בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/1/2012 12:30 לינק ישיר 

דינו
 לא מתמקדים רק באנקדוטות צבעוניות אלא בעיקר. כך גם את הדת, הדת היהודית עוצבה במשך אלפי שנים של התנכלויות בלתי פוסקות בעוצמה חזקה מאד (שעדיין לא הסתיימו), ומי שאוהב אותה והיא חשובה לו מאד, מבין את הרגישות ואת העקשנות שמלוים כל החלטה וכל שינוי.

את הסיפור הזה שמעתי ביידיש. אבל אנסה.
לבחור ישיבה הציע שדכן שידוך
- מיאן הבחור לאחר הפגישה הראשונה, שאל אותו השדכן למה?
-היא מאד שמנה -השיב.
-תראה בחור בשידוכין צריכים להסתכל הצידה, לא צריכים לראות הכל.
-אתה צודק הסתכלתי הצידה אבל לאיזה צד שפניתי ראיתי אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 13:14 לינק ישיר 

ירוחם, כך מדברים כשלא אוהבים, כש'היא' שמנה, אתה לא חייב להתחתן אתה
אבל כשהבת שלך שמנה, או כשאשתך שמנה, אוהבים אותה מאד, ובכל מקום שמסתכלים רואים את המעלות שלה והתכונות הטובות שלה
לא ששמנה זה משהו רע, אני רק מתייחס לבדיחה שלך. לפי הבנתי גם אנשים אחרים כשהם שמנים לא מהוים איום או סיבה לא להתחתן אתם. אבל כנראה שלא עברתי מספיק שטיפת מח ולכן לא הפנמתי את הדעה הרווחת כיום, שרק ניצולות שואה הם יפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 13:45 לינק ישיר 

דינו
חלילה אין לי דבר נגד שמנות- עוד זה חסר לי שאשתי תקרא איך הבנת את המסר.
המסר הוא שלאיפה שלא פונים נתקלים במשהו שלא רוצים.

בחור ישיבה הוזמן לראות את ארוסתו- נפתחה הדלת ונכנסה הכלה, בריאה מאד ורחבה מאד מאד.
פתח הבחור עייני עגל ושאל את אביו- טאטא -דוס גאנצע איז פור מיר? - אבא- זה הכל בשבילי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 15:15 לינק ישיר 

מקסמן
דינוזאורוס
מקסמן כתב:

רציתי לגלות לך סוד, אין היום בכלל שופט על פי תורה הכל בורר\בוררות, במילא אין לדעתי שום בעיה שתהפכי להיות בוררת, בתחילה תתחילי עם נשים בוררת לנשים ולאט לאט מי יודע אולי תהיו פופולריות מצד הצדק והיושר וגם הגברים ירוצו לבורר אצלכם,
אני לא מכיר הלכה שאוסרת לאישה להיות בוררת,

מכירה את הטיעון הנדוש "אישה שרוצה - יכולה" – זו פראזה שמפריחים לאישה מקשנית, אך לכל זה אין כיסוי במציאות . דוגמא קטנה רק מהתקופה האחרונה – לשתי נשים שחשבו שהן יכולות:

בתוך כל המהומה סביב קיום בחירות נפרדות למינהל הקהילתי בי-ם  - הפרדה בין נשים לגברים בקלפי (כבר נמאס לטחון מלים כאלו), נזנח פרט "קטן" לכאורה המופיע בצורות מאד אגביות בשולי הידיעות :

"שתי מועמדות הסירו את מועמדותן למינהל קהילתי בשכונה חרדית. גם הפעם לחץ הרבנים שיחק תפקיד. " מישהו חשב על כך ? נערך איזשהו דיון ציבורי בנושא ? מכירה שכונות חרדיות שהיתה בהם מנהלת בעבר (היום לאור ההתפתחויות וההתקדמות – מי יודע....), ולמי שמכיר - כולהו מנהלת חוגים ופעילויות. אין בתפקיד זה מידי הרבה ראיונות לbbc  במעמד ראה"מ.
גם זה כבר אסור (ולא אתפלא אם אינטרסנטים מלוכלים שיחקו פה תפקיד להסיר המועמדות בשם הקודש כדי להשאיר משהו לעצמם, אבל דברים כאלה לא קורים בחברה מתוקנת, להיפך, קיימת ביקורת על וועדות שמדירות מתוכן נשים, על אפליה על רקע מגדרי.... וכו) מנהלות מתנסים חרדיים , הערכנה, ה"רפורמה" תגיע חלילה גם אליכן. זה רק עניין של זמן, הכיוון הרי ברור. ו...כן - יש בלינק גם את התרוצים, מעניין שאם בהלכה מנפנפים – למה יש מנהלות ותיקות שעושות עבודתן בהצלחה בלא הפרעה ובצניעות כבר שנים ? מה קרה ?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/315/357.html

