודע שכל בני אנוש הם מנוולים ממש,
למחרת גילה את סוד החיים וסוד הבלוף של כולנו,
עכשיו: האם שמענו אחד מהם שיצא לתרבות רע מעצם שהסתירו ממנו את כל זה ??
לא ולא, אז במילא כל שיטת חינוך בכיוון שהשקר מובן בסוף ?! לעולם לא מזיק !!!
הבעיה יהיה שהבחורים האלה ינסו לעשות ילדים בלי להתחתן (יותר נכון בלי להזדווג בלי להיות מנווולים כדעתו), כלומר ימשיכו להאמין שילדים מביאים המלכים בבית חולים,
אז האם יהיה ילדים בעולם או לא ?
אותו דבר אצלינו בכת ההשקפה,
הם פשוט הפכו את כל השקרים הקדושים לצורך חינוך למציאות אמיתית שכך מנהג העולם והיקום,
ואז לא פלא שאין קיום לחברה כמו שלא יהיה ילדים בלי להזדווג\להיות מנווולים,
אני מקווה שזה עונה לכל השאלות שלך,
תוקן על ידי maxmen ב- 16/01/2012 15:44:08
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:39 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ומה שאתה קורא הבהלה לצבירת תארים חיה וקיימת ויעידו האוניברסיטאות למיניהן -לא שמעתי על סגירתן בקרוב.
לא פה ולא בעולם המערבי.
ולהפך כל מי שמסתובב באוניברסיטה הפתוחה מופתע מכמות החרדים/יות -מגמה שמתגברת משנה לשנה. |
|
בילדותי, הייתה לנו שכנה בבניין המשותף, אישה זקנה, צדיקה ומשכילה מאוד, היא נפטרה כאשר מלאו ימיה לגיל 100 לערך. היא הייתה אישה ערירית ורווקה ולא זכתה להקים בית בישראל.
פעם, בטיפשות של ילד, ניגשתי אליה ושאלתיה: דודה עטיל, מדוע את לבד ולא התחתנת? הסבירה לי הצדקת עטיל בסבלנות רבה: "תשמע מותק, אני נכדה של היהודי הקדוש מפשיסחא, וכנכדה של היהודי הקדוש, לא יכולתי להתחתן עם כל שייגעץ ברחוב. מצד שני, עטיל גם לא יכולה להתחתן עם סתם איכר מהעיירה, כן, עטיל חיפשה כל החיים למצוא אדוואקאט (עו"ד) הערלאכער איד והיא לא מצאה. כשעטיל תגיע לשמים היא תגיד לרבש"ע: עטיל לא התחתנה כי נכדה של היהודי הקדוש לא יכולה להינשא רק לדורפינער איד".
אילו ידעה הצדקת עטיל, כי יום יבוא, ודינו של אדוואקאט יהיה כדינו של פועל ניקיון עובד כפיים, הייתי יכול לספר את הסיפור הנאה הזה גם לילדיה וצאצאיה.
תהי נשמתה צרורה בצרור החיים ושכר שיחה זו יעלה לעילוי נשמתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:50 |
|
| |
תלמיד
'מדברים כך לצד השני', באמת? יש תעמולה שפויה מעל רמה של גיל 3 'לצד השני'? וגם לו תהיה, הרי ברור שניכנס למלחמה אינסופית, נניח שמישהו מקים אתר אינטרנט ומוציא עיתון ומחבר כל שבועיים ספר שמסביר יפה מאד את עמדת היהדות הנאמנה, זה מתמודד מול המליארדים שכנגד? הרי התעמולה שכנגד תמיד תהיה צעד אחד קדימה משום שהיא מכונה הרבה יותר משומנת, נניח שמישהו הופך את העולם ומוכיח שהאדם לא נוצר מהקוף, ויש לו הוכחות מכאן ועד אמריקה וכולם משתכנעים, עדיין התעמולה תהיה על מליון דברים אחרים ותקיף כמות אינסופית של חומר. השאלה היא איך להתייחס לתעמולה, ולא לנסות ליצור ג"כ תעמולה.
