| נשלח ב-26/12/2011 15:34 |
|
| |
הדרת נשים חילוניות
כבר הבעתי את דעתי לגבי הפרדה באוטובובים שמדובר על פרובוקציות רשעיות שלא שייכות לציבור הפרובוקטורים ,
לעצם הטענה ,הרי מדובר כאן גם על הדרת גברים מהחלק האחורי ולא רק הדרת נשים,
לעצם הטענה ,הרי ברור שאם היתה הפרדה מחיצתית היו הנשים יכולות לשבת קדימה והגברים בחלק האחורי ,
ההפרדה אינה אלא שמירה על כבודם ,ואינה נובעת אלא מרוב הדרם ובכדי שנוכל לשמור ולתת לילדינו לבנות בית תקין על ערכי המוסר והתורה.
וכאן כולנו אומרים ,מלבד תרבותכם וחינוך ילדיכם המושחתת והכושלת שאת זמנכם לטיפול תשקיעו במומכם ,איך אין לכם בושה להעלות על דל שפתותיכם המלוכלכות טענה שהמכוון הוא רק אליכם,
כמה חברות כנסת יש לכם?הדרת נשים?
כמה אשה מרויחה במשק לעומת גבר?הדרת נשים?
מאות אלפי הטרדות מיניות ,.............................................
רוב הגברים בוגדים ,.......................
אלפי נשים מוכות....................
אלפי נאנסות........................
הציבור החרדי הוא אות ומופת ביחס וכבוד לאשה לעומתכם ,חיי נישואינו רובם תקינים,לא אונסים ,לא בוגדים,לא מטרידים ולא מכים
לא מקללים אלא מדברים בשפה נקייה ומכבדת,
ואתם ,אנא תרקדו את שיר הדרת נשים בבתי הכלא ששם הדירו ודרים כל מכבדי האשה לכל סוגיהם ,או תסתפקו בהופעה ליד טונות הקונטיינרים של תיקי משטרה שנפתחו על ידי מתלוננות לכל סוגיהם,ואת נפשכם היוצאת מקנאה על תרבותינו ופרי חינוכינו תרגיעו בלפחות להניח לנפשינו,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 15:52 |
|
| |
"רוב הגברים בוגדים ,......................." עם מי הם עושים את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 15:53 |
|
| |
רוצה לשמור על פה נקי ולא אעלה את האופציות,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 16:13 |
|
| |
ביליצר צריך להזכיר לך את ברכות השחר? שאשה אינה יורשת? שאין לה מעמד צבורי? שאביה יכול לקדשה או למוכרה? וכו' וכו'?
כדאי לשפר את רמת הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 16:15 |
|
| |
"כמה חברות כנסת יש לכם?הדרת נשים? כמה אשה מרויחה במשק לעומת גבר?הדרת נשים "
זו התוצאה של הדרת נשים שעשתה הדת במשך אלפי שנים.
כלומר את הטענה יש להפנות אליך.
וטענתך על כך שהכל נובע מקנאה היא טענה מטומטמת מפני שאם מקנאים במישהו מנסים לחיות כמו מושא הקנאה.ואני לא ראיתי מיליוני חילוניים שהופכים לחרדים כדי לתת לילדיהם חינוך חרדי-כלומר קנאה אין כאן.
שנאה אולי כן אבל לא קנאה.
ולבי סוטי מין-אין הבדל בין מספר סוטי המין באוכלוסיה החרדית לבין האוכלוסיה הכללית אלא שבציבור החרדי עד שלא נפגעים מאות ילדים מטאטאים את הבעיה מתחת לשטיח.
ובכלל אין קשר בין הנושאים. כאשר מדברים על הדרת נשים בציבור החרדי אין זה אומר שאין בעיות,אולי חמורות לא פחות בציבור הכללי.
ואין זה אומר שאין צורך לתקן גם בציבור החילוני את הפגמים הרבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 16:34 |
|
| |
בעל , אני תמיד מוכן ומזומן לשפר אבל לפחות אל תוריד את הרמה, התופעות שהעלית חלק כבר לא קיימות וחלק הולכות ונהיות זניחות,וכל אלה אינן ברי השואה למר גורלן וחיים הרוסים של אותן שהעליתי,ושוב ,באתי להוריד קורה מעיניהם,,אם אתה לא מסכים לדברים תביע ;את דעתך
צענע כדרכך בקודש בהדרת חרדים,
אתייחס רק לטענותייך שנשמעות פחות מגוחכות, בימינו אנו,את השטיחים כבר מנקים ,ולא יעזור גם הפעמים שתזכירי את המלים סוטי מין כדי להשוות את התופעה ,זה בכלל לא נושא. האם דתינו אשמה בכנסת ,לא ,זאת היתה התרבות בזמנו ,והוא כלל עולמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 16:43 |
|
| |
ביליצר תעשה לי טובה, אל תמחזר תעמולה חרדית. חילונית יכולה לרוץ לכנסת, או שתצליח או שלא, חרדית אינה יכולה לרוץ גם לוועד של שכונת גאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 16:52 |
|
| |
(עד שהספקתי לכתוב, אחרים כבר כתבו חלק מהדברים.)
