| נשלח ב-19/1/2012 21:01 |
|
| |
ירוחם אתה באמת חושב ברצינות שלחילוני הממוצע ועוד יותר לחילוני המשכיל יש חירות מחשבתית אמיתית??? הכל פיקציה כל אחד מדקלם ושורק את מה שחינכו אותו מקטנות מעטים אלה שחושבים באמת מחוץ לקופסא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 21:11 |
|
| |
דייר, והדברים פשוטים וברורים, לא מובן מה ההיתממות פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 21:27 |
|
| |
צבי אני מקנא בך לך הכל ברור ובהיר. אתה לא סתם. אז יש לי חדשות בשבילך ובשביל דייר. אין דבר כזה חרות מוחלטת- כשאתה חיי בחברת אנשים אחרים, אין לאדם בחירה חופשית, אם היה לו אבא ואמא שהדריכו אותו. או שלמד אצל מחנך כל שהוא. וגדל מילד לבגרות.
אבל הכל יחסי בחיים, איני יכול להעיד על החילונים כי לא הייתי חילוני, לפי ההתרשמות שלי יש להם חרות מחשבתית הרבה יותר מאשר לחרדים. אתן דוגמה על החרות המחשבתית שיש לדל"ים, היום אני כזה. לבין החרדים שפעם הייתי כזה. אדם חרדי מכל החסידויות שיעביר ביקורת על ההנהגה של הרבי החי או המת, יגורש בבושת פנים מהקהילה. ליטאי שימתח ביקורת על הרב אלישיב הרב קנייבסקי, או גדויילים אחרים חיים או מתים יגורש מבית המדרש. דל"י שימתח ביקורת קשה ביותר על רבני ומנהיגיה הרוחנים של המפדל. יכול בשקט להמשיך להתפלל ולהיות חבר מהשורה הראשונה אפילו -של הקהילה . הפחד להיות מגורש ומנודה מקהילתך אינו מאפשר חרות מחשבתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 21:33 |
|
| |
ירוחם בוא נסכם את זה כך ברגע ש"ארץ נהדרת" יעשו מערכון על בית המשפט העליון ויסתלבטו קצת על השופט בדימוס אהרון ברק או יריצו דאחקות על מפלגת מר"צ אפתח שמפניה ואני מזמין את כל חברי הפורום להשתתף.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 21:44 |
|
| |
ירוחם, נא לעיין במשל האינקויזיציה שהביא נדב, או משל מפא"י שהבאתי לעיל. שימוש באלימות נגד אנשים, לא שולל את החירות המחשבתית שלהם. אלא רק מונע מהם להביע אותה. לעומת זאת ים של מלל וימבה של מונוטוניות יעני מגוונת שבאה במליון צורות וזורחת מהמרקע בכל אופני שטיפת המח, לוקחת את החירות המחשבתית. מחליפה חירות אמיתית, במגוון של דברים שכולם בתוך מסגרת מצומצמת מאד של פוליטיקל קורקט. עובדה היא שתפגוש אנשים וכל מה שיוצא להם מהפה זה המשפטים שכתובים בטמקא, מאיפה זה בא להם? מחירות?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:07 |
|
| |
אין לי מושג איזה אנשים אתה פוגש אני למשל,,כלל לא ידעתי מה זה טמקא ובהכרות שלי עם חילונים מעולם לא עלתה המילה.
(עכשו גיגלתי וראיתי שזה קשור לאתר ידיעות אחרונות.)
וזה מסביר לאיזה רמה אתה מתייחס. ומה ומי אתה מכיר וממי אתה מסיק מסקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:35 |
|
| |
דייר ארץ נהדרת תצחק על השופט ברק- יומיים לאחר שתלמידי ישיבת פונוביץ' יצחקחו על הרב אליישיב או הרב שך. גילוי נאות אני כמעט ולא רואה את התכנית. כפי מה שאמרתי אין חרות מחשבתית. אין חרות להביע אותה. השאלה איפה יש יותר הרבה יותר, החפץ חיים ניסח את זה יפה. לא כל מה שחושבים אומרים - לא כל מה שאומרים כותבים, לא כל מה שכותבים מדפיסים. ולא כל מה שמדפיסים מפרסמים יכול להיות שהדברים נכונים ואמיתים, אבל מחרות מחשבה הם רחוקים כי רק לאחר שאפרסם מה שאני חושב תוכל אתה להגיב על דברי וכך אוכל לברר יותר טוב את מחשבותי. כפי שכתבתי זה לא יכול להיות בחברה החרדית, או כל חברה דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:42 |
|
| |
צענע, המוח האנושי לא מסוגל לחיות 4 דקות בלי חמצן, את לא מסוגלת 4 דקות בלי גוגל. את ממשיכה לשמש הוכחה חיה, אל תלכי לשום מקום.
ירוחם, ההבדל הוא שאצל החילונים מה שחושבים מותר להגיד, ואם לא אומרים ביקורת על ברק כנראה שגם לא חושבים על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:55 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | או משל מפא"י שהבאתי לעיל. שימוש באלימות נגד אנשים, לא שולל את החירות המחשבתית שלהם. אלא רק מונע מהם להביע אותה. |
|
יפה. כאשר נגעתי בדברים לעיל, לא לקחתי לתשומת לבי שאתה הקדמת אותי באבחנה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 23:35 |
|
| |
דינוזאורוס,דמגוגיה במיטבה.
מגוגל למדתי היום מהו האתר הירוד טמקא.
אבל אתה (על סמך בקיאותך המופלאה הניכרת מאופן ומתוכן דבריך ) שוחה בטמקא כדג במים כמובן דרך גוגל.) יחי ההבדל הקטן.
החשיבה המצומצמת שלך לא מסוגלת להכיל את העובדה שגוגל הוא ספריה ענקית רק ללא ריח נייר.
משל למה הדבר דומה? ראובן בקי בכל סדרת קופיקו ששאל מהספריה ואילו שמעון נניח בקי בכל כתבי אריסטו ששאל מהספריה.
יבוא ראובן לשמעון ויגיד לו:אתה לא מתבייש לקחת ספרים מהספריה הזאת.שיש בה ספרי קופיקו?
מה לעשות .כשאין מסוגלות להבחנות בסיסיות מגיעים לכל מיני אבסורדים.
ולגבי הדיון כאן על חשיבה מצומצמת וחשיבה בקורתית -הרי ברור שכל מי שיזוז טיפה מהתלם ויביע מחשבה חפשית יוקע מהחברה החרדית ולכן הולכים ןמתרבים החרדים האנוסים.
בחברה החפשית דנים בכל הנושאים כבר בכיתות בבית הספר ומעלים את הכל על השולחן. יש מחיר לחופש הזה. זה לא הנושא כאן. אבל האבסורד הוא שאנשים כאן שצריכים להתחבא בעצכ"ח ולהביע את דעותיהם בניקים -מספרים סיפורים על חירות החשיבה שלהם בעוד שהם עצמם מהווים את ההוכחה הניצחת לאי חרות החשיבה בחברה החרדית.
תוקן על ידי צענערענע ב- 19/01/2012 23:36:44
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 23:42 |
|
| |
די, חברה, כבר פטרתם את האשכול הזה לפרוטות, או יותר נכון - לפחות משוה פרוטה. אני חוזר ברשותכם לגר"ח. דינוזואורוס טען שההצמדות הבריסקאית ל'מה' - למרות שנראית טיפשית, היא מתכון בטוח יותר לשמר בכעין הקפאה את הכוונה המקורית, עד שנבוא אנחנו החכמים ונשתמש במה שהגר"ח שמר עבורנו בלי להבין. הדוגמא שהביא יפה מאוד, אבל אני סבור - ואשמח להווכח אחרת, שהדוגמא הזאת מקרית בלבד, ועל פי רוב המצב הפוך: כיוון המחשבה של הגר"ח שמתחבר נפלא לגברא וחפצא וגזיה"כ דער דאס און די יענץ, מסרס את הרמב"ם. אביא שתי דוגמאות שהרגע צפות לי בזכרון. הגר"ח בפרק ו' מהלכות עדות שמנסה להגדיר מהו שטר ומסתבך בתוך עצמו עד שמגיעה לאחת ההגדרות המוזרות ביותר שלו והיא שהעדים חותמים על כך שהם חותמים, ובזה נוצר השטר. כלומר: אינם מעידים לא על תוכן הדברים, ולא על דעת כותב השטר, אלא על כך שהם עושים 'מעשה חתימה', וכששני עדים מעידים שהם חותמים - נוצר שטר, משהו בסגנון הרביצי של 'אנחנו קיימים כי אנחנו קיימים'. הדוגמא השניה הובאה פעם על ידי אליהו סולובייצ'יק, כמדומני שבדאצ'ה נכתב הדבר, על רמב"ם המבאר שאין צריך לעבד את הקלף של המזוזה לשמה, בשונה מספר תורה שכן צריך, משום שמזוזה אינה צורך עצמה אלא צורך הבית. הרמב"ם נשאל לפשר הפסק שלו על ידי חכמי לוניל ומסביר שהענין של 'עיבוד לשמה' הוא כדי שהאדם ישקיע בחומר ויעשה אותו בצורה הטובה ביותר, כשהוא יודע שהקלף הזה מיועד לספר תורה. אבל למזוזה לא חשוב ממה יהיה הקלף, כי אין המזוזה מטרה אלא הבית שהיא קבועה בו הוא המטרה (המזוזה היא 'מכשיר' לבית) ממילא אם תתקלקל, יעשה מזוזה אחרת. בקיצור: הרמב"ם אומר הסבר 'בעל ביתי' לגמרי בגדר הדין של 'עיבוד לשמה', והגר"ח פשוט לא יכול לסבול את זה. בריסק ו'לשמה', נו... אז לכן הוא פשוט מעתיק את התשובה של הרמב"ם בהשמטת כמה משפטים, ומבאר את הרמב"ם שיש חילוק בין גזה"כ של מזוזה שנלמדת מ'מגילה' ובין גזה"כ של ספר תורה, אני לא זוכר בדיוק. אבל אם זה חשוב למישהו אנסה לחפש. אני זוכר שקראתי זאת ולא האמנתי: הגר"ח פשוט סותם לרמב"ם את הפה, ולא נותן לו לומר את ההגדרה הפשוטה כל כך, משום שהוא חייב שההגדרה תהיה למדנית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 08:26 |
|
| |
צענע, אני היחיד מבין רבים כאן שחשפתי את שמי, לכן מצחיק שתדברי אתי כאן על להתחבא מאחורי ניקים.. לגבי חירות החשיבה של קופיקו, מענין מאד, איזה טווח תגובות מעניקה חירות החשיבה לשבע מליון אזרחים מול דבריו של ישי שנכשלנו במלחמת לבנון השניה משום שלא התפללו מספיק? טווח רחב מאד של סגנון אחד יוצא מפני הרבה נביאים המתנבאים בסגנון אחד. אני לא זכיתי לרוה"ק של ישי, ולא יודע האם נכשלנו וא"כ מדוע. אבל לא מפריע לי שישי אומר כך ואני לא חושב שיש סיבה שמשפחות הנופלים יפגעו, אני מניח שזה די תואם לגישה המסורתית. ולכן התגובה המונוטונית והקבועה והצפויה הפורצת מפי שבעה מליון אזרחים במקהלה, כאילו מדובר במשהו שנובע מנאציזם אינקויזיציה וכו', מעידה כמליון עדים על 'חרות' בטעם קופיקו. לא נראה שלי שתוכלי בכלל להבין על מה אני מדבר, כי את באמת שבויה באותו קונספט.
קראתי מאות הודעות שלך ולא ראיתי אחת שמביעה דעה מקורית או שונה או משהו עצמאי שהופק לבד. זה לא בגלל שאת לא מספיק חכמה, את בהחלט נשמעת אשה בוגרת ומשכילה, אבל טווח חירות המחשבה שלך נקבע גם הוא על ידי המדיה, וככזה לעולם לא תדעי מה אני רוצה. שכן מה שמחוץ לטווח שלך הוא באמת משולל מבחינתך.
ישראל
תנסה לחשוב מה חשבו לפני אלפיים וחמש מאות שנה על שטר וערכו, לא לפני אלפיים, ולא לפני שלשת אלפים. אתה בטוח שכל כך קל לדעת מה חשבו, ושזה רק מה שאתה חושב?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 08:37 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  |
מגוגל למדתי היום מהו האתר הירוד טמקא.
אבל אתה (על סמך בקיאותך המופלאה הניכרת מאופן ומתוכן דבריך ) שוחה בטמקא כדג במים כמובן דרך גוגל.)
יחי ההבדל הקטן.
|
|
עוד משהו, אני חושש שעד לרגע זה לא הבנת מה הוא האתר 'טמקא', אבל אני מקוה שבסוף תביני, זה לא מסובך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 08:39 |
|
| |
ישראל הערתך השניה נשמעת משהו בסגנון נשבעתי, זכור לי שאולי ובערך וצריך לבדוק. יש לך משהו להשמיץ תאמר אותו ברור שכולם יוכלו לבחון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 11:22 |
|
| |
דינוזאורוס ברור לי לחלוטין, כמו שמבינים גם היום, שהשטר היה פשוט האמצעי הטוב ביותר שיכלו לשמר בו עדות וראיה כל שהיא על קנין נדל"ן, והמחסום הטוב שהצליחו למצוא בפני זיופים היתה חתימת עדים על השטר. גם הצ'ק של היום בנוי באותה מתכונת בדיוק, רק שהיום מסתפקים ב'כתב ידו'. מכאן ועד העמסת כל הרעיונות של הגר"ח הדרך רחוקה כרחוק מזרח ממערב. מכיון שהפחדת אותי שאראה כמו נשבעתי, טרחתי וחפשתי. המאמר התפרסם בדאצ'ה גליון מס' 4 עמ' 3, וגליון 16 עמ' 5, היה גם המשך בגליון 22 עמ' 3, הנה קישור. אעתיק חלק ממה שכתוב שם:
|
|
|
|
|