הנשים מאושרות ? שותקות ? שכל אחד יסיק את מסקנותיו לעצמו. הרבנים לא נפנפו באף ספר הלכות, מקסמן , הם פשוט החליטו שלא. זו הרוח, (באמת, שהאברך יעקב כהן יכתת רגליו עד לקלפי כדי להכניס פתק של סתם צפורה לוי / לאה  מהשכונה ?  שהרבנים יכניסו פתק כזה ?באמת מוגזם.) זו הדרת נשים, הדרת פרנסת נשים, אבל למי אכפת ? והקול נדם בקול ענות חלושה. העיקר שמתכסחים עם החילונים על האוטובוסים.

כתבת " מי יודע אולי תהיו פופולריות מצד הצדק והיושר וגם הגברים ירוצו לבורר אצלכם, "

פה באמת כבר הגזמת בענק. הנה , יש כאלה שהתחילו לנסות   -

יש לי ידידה יועצת חינוכית שסיפרה לי שישנם מקרים טיפוליים המצריכים בדווקא שיתוף פעולה של אבי הילד. היא נתקלת בקשיים עצומים להסביר לאבות חרדיים ולבנות איתם תכנית עבודה כי לרובם המכריע קשה  לקבל עזרה / אבחנה מידי אישה בסוגיות חינוכיות . זאת בניגוד לעבודה עם מגזרים אחרים שמעריכים מקצועיות לא ע"פ מגדר.אז לבוררות תחשבנה ? אפילו אני לא נסחפתי עד הפנטזיה הזו.המציאות מדברת בעד עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 15:40 לינק ישיר 

שרה שנירר הצליחה ? וזה כבר ממש כפירה ללמד את הבנות תורה, ובכל זאת הצליחה,

להתייאש זה לא למשכילים,
אין לי שום ספק לו עשו היו מצליחות,

סיפורים  ודוגמאות יש לרוב לכאן ולכאן, למשל  מי יהיה אדמור בתלדות אהרן קבעו הנשים ולא הגברים, כי פשוט לא סבלו את אשתו של בן הבכור,

את הנשים עם הרעלות כבר הזכרתי,

כלל בידיך כל דבר שאין לחשוד שהם מצד המזיק יצליח, כל דבר שהיא טוב לעצמו יצליח כמו הנשים הסופרות היום שלא היית לעולם, כמו נשים במשחק\סרטים וכודמה שלעולם לא היית, ובכל זאת כל בנות ישראל היום בכל חג וחג הולכות לראות סרטים ובכל חג יש סרטים חדשים, ומאחורי כל זה הם רק נשים,
שירת נשים בקלטות יש לרוב (לנשים כמובן אבל יש חינוכי ועוד) 
לדעתי יכול להיות זמרות גם כן לנשים, למה בעצם לא ? כמו משחק כך זמר והן יכולות להיות מאוד פופולריות,

הפחד כביכול שקיים היא יותר מיתוס, עובדה המשחק והסרטים נכנס חזק, סופרות כתיבה בעיתון שירה בקלטות כל אלה רק מראים לנו שאפשר רק צריך את האומץ להתחיל,

הבחוץ (הרחוב) לא מקל ובעצם מצדיק את הפחדנים לדברים חדשים, ולכן זה חייב להיות דברים שאין חשד שיזיק, ק"ו מה שמזיק,

ולכן לטענתי לא הגברים העניין ולא הקיצוניות או הפנטיות העניין,
הכל היא הפחד והחרדות, חרדים מלשון חרד,
במקום שאין ממה לפחד אז הן מצליחות ובגדול,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 15:41 לינק ישיר 

