בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2012 20:37 לינק ישיר 

דייר

הרב שיינין צריך לעדכן את הפנטזיות שלו לגבי נשים... יש ז'אנרים שבהם הנשים דווקא שולטות וחזקות ו/או שוטרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 20:57 לינק ישיר 

ברור וידוע.
בלי קשר אני מחפש בנרות מדרש על שלמה המלך שרצה לבדוק את האופי הנשי.
משהו בסגנון המלך שלמה צווה לאיש לערוף את ראש אשתו ובתמורה יביא לו שק של זהב
והבעל כשבא לבצע את המעשה התמלא רחמים וויתר.
לעומת זאת כשצווה אותו דבר לאשתו  האשה לא חשבה פעמיים ובצעה את המעשה.
הפרטים לא מדוייקים ואשמח ממי שמכיר שיביא את הסיפור המדוייק.
בכל אופן משמע שהאשה הרבה פחות רגשנית ממה שעושים ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 14:27 לינק ישיר 

ילקוט סיפורים.

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=32655&st=&pgnum=1&hilite=

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=32655&pgnum=51

בסוף העמוד יש קטע תחת הכותרת מדרש רבותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 15:34 לינק ישיר 

תודה רבה.
המדרש הזה מנפץ לרסיסים כל מיני סטיגמות שהתקבעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 15:39 לינק ישיר 

נשלח אלי לינק  ומצאתי קול באישה וכן ניכר שלמדה הרבה תפלות, שאלתי היא האם מותר להמשיך  לקרוא דברים אלו כיוון שאני נוהגת לשמוע (בהקפדה על שמיעה בעלמא ולא לימוד, חלילה ) דרשות רק מרבנים גברים  מוסמכים .

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=292&aId=99612

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 15:47 לינק ישיר 

נוכח
הרב שיינין צריך לעדכן את הפנטזיות שלו לגבי נשים... יש ז'אנרים שבהם הנשים דווקא שולטות וחזקות ו/או שוטרות.

חומר למחשבה-  מי היה שומע על הרב שיינין? אם הוא לא היה אומר את הבליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 16:45 לינק ישיר 

ושוב הבעיה הקלאסית - החלת תמונת עולם על המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 17:02 לינק ישיר 

יהי,

כתבת, אם אתה אכן חושב שכל דיון על דינו של מישהו בכל הקשר חייב להתקיים בהשתתפותו אז אתה צודק

אם אתה מסכים שיכול להיות דיון מסוים שאינו על הנידון בכלל אלא על עצם המעשה שלו, מכיוון שיש איזה סמכות [לא משנה מה שהוא, המוסר או התורה או מה שלא יהיה] שקובע בעניין, אז אין לך טענה עקרונית גם כאן.

מהיכון צצה ההנחה שכל דיון אודות מישהו חייב לכלול את הנידון בדיון? רק כי אתה מניח שאין בכלל אמת או מוסר או צדק. ברגע שישנו כזה, אז נדון בעצם הזכות המוסרי להדיר נשים למשל, מה תוסיף אשה בנוכחותה בדיון בכלל? אלא אם כן אתה מניח שאין בעצם כל מוסר או צדק בעצם, אלא אך ורק מה שנוח לכולם.

אם הדנים אינם מקבלים את סמכותם ישירות מאלוהים (והם לא) מהי סמכותם לקבוע כלפי מין אחר?

לגבי שלא עשני אשה, איני יודע איזה סוג של תירץ אתה מחפש או לא מחפש. אם לדעתך הברכה הזאת נובע מ או משדר הבנה לא נכונה של מקום האשה, אז אתה צודק ואי אפשר לענות שום דבר. אם אפשר לחלוק על ההנחה הזאת, ולטעון שהברכה לא משדרת שום השפלה וכדו' לגבי אשה. מסתמא לתירוצים כאלה אתה מתכוון שהם לא כנים.

