| נשלח ב-27/12/2011 15:54 |
|
| |
היכי דמי הדרת נשים?
בשולי הסער הגדול אשר כפטיש יפוצץ סלע לענפים הרבה שכל אחד מהם יכול לשאת אשכול בפני עצמו, כמו, גבולות ההפרדה והשמירה על גדרי הצניעות אל מול העבודה העצמית הנדרשת כדי לשמור על טהרת המחשבה בחיי היום יום, גבולות (תרתי משמע) המרחב הציבורי (רחובה של עיר? אוטובוס פנים חרדי? בית כנסת?), גבולות ההתערבות להגנתו של מי שטוען כי אינו נזקק כלל להגנה, בעיית הא סימטריה בנכונות האמתית לפשרה בין הצדדים (חיה ותן לחיות אל מול ייהרג ואל יעבור) חשוב מאוד להצביע על אם חטאת הדרת הנשים. כמעט עם כל האפליות ניתן איכשהו לחיות וכמעט את כולן ניתן להסביר ב"זהו כבודה". ישנה נקודה אחת המורידה את המסך וחושפת את עוול ההדרה במלא קלונו. אי שיתוף הנשים בשיח הדתי הלכתי בכלל ובנושאים הנוגעים אליהן ישירות בפרט. מי שם את הגברים לפסוק כי האישה פסולה לעדות. וכי אין כאן אמירה, יותר נכון שאגה, אנו הגברים אנחנו העולם. כל השאר (פירוש: נשים בלע"ז) לשמשנו נבראו. ברצוננו ירום קרנם וברצוננו ישפל? גברים קובעים את מעמדם של נשים. לטוב ולרע. זו האמירה החשובה. כל השאר שייך למחלקת הפרטים. כל עוד אין שוויון גמור (לפחות בהצהרה) במוקד הדיונים וקבלת ההכרעות, הכול דיבורים. מלכה, כבודה, פנימה, הבל הבלים. שקר וכזב. והכי גרוע, צביעות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 15:59 |
|
| |
ייתכן
הנראטיב הקלאסי הוא שהחזלים קיבלו ידיעות אלו (למשל: שאשה פסולה לעדות, וגם פטור/איסור נשים בלימוד תורה) איש מפי איש עד משה בסיני, ולכן מה זה משנה אם ההלכה נשמעת מפי גברים או נשים? לך תאשים את אלוהים בהדרת נשים. או תתכופפי ותסטקהלמי בפני זכר האלפא הגדול מכולם.
תוקן על ידי thepresent ב- 27/12/2011 16:02:36
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:02 |
|
| |
מישהו מוכן להסביר לי איך דבורה הנביאה שפטה את ישראל אבל מצד שני היא פסולה לעדות. איך חולדה הייתה נביאה שמלך ישראל שואל אותה שאלות והיא פסולה לעדות. משהו כאן לא מובן לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:04 |
|
| |
תוקן על ידי thepresent ב- 27/12/2011 16:08:49
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:09 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 27/12/2011 22:07:19
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:09 |
|
| |
עזוב אותי כל הפלפולציה הזאת מפשט הכתובים אין מניעה לאשה ללמוד לדון לשפוט והתנ"ך מלא בנשים חכמות שהניעו תהליכים. אין לי מושג למה חז"ל הוציאו את הדינים שנראים כמפלים. זה באמת נושא שראוי לבירור עמוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:13 |
|
| |
מלא? בוא לא נגזים. אתה זוכר את הסיפורים הבודדים בדיוק מפני שהם ייחודיים. שים לב שגם בסיפורים האלו מדובר על נשים שעושות דרך גברים (דבורה מביאה את ברק, שרה מצווה לאברהם מה לעשות) ולעיתים גם דרך חדר המיטות (יעל אשת חבר הקיני, אסתר). אין צ. לבני שממש מנהלת מפלגה בצורה ברורה ומפורשת.
גם בעולם החרדי המדיר יש את מרת שנירר ומרת קנייבסקי ותבדלח"א ומרת קוק, וגם הן טיפה בים ודמויות בעלות פעולה 'נשית' (אולי שנירר פחות).