'מגזרים שלמים מתמודדים עם זה' היכן בדיוק? האם אתה מדבר על המגזרים שמניחים שילדיהם לא ייחשפו לתעמולה. זה רק ענין של זמן. לא פתרון.
אני ממש לא מציע טאטוא השאלות מתחת לשטיח, אתה פשוט לא שם לב שאתה לא יוצא מנקודת הנחה שאני יוצא. אתה רואה בשאלות אלו בעיות קיומיות ולא בטוח שיש לך עצמך תשובות כמבוגר, אני מדבר אל מי שיוצא מנקודת הנחה שיש גישה אלטרנטיבית דתית העומדת בזכות עצמה. וכל השאלה היא איך לגרום לצעירים להכיר בערכה, ולא להיסחף אחרי התעמולה. לא צריכים לטאטא שום שאלה מתחת לשטיח, אבל כמו שפרסומות מוכרות ראשי ממשלה ומוצרי צריכה הם מוכרות גם דעות, וצריך לדעת להתמודד עם פרסומות. תנועה רוחנית נותנת לאדם אידיאל שנותן לו סיפוק רוחני וממחישה לו בפועל את ערכה של הדרך שבחר בה. כך שההתמודדות מול תעמולה יכולה להיעשות בצורה מושכלת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:52 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ברור שאינטלגנציה של אדם לא נמדדת על פי תאריו אלא על סמך כתביו אבל אותם חרדים שלומדים באוניברסיטאות מבינים היטב שכדי לצאת מהעוני שנכפה עליהם הם חייבים להשיג תואר כדי להתפרנס בכבוד ולא בשחור.
והאם הם נתפסו לרעיון ההשכלה בגלל שהם שפוטים של התעמולה?בדיוק להפך.
הם הצליחו להחלץ מתעמולת המכבש החרדית שקשה יותר מכל תעמולה בעולם. |
|
הבעיה שהרעיון שכדי להתפרנס צריכים תואר הוא בעצמו חלק מתעמולה ומתפיסת עולם מעוותת, לא מחייב שהחרדים שעושים תואר מקבלים את ההגיון שבדבר, אבל הם מיישרים קו עם המציאות, הם מתחברים לתעמולה ולנושאי דבריה, מאונס או מרצון, כל חד כפום חורפיה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 15:55 |
|
| |
מקסמן אתה חי בסרט, בחור חרדי בן 12 שלא מבין איך באים ילדים לעולם הוא מתחת הממוצע (החרדי) באינטלגנציה רגשית ובIQ, כולנו היינו ילדים בני 12 אז הגיע הזמן שתצא מהסרט לא יודע מה הולך אצל חסידים (אני יודע, אבל לא מספיק כדי להכריז בגאון) אצל ליטאים זה ברור כשמש הרי לומדים את זה בגמרא וברש"י כל כך הרבה פעמים בכל מקרה איני מבין את הקשר לענינינו, אני שאלתי שאלה כללית איך מתמודדים עם תעמולה ואתה מתווכח אתי על ענינים אחרים לגמרי. גם מי שיודע איך באים ילדים לעולם, לא ה מחוסן מיצר הרע ומפרונוגרפיה, אז מה בדיוק אתה מציע?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 16:08 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | .
הם הצליחו להחלץ מתעמולת המכבש החרדית שקשה יותר מכל תעמולה בעולם. |
|
אני חושב שגם בזה אינך צודקת, תעמולה אינה לחץ, הלחץ הוא מודע, 'אם תצא מכאן נהרוג אותך'. מבטיחים לך גהינום אם תעשה עברה, בזה ובבא, אבל אתה יודע בדיוק מה רוצים ממך, ואיזה עונש מפחיד אותך. ואילו התעמולה היא בלתי מודעת, היא גורמת לצרכן לרכוש את המוצר הרצוי מבלי שהוא יודע למה. הוא בכלל לא יודע שעבדו עליו כדי שירצה זאת, הוא באמת חושב שהוא בחר 'קדימה' כי מדובר במשהו שיועיל לו או למדינה, אף אחד לא איים עליו ולא לחץ עליו. מי ששונה בציבור החרדי ומבליט זאת, נתון ללחץ גדול. לעומת זאת בחברה החילונית, השונה אינו נתון לשום לחץ, שיהיה לו לבריאות, אבל הוא נתון לתעמולה עצומה, מכונה משומנת היטב שנותנת לגיטימציה רק למי שלא עובר גבולות ברורים ביותר של 'פלורליזם' הכולל איסור לדעת משהו, להאמין בערך כמשהו מחייב, להתיימר להוכיח ענין שאינו מוגדר בנוסחה, לדבר על טוב ורע, ועוד רבים אחרים. כל השאר 'הזוי'. והוא אפילו לא יודע שהוא מושפע מהתעמולה הזו. יש מה להשוות? וי"ל בדוחק שזו כוונתך 'תעמולת המכבש' דהיינו לחץ ולא תעמולה כפשוטה. אבל להשתחרר מהתעמולה המערבית פלורליסטית, הרבה יותר קשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 16:35 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | מקסמן אתה חי בסרט, בחור חרדי בן 12 שלא מבין איך באים ילדים לעולם הוא מתחת הממוצע (החרדי) באינטלגנציה רגשית ובIQ, כולנו היינו ילדים בני 12 אז הגיע הזמן שתצא מהסרט
לא יודע מה הולך אצל חסידים (אני יודע, אבל לא מספיק כדי להכריז בגאון) אצל ליטאים זה ברור כשמש הרי לומדים את זה בגמרא וברש"י כל כך הרבה פעמים
בכל מקרה איני מבין את הקשר לענינינו, אני שאלתי שאלה כללית איך מתמודדים עם תעמולה ואתה מתווכח אתי על ענינים אחרים לגמרי. גם מי שיודע איך באים ילדים לעולם, לא ה מחוסן מיצר הרע ומפרונוגרפיה, אז מה בדיוק אתה מציע? |
|
טוב: אמרתי שלא תתווכח איתי מאיזה גיל וזה בכלל לא רלוונטי, מה ההבדל בן 18 או 12 בשניהם אמור לקבל את שוק חייו,
כי עד אז חונך במציאות אחרת ובפלנטה אחרת לגמרי,
הוא חונך שיש אלוקים כבייביסיטר והוא עושה הכל בכל מכל,
וכל זה לצורך חינוך ותו לא, הרי שגודלים יודעים שבלי לזוז אין כלום, כלמר רוב האדם עושה ולא האלוקים,
ואז נשאל למה שקרו לנו ?! אוקיי זה היה רק לחינוך ולהסתיר ממך את כל הרעים שיש בחברה,
אבל עכשיו אתה כבר מודע ומספיק גדול להבין שאין אלוקים (כבייביסיטר) רק אתה וזולותך כאן בעולם הזה, וכל התורה והבטחות התורה לטוב ולרע תלויים בך ובזולתך,
אז בכדי לשמור מהתעלומה הפקרית ברחוב, אנו מסתירים ממך הרבה דברים,
כי יכול להיות שביום שתדע שאבא ואימא משחקים משחקי ניוול, אז גם אתה תרוץ לעשות זאת ולדפוק כל הבא לידך,
ואז תפסיד את חייך לעולמים, לא תתחתן ולא תדאג לחברת ולזולתך, פשוט תהיה שיכור התוואה ומופקר,
אותו דבר לגבי לא תגנוב ולא תרצח ועוד,
ביום שתדע שאין אלוקים (כבייביסיטר) ואין הוא מעניש ונותן שכר, אז תרוץ לגנוב ולרצוח (במקרים קיצונים, במקרים לא קיצונים פשוט תתנהג במרמה, תתנהג כשיכור בלי עמוד שדרה תבוני תורני, ואז החברה תשפוט אותך ותכניס אותך לכלא, כלומר כל החינוך היית שלא תלך אחרי הבהמה שבך בלי דעת, אחרי שתתרגל לרסן את בהמתך שבך, אז תוכל להבין שכל מה שהסתרנו ממך הית לטובתך לאלף אותך בחינוך ואחר כך תוכל ללמוד ולהבין בדעת נקיה ובשכל טוב)
כל זה לא אמור להזיק להפך רק מועיל (כמו הסתרת נושא המין\יחסים בגיל הילדות (או הבחרות))
כל הבעיה היא כפי שאמרתי לעיל,
כת ההשקפה הפכו את כל אלה למציאות קיומית,
ואז אנו אוכלים קש,
שאנו באים לדרוש לשמור על המדינה כי צריך צבא, אז התשובה היא היי היי האלוקים הוא בייביסיטר אז מה הבעיה שלך ?
הוא שומר על המדינה לא הצבא שומרת להפך כפירה לחשוב שהצבא שומרת,
שאנו באים לדרוש שאין כסף בלי לעבוד ואין האלוקים זורק כסף משמים,
אז התשובה היא היי היי האלוקים הוא בייביסיטר אז הוא יזרוק כסף מהשמים,
ואם נתעקש לשאול שהכסף הוא המצאת אנושית ואין האלוקים יכול להתערב בעניין,
אז נשיב לו נווו אתה פילוסוף מה אתה מבין באמונה ?!
אז שוב דינו היקר,
אין שום בעיה להסתיר שום עניין אם בסוף הילד\בחור\אברך ידע מה היית המטרה,
אבל יש בעיה אם הופכים את זה למציאות האמיתית קיומית,
אם תעקוב אחרי ההנהגה הציבורית אצלינו החרדים במאות (או אלפי) השנים האחרונות תראה באמת שהם היו בדרך כלל מלמדי תינוקות,
כלומר המנהיגים היו במקורם מלמדי תינוקות או מלמדי בחורים, או פסיכולוגים של ההמון הבור (= אדמורים) לא יותר מזה,
ולכן מכאן כל החשיבה המטורפת הזאת,
כלומר ככאלה הם באמת ברמת החינוך והפכו את כלי החינוך כאמיתיים מציאותית,
ולך תנהל אומה שלימה שהנגתם הם מלמדי תינוקת וזו רמתם התבונית והמחשבתית,
תוקן על ידי maxmen ב- 16/01/2012 16:47:32
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 17:23 |
|
| |
לאור התפתחות האשכול ימה וקדמה צפונה נגבה, ייתכן כי אני נכשל ומכשיל באל תפנו אל האובות. יצר התגובה משיאני. משל התשבץ של ישראל דומה לנמשל עד כדי כך שאולי אי אפשר כבר לכנותו משל. כמרגליה בפומיה דר' בערל פוברסקי, כאשר הוא נדרש למשליו הרחוקים לעתים כשית אלפין שנין מנמשליו, נו, אז ניט, איז דאך עס דער משל אליין. (אם לא כן הרי המשל יהיה כנמשל בעצמו ומשל לשם מה). אך יש להודות ביושר (דומני כי התייחסו לזה) כי חז"ל יסדו את השיטה והנחילוה, אם כי הם היו חופשיים יותר, אם בעיקרון, אם משום שהשיטה הייתה בראשית דרכה. אתה טוען כי הם "חשבו שזוהי באמת משמעות הטקסט מחמת דרכם המוזרה להבין טקסטים כרצף של מילים מנותקות זו מזו". יש בזה משהו, אך עדיין הם גם לא הניחו ידיהם מהעמסה מודעת (במובן שהיו מודעים כי הם חורגים ממשמעות הטקסט). החרדית היא מוטציה טבעית, אם כי לא הכרחית, של החזליות. ציינת כי גם בראשונים על התורה ניכרת מגמת "התעייפות". לאלו ראשונים אתה מתכוון? באלו הנדפסים בדרך כלל ב"מקראות גדולות" לא שמתי לב למגמה מעין זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 17:29 |
|
| |
פרוטגורס, ההתרפקות על יראת השמים של היהודים של פעם מוכרת. אני לא מספיק משוכנע בה. אולי זה חלק מהנטייה לנוסטלגיה ולאידיאליזציה של העבר לנוכח המצב העגום, כביכול, כיום. (גלגול עיניים למרום, פרישת ידיים לצדדים, ואנחה המפטירה, "הדור של היום"). לא בטוח שיש בכלל דרך לקבוע זאת. כפי שקשה לקבוע כיום באיזה חוג יש יותר יראת שמים וכפי שניתן להצביע גם כיום על יתרונות מסוימים של בעלי בתים מזן מסוים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 17:49 |
|
| |
ייתכן
זו לא רק התרפקות, קח את בעלי התשובה ותבין על מה אני מדבר. החרדיות הפכה לתעשייה גדולה מדי עד שאיבדנו את האינטימיות עם אלוקים.
ברשותך, אצטט שוב את הדברים כי אגב סירבולו של האשכול, נעלם ההקשר.
| פרוטגורס כתב: |  | נכון שמעולם לא הייתה חברה עיונית ולומדת כפי שקיימת היום, נכון שהיא גם מתמסרת ומשלמת מחיר של חיי עוני וכמעט רעב באופן המוני ומעורר השתהות בכל קנה מידה. באלו, אכן לא היו ימים טובים לישראל כמו הימים שלנו.
אבל בכל מה שנוגע לרוחניות דתית, ידענו תקופות טובות בהרבה.
רוחניות דתית, אין הכוונה לחיי רוח במובן של היום - התמסרות ללימודים ולקיום מצוות. הכוונה היא לרמה דתית פנימית המקנה את מקור ההשראה המרכזי בחיים. אפילו תפילות סדורות אינן מצביעות בהכרח על רמה רוחנית דתית, אצל רובם היא יותר רמה חברתית המקבלת על עצמה כחברה לציית ב- 100% לחוקי התורה ולהלכה, כמובן מתוך אמונה בדברים, אבל לא פחות מכך, כתפיסה וכתרבות חברתית.
נראה לי שהלהט הדתי שאליו אני מתכוון ברוחניות, ניתן למצוא כיום - באופן גורף - בעיקר בחוגי בעלי התשובה. אורי זוהר, הוא איש דתי. שולי רנד, הוא איש דתי. אני חושב בעצם כי כל בעל תשובה ברחוב, הוא יותר רוחני ודתי מאשר חרדי - בן תורה מצוי.
ושלא יבינו אותי לא נכון, אינני מתכוון לרוחניות חסידית בדוקא. אני חושב כי שם המצב כיום הוא אותו הדבר פחות או יותר. אני מתכוון לדתיות אקטיבית, לדתיות תודעתית ולדתיות אמונית.
ברור שיהודי פשוט של פעם, היה דתי יותר ורוחני יותר מתלמיד חכם של היום. אפילו בדור הסבים שלנו, אנו רואים להט שאנו מתקשים למצוא אצלינו.
לדעתי, להתמסדות החרדית כחברה המונית וממוסדת, יש חלק גדול בכך. כאשר מיעוט קטן חי בין הגויים, ברור שכל אחד רואה את הדת כבחירת אידיאל של חיים שלמים ואינטימיים עם האלוקים, אבל כאשר הדת הופכת למדינה, האיש הדתי הופך לאזרח שומר חוק במקרה הטוב.