אני מצביע על הברכה ככזו המכריזה בקול כי נשים הן משהו נחות וכהגדרת האבודרהם המובא בלינק של התודעה "שלא עשני אישה – מפני שאינה מצווה במצות עשה שהזמן גרמא כמו שפירשנו בהקדמת הספר הזה. האיש דומה לפועל שנכנס לשדה חברו ונטעה ברשות. והאישה דומה לנכנס שלא ברשות. ועוד שאימת בעלה עליה ואינה יכולה לקיים אפילו מה שנצטוית. והנשים במקום 'שלא עשני אשה' נוהגות לברך 'ברוך שעשני כרצונו' כמי שמצדיק את הדין על הרעה הבאה עליו".

אתה מסתכל על השאלה (לא רק על שאלה זו) מתוך נקודת מבט כי מה שנאמר נכון אבסולוטית וכל מה שאנו נזקקים אליו זהו  תירוץ.

האם הניתוח שלך מתייחס למה שהצבעתי או רק מנסה ליצור ערפל ומצג של מורכבות?

לגופו של הדיון, איני מבין מה זה היישות הזאת "מעמד האשה" שאנו דנים עליה ומביאים ראיות לכאן או לכאן מכל מיני דינים והנהגות וכו'. אם יש עוולה מסויימת, נניח שנשים לא לומדים, אז נדון על זה, אם זה אכן עוולה, ואם כן אם אפשר לתקן את זה, וכו' וכו'. סתם לדון אם התורה או היהדות כן מכבדת נשים או לא הוא סתם דיון תלוש וחסר תכלית.

ראשית, לא מתקנים ואני מניח שגם אתה סבור שאין בסמכותנו לתקן ושאר ירקות רקובים כיוצא בזה. (אם אני טועה אני מתנצל ונא לתקן).

מדוע זה דיון תלוש?

האם אין זה חשוב להצביע על עוול ולעורר את תשומת הלב אליו. אם בשביל לתקן, אם בשביל לעורר מחשבה על נותן התורה.

באיזה תחום אתה רוצה שנשמע יותר את קול הנשים? עד כמה שאני יודע, בכל או רוב המשפחות הנורמליות, יש ייצוג חזק לקול הנשים לגבי כל מיני החלטות, כמו שמתואר בפסוקים גבי האבות, ויותר מזה.

אין מענייני מה קורה בכל משפחה בביתה ואפילו לא בבית האבות הקדושים.

השאלה מה מעמדה העקרוני של האישה על פי היהדות.

אם אתה רוצה שנכבד את קול הנשים בדיון הלכתי, שיתכבדו ויכתבו תשובות, איני חושב שיבטלו אותם יותר ממה שמבטלים כל מי שכותב חוץ מהקליקה של השולטים, או ההשקפה הטהורה.

אתה רציני?

מקודם נמנע מהן (יותר נכון נאסור עליהן) ללמוד ואחר כך נטען להם שיתכבדו ויכתבו תשובות?

האסרת וגם דרשת?

אם אתה רוצה להוכיח מיחס התורה לנשים על מגרעות התורה, להוכיח מזה שהיא לא צודקת או מוסרית או משהו, מה תעזור בזה?

לעזור למי?

תורה היא וללמוד את מגרעותיה אנו צריכים.

אתה רומז שיש לעסוק רק בדברים "שעוזרים" לאמונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 22:34 לינק ישיר 

עם או בלי קשר- אני חושבת שנשים פוסקות זה אסון. מנסיון. כל הרבניות שאני מכירה יש להן את הקייס לפסוק בתור נשות רבנים (לטיפשות חסרות הניסיון ששואלות אותן) ותמיד, אבל תמיד, הן אוסרות. כל מנהג וחומרה שנהוג אצלן בבית הן מוסרות לנשים אחרות כפסיקה חד משמעית, מה שהבעל- הרב- שלהן לא מעיז.