דינוזאור כתב

זה בדיוק מה שאמרתי, שהפתרון הוא על ידי הרחבת דעתם של אנשים ונשים ללמדם ולהראות להם מה נכון ומה טוב מה מותר להם ומה האפשרויות העומדות לפניהם/ן בחיים

אבל זה לא צריך להיות כרוך במקהלות נוטפות שנאה ובוז לדת להלכה ולכל מה שכרוך בה. כפי שאמרתי לישראל באשכול על דורכים במקום, כשאוהבים ומעריכים, יודעים להבין גם שגיונות. כשם שכשאוהבים אדם ומעריכים את מעשיו, לא מתמקדים רק באנקדוטות צבעוניות אלא בעיקר. כך גם את הדת, הדת היהודית עוצבה במשך אלפי שנים של התנכלויות בלתי פוסקות בעוצמה חזקה מאד (שעדיין לא הסתיימו), ומי שאוהב אותה והיא חשובה לו מאד, מבין את הרגישות ואת העקשנות שמלוים כל החלטה וכל שינוי. וגם אם לי הקטן משהו נראה שהיה יכול להיות אחרת, אני מדבר מתוך אהבה והערכה וזה נראה אחרת לגמרי. קל מאד למישהו מבחוץ, שלא מענין אותו באמת העקרונות החשובים של הדת, הוא רק מתיחס אליה כמטרד: אתה דתי, מה הבעיה, תשנה את פרט זה וזה והכל יסתדר. בדיוק כפי שמציעה הכותבת במאמר שלינקק בע"ב, "נושאים את שם הדת לשוא". מבפנים זה נראה אחרת.

דינוזאור

דיבורים בסגנון הזה על אהבת הדת ורגשות ההיקשרות לדת השכונה אני מעדיפה לקרוא מלומדת לומדת (או לנסות לנסח זאת בעצמי אם יתחשק לי להשתעשע קצת)  היא עושה זאת בחן רב ומתוך אמונה יוקדת (תענוג כשמנסים לרחף לאי שם) שממלאת את כל יישותה, עדיף לקרוא את האותנטיות שלה, (למרות שאני מתה לשבח אותך שלמדת משהו מאישה...)

אבל אפעס צורם לקרוא זאת כמענה ריקן לטיעונים לוגיים קונקרטיים שנשפכו פה. בממשק של הפורום יש אפשרות להוסיף חתימה / מימרא בסוף כל הודעה. אתה יכול לגזור לשם את כל תגובתך הנ"ל וזה יתאים תמיד. חבל על כל שאר הדיבורים. וכדברי ירוחם.

מבפנים בפנים זה נראה אחרת.

ירוחם    - עזר כנגדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 15:43 לינק ישיר 

מקסמן
אני חוזרת על הערתי לך - דבר המובנה באושיות החרדיות אי אפשר לתקנו מבלי לפרק את החרדיות. אני חיה לי את חיי השקטים ולא מחפשת לתקן היכן שלא ניתן. לכשעצמי אני משתדלת להסתדר

ייתכן
שפתח את האשכול
מה יאכלו פה בשבת ???? (אל דאגה, נסתדר למרות הפמיניזםן שהוציא אותי מלכלוא מקלדתי)

תוקן על ידי התודעה ב- 20/01/2012 15:47:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2012 16:15 לינק ישיר 

מקסמן לא רוצה לפגוע באף אחד אז לא ארחיב בעניין האמנות החרדית וחוויותי האישיות. נסה לעניין באמנות מזאנר זה אינטלקטואלים חובבי אמנות מבחוץ שמתים ללמוד ולהכיר תרבויות חדשות ואף עושים זאת, אך במגזרים אחרים. ההצגות הם שיקוף של צורת החיים הנלבבת המוצגת באשכול זה מותר לחשוב ? מותר להעלות מסר שאינו חד משמעי המותיר דיון ? על מה אתה מדבר ? וחוץ מזה אפליית הגברים בהצגות ממש ממש מקוממת אותי, ואני קמה ויוצאת

תוקן על ידי התודעה ב- 20/01/2012 16:18:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 19:27 לינק ישיר 

התודעה

כתבת לי- עזר כנגד. אני מקווה כמחמאה, הרשי לי להסביר את  העזר כנגדי- בצורה שונה

זה נאמר על האשה שתהיה עזר כנגד בעלה, המצב האידיאלי שהאשה היא עזר לבעלה- כשהיא נגדו.
בחיי משפחה עם האשה אומרת הן לכל מה שבעלה אומר. זה אסון לחיי המשפחה. למשל עם הבעל קמצן- האשה חייבת להיות נגדו. ולהפך. אם הבעל מחנך לא בצורה נכונה. האשה היא עזר כשהיא נגדו. וכל בכל דרכי החיים\ אין זאת אומרת שכל הזמן היא חייבת להיות נגדו. אבל בדברים רבים האשה חייבת להיות נגדו. וכך היא עזר.

