בית פורומים עצור כאן חושבים

הדרת נשים חילוניות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2011 16:23 לינק ישיר 

שיבולת ,

ההפרדה נ ועדה לשמור אליהם ?לא ,זה הדדי לגמרי,האם זה משנה למי זה נועד?גם לא.

חוסר שביעות רצון מהציבור החילוני ?נכון ,הקנאה מוציאה את האדם מהעולם ,רואה את ילדיו מול ילדינו,
אין פריצות
אין גניבות מהקיוסק
אין סכינים ודקירות
אין סמים
אין קללות
יש כיבוד הורים
יש כיבוד זקנים
יש בית מגובש
יש מוסר וערכים
שפה  נקייה ודרך ארץ
אין פחד וקנאה בזוגיות מבגידות
אין מצפון של חוסר משמעות וכו,

לגבי נשים מוכות ואונס שאי אפשר טכנית לדעת ,בטח גם את כל הנדקרים והנרצחים בציבור מחביאים ,
ברוך השם בזמנינו הדברים האלה לא עוברים לסדר היום בדף חלק,סמוך על הציבור שאם התופעה היתה רווחת ,יענקל או שמערעל כבר היו דואגים ללחוש לך ולכן כאמור זה לא נושא לדיון ,
לגבי אכילת צהריים יחד ,זה כבר חידוש בעיניי שבסך הכול שם יש באקראיות איזשהו שיח בין המינים ,
לעצם העניין ,אימי לימדה אותי ,אל תכניס את האצבע לתוך האש ,כך לא תשרף .

לגבי הסתירה בין פי לטענותיי,אני באמת ובתמים לא רואה איפה הוא נמצא,ואם אינך רואה עניין להמשיך להתייחס לתגובה כמו שכתבת ,גם אל תגיב מלכתחילה ,נימוסים טענת הלא כן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 16:32 לינק ישיר 

תלמיד ,

השיפור בשוליים ,?או שאתה טועה או שאתה מטעה,או שאתה משכונת מאה שערים,
לגבי ניצול הנשים במודיעין ,נתחיל בזה שהתופעה של מקומות עבודה סמוכות לבית הוא דבר מבורך ,
לא מכריחים אף אחד לעבוד שם ותתכבד לחפש מקום אחר ,
המקום הוא קרש קפיצה התחלתית כדי להתקדם לעבודות בכירות ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 17:39 לינק ישיר 

מיימוני

הדיון מתייחס להדרה באוטובוסים שהוא מבחינה הלכתית במצב של היום חיוב דאורייתא גם לשיטת המיקל  בדבר הגאון ר משה זצל שדבריו לגבי חתונות לא נלקחו להיתר גם בציבור החרדי היותר מודרני,
ולא הבנתי אם ההפרדה במקדש הוא לשביעות רצונך,אז במה אתה קורא לעצמך חרדי?
אין הפרדה כפויה בציבור שאינו מעוניין לחיות לפי מסגרת ההלכה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 19:41 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ביליצר,

אתה מנסה בכוח לגרור אותי למריבה אישית. אין לי עניין בזה. אמרתי את דבריי, וליתר ביטחון גם הוספתי והבהרתי.
אתה מתעקש בכוח לראות את כל הדבשות של כולם, ולהמשיך להתעלם מזו שלך - זכותך. אני מצידי, מיציתי את הניסיון להשמיע גם את קולי במהלך השיחה שאתה מנהל עם עצמך.]

???איך הגעת למריבות?