אחותי גרה בקהילה כזו, שהיא שולחת "מראות" לרב רק דרך בעלה בבית הכנסת, שלא יגיע לידי הרבנית. וזו רבנית שכתבה ספר על הלכות אישות. כל המדרשים והזוהר מוצגים שם כהלכה פסוקה.
חברתי שהלכה אחר רבנית כזו, שמעה להמלצתה לא לקחת כדורים להסדרת הווסת לקראת החתונה- כי הרבנית החליטה שזה גורם עקרות. והיתה חופת נידה, כמובן, וניסיון קשה מאוד. אבל מה אכפת לרבנית? העיקר שהבחורה תיכנס להריון מיד! בדקה שאחרי החתונה!

לא חסרות רבניות כאלו. ביניהן למדניות מאוד, אבל הלהט הטבעי שלהן להדר לא שייך לפסיקה לאחרים. 

אגב הדרה, אני חייבת להתייחס לנושא שעלה לתקשורת: מכון פוע"ה הואשמו בהדרת נשים, בכנס שיועד לרבנים והרצו בו רק רופאים גברים ורבנים גברים. האבסורד הוא, שאם היו מרצות נשים אז הרוב המכריע של הרבנים החרדים לא היה מגיע, ומי תסבולנה? הנשים שפונות אליהם בשאלות. כאשר רב מהעדה החרדית מגיע לכנס של פוע"ה ומשתלם ברפואה ויכול להתיר יותר, הנשכרות הן נשות העדה החרדית. ואם היו מגיעים לכנס רק רבני הדתי לייט, אף אחת לא היתה נשכרת כי רובן של הדתיות לייט  ממילא לא שואלות רבנים גברים על גופן. עוד אחת מהסוגיות שהתקשורת מטפלת בהן בגסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2012 23:43 לינק ישיר 

דייר כתב:
תודה רבה.
המדרש הזה מנפץ לרסיסים כל מיני סטיגמות שהתקבעו.

כלומר האגדה שהומצאה מתי שהוא מנפצת סטיגמה שנקבעה בזמן אחר.

ממש קרֵקֶר נגד קרֵקֶר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2012 00:14 לינק ישיר 

מתני' ואלו מלאכות שהאשה עושה לבעלה טוחנת ואופה ומכבסת מבשלת ומניקה את בנה מצעת לו המטה ועושה בצמר הכניסה לו שפחה אחת לא טוחנת ולא אופה ולא מכבסת שתים אין מבשלת ואין מניקה את בנה שלש אין מצעת לו המטה ואין עושה בצמר ארבע יושבת בקתדרא רבי אליעזר אומר אפי' הכניסה לו מאה שפחות כופה לעשות בצמר שהבטלה מביאה לידי זימה רשב"ג אומר אף המדיר את אשתו מלעשות מלאכה יוציא ויתן כתובה שהבטלה מביאה לידי שיעמום:גמ' טוחנת ס"ד אלא אימא מטחנת ואיבעית אימא בריחיא דידא מתני' דלא כר' חייא דתני ר' חייא אין אשה אלא ליופי אין אשה אלא לבנים ותני ר' חייא אין אשה אלא לתכשיטי אשה ותני ר' חייא הרוצה שיעדן את אשתו ילבישנה כלי פשתן הרוצה שילבין את בתו יאכילנה אפרוחים וישקנה חלב סמוך לפירקה:

למדנו שאין אשה אלא ליופי ולבנים ולדעת המשנה גם למלאכה!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2012 06:24 לינק ישיר 

ייתכן. אני עונה בקיצור .

א-שאלת הסמכות לא קשורה לאלקים וסמכותו [אגב, ע"פ רוב אין רבנים שולטים אלא על כאלו שכן מקבלים סמכותם "האלקית"] השאלה עקרונית אם יש שום מערכת [מוסרית משפטית וכו'] מחייבת או שהכל תלוי רק בהסכמת הרוב או הכל.

