בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2012 21:31 לינק ישיר 

אני חושב שיש בנותן טעם להביא כאן את דברי הפילוסוף היהודי הראשון - פילון האלכסנדרוני, שחי בסוף תקופת הזוגות. יש בכך ללמד אותנו על צורת החשיבה ביחס לנשים בתקופת הזוגות והתנאים.
"כיכרות, מועצות, בתי-משפט, חבורות, אסיפות בהתכנסות המונים, שהייה תחת כיפת השמים על דיבוריה ומעשיה בעל מלחמה ובעת שלום - דברים אלה מתאימים לגברים. את הנקבות הולמים עיסוקי הבית והישיבה פנימה. הבתולות, מאחורי המחיצה, לקחו להן לגבול את דלת הדירות, והנשואות - את שער החצר.
שהרי ישנם שני סוגים של קהילות: הגדולות והזעירות. הגדולות קרויות 'מדינות' והזעירות - 'בתים'. ויש חלוקה באשר לניהולן. לגברים ניהול הגדולות, ושמו 'הנהגה מדינית', ולנשים ניהול הזעירות, ושמו 'כלכלת-בית'.
על האשה לבקש אפוא חיי צנעה ולא לעסוק בדבר לבד ממשק ביתה. אל לה להימצא בחוצות, כנודד, לעיני גברים זרים, אלא כאשר תצטרך ללכת למקדש. וגם אז עליה לתת את הדעת שלא לצאת בזמן שכיכר השוק הומה מאדם אלא לאחר שרוב הבריות חזרו אל בתיהם, וללכת בנחת, כדרכה של אשה בת-חורין ואל-נכון כשרה, להעלות קורבנות ותפילות להרחקת הרעות ולזכייה בטובות" (על החוקים לפרטיהם ג, 171-169).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 08:03 לינק ישיר 

אני מתפללת לישועה, כי השם הנהיג העולם בצורה שהוא מחכה לתפילתנו, כמו שלא הוריד גשם כי חיכה לתפילה. כך שבבוא עלי קושי - אינני יודעת אם אם מטרתו להביאני לתפילה או מטרתו להשאר במרקם חיי. ואני מתפללת ומבקשת הקלה. אבל אכן, אם בקשתי לא מתקבלת, ולא באה הקלה, אני יודעת שכך הנכון, שאמצא טעם גם בקושי עצמו ואגדל ממנו. בלשון הסופרת חיה הרצברג, אינני מתייחסת לתפילה כאל כספומט. הכנסת-הוצאת. זה עלוב. משתדלת (לפעמים מצליחה והרבה פעמים לא, וגם את זה מקבלת ) שהתפילה תהיה שעה של קרבת השם, של שיתוף ואהבה, של תודה, ויש גם בקשה, בהחלט, לאו דווקא בנוסח הקבוע, ואני משתדלת לקבל באהבה ולזרום עם כל הנהגה של השם, גם כשהיא קשה לי וגם כשלא נעניתי בבקשת הישועה. ובמבט לאחור, נדמה לי שכולנו גדלנו וצמחנו והעמקנו מהקשיים ומהצרות, יותר ממה שמהשמחות ומהעינוגים. למה? כי זה הטבע שהשם ברא לנו כבני אנוש. לא יודעת למה, רק מתבוננת בעולם ורואה את רצונו. הבנת רצונו היא בלתי אפשרית כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 08:20 לינק ישיר 

לומדת
לא הצלחתי להבין. צבור נמצאים בבעיה ועל פי ההלכה יש להתענות ולהתפלל. למה להתפלל כאשר אנו יודעים שהכל נעשה במסלול הנכון עבורנו?
יעש כמה מסלולים נכונים ומעדיפים לעבור למסלול השני? אם אחד עדיף על השני הרי שהוא נכון יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 08:43 לינק ישיר 

בוא נעשה זאת מדוייק כמו שאוהבים רציונאליים.
באה צרה.
יש שתי אפשרויות:
1. הנכון הוא הצרה עצמה, והיא לטובתנו ולגדילתנו.
2. השם הביא הצרה כדי שנתפלל ונבקש, ונתקרב אליו בבקשתנו, ואז תחלוף הצרה ותשאיר גם כמה רווחים קטנים שלמדנו בעזרתה. וזה הנכון במקרה זה, שנתפלל ונענה.
וגם את ההקלה, והטעם המתוק שנענינו בתפילה.

