|
|
| נשלח ב-30/12/2011 01:51 |
|
| |
| מרכא_טפחא כתב: |  | שיבולרק כעת ראיתי תגובתך, וכבר טענו לך כמה, שההסתמכות שלך על סטטיסטיקה ועל ממים אבולציונים מסרסת את יכולת החשיבה, לדעתך עלינו להחליט על ספקנות מוחלטת נוכח אי רציונליות מוכחת ?! גם רעיון זה הינו חלק מהתימהון האנושי הלא מובן. סלח לי, אבל לא הבנתי לגמרי את מה שאתה אומר. כשתציין היכן דיברתי על "ספקנות מוחלטת נוכח אי רציונליות מוכחת", או למצער תסביר לי מה זה אומר (אני יכול לנחש, אבל זה יוצא לא קשור למה שאי פעם אמרתי), אשמח להתייחס לכך. גם אינני מבין מהו "חלק מהתימהון האנושי הלא מובן". ולגבי ה"טענו לך כמה וגו'": עשה טובה. אם מצאת טעות במה שאני אומר, הסבר איפה. אם אינך יכול להסביר, אז זו אמירה נטולת תוכן וחלשה, ולו מהעובדה הפשוטה שזה מדבר על מי שכבר טענו לו כמה, ולא סתם כמה, אלא כמה וכמה וכמה, שהבאת ציטוטים מגמתיים ועובדות שגויות מבלי להבינם מסרסת את יכולת המחשבה (ואני, לעומת זאת, יכול לנמק זאת בקישורים בעלי עובדות מוצקות, אם יש צורך). דרך אגב דוקינס כותב שישנה סבירות גבוהה, שרעיונות דתיים עזרו אבולציונית לאורגנימים חיים לשרוד, מחמת כמה סיבות ברורות, וכבר טענו כאן שיתכן שגם דעותיו הן אבולוציוניות, וזה גלגל חוזר ללא סוף. זה נכון במידה מסויימת, אבל צריך להבין מה זה אומר. מוסכם על כולם שבתולדות האנושות, התפתחו אמונות עזות בדברים שגויים לחלוטין, בפרט לגבי אמונות דתיות. על כך אין וויכוח. ישנו הסבר ספיציפי שמסביר כיצד זה קרה. על כך הטענה היא שכל הסבר שמסביר כיצד התפתחו רעיונות שגויים - בעצמו מסביר כיצד שרידותו יכולה להיות שגויה. זה נראה לי נכון לחלוטין, ופשוט יש לציין במפורש הכל: מה נטען, מה נטען שהוכח, מה הביקורת, מה התשובות לה, וכו', ובפרט את התשובות החלקיות הבאות: - חשוב להבין שיש הבדל עקרוני. מפני שזה שקיימות דתות נפוצות שהן שגויות מיסודן - זה משהו שאי אפשר להתווכח לגביו (אא"כ אתה מאמין ביהוה שהוא גם קרישנה שהוא גם ישו, וכו'), ולכן חייב להיות מנגנון שמסביר כיצד זה קורה. לגבי ממטיקה, אין שום נימוק שהסברים לגבי הסברי דתות חייבים להיות שגויים - אלא יש טענה לגיטימית, שאולי זה אינו המנגנון הספיציפי.
- אני האחרון בפורום זה שיאמר שאפשר לטעון טענה חזקה כלשהי לגבי משהו במדעי החברה, ובפרט ממים. מה שכן, אני יכול (ואכן מתעתד) להסביר מה תיאוריה זו אומרת, מה האלטרנטיבות לה, ומדוע היא אינה פחות מבוססת מהאחרות.
