בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2012 20:44 לינק ישיר 

התודעה כתב:

התכוונת או לא – אבל הבנתי,

לשיטתך, אסון הוא לתקן חברה על סממניה הבולטים היוצרים אותה (לדוג' שמרנות וחוסר זרימה עם מודרנה גם במחיר עוולות) כי אם נתקן ונסיר עוולות -  היא תתפרק מהחרדיות ויהיה לה, ח"ו , שם אחר. היא לא תהיה חרדית . במבט החרדי אתה צודק במליון אחוז. אסור לתקן. העיקר החרדיות .

סוף סוף מישהו הבהיר היטב את הענין.

1, חייבים לתקן כל עוול כלפי כל אדם בלי קשר למיניות שלו,
2, כל ניסיון לטעון שזה בעיה של מינים (כלומר יש הפרדה אנושית בין מין זכר למין נקבה) היא כשל מהיסוד,
3, כל ניסיון לטעון שיש עוול כלפי נשים בחברה החרדית בגלל היותם נשים, והגורם הם הגברים, זה שקר מוחלט, כנ"ל לעיל
4, המושג פמיניזום שוביניזום הם שקר ועבודה בעיניים, כי עוד לא ראיתי פימינסטית שלא מולידה שוביניסט קטן ונחמד,או לחליפין  מיד עושה לו ניתוח להחלפת מין, נוווו באמת,

הטירוף החרדי נגרם מנשים כמו מגברים, והאשמה יותר כלפי הנשים, 
מי לדעתך המציא את הטירוף של הרעלה אם לא נשים פמיניסטיות בחברה החרדית, כן כן גם אצלינו יש פמיניסטיות,
הם אומרות לרבנים מה ואייך לפסוק בהלכה ואחרות גם הגדילו לעשות ועשו מחיצה בין המינים גם בתוך הבית,

כל המושג צניעות בהלכה מגיע מהנשים, אין זכר בתורה לצניעות,
מי המציא את הצניעות באנושות ?? כן כן גם אצל האומות, אך ורק הנשים,
הגברים פתאום החליטו לכסות את שערן של נשים ??? או הנשים עשו זאת בכדי לא להסגיר את גילם המתקדם,
למה צעירות רווקות לא כיסו את שערן ?? הרי בעית גברים יש גם כלפי צעירות רווקות,

הרי הלא כיסוי לבנות הרווקות והכיסוי לנשואות באים מנשים בכדי לעבוד על הגברים\החמורים,
הרווקות למשוך אליהם את הבחורים, ולכן גלוי שערן נצרך לכך,
והנשואות מכסות כולן יחד שבעליהם לא ידעו כמה הן כבר מזדקנות מול שכנותיהם בשכונה,
כלומר מן שקר מוסכם של נשים כלפי הגברים,

לסיכום: הביקורת החברתית צריכה להיות אמיתית ולדפוק על המקום הנכון, והמקום הנכון הם הנשים בחברה,
הם הם צריכות לעשות את השינוי,
שהאימה תחנך את הבן לעבוד ולא להיות פרזיט אז כך יהיה באמת,
שהאימה תחנך את הבן שבלי אישה הוא אדם מת (כמו אדם עקר הוא מת מעצם שהוא עקר ואין לו נצחיות אישית) ולכן הוא והאישה יחד יכולים לחיות לנצח אך ורק יחד באמת, ואז יבוא הילד הבת שהם ממש פיזית היחד של ההורים,
כך יזכו ההורים לחיות לנצח, כל זה בתנאי שהילד\הילדה יצא בריא, והוא גם ימשיך בדרך הזו,
אבל אם האבא יתן מכות והאימה תקלל, (בתרבות יותר עדין זה אותו דבר כלפי עוולות  עדינים יותר הרי הכל יחסי)
הילד הילדה יצאו לא בריאים, ואז לא יזכה לנצחיות האישי שלו,
הרי כל התרבות המערבית הם צאצאיהם של ההורים המפגרים האלה בדיוק,
החרדי הקודם הוליד את החילוני של היום,
הנוצרי ההדוק הוליד את הכופר\המופקר של היום,
והחילוני והגוי המופקר הוליד את המופקרת שבן דודה החרדית מפחדת ממנה וסוגרת את בנה ובתה ממנה היום