שיבולת,

הוספה להבנת הנקרא
דבריי כוונו לגבי אי נתינת תגובה על שאלתי ,איפה מצאת סתירה,ועל זה טענתי שאם אינך מעוניין להסביר האשמות אל תעלה את זה מלכתחילה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 22:45 לינק ישיר 

מיימוני - מדוע לא קשור? הרי הלכות אלו אמורות להראות לנו את המצב שעלינו לשאוף עליו, ובו הדרת נשים היא מובנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 23:08 לינק ישיר 

ביליצר

כתבת:

1.הדרה באוטובוסים שהוא מבחינה הלכתית במצב של היום חיוב דאורייתא

2. גם לשיטת המיקל  בדבר הגאון ר משה זצל
3. שדבריו לגבי חתונות לא נלקחו להיתר גם בציבור החרדי היותר מודרני,
4. ולא הבנתי אם ההפרדה במקדש הוא לשביעות רצונך,אז במה אתה קורא לעצמך חרדי?
5. אין הפרדה כפויה בציבור שאינו מעוניין לחיות לפי מסגרת ההלכה,

שאלות הבנה:

1. כיצד הפרדה באוטובוסים היא היום מן התורה? יש איסורי עריות בתורה. יש איסור הרהור. יש איסור הסתכלות. אלו מן התורה לפחות לחלק מן הפוסקים. איך נסיעה משותפת באוטובוס היא איסור מן התורה?

2. מדוע לדעתך הרב פיינשטיין יודה שהיום יש איסור?

3. מה הם דבריו לענין חתונות? האם התיר ישיבה מעורבת? ואם לא קיבלו את היתרו, אז מה? איזה גדר הלכתי נוצר עקב ההתעלמות מדברי פוסק מקל על ידי ציבור שחלקו מחמיר? אולי מבורות?

4. אני קורא לעצמי חרדי בגלל כמה סיבות שבשלהן אנו מגדירים עצמנו כך. הסיבה המרכזית היא כנראה חינוך הילדים במסגרת חרדית. גם כמובן צורת הלבוש, שימוש בהכשרים, השתייכות לקהילה (מוגדרת כנראה על פי מקום לימודים ותפילה). מאז שהתבגרתי הבנתי שלא הקהילה מגדירה את טיבו של האדם, אלא הוא עצמו. אבל (כפי שכתב גם אריסטו) אין לנו מנוס מהשתייכות לקהילה כלשהי לשירותים שונים, והקהילה החרדית, מסיבות שונות, היתה ההעדפה שלי.

אז החרדים נראו אחרת...

5. האם כוונתך שמי שאינו מקבל את הכפיה של ההפרדה אינו במסגרת ההלכה? זה לא נובע לוגית ממה שכתבת, אבל אולי זו כוונתך? בכל אופן, אם ההפרדה היא הלכה, אז היא מחייבת. אבל אם לא אז לא. והרי זה הנושא, ראה בסעיף 1.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 23:10 לינק ישיר 

תחש גחם

האם עלינו לשאוף למצב שבו שומרים דיני טהרה? לכאורה כן. אבל עלי להודות שקל יהיה לי יותר להאמין שכיון שהם הסכמיים, אולי אין בהם צורך. אבל אני גם ער לכך שפרשנות כזו שלי היא מוטעית, אולי אסורה.

בכל אופן, אנו פטורים עד ימות המשיח מדאגה כזו כי אין לנו אפר פרה אדומה ולכן אנו בחזקת טמאי מתים, וממילא שאר הטומאות כבר לא רלוונטיות.

אך גם בשעה שיבוא המשיח, מדוע שתהיה "הדרת נשים" מובנית? לא הבנתי. אולי הדרת נשים טמאות, כמו הדרת כל טמא? אבל מעבר לכך, אתמהה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 01:51 לינק ישיר 

http://www.kikarhashabat.co.il/חובה-לצפייה-עיתונאי-חילוני-מגן.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 09:05 לינק ישיר 

לחנם חכמים הגדירו 'כפיה מלא דם'?
הדרת הנשים היא מובנית למערכת כי הטומאה קשורה בהן הרבה יותר מאשר הגברים, תיאורטית גבר יכול שלא להטמא תקופות ארוכות, וגם הטומאות הטבעיות שלו הן טומאות קלות של טומאת ערב וללא משכב ומושב וכדומה. אולם טומאת הנשים היא טומאה טבעית חמורה ביותר, שהמסקנה הטביעת היא להושיבן בבית הטומאות, והבה ולא נצחק על הפלאשים. נראה לי שחלק מהאמרות על האבל בלדת בת נובעת מהטומאה הכרוכה במציאותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 11:05 לינק ישיר 

שבת דף כח:

דתחש שהיה בימי משה? אמר רבי אלעא אמר רבי שמעון בן לקיש, אומר היה רבי מאיר: תחש שהיה בימי משה בריה בפני עצמה היה, ולא הכריעו בה חכמים אם מין חיה הוא אם מין בהמה הוא, וקרן אחת היתה לו במצחו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 11:49 לינק ישיר 

ירוחם,
דומני שענין אלישע גמרא מפורשת היא במסכת ברכות בענין מנוח שהלך אחרי אשתו, אבל יתכן שזכרוני מתעתע בי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 12:10 לינק ישיר 

איש
אכן מטעה אותך- הגמרא שם אומרת על הפסוק וילך מנוח אחר אשתו- מכאן שמנוח עם הארץ היה-

ושאלה היא על הגמרא ולכל הלומדים- איך הגמרא אומרת כזאת? הרי המלאך התגלה לאשת מנוח, והיא בא לקרא לבעלה לבא אל המלאך,
איזו אפשרות אחרת היתה לו למנוח. אשתו הכירה את הדרך לשם, איך יכל הוא ללכת בראש?
ת"ח מוזמנים לתרץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 12:26 לינק ישיר 

ירוחם,
שישו בני מעי שישו.
בעקבות דבריך חיפשתי ומצאתי את המקור והרי לינק לפניך
http://kodesh.snunit.k12.il/b/l/l1109_061a.htm

התירוץ אגב הוא שאלישע ואלקנה (גם הוא מובא במקום) הלכו אחרי עצת האשה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 13:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:
http://www.kikarhashabat.co.il/חובה-לצפייה-עיתונאי-חילוני-מגן.html

מפליא שעיתונאי מעיתון נחשב כמו גלובס לא מבחין בהבדלים מהותיים .

הוא מערבב בין נושאים שונים ומשטיח אותם על מישור אחד.

המחאה נגד תפילת חרדים ברכבת מקבלת אצלו אותו משקל כמו מגורים ליד חרדים.

היריקה על נעמה מרגוליס בת השמונה(ואגב זה כלל לא משנה גם אם היתה בת 28) מושווית אצלו לדרישות שונות של חרדים במבנה הדירה:הם רוצים פינת אוכל גדולה והחילונים רוצים חדר לכל ילד.

הוא טועה גם בעובדות:החרדים לא רוצים רק מקוואות ובתי כנסת אלא גם מתנ"סים וגינות ציבוריות וקופות חולים וסופרמרקטים נפרדים.

הוא אינו מבין שהמגורים ליד חרדים הופכים לבלתי נסבלים בעליל עבור דתיים לאומיים וחילוניים.

ולכן ההפרדה היא הכרחית כדי שלא תפתח כאן מלחמת אזרחים.

ובבית שמש  המתכננים עשו טעות גדולה כשאיפשרו מלכתחילה את המגורים בצוותא.

הם הביאו את מאה שערים לבית שמש. איך הם חשבו שזה יצליח?

מלחמתם של תושבי קרית היובל ,רמת אביב,ועוד היא מוצדקת בהחלט.

חיה ותן לחיות-אבל בנפרד.

(ואגב,קראתי לאחרונה את דבריו של העיתונאי המצוין רן שכניק,מעיתון ה"ארץ"ובו הוא תאר את פיטורי העיתונאים הוותיקים והטובים ואת ההעסקה של עיתונאים לא מיומנים במשכורות מגוחכות.

כנראה שדרור מרמור הוא הדוגמא להדרדרות של העיתון שפעם היה מיועד לאנשים חושבים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 13:08 לינק ישיר 

איש
אלישע הלך אחר האשה לביתה שבכרמל- ושום עצתה ושום דברים אחרים כך הסיפור בנ"ך
מנוח הלך אחר אשתו למקום התגלותו של המלאך. ושום עצתה. או סיפורים אחרים,

לא תירצת את שאלתי- למה מנוח נקרא עם הארץ? למה אלישע לא נקרא ע"ה מובן,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדרת נשים חילוניות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext