בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2012 15:52 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

כל התירוצים נעדרי כנות וחסרי משמעות.

מעכשיו ברור שאף אחד לא ינסה אפילו לכתוב תירוץ. הרי השאל כבר קבע חד משמעות שכל התירוצים חסרי משמעות.

מה נשאר? רק להסכים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 17:06 לינק ישיר 

יהי,

אין כאן המקום לדיון על סמכות המוסר.

המוסר התועלתני מספק תשובה מצוינת לשאלתך.

גם אם נתעלם רגע מהתועלתניות, בכל מקרה אין כפיה. יש רק כפיה שלא לכפות. וזה נכנס בתוך הממ"נ.

החוק אוסר עליך לגנוב, היינו לכוף את עצמך על זולתך. אם יש זכות קנין וחופש מטעם כלשהו, הרי טוב. אם אין, מדוע לא למנוע ממך (גם אם שלא בצדק) מלגנוב?

היהודים יכולים לדון על הגויים מהיום עד מחר. הם פשוט לא רלוונטיים כי הגויים חזקים יותר. זה מה שאמרתי.

לגופו של דיון, אם מה שחז"ל עושים זה ראוי ורק צריך לדעת למה, אין לי מה להוסיף ואפשר גם למחוק את האשכול. אם אתה באמת שואל, כל דיון (לא נקודתי או פסיכולוגי, אלא כזה המשליך על מעמדו בכפיה) על מישהו זולתך, לא יכול להתקיים ללא שיתופו.

אין שום חברה או תיאוריה נורמלית הדנה במעמד אחרים מתוך נקודת מוצא שיש את קבוצת הדנים אל מול קבוצת הנידונים.

להערתך השנייה. אם לא לקנטר באת אתקן.

כל התירוצים המוכרים נעדרי כנות וחסרי משמעות.

אדרבה, אם יש באמתחתך משהו חכם בעניין שתף אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 19:00 לינק ישיר 

ייתכן שאינך נשוי או שאתה שפוט של אשתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 20:28 לינק ישיר 

אם אתה אכן חושב שכל דיון על דינו של מישהו בכל הקשר חייב להתקיים בהשתתפותו אז אתה צודק

אם אתה מסכים שיכול להיות דיון מסוים שאינו על הנידון בכלל אלא על עצם המעשה שלו, מכיוון שיש איזה סמכות [לא משנה מה שהוא, המוסר או התורה או מה שלא יהיה] שקובע בעניין, אז אין לך טענה עקרונית גם כאן.

מהיכון צצה ההנחה שכל דיון אודות מישהו חייב לכלול את הנידון בדיון? רק כי אתה מניח שאין בכלל אמת או מוסר או צדק. ברגע שישנו כזה, אז נדון בעצם הזכות המוסרי להדיר נשים למשל, מה תוסיף אשה בנוכחותה בדיון בכלל? אלא אם כן אתה מניח שאין בעצם כל מוסר או צדק בעצם, אלא אך ורק מה שנוח לכולם.

לגבי שלא עשני אשה, איני יודע איזה סוג של תירץ אתה מחפש או לא מחפש. אם לדעתך הברכה הזאת נובע מ או משדר הבנה לא נכונה של מקום האשה, אז אתה צודק ואי אפשר לענות שום דבר. אם אפשר לחלוק על ההנחה הזאת, ולטעון שהברכה לא משדרת שום השפלה וכדו' לגבי אשה. מסתמא לתירוצים כאלה אתה מתכוון שהם לא כנים.

לגופו של הדיון, איני מבין מה זה היישות הזאת "מעמד האשה" שאנו דנים עליה ומביאים ראיות לכאן או לכאן מכל מיני דינים והנהגות וכו'. אם יש עוולה מסויימת, נניח שנשים לא לומדים, אז נדון על זה, אם זה אכן עוולה, ואם כן אם אפשר לתקן את זה, וכו' וכו'. סתם לדון אם התורה או היהדות כן מכבדת נשים או לא הוא סתם דיון תלוש וחסר תכלית.

באיזה תחום אתה רוצה שנשמע יותר את קול הנשים? עד כמה שאני יודע, בכל או רוב המשפחות הנורמליות, יש ייצוג חזק לקול הנשים לגבי כל מיני החלטות, כמו שמתואר בפסוקים גבי האבות, ויותר מזה.

אם אתה רוצה שנכבד את קול הנשים בדיון הלכתי, שיתכבדו ויכתבו תשובות, איני חושב שיבטלו אותם יותר ממה שמבטלים כל מי שכותב חוץ מהקליקה של השולטים, או ההשקפה הטהורה.