ולכן שאלתך האם צריך לתקן או לא, בוודאי צריך, אחרת מה הרוויחה האימה החרדית בחינוכה,
בסוף צאצאיה ילחמו אחת בשני,
הרי כולנו (חילונים דתיים וחרדים) צאצאיה מכמה דורות קודמים,
ויהיה מלחמת אחים ומלחמת תרבויות, ואז נחזור לתקופת בית שני ושוב נצא לגלות הארוך לאלפי שנים,
ושוב יבוא היטלר ויהרוג בנו והשאר ירוצו מהר מהר בחזרה לארץ ישראל,
ושוב חלילה וחלילה עד אין סוף,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 20:58 לינק ישיר 

אני מוחה!!!!!!!!!!
פורום עצכ"ח מדיר נשים.
למה כשמצטטים ניק הכותרת היא למשל "התודעה כתב" שיהיה כתוב התודעה כתב/ה
לתשומת לב ההנהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 20:58 לינק ישיר 

עוד בעניין הפחד מהנשים

אדם הלך לפסיכולוג להבדק בענין תסביכיו.
צייר לו הפסיכולוג ריבוע ושאל- מה אתה רואה?
- חלון ובחלון עומדת אשה עירומה.
צייר לו מלבן- מה אתה רואה כאן?
- כאן אני רואה מיטה, ובמיטה שוכבת בחורה עירומה.
 צייר לו אליפסה ושאל מה אתה רואה כאן?
כאן אני רואה  קיוסק -ובקיוסק עומדת בחורה עירומה.
אמר הפסיכולוג- עכשיו אני יודע איזה תסביך יש לך,
-י ש לך תסביכים פורנוגרפיים!
- לי יש תסביכים פורנוגרפיים?? לי יש תסביכים פורנוגרפים??
אתה לא מתבייש? אתה מצייר לי תמונות פורנוגרפיים, ולי יש תסביכים פורנוגרפיים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 21:19 לינק ישיר 

ירוחם
כנ"ל לגבי הפחד מהדרת נשים או משוביניזם, כל אליפסה היא מדירת נשים וכל ריבוע הוא שוביניזם.

רציתי להעיר עוד משהו, לגבי הודעתה של התודעה לעיל. העובדה שנשים אינן מודעות (- לא מיידעים אותן) לכך שאין איסור על פי ההלכה במניעת הריון, ולפעמים נכנסות להריון נגד רצונן או יכלתן הנפשית / פיזית. לא נובעת ממשהו נגד נשים וכדו', אלא משמרנות הלכתית, שגורמת לקשיים לא פחותים לפעמים לגברים. וכן גבולות השמרנות והצניעות שאשה לא תנהג ברכב וכו' מקבילים לגבולות שגבר לא ילמד במכללה או לא יקרא משפחה. רווחה אישית מול שמרנות הוא נושא מרכזי בציבור החרדי ובממלכת אסתרק, אבל לא מדובר במשהו שקשור לנשים מול גברים וכדו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 21:33 לינק ישיר 

דינו
כאחד שבאמת רוחש לך כבוד, למרות הביקורת , ואולי בגללה.
אתה באמת לא חושב שיחסה של החברה החרדית בעיקר, מתיחסת לאשה בצורה משפילה-או כמין נחות שחייב הדרכה יותר מהזכר, המצוי.
האם אתה לא חושב שההנהגות הנהוגות לאחרונה במגזר, הן מוגזמות- לשלילה בלשון המעטה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 21:47 לינק ישיר 

