|
|
| נשלח ב-19/1/2012 11:56 |
|
| |
דייר, אתה מדבר אמת וזה חשוב. תלמיד, לקחת את הערתי רחוק מדי. רציתי לחדד את העובדה כי או שמכוונים בברכה כמו שצריך ואז יש בה אמירה שנשים הם מין נחות (אולי רק קצת) או שאומרים לאלוהים בשם ומלכות (בדרך כלל עם תפילין כנגד המוח והלב) טקסט לא רלוונטי מסיבות ביורוקרטיות. זו גם תגובתי לשאלה הקרדינלית אם ברכה לבטלה דאורייתא או דרבנן. כאילו שלא רבנן קובעים מה זה דאורייתא. יותר מדויק את הדאורייתא בעצמו. דינו, יד על הלב (ושניה על המקלדת) היית רוצה להיות כושי? מה יש לך להגיד על הדבר בעצמו? מה אתה מברך ומה אתה מכווין. אם אתה חושב שנשים נחותות במובן כלשהוא, זכותך. זכותך גם לחשוב שאתה יכול לשפוט זאת בעצמך. רק תגיד בכנות מה אתה חושב. (זכותך, כמובן, לא להגיד). יהי, אם ברכה לבטלה זו דאורייתא לא די שנוסח הברכה נתקן על ידי רבנן, אלא צריך שתהיה לה משמעות, או על כל פנים סיבה משמעותית לאומרה. אינני מכיר דין דרבנן לומר ברכות לא רלוונטיות. (מי שסבור שזה רלוונטי ממילא אין כאן ברכה לבטלה).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 12:46 |
|
| |
לתלמיד טועה- יש לך הגדרות מענינות.
(מה הגדרת הנכון, לתפיסתי, שאפשר כמובן לחלוק עליה? למאמינים-מה שהשם רוצה ועושה ללא מאמינים-מה שהמציואת מכתיבה והייתי מחליפה את 'רע' ב'קשה')
ראשית-רוב התפילה אינה בקשה, בנוסח הקבוע.
שנית-לא, אין כאן כחש. אנו איננו יודעים מה נכון ומה לא. לכן אנו מבקשים, בכנות, מה שנראה לנו רצוי. אם הרצוי הוא הנכון-השם יענה לבקשה הספציפית. אם הרצוי איננו נכון-לא יענה ספציפית לבקשה. זה קורה - להבדיל - גם בין בנ"א מצב כזה, שאתה מבקש ולא יודע אם מה שביקשת אכן יעיל, ומי שביקשת ממנו מאשר או לא לפי ראות עיניו את הנכון לך. (הורים, בוסים טובים, מורים נחמדים)
ויתכן גם מצב שלישי, שעצם בקשתנו, והאיכויות שהיא עושה בנו (בקשה היא מושג עם כוח, לאו דווקא מהשם) - יוצרת מצב שמשהו נהיה נכון לנו. לדוגמה, נשלחה לנו צרה כדי לאתגרנו, ללמדנו שאנו קצת גאים ואמורים להרגיש פחות כל יכולים, וכשאנו מבקשים-מתחזקת התלות בהשם ומטרת הצרה הושגה כבר, ראינו שאיננו כל יכולים, לכן הדבר שהיה נכון הופך להיות למיותר ואנו נענים.
אבל אני לא מחבבת את מה שכתבתי עכשו, בפיסקה האחרונה, למרות שהוא סביר. כי זה עושה חשבונות קטנים וקטנוניים מול השם, ומקטין את תפיסת השם בעינינו. מתאימה לאנישם שאוהבים להתעסק בפרטים. /אני חושבת שהשם יותר רחב מזה. יותר גדול מזה. וכן הנהגתו. אני אישית מעדיפה לראות את זה בגדול: השם בוחר לנו את הנכון והטוב והמגדל, ובנפרד הורה לנו להתפלל, ובנפרד התפילה מקרבת אליו ומעצימה ומטהרת ומעדנת, ולכן מתפללים ובין היתר גם מבקשים. והשם שומע תפילה ועושה איתה מה שצריך. מה שנכון. מה שאוהב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 13:02 |
|
| |
אוטו סוגסטיה צרופה במיטבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 13:13 |
|
| |
התודעה
תודה על ההודעה האסתטית שנובעת מהמון נערוים של כבוד הבריה. צר לי שלא הבנת את דברי כלל. ייתכן לא שאל למה נתקנה ברכת שלא עשני אשה, אלא מכיון שהמציאות השתנתה וכו' לא נשאר מה לכוין בברכה. ועל כך עניתי לו שמכיון שטבע העולם שרוב הגברים לא היו רוצים להיות נשים, יש מספיק מה לכוין. לא נראה לי שיש ויכוח על המציאות הזו, למזלינו חסד ה' שרוב האנשים מרוצים ממה שהם ולא היו רוצים להתחלף עם אף אחד אחר.