תוקן על ידי thepresent ב- 27/12/2011 16:14:20
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:15 |
|
| |
האשה החכמה מתקוע
האשה הגדולה משונם האמהות
מיכל בת שבע אביגיל חנה יעל דבורה חולדה מרים
לא מספיק? ובטוח שכחתי עוד כמה.
תוקן על ידי דייר ב- 27/12/2011 16:16:07
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:16 |
|
| |
פרזנט, אינני דן "בזכות" להדיר נשים. מי שחושב שזו זכותו ואולי אפילו חובתו, שיבושם לו. הצבעתי על נקודת ההדרה המהותית. כל השאר, כאמור, פרטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:42 |
|
| |
ייתכן
לא שמעתי ש מכחישים את העובדה הפשוטה שנשים לא נמצאות במוקדי ההכרעה.
מה שאומרים הוא שכך אלוהים אמר (שכן כך קיבלו במסורת נושאי דברו, באופן קונטינגנטי - בעלי כרומוזום Y), ומסתמא כך טוב לכולם, שכן לגבר חכמה = אינטיליגנציה שכלית, ולאישה בינה = אינטיליגנציה רגשית ודעתה קלה; והיא מושפעת יותר ממנו מרגשות וחלילה עשויה להטות את התורה רח"ל; ומטבעה היא צריכה לטפל בילדים ויש לה את המחויבות והדאגה להם כך שאינה יכולה להכנס ראשה ורובה לסוגיות מורכבות ועמוקות; וחלילה שבתי המדרש ובתי הדין יהפכו למוקד הוללות מינית; וכיוצא בזה, כפי שכל חוזב"ת מצוי/ה ובת סמינר מאונדקטרנצת היטב י/תוכל ללמד אותך.
יש הדרת נשים, אבל היא בציוויו של אלוהים, שבחכמתו ידע בדיוק מה טוב לנו.
ואפרופו המשפט האחרון, מדין אל תמנע טוב מבעליו:
http://www.youtube.com/watch?v=1cQvB5H98Pc&feature=player_embedded
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:53 |
|
| |
לא מכחישים את העובדה, אך מתעלמים ממנה באלגנטיות. נניח שחז"ל נבחרו על ידי השכינה (נקבה רח"ל?) אך מדוע נויגרשל לא מתייעץ כל הזמן עם אשתו איך לפרש את חז"ל? נזכרתי, חז"ל מפי השכינה הודיעו כי עד סוף כל הדורות דעתן קלה. ואידך זיל גמור. וברצינות. אם הרעיון הוא שהכול ניתן בסיני, ואין לנו רשות להרהר בהן (בדברי תורה) אלא ללמדן ולקיימן בלבד, אז על מה אנשים דנים בכלל. יש ויכוח מהו מעמד האישה על פי היהדות. אני מצביע על כך כי כל זמן שבית המדרש וכל המערכת הציבורית נתונה בידי גברים, מה טעם לטעון שיש שוויון ושהכול לטובתן? טובתן הבסיסית, היא ראשית כל, היכולת לדון בעצמן במעמדן. איך אפשר לדבר על שוויון, כאשר האדון מחליט עבור האישה מה מתאים לה ומה טובתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 16:58 |
|
| |
ייתכן,
שאלתך לא רלוונטי כלל, האימא שלי חינכה אותי, וכן כל הגברים חונכו על ידי האימא, במילא כל המוסכמות בחברה באים מי האימאות, כלומר בעצם הכללים קובעים הנשים ולא הגברים,
כל הבעיה של רצון שוויון של נשים אצל הנאורות באים אך ורק שהן רוצות להיות גברים, וכגברים מול גברים הן רוצות שוויון,
לדעתי מגיע להם באמת שוויון, כל אשה שרוצה להיות גבר חייבת לקבל שוויון כמו כל הגברים,
מצד שני כל הגברים שרוצים להיות אישה גם חייבים לקבל שוויון, (יש רק בעיה עם זה שגבר לא יכול להיות אישה, אבל זה דבר שולי לגמרי)
בתכלס אישה שרוצה להישאר להיות אישה\אימא, היא רוצה שבניה יהיו גברים גברים והיא מחנכת אותם לכך,
כל השאר הם טפשות ודמגוגיה,
אין מושג כזה שני מינים שאחד מהם דורש שוויון, כל זמן שכל הנולדים יוצאים מבטן האימא זה יהיה המצב,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/12/2011 16:59:21
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 17:06 |
|
| |
ייתכן
לא מדברים על שיוויון במובן הזה.