חן חן
אין ספק שיש מקום לראות הרבה הנהגות כמוגזמות, אם כי יש לכבד גם מה שנראה בעיני מוגזם, כשם שאני מצפה שיכבדו אותי למרות שבעיני אחרים מה שאני עושה הוא מוגזם, או לחילופין פחות מדי. כשהערך של שמירת ההלכה חשוב מאד מאד מאד עושים הכל כדי שהוא יתקיים. כל אחד בדרכו שלו ועל פי הבנתו שלו. גם אני חושב בנחרצות שענין מסויים הוא שלילי, זה לא אומר שאני בז לו וחושב שהוא נובע מרוע.
מה שכתבת שמתיחסים לאשה כמין שצריך הדרכה, לא יודע מהיכן הבאת זאת. כל החלק החיצוני של הבעת הדעות החרדית הוא נאיבי ובמדה מסויימת מתייחס אל הקורא כאל ילד קטן. אבל איני רואה כאן הבדל בין נשים לגברים, לא משהו עקרוני. אני לא מכיר אף אדם שפוי מסביבתי שחושב שנשים נחותות, טובות פחות, מגיע להן פחות. ובכל המשפחות הנורמליות שאני מכיר הנשים ממש לא נמצאות בסוג ב' ודומיננטיות לא פחות מהגברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 22:22 לינק ישיר 

טוב תראה אנחנו לא מדברים אותה שפה אולי. או שאחד מאתנו רוצה לראות מה שהוא רוצה לראות,
קובעים לאשה מה תפקידה בחיים? והיא מקיימת -כופין אותה את שהיא אומרת רוצה אני.
היא דומיננטית היום יותר מבעבר- כי היום היא בדרך כלל המפרנסת.

אני מתאר לעצמי כי אשתך היא אשה משכילה היודעת גם ללמוד וכו'. הייתי וגם אתה מכנים אותה אשה חשובה. מסכים?

האם יתירו לה להייסב בליל הסדר? להניח תפילין? לזמן? להגיד דבר תורה על שולחן שבת?
או שהמושג אישה חשובה כבר לא קיים בלקסיקון החרדי?
אני מפנה את השאלה הזאת לאחרים שנשותיהם חשובות, לפעמים יותר מהם- ואלי יותר לפעמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 22:41 לינק ישיר 

לא קיבלתי רשות מאשתי לדבר עליה בציבור
אבל אשה ממוצעת מן הישוב לא מתעניינת בתואר 'אשה חשובה', אם בכלל היא שמעה עליו, לא רוצה להניח תפילין, ומעניין את הסבתא שלה אם פעם היו מוכרים ילדות לאמה, או שיש איזה טקסט שניתן להבין ממנו שפעם נשים היו יותר נחותות מהיום. אשה מתעניינת בחיים שלה ובמה שטוב וחשוב לה. אשה דומיננטית לא דוקא כשהיא המפרנסת. אלא משום שהיא חיה את העולם הזה יותר מהגבר החרדי. הנשים מטבען יותר בוגרות ויותר יסודיות, ולכן הן מעורבות בתהליכים שהמשפחה עוברת יותר מהגברים, וגם משפיעות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 23:13 לינק ישיר 

אתה יוד מה אני מאמין לך ומסכים איתך. אבל לו יצוייר כי אשה אחת או שניים,חרדיות משכילות ודעתניות, פמיניסטיות לייט.  הן במעמד גבוה והן כן מכירות את המושג אשה חשובה. ותרצנה לממש את מה שהגמרא  מתירה להן. מה אז?. והתשובה שלך היא התשובה.
אשתך נוהגת יפה,  אשת חברי נוהגת גם, היא אשה חשובה ועשירה מאד בעלה הוא מישהו בציבור החרדי.
 אך את נכדתה סירבו לקבל לסמינר מסוים עקב כך.
בסוף היא התקבלה הסבא הפעיל קשרים, ובעיקר צק' שמן מאד מאד. על פשעים יכסה צק שמן- עם כיסוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 23:47 לינק ישיר 

דינוזאור
סליחה, אי קריאת "משפחה" או לימוד במכללה במחתרת (דבר הקיים גם אצל חלק מהנשים, ה' ירחם) אינו מתחיל להשתוות, למשל,  לאיסור  שימוש ברגליים מודרניות – קרי רכב לשימוש הכרחי בעת הצורך והדחק – בדגש לנשים. (יש גם יתד, בחייאת , יחי ההבדלים החריפים והעצומים בין העיתונים)

ואם העזת להזכיר את איסור מניעת הריון / פיקוח על הילודה כתופעה שמכבידה על גברים באותה מידה כמו לנשים - הרי שהזכרת לי את אותו גבר שטוען שללוות לידה קשה יותר מההריון על קשייו ומהלידה גם יחד, הוא דורש גם בית החלמה לעצמו, המפונק.

וכי מספר הילדים שמגדלים כ"כ מהותי למי שלא מפרנס ונמצא רוב היום בכולל ? מי חי את הקושי העיקרי שבגידול העשיריה ? שמעתי מאדם מדושן עונג עד כמה נהנה לפגוש את ילדיו בשבת קודש עת הולך הגדוד הגדול   כולו ומלווהו לבית הכנסת.... אני רואה את אשתו המפרנסת ומגדלת ונופלת תחת הנטל בכל המובנים.

כדברי לעיל, השמרנות יודעת לצאת מגדרה כשהמפעל השוביניסטי זקוק לכסף ולהוליך את עקרת הבית החוצה לפרנס, ולכך נא התייחס.

מה שמחה יש בעובדה ששום דבר לא נוצר מחשיבה נגד נשים אלא מהאחזות בקרנות המזבח של דורות עברו ומשמרנות ? הבנו את כולם, ונלאינו מאפולוגטיקת ימים עברו שעושה שמות בפורום , מה הלאה ?

יש לך כיוון אופטימי או שדברי למקסמן נותרו בעינם ?

כמו כן הטלת האשם על שמרנות לא מפחיתה מעוצמת הפגיעה בנשים דווקא. מי דוכאו יותר בעבר ? גברים או נשים ? בימים ההם במגזר הזה. נשים מול גברים .

וכי גבר לא היה צריך לשלם בעצמו על אי רצונו לשמוע אשה מזמרת ? הרי הכי קל להשתיק אותן. וכי הן הביעו רצון אחר ? כנראה שהן לא אוהבות לשיר / שכחו מזמן.

שביעות רצונם של גברים ונשים במגזר אינה מהווה מענה לאפליה המובנית בבסיסו בנוגע לשוויון הזדמנויות , ההרגלים עושים את שלהם, גם אם הם מגונים בעיני.

לו דליה דורנר השופטת היתה ממשיכה במסורת משפחתה היתה גם היא  שבעת רצון מאפיית עוגיות לשבת, ומהכנת תיק הסנדוויץ' - כוילל המסורתי, אלא שנחשפה לחינוך מערבי קלוקל שפתח לה את שעריו  והישגיה הם מליגה אחרת, לטעמי . זאת עם כל הכבוד , החיבה והמתיקות שבהכנת עוגיות. (ויש לי מספר מרשמים טובים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 00:08 לינק ישיר 

ירוחם - גם דינוזאור יודע יפה מאד שאשתו נוהגת לא בגלל שזה ממש מותר מומלץ  ורצוי לכולן, אלא משום שבשקלול זהיר הם הבינו שהם , מסיבותיהם שלהם עדיין בעלי יתרה במניית מוסדות החינוך שהם מתקבלים אליהם והם מוכנים לקחת על עצמם את הסיכון. אין ספק שיש לה הרבה שכנות בסביבה שאינן כה בטוחות בעצמן והן מקנאות – בודאות מוחלטת.

זה עדיין לא מוריד מחומרת ה"עבירת תנועה" המשתקללת עם שאר חטאים הנידונים בוועדות קבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 01:08 לינק ישיר 

היי צדיקה: מכונית אסורה גם לגברים מדאורייתא,
לגואל הדם מותר להרוג נהג בלי משפט,

אז על זה דווקא את צריכה לברך,
לגבי לזכות להיות שופטת על זה באמת אין לי תשובה למה לא בעצם הרי היו שופטות במסורת וגם היית שופטת ראשית אברעים שנה,

רציתי לגלות לך סוד, אין היום בכלל שופט על פי תורה הכל בורר\בוררות, במילא אין לדעתי שום בעיה שתהפכי להיות בוררת, בתחילה תתחילי עם נשים בוררת לנשים ולאט לאט מי יודע אולי תהיו פופולריות מצד הצדק והיושר וגם הגברים ירוצו לבורר אצלכם,