האם יש לנו דרך לדעת האם זו צרה מסוג 1 או 2?
לא.
דוגמה:
קרוב משפחה חלה, חלילה, במחלה קשה.
אולי זה הנכון, והוא במסלול סופני,
אולי זה נועד להביאנו להתפלל.

מה נעשה לאור זה שאיננו יודעים?
נבחר במסלול 2, כי אין לנו דרך לדעת, ואם אפשר שהצרה תחלוף - טוב מאד.
נענינו? נהדר. רצון השם היה שנתפלל, ועל הדרך גם המחלה לימדה אותנו כמה דברים.
לא נענינו?
ננסה שוב, ועוד פעם, חזק ויאמץ ליבך וקווה אל השם.
עדיין לא נענינו?
סימן שזה היה צרה מסוג 1.
יש זמן שבו יפה הפרישה. אל תוסף. זה מרגיש אישית מתי הזמן, או שלפעמים המציאות מביאה אותו - קרוב המשפחה נפטר. (ואגב, עיין בחיד"א על 'אל תוסף דבר אלי בדבר הזה', יש חיד"א מפעים ומרגש מאד מאד מאד, שדווקא נוגע למה שאנו מדברים עליו כעת)

ואז?
מבינים שזו היתה צרה מסוג 1, משלימים עם רצון השם כי זה היה הנכון לנו, ולאט-לאט לומדים לקבל זאת באהבה ולגדול ולצמוח מזה.

עכשו ברור?

ולא מופרך מה שאמרת, אגב, בדרגה גבוהה, כנאמר במדרש שה"ש: רבונו של עולם, מה שרצונך לעשות עמנו מלכתחילה - עשה. (מצטטת מהזיכרון אולי לא לגמרי מדוייק) אבל זו לכאורה דרגה שהיא למעלה מדרגת רובנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 20:16 לינק ישיר 

דייר,

הנשים יודו לך מאד אם תיאות להשאיר לשיקול דעתן מה מהותן, גם אם תיאלץ בגין כך להסתכל על המציאות במבט פחות מפוכח.

אם זה לא נראה לך, הרי לך השפלה ודיכוי.

תלמיד,

בשאלתי כיוונתי לדברי ירוחם.

גם אם השכוי הוא תרנגול, עדיין יש  מציאות של יום ולילה. זה לא נעקר מן העולם. הנוסח פחות חשוב.

סמכות, סמכות, אבל מה פירוש המלות היום?

ברכה ללא פירוש היא לבטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 20:39 לינק ישיר 

ייתכן מספיק עם השטויות זה דרכו של עולם ובכוונה הבאתי דוגמא מהקיבוצים.
זה בכלל לא קשור איך הן מגדירות את עצמן זאת המציאות בלי כחל וסרק.
זה שאנחנו מצויים בשטיפת מוח מתמדת ומאבדים את הכוון לגמרי לא משנה בכהוא זה
את התמונה.
זה שיש אנשים שחלקם מוכשרים במתמטיקה וחלקם פחות ולעומת זאת חלק מוכשרים באומנות וחלק לא
זאת השפלה או דיכוי????
אנא ה' הצל אותנו מאלילי הפוליטקלי קורקט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 22:12 לינק ישיר 

לומדת

אם מצב הצרה  נכון ונתפלל וניענה – הזקנו

יתכן - 

סמכות הכוונה היא על דרך הכתוב אפילו אומרים על ימין שמאל שמשום כך הורגים את החף מפשע (כמודגם בראשונים). זו ההלכה וזה מה שצריך לעשות. גם אם ההגיון אבד. ובדומה לכך שגזירה שנגזרה ממשיכה גם אם אבד הטעם. הברכה אינה לבטלה, היא ברכה תקינה ע"פ ההלכה.

וה"ה בברכת שלא עשני אישה. זה המטבע שניתקן, אבל זה אינו מורה לנו מוסר כיצד להתנהג לאישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 22:53 לינק ישיר 

ייתכן, יד על הלב (ושניה על המקלדת) היית רוצה להיות אשה?
אם תשובתך היא לא, מה השאלה מה יש לכוין בברכה?
ואם תשובתך היא כן, אתה יכול לברך שעשני כרצונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 05:31 לינק ישיר 

תלמיד טועה-
את השם א"א לבלבל. הוא לא איזה ניק פה שטיעונים מכריעים אותו. משנתו סדורה!----
אם מצב הצרה הוא הנכון, תפילתנו לא תיענה, או בניסוח שונה - לא תיענה בצורה שביקשנו. מהות בקשתנו תיענה-שייטב לנו, ונחוש את השם עמנו. וזה יהיה בצרה.
לכל תפילה יש מהות ויש עטיפה. המהות-זה האיכויות שאנו מבקשים: שמחה, בטחון, אהבה, שייכות, וכו'. העטיפה-זה הפרטים המעשיים: כסף, קידום,שידוך וכו'. לפעמים השם שולח מהויות בעטיפות שונות משביקשנו ואפילו הפוכות.האמת שתפילתנו התקבלה רק צריך ללמוד לראות זאת. וזה בעצם ניסוח שונה לניסוח של מה שכתבתי בענין 'הנכון'. השם טוב ומיטיב, וזה תמיד הנכון והמגדל. המציאות היא תמיד הנכונה והמגדלת, ביו שתואמת רצוננו (העטיפה הרצויה) ובין שלא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 06:10 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

להזכירך, נוסח הברכה הוא דרבנן ואיסור ברכה לבטלה דאורייתא.

לא בדיוק, כי כל ההגדרה של ברכה לבטלה [בשונה ממוציא שם שמים לבטלה] הוא הגדרה דרבנן. וממילא כל שחוקי הדרבנן מחייבים לברך את הברכה, זו לא לבטלה. 
[אגב זה לא שקר שהרי עדיין התרנגולים מקרקרים בבקר, ומברכים אמנהגו של עולם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 07:55 לינק ישיר 

לכל הדואגים ונערוים בידם
איסור ברכה לבטלה אינו אלא דרבנן כמו שכתבו הראשונים בשם רבינו תם וכך ההלכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 09:03 לינק ישיר 

לומדת –"אם מצב הצרה הוא הנכון, תפילתנו לא תיענה, או בניסוח שונה - לא תיענה בצורה שביקשנו. מהות בקשתנו תיענה-שייטב לנו, ונחוש את השם עמנו. וזה יהיה בצרה".

בשנית - אם הכל מתנהל כך אז למה להתפלל? אם הצרה נכונה - לא נענה, אם אינה נכונה – לא תהיה, שהרי רק הנכון קורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 09:26 לינק ישיר 

דינוזאור

יש כאלה שהנערווים שלהם הם מסוג אחר, בפגם האסטטי של פגיעה בכבוד הבריות (– הבריה ) למשל. אבל זה לא ממש מקובל.

עם יד על המח (ושניה על המקלדת)

מסכימה איתך שהגעת לימות המשיח של הזכרים במגזר החרדי . גם בעצב תלד בנים, גם בנפשה תביא לחמה – פרנסה לבני ביתה ולזכר שלה, גם אתה תשב בכוילל. או תכתוב בעצכח תובנות משלך על העניין.

בחברה החרדית אין טעם לדון במעמד אישה, כל הנקודות הן לרעתה. לא מבחירתה ולא מרצונה , היא אינה אלא מנציחה את הברכה "שעשני כרצונו", בהשלמה , בחיוך מתוק נצחי.

ועם ידך נשארה לך שם  על הלב - תוסיף לך כמה ברכות אישיות ,מומלץ חרישיות כי זה לא ממש מקובל בדינא דמלכותא שלנו (לדוג' , אפשר שלא עשני פרענק וכו' – כל מה  שרלוונטי ) כמובן בלי שם ומלכות כדי להרגיע נערווים משום בל תוסיף.