הרעיון הוא שהתורה (אלוהים & רבנים) לא מפלים אישה במטרה לעשות לה רע, אלא יורדים ב omniscience שלהם ובחכמתם-יחד-עם-עזרה-אלוהית (בהתאמה) לעומק דעתה של האשה, מה מתאים לה ומה היא צריכה, ועל פי זה קובעים את החוקים. למה לא לסמוך על הרבנים החכמים? הם לבטח יכולים לחוקק ולשפוט ללא אינטרסים ולבטח לא מושפעים מדעות קדומות. והם יודעים לא פחות, ואולי יותר טוב, מהאשה - מה טבעה ומה היא באמת צריכה ורוצה, גם אם זה לא נדמה ככה ממבט ראשון שטחי וכפרני. עובדה שהקב"ה קבע כך והוא בוודאי יודע יותר ממך איזו התנהלות היא הטובה ביותר לכל הצדדים. ובוודאי שאין הוא עושה זאת בגלל שחלילה יש לפניו הבדלי מעמדות על פי דת מין צבע וגזע, עפ"ל. לכן לא צריך שהאשה תהיה מעורבת בתהליכי החקיקה והשיפוט והיא יכולה לפנות למה שהקב"ה ייעד לה מששת ימי בראשית - להיות עזר כנגדו ולגדל את הילדים.
זו בערך האפולוגטיקה המקובלת, ולדעתי יש מספיק בנות סמינר שמאמינות בכך יחתמו על כך (אני מכיר שתיים).
(שוקל הסבת מקצוע מאיש יחסי ציבור וקידום מכירות של פינקלשטיין לפרקליט השטן)
תוקן על ידי thepresent ב- 27/12/2011 17:17:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 17:13 |
|
| |
הסבה מקצועית, זה תמיד טוב. אני מכיר היטב את האפולוגטיקה ולכן? אין להצביע על חוסר נכונותה? אני לא חושב שאני צריך להסביר לך מה הערך של "מספיק" בנות סמינר שיחתמו על כך (אני מכיר מאתים).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2011 17:13 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | לא מדברים על שיוויון במובן הזה.
הרעיון הוא שהתורה (אלוהים & רבנים) לא מפלים אישה במטרה לעשות לה רע, אלא יורדים ב omnisence שלהם ובחכמתם-יחד-עם-עזרה-אלוהית (בהתאמה) לעומק דעתה של האשה, מה מתאים לה ומה היא צריכה, ועל פי זה קובעים את החוקים. למה לא לסמוך על הרבנים החכמים? הם לבטח יכולים לחוקק ולשפוט ללא אינטרסים ולבטח לא מושפעים מדעות קדומות. והם יודעים לא פחות, ואולי יותר טוב, מהאשה - מה טבעה ומה היא באמת צריכה ורוצה, גם אם זה לא נדמה ככה ממבט ראשון וכפרני. לכן לא צריך שהאשה תהיה מעורבת בתהליכי החקיקה והשיפוט והיא יכולה לפנות למה שהקב"ה ייעד לה מששת ימי בראשית - להיות עזר כנגדו ולגדל את הילדים.
זו בערך האפולוגטיקה המקובלת, ולדעתי יש מספיק בנות סמינר שיחתמו על כך (אני מכיר שתיים).
(שוקל הסבת מקצוע מאיש יחסי ציבור וקידום מכירות של פינקלשטיין לפרקליט השטן) |
|
צדיק לפעמים מרוב הומור אני מתקשה להבין מהי עומק הטיעון שלך, אז אנא תעשה חסד איתנו (לפחות איתי) בסוף התגובה תסכם את תוכן הטיעון,
טענתי העיקרית היא שהאימא והנשים בכלל הם הם כתבו את התורה,
וכל זמן שזה מצליח להם לתת לגברים את ההרגשה שהם המלכים והנשים הן השפחות. יהיה להם יותר טוב,
ביום שהגברים ירגישו בבלוף הזה, הלך לנשים כל יסוד קיומם,
יצטרכו ללדת רק נקבות, (כמליצה כמובן, בזמן האחרון אני צריך להיות ברור)
|
|
|
|
|