אם אתה רוצה להוכיח מיחס התורה לנשים על מגרעות התורה, להוכיח מזה שהיא לא צודקת או מוסרית או משהו, מה תעזור בזה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 00:56 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

הביטוי העז ביותר להדרת הנשים היא ברכת שלא עשני אישה.

אתה יכול רק לתת את ההרגשה שלך, מיליארדי נשים באלפי דורות לא הרגישו כך וגם היום לא מרגישות כך,

ממתי שלא עשני = סוג ב' ?? פשוט יותר טוב לי שנולדתי זכר, שאין לי מחזור כל חודש גם מספיק לי להודות על כך,
בוודאי עוד לחיות כל החיים עם גבר ??? נוווו על זה לבד לא מספיק ברכה קצרה כל כך, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 01:10 לינק ישיר 

מקסמן, אתה מוכן שאנשים אחרים יברכו "שלא עשני גבר" "שלא עשני יהודי" "שלא עשני חסיד" (אתה חסיד כמדומני, לא?) אולי אפילו "שלא עשני חסיד (החסידות הספציפית שלך, אם אתה לא 'כלל חסידי')"? נשמע לא נעים ומעליב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 01:36 לינק ישיר 

thepresent כתב:
מקסמן, אתה מוכן שאנשים אחרים יברכו "שלא עשני גבר" "שלא עשני יהודי" "שלא עשני חסיד" (אתה חסיד כמדומני, לא?) אולי אפילו "שלא עשני חסיד (החסידות הספציפית שלך, אם אתה לא 'כלל חסידי')"? נשמע לא נעים ומעליב.

צדיק
שאני אומר לליטאי מזל שאני לא ליטאי כי לי יש רק יום כיפור אחד בשנה ולו יש כל ערב ראש חודש כיפור, נווו אז הוא נפגע או סוג ב' ??

הכשל של הטענה היא אייך אלפי שנים הנשים לא הרגישו כך אחרת היו מבטלים אותה,
איך אמר ייתכן ?! "כל התירוצים נעדרי כנות וחסרי משמעות"

כל ניסיון לחלק את האנושת לגברים נשים ?!  היא איוולת !! כל סוגי השאלות האלה צצו רק בדור המטופש שלנו והיות שיש חלוקה של האנושות, יש גברים ויש נשים, במילא כביכול יש מתח בין המינים, וכל אחד חושד שהשני רוצה לפגוע לשלול ולשלוט וכו' וכו',

אבל בקהילות שבשורת חלוקת האנושות עוד לא הגיע אליהם, שם אף אחת לא נפגעת,
כמו שאף פעם לא נפגעתי מזה שבכל השמחות האוכל הטוב והיפה נמצא אצל הנשים ולא בגברים,
גם לא נפגע על בגדי הצבעוניים שלהם ולי יש רק שחור לבן, וגם לא נפגעתי מהתכשיטים שלהן יש ולי לא,
בקיצור יש לבכיין הגבר לבכות למה יש לנשים מה שאין לו, ויש לאישה הבכיינית לבכות למה אין לגברים מחזור,

כל הדורות האימהות שרו לילדהם את הברכות האלה על הבוקר, ומשום מה אף אחת מהן לא חשבה שזה לא בסדר,

http://www.youtube.com/watch?v=3uvUlI_yin8 משהו נחמד בשבילך,

תוקן על ידי maxmen ב- 02/01/2012 02:09:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 02:06 לינק ישיר 

אם כבר תקשר את ינטל...

אתה מצביע על תופעה נכונה - לעג לקבוצה שנחשבת (בעיני עצמה, ובעיני חברי הקבוצות האחרות - ברמה זו או אחרת של מוּדָעוּת) בסטאטוס חברתי גבוה יותר, או שווה, וקל וחומר זו השלטת ושנחשבת למיינסטרים, אינו נחשב למעליב, וגם יש לו פחות השלכות חברתיות מטבע הדברים. לכן לאתיופי מותר ללעוג על מנהגים מגוחכים של פולניות (ופולנים...) אבל לאשכנזי אסור ללעוג למנהגים מגוחכים של אתיופים. זה החוק. את הנמשל תמשיך לבד...

תוקן על ידי thepresent ב- 02/01/2012 02:07:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 02:19 לינק ישיר 

thepresent כתב:
אם כבר תקשר את ינטל...