אני לא מכיר הלכה שאוסרת לאישה להיות בוררת,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/01/2012 01:14:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 08:35 לינק ישיר 

התודעה, אני מסכים אתך גם בזה שמשא השמרנות יותר מכביד על כתפיהן של הנשים, אין בכך שום שמחה או נחמה שלא מדובר בשוביניזם, הכאב והצער הוא אמיתי ואני מכיר אותו. אבל הוא הרבה יותר רחב מאשר 'שמרנות', ומשותף להרבה מקומות בעולם. אם את רוצה לעזור לנשים, זה לא צריך לעבור דוקא דרך הגברים, ובודאי לא הגברים שכאן בפורום, כל אשה יכולה לקבל את ההחלטות שלה, ואף אחד לא כופה עליה אישית, צריכים לדעת לא להיסחף אחרי נורמות כאשר זה לא מתאים לפרט. (יש פרטים / פרטות שזה מתאים להם דוקא, והם ממש לא כמו אשה מוכה שאוהבת את בעלה, אבל יש רבות שלא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 10:40 לינק ישיר 

דינו
אם את רוצה לעזור לנשים, זה לא צריך לעבור דוקא דרך הגברים, ובודאי לא הגברים שכאן בפורום, כל אשה יכולה לקבל את ההחלטות שלה

אני מרשה לעצמי שוב לחלוק עליך -  כפי שאתה יודע כשבני ישראל יצאו ממצרים והלכו במדבר, היה להם מן לאכול. מיים לשתות, שמלתם לא בלתה ולא נעליהם. היה להם את עמוד האש לאור בלילה ואת עמוד הענן לקירור ביום.
 במן היו כל הטעמים בעולם, כל מה שאדם חשב לאכול. היה חושב על כך ובמן היה הטעם הרצוי והמבוקש.
נשאלת השאלה, איך גמלו חסד איש את רעהו, הרי לעשות חסד זו מצווה חשובה מאד?
התשובה היא- כשאדם עני אכל את המן הוא חשב על פיתה עם בצל ואולי זיתים. בא העשיר וגמל אותו חסד- ואמר לו תחשוב על אוסובוקו- על ברווז  במיץ תפוזים  תחשוב על כמהין  על אומלטים על סושי.
להרחיב דעתו של אדם זו גמילות חסד. להראות לאשה שיש גם אנשים אחרים שחושבים אחרת, זו מטרת הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 11:34 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שאמרתי, שהפתרון הוא על ידי הרחבת דעתם של אנשים ונשים ללמדם ולהראות להם מה נכון ומה טוב מה מותר להם ומה האפשרויות העומדות לפניהם/ן בחיים

אבל זה לא צריך להיות כרוך במקהלות נוטפות שנאה ובוז לדת להלכה ולכל מה שכרוך בה. כפי שאמרתי לישראל באשכול על דורכים במקום, כשאוהבים ומעריכים, יודעים להבין גם שגיונות. כשם שכשאוהבים אדם ומעריכים את מעשיו, לא מתמקדים רק באנקדוטות צבעוניות אלא בעיקר. כך גם את הדת, הדת היהודית עוצבה במשך אלפי שנים של התנכלויות בלתי פוסקות בעוצמה חזקה מאד (שעדיין לא הסתיימו), ומי שאוהב אותה והיא חשובה לו מאד, מבין את הרגישות ואת העקשנות שמלוים כל החלטה וכל שינוי. וגם אם לי הקטן משהו נראה שהיה יכול להיות אחרת, אני מדבר מתוך אהבה והערכה וזה נראה אחרת לגמרי. קל מאד למישהו מבחוץ, שלא מענין אותו באמת העקרונות החשובים של הדת, הוא רק מתיחס אליה כמטרד: אתה דתי, מה הבעיה, תשנה את פרט זה וזה והכל יסתדר. בדיוק כפי שמציעה הכותבת במאמר שלינקק בע"ב, "נושאים את שם הדת לשוא". מבפנים זה נראה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.