(אגב, היה לי תיאוריה פעם, שהחשיבה והרעיונות המודרניים, אינם מודרניים כלל, אלא שארך כמה אלפי שנים, עד שחשיבה פתוחה רציונלית ומוסרית, הצליחה במקרה לעלות על גל חברתי שיתחזק אותה אל מול תוקפנות טבעית של חברות ופרטים נבערים טיפשים אגוצנטריים מרושעים מפגרים וכד' שהקיפו אותה ונגסו בה ללא מיצרים, ללא תקומה. וכל הריצה סביב הזנב של עצמינו נידונה לכשלון, וזה בגדול כטיעונך) שוב לא לגמרי הבנתי. הרישא, להבנתי, מזכירה ממים, הסבר אפשרי שאינני נשען עליו בצורה חזקה. הסיפא, איננה בדיוק דעתי. מה שאני טוען הוא שלגבי העבר, יש מעט מאד דברים שאפשר לומר בצורה חזקה, יש מקומות יוצאי דופן בהם אפשר להראות שאפשרות אחת סבירה הרבה פחות מאפשרות אחרת (מה שמוביל לטענת ה"כבר טענו לך כמה... סירוס המחשבה" - שעצם אמירתה היא פחות או יותר כל מה שנטען בנושא ותו לא), ומה שאני טוען באשכול זה הוא שיש דפוס מחשבה שגוי שאפשר בודאות לטעון שאירע + הסבר אפשרי לא פחות מהאלטרנטיבה. |
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 30/12/2011 02:07:41
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 01:58 |
|
| |
פרזנט, (בהקשר לדבריך בעמוד 4 באשכול) בגדול אני די מסכים עם דבריך לגבי החוזרים בתשובה. אבל בקשר למאמיני דתות אחרות, צריך לציין שרובם לא נחשפו בצורה משמעותית לטיעונים היהודיים (מרחוק גם מכניקת הקוונטים נשמעת מגוכחת). כלומר, למרות שאין ראיה פוזיטיבית לכך שיש אמת בדת , אין גם ראיה נגטיבית מכך נגד הדת. שיבולאיו, בגדול אני מסכים עם יתכן. ועיין עוד בדברי לדינוזאורוס. דינוזאורוס תודה על המחמאה (הפרד ומשול זו טקטיקה די מוצלחת בדרך כלל J), אני לצערי, לא הצלחתי להבחין בהבדלים הגדולים ביני לדעתו של פרזנט שאני בדרך כלל די מזדהה עם דבריו. גם עם דברי שיבולאיו אני מזדהה באופן כללי, וכפי שכבר רמזתי באחת ההודעות הקודמות, ככל שהדבר נוגע למוטיבציה האישית שלי לעסוק בטענות מסוג זה, הרי שבהחלט יש לחינוך החרדי שקיבלתי השפעה רצינית. כלומר אני בהחלט מסכים שיש אמת בדבריו של שיבולאיו שהתייחסות לנבואה היא דבר שיש בו הרבה מן הסובייקטיביות. יש לשער שאם הנבואה על מצרים והאוניות הייתה כתובה במצבת מישע בשם כמוש, זה לא היה מזיז לי בכלל, לא הייתי מתחיל לשאול את עצמי: כן היה, לא היה, מה הסיכויים שניתן לנחש כזה דבר, מה המשקל היחסי של הנבואה הספציפית הזו בתוך הנבואות וכו' וכו'. הייתי פשוט פוטר את זה בתור אנקדוטה מעניינת ושוכח מזה שתי דקות אחרי זה (מקסימום הייתי משתמש בזה בדיונים עם מחבתי"ם כטיעון נגד אמיתות הנבואה). כלומר, באופן אינטואיטיבי אני לא נותן משקל (באופן רגשי, לא רק שכלי) סטטיסטי לטענות מסוג זה. בוודאי כשהן באות להוכיח טענות שנראות לי כאגדות כיפה אדומה. תוכל לטעון, שיש איזה שהוא ערך מוסף ליהדות ולכן יש לי נטיה לייחס יותר רצינות לטיעונים בעדה, אבל כפי שטוען שיבולאיו, די ברור שיש עכשיו איזה נער ב "bible belt", שמתחבט מאוד האם הראיות על משיחיותו של ישו הן באמת כל כך טובות כפי שהן נראות. צריך לציין שבמיוחד בנוגע לנקודה על בחינת יחודו של העם היהודי, יש המון השפעות תרבותיות סובייקטיביות שאין כמעט אפשרות להמנע מהם. לדוגמה: אני סבור שלעובדה שליהודים יש יצוג גדול במיוחד בפרסי הנובל, מהווה נקודת זכות לעליונותו של העם היהודי. לעומת זאת יתכן שמישהו אחר יראה בכך שהייצוג של יוצאי ג'מייקה בNBA הוא הגדול ביותר (אם זה כך), ראיה לעליונותו של העם הג'מייקני (אם אני אראה בכך ראיה למשהו היא כנראה תהיה לכך שהג'מייקנים קרובים יותר לקופים). ובקיצור, את העובדה שאני מרגיש צורך לדון ביני לבין עצמי בכל ראיונת קטנטנה שהביא איזה מחב"ת, אני לא ממש רואה כנקודה לזכותי, אלא בעיקר סוג של תסביך פסיכולוגי שנובע מהחינוך החרדי שקבלתי. הנקודה העיקרית שאני חולק על שיבולאיו היא עד כמה אני יכול להשתמש בטיעון הזה בויכוחים, כלומר, הנקודה שהוא מעלה היא בהחלט נקודה חשובה שצריך לתת לה ביטוי פומבי וצריך להיות מודעים לה היטב, אבל כיוון שהצד השני טוען שאובייקטיבית הטיעונים שלו יותר טובים, אז צריך לקבוע קריטריונים ולדון בטענות כדברי יתכן.
תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 30/12/2011 02:20:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 01:59 |
|
| |
| דייר כתב: |  | שיבולת אם אתה כזה חסיד גדול של סטטיסטיקה מה היא אומרת על ההסתברות ליצירת תא חי בודד באופן אקראי? |
|
נראה לי שאתה מתבלבל בין "אקראי" ל"באופן שאינו מובן לנו" (שמקרה פרטי שלו הוא יקוק קל צבקות).
לגבי האפשרות השניה, אינני יודע, שכן אינני ביולוג, ולמיטב ידיעתי גם הם טרם יודעים את התשובה. למיטב ידיעתי לא נענה יקוק לצווי ההבאה למעבדה, ולכן גם אתה אינך יודע.
לגבי האפשרות הראשונה, זה ככה: הסיכוי שקרישנה ייצר את התא באופן אקראי הוא כפול מהסיכוי של יקוק קל צבקות ליצר תא באופן אקראי. בעוד שלוש שנים, הסיכוי יהיה פי אחד וחצי. קרישנה יושב בבית ליד זה של בודהא, אך לא בזה בעל התריסים האדומים. באיזו תחנה ירד אללה מהאוטובוס?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 08:29 |
|
| |
ראשית מחאה נמרצת על הסלקא דעתך אמינא שקיפחתי את פרזנט יקירינו, כל המעלעל כאן בפורום יודע שהוא קיבל ממני קופלימנטי"ם בלע"ז יותר מכולם, ולדעתי כפי שכתבתי באשכול דרכי הוא היותר מבין לעומק מבין כל נושאי דגל האפיקורסות ר"ל כאן בהפורום. ולא עוד אלא שאני (בתוך עוד רבים אחרים) נהנה מאד מסגנון כתיבתו, וציינתי לו זאת כמה פעמים (אם היה כאן הנושא, חל גם שינוי בכתיבתו במשך תקופת שהותו בפורום, אבל כמו שאומרים כאן, 'אשכול'?. נ.ב. פרזנט מימוני ביקשך כמה פעמים לציית לחוקת הפורום ולא להשתמש בשם המפורש, זה יהיה מאד נחמד מצדך). ולעץ נטוע, אני לא מנסה למשול בך ('לא אני אמשול בכך ולא בני ימשול בכך, ה' ימשול בכם', נאום גדעון), אני באמת חושב שטיעוניך עניניים וניכרים בהם יסורי ההתלבטות לצד הכרת המקורות, דיברתי עמך כמה וכמה פעמים ואיני זוכר משהו לא עניני או מתלהם,
ולענין (ע"ד פרזנט): -הפרדוקס על ערך התבונה עתיק מימיו של מיכי.. דקרט הסתמך על 'החשיבה הנעלית' כהוכחה לקיום האל, שזה כבר שלש צעדים קדימה, השאלה הפילוסופית פחות חשובה, העיקר הוא תורת הממטיקה, שמתעלמת מהבחירה האנושית או מהתבונה כגורם שופט ומחפש אמת אובייקטיבית או לכל הפחות יחסית (דחיית שקרים), ורואה רק הישרדות טכנית שכביכול נכפית על האדם. זו תמונה שטחית לפעמים, כפי שכתב מרכא: תשאל אנשים פתוחים וכנים היכן היו רוצים להיוולד. וכן תבדוק אם העובדה שהממ מספק צורך אומרת שהוא באמת מייצג את האדם ואת דעתו והרגשתו שיביע בפורום פתוח, או שרק 'משתמשים' בו. וכמובן שהאפשרות הספקנית קיימת תמיד עד כדי אגנוסטיקה, כל הדיון האנושי הוא תמיד רק בהתעלמות מהאפשרויות המטילות ספק בערכה של התבונה. וניהיליסט יכול להצהיר באופן רשמי כי הוא לוקח צד נגד התבונה (כדאי לעקוב אחריו לראות איך הוא מנהל את חייו, האם באמת הוא לא סומך על תבונתו, אבל זה עוד נושא). אבל האם בשביל זה נוותר על כל היכולות המוכחות של התבונה האנושית? -בכתבי הקודש היהודיים מופיע אך ורק שיהיו בגלות מתי מעט ונרדפים, ככוכבי השמים לרוב מדבר על הזמן שלא יהיו בגלות. כך שרק המציאות של מתי מעט ונרדפים מהווה אימות לניבוי. מציאות אחרת היתה מהווה סתירה. -ההנחה ש"תמיד יישארו קיצוניים שיחזיקו בו ומתוכם אחרי כל הפרעות תמיד תישאר קבוצה קטנה, והרי הרעיון כולל גם פרו ורבו ומלאו את הארץ.. ואסור לקרוא בספרי מינות.. המסלול המוכר והעקוב מדם שבסופו ניתזים רסיסי הניצולים למקומות נידחים קובעים מזוזות מקימים בתי כנסת וחוזר חלילה..", היא קשקוש מקושקש בתור הסבר (למרות שהיא תיאור עובדתי). מדוע רק בדת הלאום היהודית תמיד נשארו קיצוניים, ואילו בכל שאר הדתות ששררו באלף השני לפני הספירה לא נשארו קיצוניים. כל דבק רעיוני תיאולוגי נשבר והתנפץ בשלבים הראשונים של ההסתערות הממוקדת עליו (שוב, לא במרחב המחיה כשלא היה צורך בשום קיצוניות כדי להישאר דודו על האי). וכי הפרו ורבו של היהודים יכל להתמודד עם הגזרות והרדיפות שעברו ועוברים בכל העולם במשך אלפי שנים? והאיסור לקרוא בספרי מינות הוא תוצאה ותולדה של הישרדות ארוכה, אבל מאיפה הוא נולד? כמובן שאפשר להצביע על גורמים טכניים, כפי שכתב מימוני, אין להתפלא על כך שפרופ' ישראלי מסויים זכה בפרס נובל, עובדה שהיה לו כסף ואנרגיה כדי לחקור נושא פלוני שבדיוק הניחו לו בקעה להתגדר בה, ברור שיש גורם טבעי ספציפי לכל התרחשות. כל השאלה היא מדוע המכלול הזה נחת בתוך תהליך אחד בהיסטוריה, ואין לו מקבילות אחרות. -כמובן שהשאלות של קדמות חוקי התורה חשובות לענינינו, לא ניסיתי להכריח אותך לקבל דעה המקדימה אותם בעוד קצת. אבל גם אם נסתכל מימי עזרא ואילך זה מספיק מעניין, ואם התכוונת לפליטת פה פרוידיאנית ב'מליון שנה', זו פליטה יונגיאנית, משהו אחר לגמרי. (כמובן שדבריך בנושא קדמות הממ סובלים משיא של מקבץ חוסר דיוקים בפיסקונת קצרצרה, אשכול?) -הרדיפות שהיו נגד הנצרות היו תקופה חולפת, משהו מתבקש, כל רעיון נתקל בהתנגדות בשלב מסויים, עובר אותה ומתמזג עם הסביבה, לפי המודל של הגל: תזה, אנטיתזה, סינתזה. ושלום על ישראל (הרומאים הרי ניסו להשליט את תרבותם על היהדות עוד קודם, והנצרות היא אחת הכתות שנלחמה בכפיה זו. היהדות כמובן שהתנגדה לכתות פורשות). בראשיתה הלא היתה הנצרות חלק מן היהדות, משהו כמו חב"ד (בלי כוונה לפגוע), רק כשהתגברו הרדיפות הם ניסו לוותר על החלק הטקסי ביהדות, כדי להסיר מעליהם את הקללה היהודית. בכל אופן הצורה בה הנצרות שרדה היא על ידי המוטיב של היהדות, היא השתמשה בעשרת הדברות ובתורה, ואבות הכנסיה למדו תורה הרבה יותר מאיתנו, רק בסוף המאבק הפכו אבות הכנסיה והשליחים עצמם יחד עם הקדושים לפנתיאון החדש. בסופו של דבר השרידה של הנצרות באה על ידי הפיכתה כרעיון קוסמופוליטי, ולא כדת של שום עם, משהו שדומה לניו איג' או לאסטרולוגיה. כשהכל של כולם, הרי כל הגלובוס הוא מרחב המחיה של הנצרות. כשלא דורשים כלום, הרי כולם בכלל (כמו שאומרים בברסלב: כולם ברסלב, רק שהם לא יודעים את זה). -הישרדות החנוכה כהמשך למוטיב האש בימים הקצרים של השנה, היא בהחלט המשכיות. אם זה מוכיח על אל האש או על משהו אחר, אשכול? -אגב, אני לא חושב שיש חרדי שפוי מהזרם המרכזי, שאינו חושב כמו שכתב צבי, שקיבוץ הגלויות של הקמת מדינת ישראל הוא התגשמות חזון הנביאים. רק חולי נפש שורפי פחים וחנויות עדיין מנסים להחזיק ברעיונות הסטמרים הנלעגים. בכלל לא ברור בתורה ובנביאים שקיבוץ הגלויות יהיה רק לאחר חזרה בתשובה, ולא להיפך שהוא יביא לחזרה בתשובה. הרעיון של אפס עצור ועזוב נזכר בתורה ובנביאים, והוא שכשהעם מגיע לאפיסת כוחות ה' גואל אותם גם אם לא מגיע להם. ודוקא על ידי זה הם מתעוררים לתשובה, כפי שעשה פרזנט כשהיה קטן. נסיון אחרון. לא מאפשר תיקון והכל יימחק בסוף. תוקן על ידי עצכח ב- 02/01/2012 19:20:50
תוקן על ידי עצכח ב- 02/01/2012 19:23:04
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:18 |
|
| |
"לפי פרזנט: אפשר בכיף ובסמייל להסכים שיש משהו קטן ולא מחייב בכל דבר, יש משהו קצת יותר מוצלח בהישרדות של היהדות וברדיפות אותה, יש משהו קצת מעניין בנבואה על כך, יש משהו קצת יותר טוב בסיפור של היהדות על נסים או התגלות, ויש משהו קצת יותר טוב בטיעון של המסורת הכתובה עליו, אבל המשהו הזה לא אומר כלום זה בסך הכל ממ קצת יותר מוצלח ולכן הוא קצת מצליח, ואם אנשים קצת משתכנעים ממנו זה בגלל שיש להם קצת רגש ליהדות, כל אחד שקורא קצת טמקא הרי מקבל קצת רגש חביב לקצת יהדות (מעניין שכל המדברים על 'ממטיקה' ועושים ממנה שיטה מופלאה להסברת תהליכים, לא תופסים את ההסברים שלהם כסוג של 'ממ', אלא כמשהו שניזון מהוכחות אובייקטיביות וכדו'. וכאן מגיע האא"ס בצדק ומגלה שבעיני כל אדם דעתו שלו היא אובייקטיבית, וכל השאר 'ממים'. זה קשור לפרדוקס העתיק על הטיעון התבוני כביכול על כך שהתבונה אינה אלא הפרשה טבעית של שקיק נוזל אפור בגולגלתו של הו"ס מה שסותר את ערכו של הטיעון התבוני בכלל כמבין משהו אובייקטיבי על המציאות ואין פלא שהוא טוען שהתבונה אינה אלא וכו'). – אני מניח שזה מה שאומרים בכת האיימיש או ההודים (בהודו) על הטיעונים המערביים, שאולי יש בהם משהו קצת יותר מוצלח, שכן הם הגיעו לירח. אבל במכלול של הקארמה (-ע"ע צבי ינאי והיקומים המקבילים) זה לא ראוי לציון.