ביליצר,
אכן אמרת את זה המון פעמים.
טענותיך הראשונות הן טענות המדכאים האוניברסליות בכל מקום, לדוגמה, בדרום ארה"ב: "לא מדובר בהדרת שחורים מבתי ספר לבנים, מבחינתנו מדובר גם בהדרת לבנים מבתי ספר של שחורים. אפילו אם לבן יתחנן ללמוד עם שחורים, עדיף שכל גזע ילמד בעצמו, כפי שטבעי לו, וכו' וכו'". בפועל, הצד היוזם בסוף יוצא בעל התנאים העליונים, וכאן אין שום הבדל. כנ"ל לגבי טענתך שמדובר בפרובוקציות רשעיות - שוב טענת המדכאים האוניברסאלית - בתוספת זה שלא מדובר רק בהדרת נשים, אלא בקביעה לחבורות מאד טבעית (בעל ואשה) שאסור להם לשבת ביחד במקומות ציבוריים, דבר שעלי לא מקובל לחלוטין (קרא לזה דת, מצידי).
לגבי פיותיהם המלוכלכים של החילונים, טיפוליהם במומיהם, וחוסר בושתם - לא נותר לי אלא לקוות שיותר מהם יראו את דבריך. מעבר לכך אין לי מה להוסיף.
שאר טענותיך מדברות על מצב הנשים בחברה הנורמטיבית בישראל, שהוא אכן לא מזהיר. האמן לי שרבים היו מעדיפים שישראל תראה כמו ארצות סקנדינביה, עם מצב הנשים המצויין ואחוז החרדים האפסי. דא עקא, שאנו חיים בישראל, מדינה בה הנציגים הדתיים לחלופין מתהדרים באחוז המסורתיים באמונה הפטריארכלית בה אתה דוגל, ולחלופין מצקצקים שפתיים לגבי מצב הנשים. ובכלל, מה אתה אומר: שככל ש"יכבדו" יותר נשים ע"י הושבתן במקומות שווים אך נפרדים (במקרה מאחורה) באוטובוסים - אז תקרת השכר תשבר, ויהיו יותר חברות כנסת? זה מגוחך.
את דבריך בדבר שפה נקייה ומכובדת לדעתי כבר סתרת בעצמך. לעובדה (אם היא נכונה, אין לי מושג כמה חרדים נזקקים לפרוצות) שגברים חרדים פחות בוגדים - יש סיבות יותר פרוזאיות. לא בכדי נכשל הניסיון לאסור על טלפונים חכמים ואינטרנט בציבור החרדי. לגבי לא אונסים ולא מכים - הלוואי שהיה לי האמון שיש בכלל סטטיסטיקות בנושא, ולא מדובר על חברה בה הדברים אינם זולגים החוצה וזהו (יש לכך אינדיקציות). לתופעות הלוואי השליליות של חיים נורמליים, דהיינו עבודה משותפת עם נשים, כהטרדות מיניות וכו' - סלח לי אם נראה לי שהדרך המערבית יותר משכנעת.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 26/12/2011 17:21:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 17:11 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | |
אני תמיד מוכן ומזומן לשפר אבל לפחות אל תוריד את הרמה,
|
|
[אכן, דברים כדורבנות.
חבל שהכותב אותם לא מתרגל זאת בעצמו
(ואפילו איני מתייחסת ל"איכות" הטענות בהודעת הפתיחה, אלא אך ורק ללשון והסגנון, שלהבנתי אינם ראויים לפורום הזה).]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 17:40 |
|
| |
בעל,
לא אתפלא אם גם זה יקרה , בינתיים אני לא רואה את 40 האחוזים מכלל הציבור לא בכנסת וגם לא בתחום השפיטה הישראלית , כבוד יש לנשים החרדיות לא פחות מהחילוניות ,אשת חכ או אשת שופט לא מקבלות מקום , אצל רב,כל אשה הופכת לרבנית , האשה החרדית גודלת על תרבות וערכים שנותנים לה למצוא את מעמדה בתחומים אחרים , היא לא מרגישה חסר בזה שהיא לא יכולה להיות חכית,והיא לא מנועה מלהיות ,חוקית אלא מרצון אישי חברתי,
שיבולת ,אתייחס ,ולא אשכח,
אמשלום ,תודה על דברייך המחמיאות, את כבר לא מדברת כאן על צד בדיון של הדרת מין כזה או אחר ,אלא רצח אופי פרטי ואישי , אז כך מבחינת הרמה השיכלית אינני אשם [גם את מסכימה]ולכן את גם לוקה בהדרת חדלי התבונה [מהפורום שאין כאן מקומי] ברמה הלשונית ,אינני יליד הארץ לידיעתך,ועל כן אני די מתהדר במה שכן השגתי .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 17:47 |
|
| |
פתרון להדרת הנשים באוטובוסים - הדרת גברים
הואיל ותקנת ההפרדה באוטובוסים נעשית אך ורק במטרה להאדיר את כבודן של הנשים והואיל והתקנה הנידונה באה לעולם בכדי לענות על צורך אותנטי של הנשים, הואיל והעולם החיצוני גועש כקלחת בעניין מסיבות עניניות ולא עניניות והואיל וישנו אינטרס ציבורי חרדי להוכיח כי לא כצעקתה, הרי שהוועדה מתכבדת בזאת להציע כי הנשים ישבו בקידמת האוטובוס ואילו הגברים יצטופפו מאחורה. במידה ולא יהיה מקום, הרי שהגברים יעמדו מאחור בעמידה ואילו הנשים יתפסו את כל מקומות הישיבה.
תקנה זו תהווה הוכחה מוחצת על כי התקנה הינה אינטרס מובהק של ציבור הנשים וכי מדובר בהדרת גברים שהינה ממצוות עשה שהזמן גרמן ובא לציון גואל.
ועל מה ששמעתי קול ענות חלושה שטענה '' כי שכחה הוועדה את "אחר ארי ולא אחר אשה", דורשי המהדרין מהדרין גם בזה'' כבר פסקנו כי ניתן לפתור זאת ע''י הגדרה מחדש של קצוות ''הקדימה''' וה''אחורה''. הגברים ישבו ויעמדו בחלק האחורי של האוטובוס עם גבם לכיוון הנסיעה. כך נצוד שני ציפורים במכה אחת: (1) הגברים לא ישימו עיניהם בנשים (2) הגברים יכולים לחשוב שהם ממוקמים לפני הנשים - וזה שהעויילם גויילם חושב הפוך זה בעיה שלו ושיחנק. ועוד בכדי להמנע מבחילות יכולים הגברים לעצום את עיניהם ולחשוב על דברי תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 17:51 |
|
| |
הוועדה ,
בחנוכה לא נצטווינו על ימי משתה ושמחה,
במחיצה דקה יהיה זה כבודינו שכל הנשים ישבו מקדימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 18:11 |
|
| |
שיבולת
לגבי הצד היוזם המורווח כבר דיברנו, בסקנדינביה אינני יודע את מצב הנשים מלבד שאנשים די שבעי רצון מחייהם ,ולמצב האקונומי יש הרבה מה לומר בעניין ,ואגב ,שוודיה כנל, האם חסר מדינות ללא דתיים שלא נכנסות לקטגוריה הנל,?וגם כך מדינת ישראל במקום ה6 כמדומני ברמת שביעות רצון,[לא רע למדינה מוקפת טרור] האינטרנט אכן הוא מכה לציבור בנושאים אלה [שאגב את האתרים לא פתחו החרדים],ועדיין להשוות את התופעות הוא לא נושא ,ומגוחך בכל המובנים. ואשמח שתצביע איפה סתרתי את הפה המלוכלך,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 18:22 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | ביליצר
תעשה לי טובה, אל תמחזר תעמולה חרדית.
חילונית יכולה לרוץ לכנסת, או שתצליח או שלא, חרדית אינה יכולה לרוץ גם לוועד של שכונת גאולה. |
|
שחכתי להוסיף ,
כאמור,המצב של נשים חרדיות בקריירות וכו,משתפרת[על הצד שזה שיפור]לאין ערוך ,יש מנהלות ,רואות חשבון ,עורכות דין ,בוסיות של משרדי רואי חשבון ,מנהלות בבנקים ומשרות ממשלתיות ועובדות מדינה ,בכירות בהייטק וכו,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 18:40 |
|
| |
למרות שהלכתית אסור להיות מאחורי האשה- כפי שכתוב- מאחורי הארי ולאחורי האשה, וכד' אוסיף רק פן שלא נתנו הכופרים את דעתם עליו. הסיבה האמיתית שנשים יושבות מאחור- לכאורה הנחות- ולא מקדימה, היא בעצם לטובתן של הנשים. במקרה של תאונה ח"ו היושבים מקדימה חשופים יותר לפגיע מאשר היושבים מאחור. הבעיה באמת מתחילה מה קורה כשהנהג נוסע רוורס-אחורה. ואז הגברים הם ר"ל מאחורי האשה, שלא נדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 18:58 |
|
| |
[ביליצר,
הערתי אינה קשורה כלל לשפת-האם של הכותב, אלא לגסות הרוח של הלשון והסגנון בהודעת הפתיחה.
ולגבי מה שכתבת על "רצח אופי אישי ופרטי" - נו באמת. מחיתי כנגד טיב הדברים וניסוחם בפתיחת האשכול. גם טענות קשות ניתן (וצריך, במיוחד בפורום הזה) להשמיע בדרך ארץ. איתך, באופן אישי, אין לי דבר.
תגובתך אליי, לעומת זאת, היא אישית לחלוטין וטענותיך כלפיי מדגימות היטב את הכשל עליו הצבעתי בתגובתי הראשונה באשכול (ובמילים אחרות - "קשוט עצמך").]
|
|
|
|
|