וכך כאן כל אלו שנגדך- תורמים לך למחשבה בהירה יותר ופוריה יותר.
הגמרא מספרת על ר' יוחנן שגרם למותו של חברו של רש לקיש. וכשתלמידיו ניסו לנחמו בזה שאמרו הן על מה שאמר, כעס ואמר לא הן אני צריך, רש לקיש על מאמר שלי היה מביא 300 מאמרים שהפריכו אותו- את זה אני צריך.

בכל מקרה אם החמאת לי. תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 20:07 לינק ישיר 

אם על הראשונות החמאתי
על האחרונה  - כל שכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 23:41 לינק ישיר 

למקסמן
שהזכיר נשים שמופיעות בסרטים
הנה נשים שחולמות
מתוך כלים וכביסה הן צומחות
רוחמה מנדלאל - יוצרת, שלטענתה ניסתה להביא אמירה חדשה בתחום הסרטים החרדיים תוך העלאת נושאים לדיון, יצירתה נחשבת לנועזת מידי ,
 האזינו לשיחתה עם ר מרדכי בלוי ממשמרת הקדש והחינוך בדקה ה 35:50
כמה קשה לפרוץ דרך.... רוחמה מספרת שחוזרת להפיק סרטים שטחיים , חד משמעיים ע"מ שיעברו את הביקורת. היכן נערך הדיון? (מלבד בכבשונו של ר מרדכי בלוי וצוותו) מי בציבור החרדי יתן ללבטים במה מבלי שיינזק ? תאטרון גשר מהווה הבמה היחידה בה נשמעים הקולות. שימו לב ללבטים של היוצרת והשחקניות בדבר עיסוקן , שחלילה הבעל / המשפחה לא יינזקו... רוחמה - אוהבת אותך , שישאר לך תמיד אותו ניצוץ יפה בעיניים
http://hot.ynet.co.il/home/0,7340,L-9663-57368,00.html
(יצדק דינוזאור שהסרט מבטא בעיקר הלך רוח בחברה סגורה , אך שימו לב לכניעות לעדינות ולצידוק הדין - זה גם כך אצלכם הגברים ?)

תוקן על ידי התודעה ב- 21/01/2012 23:47:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 23:55 לינק ישיר 

יש להוסיף את השבועון הנאור 'משפחה' בו שולחות קוראות את תרעומתן על כך שבסיפור של הבת האנורקטית מדברת הבת להוריה שלא בכבוד הראוי, ושמא יֵצֵא דְבַר-דִיתִּי עַל-כָּל-הַמִתְבַּגְרוֹת, לְהַבְזוֹת הוֹרֵיהֶן בְּעֵינֵיהֶן: בְּאָמְרָם (טעות במקור), דִיתִי הַאֲנוֹרֶקטִית מֵהַסִיפּוּר שֶׁל נַעֲמָה בְּשָׁבוּעוּן חֲרֵדִי הֵעֵזָה לִסְתוֹר דִבְרֵי הוֹרֵיהָ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 19:51 לינק ישיר 

דינו,

מדוע אתה כל כך מתעקש בעניין ברכה לבטלה, גם אחרי שהבהרתי שהדברים נאמרו רק לחידוד, בפרט לאור העובדה שגם דאורייתא זה רק מדרבנן.