ייתכן
לפיכך לא הבנתי רצונך, לא אני ולא אתה ולא אף אחד מהנוכחים פה היו רוצים להיות כושים. האם זו סיבה לתקן ברכה על כך? לא יודע, ואת"ל שזו סיבה לתקן האם יש להימנע מלתקן שמא יעלבו הכושים מהברכה? צ"ע. הטענה שלך היתה שהטקסט לא רלבנטי, ועל כך השבתי שהטקסט רלבנטי כתמיד. לגבי הטיעון שהטקסט מעליב את הנשים, יש לשאול את הנשים עצמם, ולא להחליט בשבילם מה מעליב, כדברי פותח האשכול. לך וברר בקרב נשים חרדיות אם זה מעליב אותן.
אני כמובן לא חושב שנשים נחותות, למרות שזה כיף לשים בפיו של הצד השני את כל הקש שבעולם. ולדעתי אתה גם טועה בהבנה של רעיון הברכה, כשהבן שלך מגיע למצוות אתה מברך 'ברוך שפטרני מענשו של זה' האם הוא נעלב? כשאבא של אדם נפטר הוא מברך... 'ברוך הטוב והמטיב', למה? כי הוא קיבל ירושה. שלא עשני אשה לא מחייב שהאשה נחותה או שווה פחות, הוא רק ברכת הודאה על כך שהוא גבר ולא אשה, כפי שבאמת רוב הגברים היו רוצים, האם יש טעם לשקר? עובדה היא שהנשים לא מקבלות יחס שוה, עקב טבעו הרע של המין האנושי, אבל הנשים עדיין לא מקבלות יחס שוה, גם בשנות ה2000, ועל כך האדם מודה. אם יש מקום בו נשים מקבלות יחס לא הוגן מפלה ובוטה זה בחברה החילונית, זו רק דעתי כמובן, ולא קשורה לעיקר הנדון.
כל מה שטענתי הוא שאכן עקב היותינו חיים בעולם השקר הגברים נמצאים בעמדת כח יותר מן הנשים, וכשמברכים על כך אין זה אומר שהנשים נחותות או שוות פחות או שמגיע להן פחות. לגבי השאלה אם זה מעליב נשים, ומה עושים במקרה שקיום הלכה גורם למישהו להיעלב, יש לברר את המציאות, לפי המציאות שאני מכיר נשים חרדיות לא נעלבות מכך. ומבינות שלא מדובר אלא על ענין דתי של 'ריבוי מצוות' לגבר.
ושוב, לייתכן, ברכה לבטלה אינה מדאוריתא אלא מדרבנן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 13:28 |
|
| |
דייר – כך כתבת : ייתכן מספיק עם השטויות זה דרכו של עולם ובכוונה הבאתי דוגמא מהקיבוצים.
זה בכלל לא קשור איך הן מגדירות את עצמן זאת המציאות בלי כחל וסרק.
זה שאנחנו מצויים בשטיפת מוח מתמדת ומאבדים את הכוון לגמרי לא משנה בכהוא זה
את התמונה.
זה שיש אנשים שחלקם מוכשרים במתמטיקה וחלקם פחות ולעומת זאת חלק מוכשרים באומנות וחלק לא
זאת השפלה או דיכוי????
אנא ה' הצל אותנו מאלילי הפוליטקלי קורקט! אני מבין את זה כהסתכלות מפוכחת על המציאות של חז"ל
בלי התיפיפות ופולטיקלי קורקטיות.
הנשים ברובן מוצאות את עצמן בבית כי זאת מהותן ולכן פטרו אותן ממצוות שהזמן גרמן.
אין כאן שום מקום להשפלה או לדיכוי. זה שיש אנשים שחלקם מוכשרים במתמטיקה וחלקם פחות ולעומת זאת חלק מוכשרים באומנות וחלק לא
זאת השפלה או דיכוי????
אנא ה' הצל אותנו מאלילי הפוליטקלי קורקט! אכן, דעתך היא שיש לתת לאישה את מקומה הטבעי, אין פה השפלה או דיכוי עד כאן ציטוט אני דורשת הגינות עד הסוף בלי התיפיפות - וממתי נשים מוכשרות לעשות כסף - לפרנס כשהגבר פאסיבי כמעט לחלוטין יושב אוהלים ?(זאת הרי האידיליה, אולי הוא תורם את חלקו לפעמים במרוץ לגמ"חים) באיזו אוכלוסיה בעולם ההתנהלות הזו היתה מוכרת כשיטה ? (ולא דיברתי על בודדות שבאומות שהתנדבו מרצונן החופשי) וכל זאת בצורת דיכוי ולחץ חברתי עצום - בתוך עמי אני יושבת... ללמדך: כשרוצים – יכולים, כשרוצים – משבטים, לשיטתך , את האישה להיות היצאנית (סליחה על הקונטציה, אני לא אשמה שמישהו החליט שכל יציאה סתמית של אישה היא לרע, מן הסתם גבר, נו... ) המפרנסת. סמל שהיה כל האבולוציה גברי. כשרוצים – מסבירים לה למה כל הדרך אל העבודה תיסע באוטובוס או שלושה אוטובוסים שהרי "כל כבודה פנימה" ומי שמע על אישה נוהגת ברכב, אז מספיק עם השטויות , ומספיק לתקוף בנאיביות את הפמיניזם ועם כל זאת להנות מפירותיו – הכויללים נבנו על גופת האישה המפרנסת (+יולדת, כמובן) . כן - דיכוי. אדרבא – כצעד עקבי באג'נדה - החזירו את האישה למקומה הטבעי לכם -– הביתה, (אולי כשתהיה טרודה פחות בבעיות פרנסה, והילת הגבר - על הלומד בכויילל תאלץ להתעמעם, יהיו לה זמן וכח לקרוא בעצכח וגם להגיב ולחלוק, לא נעים.) או שתבחרו מראש באופציה נועזת - להמשיך בקו שננקט, לקבל מוטציות נשיות חדשות ומוצלחות גם אם לא היכרתם, אך קיימות, אוהו קיימות , מעבר לאיזור הכויללים. אנא ה' הצל אותנו מאלילי הפוליטקלי קורקט! (דרך אגב – חשוב להזכיר שוב, כך אני רואה - פמיניזם אין פרושו לגרש את האישה מהמטבח אם רצונה לשהות בו, פמיניזם הוא להרשות לה לצאת משם)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 13:34 |
|
| |
ולגבי המאמר שלינקק בעל בעמיו בראש עמוד זה, כמה יפה לראות את תמימותה של הכותבת, מי בכלל מכניס שיח מיני לנשים השרות? היא באמת לא יודעת שכל ספר, כל תכנית ריאליטי, כל סרט, וכל שיחה של גברים במרחב מעורב, מורכבת מאחוזים גבוהים של ענינים מיניים. כל בחורה שעוברת ליד קבוצת גברים בשעת פנאי, זוכה להתייחסות מינית במבטים (ואם היא לא שומעת, גם בדיבורים). כל משתתפת בריאליטי ולא משנה אם המטרה היא לשיר, לטפס על סולמות, או מתמטיקה, נמדדת במיניות שלה. אז מי בכלל חושב על מין במדינה שלנו? ממתי בחור רואה בחורה וחושב על מין? אין ספק שאם תבדוק את רשימת החיפושים הנפוצים בגוגל תגלה ראשון את עגנון (כפי שכתב קובי אריאלי), ועניני המין יהיו איפה שהוא בסוף. אני מציע לבדוק חיפושים נפוצים לגבי נשים ששרות או שמנחות ומופיעות בטלויזיה, אני משער (בזהירות) שהחיפושים הנפוצים הם לא 'מה דעתה' או 'מה ערך כשרונה המוזיקלי' של זמרת פלונית, אלא איך תפסו אותה צלמי הפפראצ'י כשהיא חושפת עוד ס"מ מגופה או מתכופפת. בסך הכל שירה טהורה, התענגות על אמנות. מי מקשר אשה למין בכלל? רק חרדים.
נראה לי שהציבור החרדי הוא אחד המקומות האחרונים בו יש לאשה ערך גם אם היא לא מהווה אובייקט מיני, בנוסף לאקדמיה ולבית המשפט ועוד אי אלו קבוצות שיודעים להעריך גם כשרון. בטח לא בשדה התקשורת והמדיה שמפמפמים כ"כ הרבה בנושא. איפה היא המגישה המכוערת? אשה לא יפה היא לא מספיק חכמה בשביל להגיש תכנית? או לא מספיק מוכשרת בשביל להיות כוכבת ראשית בסרט? אשה שלא בא לה להתערטל במהלך הסרט, לא יכולה להצליח?
הכותבת באמת לא מצליחה להבין את ההבדל בין 'עוררות מינית מחמת שיר', ובין 'שמירת מרחק מחשיפת אינטימיות'. אף אחד לא חושב שאם הוא יראה אישה שרה תהיה לו עוררות מינית, בדיוק כמו ששער באשה ערוה אין הכוונה שאם אשה תלך גלויית ראש זה עצמו ייצור עוררות מינית. זה רק גבול בין נשים נשואות לבין אחרים. שירת פנויות מותרת בשמיעה כנפסק במשנה ברורה ומוזכר בתנ"ך בכמה וכמה מקומות. כל עוד יש לך אפשרות ליצור קשר לגיטימי עם האשה, אין צורך לשמור גבולות, אדרבה, אם היא מוצאת חן בעיניך, חזר אחריה ובקש את ידה. משא"כ באשה נשואה.
כל הרעיון של בורים שמציעים הצעות 'הלכתיות' הוא מגוחך, אין לה שום מושג איך ההלכה עובדת, אבל היא יודעת שיש גמישות, ושלא מדובר בחילול שבת, ומכאן שאפשר לבטל את ההלכה ושלום על ישראל. מעניין כמה הצעות רפואיות היא הציעה ברמה כזו של ידע והבנה, (יחד עם יוסי שנורקל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 14:40 |
|
| |
האם יש טעם לשקר? עובדה היא שהנשים לא מקבלות יחס שוה, עקב טבעו הרע של המין האנושי, אבל הנשים עדיין לא מקבלות יחס שוה, גם בשנות ה2000, ועל כך האדם מודה. אם יש מקום בו נשים מקבלות יחס לא הוגן מפלה ובוטה זה בחברה החילונית, זו רק דעתי כמובן, ולא קשורה לעיקר הנדון. - עד כאן דברי דינוזאורוס ההבדל הוא שבחברה החילונית לא מברכים על כך, אף מגנים זאת. וברצינות - ניסית להצהיר בבית כנסת / אולם מעורב באוכלוסיה הטרוגנית "שלא עשני פרענק" ? ולתרץ שיש על מה להודות ? וכראיה לדבריך אם פוגעים או לא - אל תשאל נשים חרדיות, הן תענינה מה שהכתיבו להן הגברים. ממתי מותר להן לכתוב / לסבור הגיג עצמי או שונה ?
כשם שלא התייעצו איתן בשעת ניסוח הברכות, כן עכשיו. אינני יודעת אם לשמוח או לבכות בעת שהן מצדיקות עליהן את גזרי דין מדירים ומפלים (לא כיוונתי לאוטובוסים) באהבה. אך בודאי שאין לכך משמעות רבה בקביעת אמיתות מוסריות.
גם אם אישה מוכה תאמר לי אלף פעמים שהיא אוהבת את בעלה וכו וכו לא אקנה את המעשיה האידילית הזו.