צדיק זה לא עובד משום מה,

שאר דבריך נכונים מאוד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 09:19 לינק ישיר 

משום מה כל הדיונים כאן יוצאים מתוך הנחה שדיני התןרה הם מתווה למוסר, וממילא אם נשים שונות/מקופחות (אני אישית, כאחד שאם כבר עושה מצוות עושה אותן מכסימום מיראה, הייתי שמח מאוד להפטר ממצוות רבות, גם מחובת העדות והשפיטה ואיני בטוח שהחבילה של אישה יהודיה אינה פרס לעומת של גבר. אם כי אני מודע שיש גברים ונשים תאבי שלטון והשפעה ונשים כאלו טבעי שתתלוננה) בהלכה הרי שגם ההתנהגות בכל שאינו קשור להלכה צריכה להיות עוקבת לזה. מכאן שהדת היהודית גורמת למה שמיצתה לומדת " ככה השם רצה אז זה הכי טוב. גם להן, שתגדלנה ילדיהן (כמה שישיתו עליהן הרבנים) ותנקינה הבית, זה בעצם כיף להן, אפילו אם הן רוצות קצת לדעת עולם ותורה או להשתתף בהחלטות לגביהן, לא, הן רק חושבות, הטיפשות, שרוצות זאת. כי אם ככה השם קבע בתורה, והפליגו בזה חז"ל, אז זה נהדר ומושלם.אשת חיל מי ימצא וגו'".

חושבני שההיפך הוא הנכון. הדת ניתנה מזמן, כאשר היות אישה יצור נחות היתה מוסכמה חברתית והחוקים נחקקו אז, בהתאם לקו המחשבה האנושי המקובל אז. זה מחייב? קחו לדוגמה את נימו ק הרמב"ם הידוע לקרבנות. הנימוק רלוונטי היום? בוודאי שלא. גם בימי הרמב"ם מסופקני כמה היה רלוונטי. ובכל זאת משנה תורה מלא מדיני קרבנות. היש לכך טעם? אין טעם עדכני. די בכך שכך ניתנה תורה והדבר התקבע לדורות (לכשתרצו מכאן ראיה שהרמב"ם לא ראה בטעמיו את חזות הכל וחשב שמלבדם יש גם אפקט של עבדות, של מצווה ועושה). האם זה אומר שיש לסגל את המחשבה לכך שיש עניין בקרבנות? בוודאי שלא. נשמת המצווה אבד עליה הכלח. הוא הדין בעניין היחס לנשים (ואולי גם לגויים, ואכ"מ). נכון שאני אומר שלא עשני אישה, כי כך נתקנה ההלכה. זה אומר שאני אמור לחשוב שזה אמור להדריך את מחשבתי? מה פתאום. בדיוק כמו שברכת השכוי (לדעה ביומא שהכוונה לתרנגול) התיישנה מזמן ואינה מעניינת אף אחד ואמירתה היא כמס הכנסה ותו לא (יש לי שכנים צדיקים המהדרין לגדל את תרנגול הכפרות וכל חדש אלול הוא מבחין בין יום ללילה עוד לפני המואזין. ילדי מקללים במחשבתם את השכוי, אבל מברכין את הברכה), הוא הדין בברכת שלא עשני ושעשני. והוא הדין בכל שינויי הדין של נשים. מה שמוכרח ע"פ דין – נקבלנו, כברכת השכוי, ומה שלא (למשל אפשרויות של עדות אישה בבי"ד שכוחו כבורר) – לא. הדין אינו "מראה מקום" למוסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2012 21:41 לינק ישיר 

(קרדיט: דף הפייסבוק של ישראל חופשית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 03:45 לינק ישיר 

מי האורגינל ומי החיקוי? :)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4172054,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 08:31 לינק ישיר 

פרזנט
אחלה כנס - יפה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 16:42 לינק ישיר 

ועוד באותו נושא
http://rotter.net/forum/scoops1/18124.shtml

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 16:57 לינק ישיר 

בכל התגובות החרדיות/דתיות בנושא יש מש תחושה שהם לא מבינים את הנקודה או שהם עושים את עצמם לא מבינים. השאלה אינה כלל האם רב פלוני מכבד את אשתו יותר מגופו. גם אם נניח שמקהלות רבבות אלפי ישראל אכן מכבדים את נשותיהם יותר מכגופם, הדיון על הדרת נשים הוא לתת לנשים זכויות וחובות שוות, ללא אפוטרופסות או קביעה שמשהו בם שונה בגלל מינן, גם אם זו עדינותן הגורמת להן חסרון ביכולת להיות מפקדות.
האשה תחליט האם היא רוצה להיות עדינה או מפקדת, אם זו סתירה, ולא שמישהו יקבע לה האם זה מתאים לאופיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.