יש ראשונים הסוברים כי ברכה לבטלה זה דאורייתא. אכן לא איפסיקא הלכה כמותם אך לכולי עלמא זה חמור יותר מכל דרבנן ולכן אסור להחמיר מספק ולברך גם כשרוצה להחמיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 20:02 לינק ישיר 

חסיד ברסלב הלך להתבודד ביערות, קמץ מולו ערבי וסכין גדולה בידו, ועמד לרוצחו. ביקש החסיד מהערבי תן לי קודם לברך את הברכה על קידוש ה'
הסכים הערבי החמס ניק, הבין את נפשו הדתית ונעמד מהצד וחיכה לגמר הברכה.
החל הברסלבער לרקוד באמירת הלשם יחוד, ואחר כך החל לברך בצעקות ובקולי קולות אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על קידוש ה'. צעק צעקות כדרכם בקודש.
ראה הערבי את ההתנהגות והצעקות, או שריחם עליו או שאמר בליבו מנג'נון משוגע. פנה והלך לדרכו.
נבהל החסיד והחל לשאוג- נו נו ברכה לבטלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 21:21 לינק ישיר 

דינו,

אם נקודת המוצא היא כי כל מה שההלכה מחייבת הוא  אמת ויציב ונכון וקיים וישר ונאמן ואהוב וחביב ונחמד ונעים ו(בעיקר) נורא ואדיר ומתוקן ומקובל וטוב ויפה הדבר הזה עלינו לעולם ועד, אין טעם כלל לדון בשאלות פרטיות.

אם יש אי אלו דברים פחות נעימים ונחמדים ואולי לא לגמרי מתוקנים לעולם ועד, יש מה לשפר.

כתבת, לפיכך לא הבנתי רצונך, לא אני ולא אתה ולא אף אחד מהנוכחים פה היו רוצים להיות כושים. האם זו סיבה לתקן ברכה על כך? לא יודע,

אתה באמת לא יודע?

ואת"ל שזו סיבה לתקן האם יש להימנע מלתקן שמא יעלבו הכושים מהברכה? צ"ע.

מה בדיוק צריך עיון? איך יעלה על הדעת לפתוח את היום, ועוד לפני ה', בעלבונות? מה כל כך רע ב"שעשני כרצונו"???

הטענה שלך הייתה שהטקסט לא רלבנטי, ועל כך השבתי שהטקסט רלבנטי כתמיד.

נראה לך שהיום מישהו היה מעלה על דעתו לנסח ברכה מעין זו (עזוב את הפחד מהחילונים)?

רלוונטי כתמיד? ברצינות?

לגבי הטיעון שהטקסט מעליב את הנשים, יש לשאול את הנשים עצמם, ולא להחליט בשבילם מה מעליב, כדברי פותח האשכול. לך וברר בקרב נשים חרדיות אם זה מעליב אותן.

ביררתי. יש המאמצים את האפולוגטיקה השקרית. חלקן אוהב את ההלכה יותר מגופן. אלו שלא, חושבות שזה מעליב.  אבל עזוב, זו נקודת ההתייחסות?

אני כמובן לא חושב שנשים נחותות, למרות שזה כיף לשים בפיו של הצד השני את כל הקש שבעולם. ולדעתי אתה גם טועה בהבנה של רעיון הברכה, כשהבן שלך מגיע למצוות אתה מברך 'ברוך שפטרני מענשו של זה' האם הוא נעלב?

למה שייעלב? מה הברכה אומרת? שהוא גדול ויש לו אחריות על עצמו? אני זוכר שמאד התרגשתי מהברכה שבירך עלי אבי שליט"א, בדיוק בגלל זה. הרגשתי שנהייתי גדול. (היום אני לא בטוח שזה היה כל כך מרגש).

כשאבא של אדם נפטר הוא מברך... 'ברוך הטוב והמטיב', למה? כי הוא קיבל ירושה.

הברכה הזו משקפת את מורכבות החיים. מוות זה דבר רע ירושה זה דבר טוב. אפשר להסכים עם הטקט שבאמירתה במצב כזה ואפשר לחלוק. אין כאן אמירה לא נכונה או מעליבה.

לשיטתך, ריבוי ברכות "בעיתיות" הוא סוג של פתרון?

שלא עשני אשה לא מחייב שהאשה נחותה או שווה פחות, הוא רק ברכת הודאה על כך שהוא גבר ולא אשה, כפי שבאמת רוב הגברים היו רוצים

אני מניח שגם רוב הנשים לא רוצות להיות גברים (אולי לא? שיעידו בפנינו הנשים כאן ואנחנו נחליט...).

האם יש טעם לשקר?

למה לברך שעשני כרצונו זה שקר?