תוקן על ידי התודעה ב- 19/01/2012 15:00:45
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:00 |
|
| |
התודעה
תודה על התייחסותך
1 . אני לא חושב שבחברה החרדית מברכים על כך שנשים לא מקבלות יחס שוה או שמחים שיש אשה שנפגעת / מצטערת / מושפלת. לגנות כולם מגנים, השאלה היא רק מה הדרך היותר נכונה לגרום לגברים לכבד יותר את הנשים, בניגוד לטבעם והרגלם בן השנים הרבות. ואני לא חושב שהדרך החילונית היא בהכרח הצורה המושלמת לכך, בלשון המעטה. נשים מנוצלות כאובייקט מיני בחברה המערבית של ימינו לא פחות מאשר בתקופת האבן.
2. אני באמת לא יודע מה חושבות כל הנשים החרדיות, אבל נראה לי שאם מישהו מזלזל באינטלגנציה שלהן זו את. אני לא מכיר נשים חרדיות שגברים מכתיבים להם מה לחשוב. ברוב הבתים החרדים האשה דומיננטית לא פחות מהגבר, גם אם שואלים אותו מה לעשות כאשר משפריץ חלב על הסיר. דוקא בגלל שהתפתחה חברת לומדים, האשה במובנים רבים יותר דומיננטית מהגבר בעניני העולם הזה, בבתים רבים היא מנהלת את הכספים ולגבר אין מושג מה קורה, היא דואגת לרוב מה שנקרא 'החיים', הבעל הרבה יותר פאסיבי. רוב העסקים העצמאיים מנוהלים בידי נשים, והיעדרות הצורך להבלטת מיניות, תחרות חסרת תוחלת להיות שוה לגברים, מפנה הרבה אנרגיה לצדדים אחרים של החיים. באופן כללי לפי השערתי הזהירה אשה חרדית חשה הרבה יותר מהחילונית שהיא לא רק גוש בשר אלא גם אדם, וגם אם לא תערוך בגופה שיפוצים כירורגיים של חיתוכים השתלות והתערבויות היא שווה כמות שהיא.
3. 'לסבור הגיג עצמי או שונה' זו בעיה בכל חברה סגורה, לא קשורה כלל לנשים, האם גבר חרדי שיגלה עצמאות יתירה לא יהיה בבעיה?, בחברה החילונית יש אותו יחס בדיוק למישהו שמגלה קו חשיבה שונה (למשל שאומר שכשלון במלחמה מגיע מכך שלא התפללו, או שלא חייבים לצאת למחאה החברתית, או שהאח הגדול זה טמטום), יש להם רק גבולות אחרים. 4. לגבי שלא עשני פרענק, כמובן שלא הייתי אומר זאת מכיון שהיזמה להכליל משהו שקשור לספרדי כבר מעליבה. לעומת זאת הברכה שנובעת ממסורת הלכתית אינה יזמה שלי ולא של אף אחד, והמציאות היא שאינה גורמת לנשים להיעלב. אם הייתי אומר 'ברוך ה' שלא עשו לבן שלי בעיות בחידר', זה היה מובן מאד. כל אחד ישמח להודות על יתרון שהוא מקבל. ואין בכך רע. אם אני שמח בחלקי אין זה אומר שאני משלים עם עוול שנעשה לאחרים. אני גם מיצר מאד על מצבם של הכושים, ולא נראה לי שמגיע להם רע יותר מאשר לכל בן אנוש אחר, ואעפ"כ לא הייתי רוצה להתחלף איתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:07 |
|
| |
לומדת - "מה הגדרת הנכון, לתפיסתי, שאפשר כמובן לחלוק עליה?