אין צורך כמובן להוסיף, מה קורה כאשר בנוסף להתמסדות הדת כמדינה, היא גם מושפעת בעל כרחה מציווליזציה של מתירנות משוכללת וזמינה שמעולם לא ידענו כמותה. התוצאות הן ברורות.
|
|
אפרופו השפעת התעמולה המערבית, אני חושב כי גם בזאת ניתן לזהות הבדלים בין חרדים מבטן ומלידה לבין 'בעלי תשובה'.
בעוד החרדי המודרני, יעשה מאמצים ניכרים כדי להראות באופן חיצוני מעודכן ומערבי, למשל: כאשר גילוח הזקן הוא טאבו חברתי, הוא ימצא לעצמו דרך של פשרה בזקן זיפי ומקוצץ - כמין פשרה כפויה בין השמרנות הדתית של גידול הזקן לתעמולה המערבית בגילוח הגבר - מסוג הזקן החמאסי של איסמעיל הנייה ושומרי ראשו (הם גם סובלים מאותה הדילמה).
אצל 'בעלי תשובה' בקושי נמצא זקנים שכאלו, רובם ככולם יגדלו זקן טבעי ושופע כמו היופי הגזעי של עצי הארזים בהרי הלבנון (בניגוד למלאכותיות הבנאלית בעצים המקוצצים והמרובעים העוטפים את כניסות הבתים בני ברק).
הסיבה לכך היא פשוטה: לבעלי התשובה קשה להתפעל מהתעמולה המשומנת של המערב, הם כבר היו שם מספיק שנים ומכירים היטב ולעומק את כל מקסמי השוא ואת כל האופנות המתחלפות. אין להם שום עניין למצוא חן בעיניהם או להידמות להם...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:05 |
|
| |
ההבדל בין בעלי תשובה לחרדים מלידה ברור. השאלה איך היו החרדים מלידה של פעם. אני לא בטוח כי בעלי התשובה נוהגים כפי שנוהגים רק משום ש"היו שם מספיק שנים ומכירים היטב ולעומק את כל מקסמי השוא ואת כל האופנות המתחלפות. אין להם שום עניין למצוא חן בעיניהם או להידמות להם...". הם לוקחים את העניין קצת יותר ברצינות והם בתהליך של שינוי וחוויה. ברור כי מה שציינת מקל עליהם במידה ידועה, אך לעתים גם מכביד, הן כי נפשית הם עדיין קצת קשורים והן משום הרצון להראות לבני המשפחה והחברים כי בעלי תשובה נשארים נורמליים. כמו כל תופעה חברתית קשה מאד לתת בה סימנים מובהקים שאינם עשויים להיטשטש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:14 |
|
| |
לדינו לא ברור מה אתה מבקש האם חרדיות שתעמוד במבחן הזמן או את העקרונות החשובים היינו תורה משמים היינו דת שתעמוד במבחן הזמן עם יכולת להעבירה נכון לנוער. כי העקרונות החשובים כפי שנמצאים בידי שומריהם החרדיים אינם יכולים אלא לבינוניים ואיני חושב שתנועה רוחנית חדשה תועיל אלא אם אתה מתכוון לתנועה של חובת התלמידים או להידבק בבלבבי משכן אבנה תנועה דתית שמתאימה לימינו שאין בה כחש ואין בה הסתרה היא אפשרית אבל יש לה מחיר המחיר הוא כאלו שיחשפו לאקדמיה ליהדות והיא לא תענה על בעיותיהם והם יפרשו או יחפשו פנים אחרות או עומק אחר לדת [אכן יכול להיות דבר כזה]אבל תנועה זו כבר לא יכולה להיחשב חרדית מקסימום אנטי חרדית...
תוקן על ידי רוחדשה ב- 16/01/2012 19:02:16
תוקן על ידי רוחדשה ב- 16/01/2012 19:03:24
|
|
|
|
|