וכי על אדם לקשקש בזנבו ולומר כמה טוב שזכר אני ולא נקבה כל יום על הבוקר?

עובדה היא שהנשים לא מקבלות יחס שוה, עקב טבעו הרע של המין האנושי, אבל הנשים עדיין לא מקבלות יחס שוה, גם בשנות ה2000, ועל כך האדם מודה.

למה להנציח (ובכך אולי לאשר את התפיסה) את טבעו הרע של המין האנושי בברכה נגטיבית? למה?

אם יש מקום בו נשים מקבלות יחס לא הוגן מפלה ובוטה זה בחברה החילונית, זו רק דעתי כמובן, ולא קשורה לעיקר הנדון.

יש המון בעיות לא פתורות ביחסי גברים נשים. חלקן באשמת הפמיניזם הרדיקלי ורובן בגין הקושי לשרש נוהג של אלפי שנים.

החברה החילונית לפחות מצהירה ופועלת לתיקון.

יש ענין של "אין כותבין כתובה לזכרים". אם יש עוול לפחות לא לברך עליו (תרתי משמע).

החילוניות אכן יוצרת בעיות חדשות ואולי חמורות מאד. מצבן המגדרי הכללי של הנשים בחברה החילונית טוב לאין ערוך.

כל מה שטענתי הוא שאכן עקב היותינו חיים בעולם השקר הגברים נמצאים בעמדת כח יותר מן הנשים, וכשמברכים על כך אין זה אומר שהנשים נחותות או שוות פחות או שמגיע להן פחות.

אתה סותר עצמך מיניה וביה. ואמירת הברכה משדרת שזה ראוי.

לגבי השאלה אם זה מעליב נשים, ומה עושים במקרה שקיום הלכה גורם למישהו להיעלב, יש לברר את המציאות, לפי המציאות שאני מכיר נשים חרדיות לא נעלבות מכך. ומבינות שלא מדובר אלא על ענין דתי של 'ריבוי מצוות' לגבר.

הגבתי לעיל. אוסיף שאני מניח שאתה מסכים שאם בית המדרש היה מורכב גם מנשים הברכה הזאת לא הייתה באה לעולם.

אשה שלא בא לה להתערטל במהלך הסרט, לא יכולה להצליח?

יש החפצה גדולה של המיניות אצל החילונים. גם זו הגברית. בכל סרט בו אישה מתפשטת יש גם גבר מתפשט.

הפרסומות הבוטות ביותר הן בדרך כלל הלבשת נשים תחתונה. אם זה לא היה מוכר זה כנראה לא היה שורד.

פרסום מכונית על ידי אישה הוא אכן מעשה מכוער עד מאד.

אני מסכים לחלוטין שיש מקום לגדרי צניעות. השאלה היא היכן עובר הגבול בין צניעות לשיגעון והאם נקודת המוצא היא שמחיר הצניעות מוטל אוטומטית על האישה או שלפחות גם על הגבר. כאן נכנסת לתמונה שאלת מעמד האישה.

ויש גם את השאלה עד כמה יש לקחת אחריות על היצר. אין לי תשובה ברורה בעניין.

וחז"ל גם עשו את מלאכתם. דיינו שמצילות אותנו מן החטא.

אין טעם להתעלם מהדרתן של הנשים ממוקד קבלת ההחלטות. צדקו מאד דברי התודעה בזה.

מישהו חשב עליהן (כפי שחושבים על בעל ערך ודעה זהה לשלך, לא מתוך פטרונות)  לפני שהחליט שעליהן גם ללדת, גם לגדל ילדים וגם לפרנס?

נכון שמניעה קשורה לשמרנות הלכתית, אך איך זה היה נראה אם הגבר היה צריך להיות בהריון. כבר אמר מי שאמר כי או אז הפלה הייתה הופכת להיות פולחן קדוש.

לאחרונה נחשפתי למשהו מזעזע והזוי. גברים יראי שמיים שאינם רוצים להקל באמצעי מניעה מחד וקשה עליהם לשמור ז' נקיים מאידך לוחצים על נשותיהם להיכנס להריון כדי שיוכלו להתענג על ה' ועל נשותיהם ומזה ומזה לא יניחו ידם.

הפכו את הצינורות.

הקב"ה יצר את התאווה לקיום המין והם מקיימים את המין כדי לספק את תאוותם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.