למאמינים-מה שהשם רוצה ועושה" במילים אחרות – כל מה שקורה הוא נכון. וממילא אם התפילה היא לשנוי המציאות – למה להתפלל? ה' ה"נכון" יעשה בין כך. [זה לא דו שיח של חרשים]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:10 |
|
| |
יתכן, הסברתי כבר פעם שלדעתי הכוונה היא פירוש המילות. ובצידה ההבנה שכך חשבו פעם וזה אינו מחייב אותנו כיצד לחשוב, רק כיצד לפעול
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:29 |
|
| |
דינו אולי מספיק אם ההצהרות האלו על האשה שבחברה החילונית מהווה רק אוביקט מיני, בחייאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:38 |
|
| |
בעל בעמיו, בחייאת, קיבלת, אפסיק להצהיר הצהרות, אם אצטרך לומר משהו בנידון, אשתמש רק בציטוט של מחקרים, בשבילך אחד: מתוך נשים אוכלות את עצמן(הפסיכותרפיסטית מירה דנה):
"הנשים כולן נמדדות כל העת בהשוואה למודלים שאינם ניתנים לחיקוי, כך קורה שהנשים סובלות מתחושת כישלון מתמדת.. התפקידים שהיו בעבר ברורים ומוגדרים לנשים הם היום ערטילאיים הרבה יותר, חסרי הגדרה ובעצם פרוצים.. הופעתה של האשה היא כרטיס הביקור היחיד או לפחות העיקרי שלה.. מסרי החברה מבטיחים.. שדרך גוף מושלם יהיו לנו חיים מושלמים.. התיחסות כזו גורמת לנשים לראות את גופן כערך 'מסחרי' כמכשיר לקבלת דברים 'טובים' בחיים, וזה הדבר המביא נשים וגם גברים לראות את גוף האשה כאובייקט שאפשר לעשות בו מניפולציות, לשלוט בו, לשנות אותו, להרחיב, להצר.. אשה החשה שעליה להתאים את עצמה למודל חיצוני תעשה הכל כדי לשנות את גופה כך שיתאים לאידיאל העכשוי כולל ניתוחים מסוכנים וכואבים. גופה הופך לשדה המערכה שבו מתחולל הקרב על המקובלות החברתית שלה, על הצלחתה בעבודה, ואולי אף על חיי המשפחה שלה ועל אספקטים רבים אחרים בחייה", (הוצ' מודן 1999 עמ' 24).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:38 |
|
| |
בעל, אני מזדהה עם דינו לפחות במובן הבא, טענתי היא לא שבחברה החילונית האשה היא אובייקט מיני ולכן תתקנו קודם את עצמכם, אלא לטעון שהתעלמות מהמימד המיני שקיים בהופעתן של נשים בציבור ביחוד בתפקידי בידור וזמר היא צביעות ולראיה, מגישי טלביזיה יכולים להיות גברים זקנים מקריחים ומכריסים (גם שם הופעה נאה היא יתרון אבל לא הכרח) לעומת זאת נשים בסרטים ובטליבזיה הן כמעט תמיד נאות וצעירות וכשזמרת מופיעה יש עיסוק במראה ובמיניות שלה. כמובן שלא כל הופעה של אישה גורמת ל"עוררות מינית" אבל ההלכה מצווה להתרחק מהמיניות שקיימת לא שהיא יצרה. הטענה שבכך היא "מחפיצה" את האשה לא מדויקת היא מגיבה להחפצה (מסוימת) שקיימת בעולם. בעולם (אידיאלי?) שבו אשה לא תימדד על פי הסטנדרטים המיניים של גברים (בתחומי בידור, משחק ומדיה) יהיה מקום לתבוע מההלכה שינוי בהנחותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 15:47 |
|
| |
בעל דינו רק מאזן את הגמרא
יבמות דף סג . אשכחיה רבי יוסי לאליהו, א"ל: כתיב אעשה לו עזר, במה אשה עוזרתו לאדם? א"ל: אדם מביא חיטין, חיטין כוסס? פשתן, פשתן לובש?
דינו מבין כי על המין לא מדברים חרדים. ספאסט ניט, אז הוא מעביר את המין לחילונים, שהם יהנו.
החרדים לא רואים באשה אוביקט מיני? בדיוק ההפך, הם רואים באשה אוביקט מיני הרבה יותר מהחילוני. עד כדי כך שהוא לא יכול לנסוע איתה באוטובוס לעבוד איתה במשרד ללכת לידה ברחוב וכ'. שמא יגבר עליו יצרו. יצרו המיני. החילוני חושב על האשה כאוביקט מיני, כשהם עוסקים במין. החרדי רואה באשה אוביקט מיני כל בזמן!
|
|
|
|
|