ועם תפילותיך וברכותיך – זאלסט וועסט פויעלן אלעס גוטס.

ואתה יודע מה ? למרות שאני מכירה דינוזאורים נוספים , לא מברכת "שלא עשני גבר". איי ! ברוך שעשני כרצוני.

תוקן על ידי התודעה ב- 19/01/2012 09:37:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 09:53 לינק ישיר 

לתלמיד טועה-
זו שאלה טובה מאד, ומתאים שחכמים ומלומדים ממני יענו פה עליה, הרי 'שעשני כרצונו'.
אבל היות ששאלת אותי, אענה לך בכנות מה שאני עונה עליה לעצמי ולמי שמדבר אתי על כך, ואם יוסיפו וישביחו - אדרבא.

1. לפי המקורות השונים (גשם, האמהות עקרות, מצוות תפילה וכו)משתמע שהשם מצפה לתפילתנו. אנו משתדלים לעשות רצונו.

2. תפילה מפתחת קשר עם הבורא. היא השתוקקות אליו, עבודה שבלב - מסבירים מלשון עיבוד רגשות הלב. בעיני זה עיקרה באמת, ולאו דווקא הבקשה. חלים עליה כללים שדומים לכללי  הקרבה בקשרים: לפנות, לשתף, לספר, להודות, לשבח (להחמיא). וגם לבקש, נכון. היא מחברת אותנו לחלקינו הרוחניים, מזכירה לנו את קיום האלוקים ואת כל יכולותו,מגבירה את נוכחותו הדקה בחיינו,  ואפשר לטפח בה את אהבתנו אליו ואת תחושת אהבתו לנו. יתכן שהמדובר יותר בתפילה אישית ממה שבתפילה לפי הנוסח. תפילה היא לפעמים תענוג גדול, כמיהה גדולה, ערגה וגעגוע. שפכי כמים ליבך, כשזוכים לזה. יש לתפילות מסויימות איכות או אנרגיה של שירת אהבה, אם אתה מבין את כוונתי.

3. זה עושה הרגשה טובה לאדם שהוא משתדל להקל מעליו. צרה? תתפלל. זה עושה תחושה טובה.

4. התפילה מחברת בין המתפללים בחיבור שקשור לרוח ולמצוות. גם זה דבר גדול.

5. ההיסטריקה שסביב אלף ספרי תהילים ו'חיייבם לקרוע שערי שמים' ו'הרבו בתחינה' ופרקי שירה ונשמת בכותל באמת לא חביבה עלי כלל וכלל, הגם שאני משתפת פעולה כנדרש.

6. לרוב הדתיים עושה טוב לומר שהם תולעת ולא איש, עפר ואפר, שום דבר וכלום גדול, חוטאים ואשמים ופושעים לא הגונים ולא כדאיים, והתפילה מספקת את הצורך הזה בגדול. בענק. בימים נוראים היא ממש ספקית הצורך הזה  מס' 1. אני נגמלתי ממנו ב"ה, די במאמץ, ומתרכזת בחלקיה האחרים.

7. יש בה חלקים של הבעת נאמנות לה 'ולתורתו, כמו התפילה לפני ק"ש "אבינו אב הרחמן" וק"ש בעצמה ועוד, ואני חושבת ששינון יומי של מחוייבות, בניסוח ערכי, אכן קושר אותנו יותר למחוייבות ואף מטעים בה חיבה ומסירות.

8. טוב להודות להשם ולזמר לשמך עליון. גם זו איכות של שירה. איכות של הלל.

תורכם, אלו ש'לא עשני אשה'. (שהיא לכאורה כלל לא חייבת בתפילה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 11:31 לינק ישיר 

הבנתי את הנקודות של תועלת פסיכולוגית, שטיפת מח ולב (שלחלקן אני אלי מסכים).

ז.א. – באמת המצב הרע יתכן והוא ה"נכןן" (לדעתך. אני איני יודע מה זה מצב נכון), והתפילה אינה קשורה למצב, יש לה מטרות אחרות, אפילו ההיפך ממילותיה (נניח רפאנו)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext