יתכן
לא אשוב לראשונות, אבל לחיבת הקודש אציין על תחילת דבריך, שאני ביקשתי לראות את 'פסקי ההלכה שאחרי הגר"ח', דהיינו משהו כללי שהשתנה בפסקי ההלכה, איך היה נראה שש"כ לולי הגר"ח. ולא איזה פסק הלכה שיוצא מתורת הגר"ח.
חכם לעצמו
ארון הספרים החרדי רק מוכיח שאין ביקורת ספרות ומקצוע כתיבת הספרים הוא שדה בור, הטפשים קופצים בראש, ואין שום ביקורת והגהה, מלבד שירי תשבחות ממומנים ביתד.
רוחדשה
דבריך מייצגים את ההבנה שרווחה לדברי כאן באשכול, לכן בחרתי אותם להבהיר שוב, אולי בכל אופן למישהו יש משהו להגיד.
"לדינו לא ברור מה אתה מבקש האם חרדיות שתעמוד במבחן הזמן או את העקרונות החשובים היינו תורה משמים היינו דת שתעמוד במבחן הזמן עם יכולת להעבירה נכון לנוער.
כי העקרונות החשובים כפי שנמצאים בידי שומריהם החרדיים אינם יכולים אלא לבינוניים ואיני חושב שתנועה רוחנית חדשה תועיל אלא אם אתה מתכוון לתנועה של חובת התלמידים או להידבק בבלבבי משכן אבנה
תנועה דתית שמתאימה לימינו שאין בה כחש ואין בה הסתרה היא אפשרית אבל יש לה מחיר המחיר הוא כאלו שיחשפו לאקדמיה ליהדות והיא לא תענה על בעיותיהם והם יפרשו או יחפשו פנים אחרות או עומק אחר לדת [אכן יכול להיות דבר כזה]אבל תנועה זו כבר לא יכולה להיחשב חרדית מקסימום אנטי חרדית...".
אתה נכנס לפרטים של מה נכון ומה לא נכון, מה יחזיק מעמד ומה לא. ועל זה בדיוק לא רציתי לדבר מכיון שלכל אחד יש דעה שונה, בשביל זה יש את כל הפורום. אני רק מדבר למישהו שהוא חרדי, דהיינו שיש עקרונות שהוא חושב שהם נכונים, ומכיון שהוא יודע שנגד העקרונות האלו יש תעמולה אדירה, מה לדעתו ניתן לעשות כדי לתת לצעירים בחירה הוגנת ונכונה. לא מדובר על משהו שצריך כחש והסתרה, אלא שצריך רק גישה נכונה כדי להכיר באמת. כל אחד מה שאמיתי לדעתו.
אני לא נכנס לשאלה מה אמת ומה לא אמת, אלא מדבר בהכללה על כל הדברים שאתה (או כל מישהו אחר) חושב שהם אמת, ומודע לכך שיש תעמולה חזקה כנגדם.
הידבקות בבלבבי (אם אתה מתכוין לספר של שורץ) היא משהו שמתאים לאנשים בינוניים ומטה. אני מחפש משהו יותר רציני. |