ב- א-הרי עובדא שנשים אינן מחוייבות במעשה ז"ג וכו' [אתה יכול לטעון ע"ז גופא, אבל זה שאלה אחרת]. ב-עדיין אין בכל זה הכרח שזה "משפיל מעמד הנשים". ראה אות ג'

ג-עדיין איני יודע מה זה המציאות המטפיזית הזאת "מעמד האשה" שאנחנו מתווכחים אודותה. ולמיטב שיפוטי התורה גם מעולם לא שמעה על סוגיא כאת בכלל. יש לדון רק בפרטים מעשיים האם הם עושים עוול לאשה או לא. [דומני שתסכים שפטור ממעשהז"ג אינו עוול, הרי היית מקווה שגם אנשים יהיו פטורים..]

ד-דווקא בתחום זה כן מתקנים ומתקנים. [ראה ערך לימוד לנשים וכו']  ואיני יודע בדבר כזה בעיה עקרונית. אם יש עוולה שיתקנו.

ה-לפמ"ש באות ג' מובן שאין ערך אלא לשאלות פרטיות. וממילא כן משנה מה קורה בבתים, על מה עוד אפשר לדבר חוץ מזה?

ו-לעזור למי? לעזור לנשים. [למה אתה רואה רק מהרהורי ליבך? כבר אלף פעם הצהרתי שאני בעד כל עיסוק שכלי וביקורתי בכל נושא, ללא קשר לשום הנחות יסוד ואמונות. ]

ודרך אגב, ראה הערת יעקבי הנכונה מאד במציאות. נטיית הנשים הדתיות כמעט תמיד להחמיר יותר מהגברים. [כל ענין השאלים התחיל מזה] לא שווה שהם יפסקו הלכות. אלא אם כן יהיו נשים חילונית/רפורמיות. וזה ענין אחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2012 17:40 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
הביטוי העז ביותר להדרת הנשים היא ברכת שלא עשני אישה.

בלי פרטים. בלי הלכות. חד וחלק. ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שלא עשני סוג 2.
סליחה, שלא עשני מין שמתאים לצור, חיים מאד מסוימת "ונעלה".

מברכת שלע"א נסיק שבזמן שתיקנו את הברכה, נשים היו סוג ב', ואולי גם שמתקן הברכה לא סלד מהמצב יותק מידי.

זה כמו שאני אודה לאלקים, נניח, שנולדתי במשפחה אשכנזית, ולא נולדתי "פרנק". לא יהיה מזה ראיה שאני סובר שראוי להפלות מזרחיים, אלא רק שאני שמח שאני לא כזה.

האם ברכת "שלא עשני עבד" מראה שאנחנו בעד שתהיה עבדות ?

אולי אתה דורש דרשה בסיגנון: (=> מכאן נובע) תיקנו לברך שלע"א => צריך לברך ברכה זו לדורות => ראוי שלדורות ימשיך המצב המצדיק לברך שלע"א => ראוי לגרום לנשים להיות סוג ב'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2012 18:43 לינק ישיר 

יהי,

א.      דעתי הענייה כי כל סמכות נזקקת להסכמת מסמיכיה (זולת השמירה שלא יבלעו איש את רעהו, מטעם הממה נפשך שכתבתי בזה) ולו מהטעם הפשוט של מי שמך לדבר בשם האלוהים.

ב.      יש ויש מעמד.

בדרך כלל הוא אכן נגזר מפרטים (יש לא מעט כאלה בתורה ובדת המשפילים נשים, לא תמיד לצורך ובדרך כלל ללא טעם [כעניין פסלותן לדון ולהעיד ולהתמנות ולגרש עצמן]) אך יש גם מושג של מעמד. כל מיעוט בחברת רוב יכול לחוש בכך. אני מניח שגם בת זוגך תוכל לסבר את אוזניך בזה.

ודומה כי התורה דווקא  מאד שמה לב לכך ואם לא נתמוגג מהטענה (שאולי נכונה) שהתורה משופרת לעין ערוך ממציאות אותם ימים, מקבץ חוקיה מכווין לכך שמעמד האישה יהיה נחות.

הגדרת מעמד פטור ממצוות (בפרט השוואתו לעבדים) הינה בהחלט בגדר קביעת מעמד נחות. הרי לשיטת קובעי הפטור רצה הקב"ה לזכות את ישראל ועל כך דרשינן ולא את ישראלה.

(זו תשובה לב' וג' אך הוורד רודה בי ולא מאפשר לי לשלב שניהם בלי להקפיץ את השורות)

ד) מי מתקן?

ה) לפימש"כ באות ב מובנת בעיית מעמד האישה גם בלי קשר לפרטים ועדיין גם בפרטים של הנהגת הבית, ההיררכיה די ברורה, בדרך כלל.

ו) אם טעיתי בהבנת דבריך אין לי אלא להתנצל.

אני סבור שאם הנושא יהיה על השולחן מתוך ביקורת על המשתקף מגישת התורה, זה בהחלט יכול לעזור לנשים ולו בשל מאמץ המאמינים להראות כי אך שווא טפלו השואלים.

הערת יעקובי לא נבדקה בצורה רצינית.

גם אם אלו פני הדברים בחברות המדירות נשים בקיצוניות, או סתם בחברה החרדית בה האישה לא לומדת מספיק ומאמינה בכל אמונות ההבל כתוצאה מהחינוך המדיר, אין זה אומר כלום על נשים משוחררות בעלות דעה עצמית.

פינגווי,

אתה מעלה על דעתך שכל דרדק יברך כל יום שלא עשני פרענק?

אם הכול טוב ונשים שוות, מה שמחה יש בכך שאינך אישה?

בעובדה שאתה יכול לשאת אישה ונשים לא?

אני מסכים שייתכן והרבה מהמברכים חושבים שזה לא ראוי להפלות נשים לרעה, אז מה הם מכוונים בברכה? אדרבה, תשכילני.

אודה לכל מי מהגולשים שיחלוק עמנו את כוונת ברכת שלא עשני אישה.

המברך שלא עשני עבד אינו תומך בעבדות. עבדות היא מציאות רעה ויש לברך על שאנו אנשים חופשיים (בין השאר בזכות הכפירה שירדה לעולם וכבר צווח על כך הרה"ק מלאדי) כפי שאנו אומרים פוקח עיוורים, למרות שאיננו תומכים בלעוור אנשים ואפילו לא בזה שהקב"ה ברא עיוורים.

אף כי דרשתך לא עלתה על דעתי, לאחר שדרשת, אומר כי החינוך שהתורה נצחית וכל דבריה אמת מוביל למסקנה כי יפה דרשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2012 19:22 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
פינגווי,

אתה מעלה על דעתך שכל דרדק יברך כל יום שלא עשני פרענק?

אם הכול טוב ונשים שוות, מה שמחה יש בכך שאינך אישה?

בעובדה שאתה יכול לשאת אישה ונשים לא?

אני מסכים שייתכן והרבה מהמברכים חושבים שזה לא ראוי להפלות נשים לרעה, אז מה הם מכוונים בברכה? אדרבה, תשכילני.

המברך שלא עשני עבד אינו תומך בעבדות. ...

אני טוען שבזמן שתיקנו את הברכה, נשים היו סוג ב'. לכן למי שנולד זכר ראוי להודות על כך.
במקום שבו מפלים פרענקים, אכן ראוי לאדם שיודה על-כך שנולד בגזע העליון יותר (=אשכנזי).
(כשבנותיו קטנות מברך "מודה אני לפניך ... שעשיתני אשכנזי, וכך איני מתקשה להכניס את בנותי לסמינר".
וכשבנותיו גדולות מברך על הרעה כשם שמברך על הטובה, על כך שצריך לקנות דירות לחתניו)
מי שסולד מהמצב אכן יתקשה לברך על זה.

זה שמברכים ברכה זו במקום ובזמן שנשים שוות לגברים, זה סך-הכל שריד לתרבות קודמת.
לגבי ההשוואה לעבד - אכן טעיתי.

תוקן על ידי פינגווינאי ב- 16/01/2012 19:28:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.