היחידי שמנסה להתמודד ענינית עם הטיעונים כאן (גם בפעמים הקודמות) הוא עץ נטוע. (אני לא מתכוין להסכים לדבריו כאן, אלא רק לציין את התרשמותי המתמשכת של התמודדות ענינית לאחר התלבטות)"
והיום:.
ראשית מחאה נמרצת על הסלקא דעתך אמינא שקיפחתי את פרזנט יקירינו, כל המעלעל כאן בפורום יודע שהוא קיבל ממני קופלימנטי"ם בלע"ז יותר מכולם, ולדעתי כפי שכתבתי באשכול דרכי הוא היותר מבין לעומק מבין כל נושאי דגל האפיקורסות ר"ל כאן בהפורום. ולא עוד אלא שאני (בתוך עוד רבים אחרים) נהנה מאד מסגנון כתיבתו, וציינתי לו זאת כמה פעמים (אם היה כאן הנושא, חל גם שינוי בכתיבתו במשך תקופת שהותו בפורום, אבל כמו שאומרים כאן, 'אשכול'?. נ.ב. פרזנט מימוני ביקשך כמה פעמים לציית לחוקת הפורום ולא להשתמש בשם המפורש, זה יהיה מאד נחמד מצדך).
ועל זה נאמר:המחדש בטובו בכל יום.
ועל זה עוד נאמר:אם אלה מחבתיך ישראל,החילוניות יכולה לישון בשקט.
לצבי:
לאחר ששים שנות מדינה כשהחרדים יושבים בטח בארצם חיים על חשבון החילוניים והדתיים לאומיים (הן מבחינת הגנה פיזית והן מבחינה כלכלית) אז חלק מהם ,כמוך,פתאום סבורים עכשו שזו התגשמות נבואת הנביאים.
אבל תקרא הסטוריה ותדע שלכל אורך הדרך החרדים היו נגד הרעיון הציוני,בדיוק כמו נטורי קרתא של היום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:32 |
|
| |
"לצבי:
לאחר ששים שנות מדינה כשהחרדים יושבים בטח בארצם חיים על חשבון החילוניים והדתיים לאומיים (הן מבחינת הגנה פיזית והן מבחינה כלכלית) אז חלק מהם ,כמוך,פתאום סבורים עכשו שזו התגשמות נבואת הנביאים.
אבל תקרא הסטוריה ותדע שלכל אורך הדרך החרדים היו נגד הרעיון הציוני,בדיוק כמו נטורי קרתא של היום".
עד מתי תהיי צינית ולא תוכלי להאמין שבני אדם כותבים ומאמינים בדברים מתוך האמת הפנימית שלהם ולא מתוך אינטרסים אנוכיים תרים וקטנים.
מה לעשות לא נולדתי לפני שישים שנה.
אני לא בא לייצג את הציבור החרדי וגם לא להגן עליו, אני באתי לחזק את טענת בעל, שגם לדעתי הדעה של הציבור החרדי היא בעייתית בפרט לדעתם שהם מאמינים בכל דבר בהשגחה.
את לא פעם אחת ולא פעמיים, אינך יכולה לקרוא טוב כשכותבים משהו ביחס לציבור החרדי והשנאה והכעס שלך מעבירים אותך על דעתך.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 30/12/2011 12:33:48
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:52 |
|
| |
צבי רגשות בית אבא וסולידאריות עם הקהילה הן חשובות. אבל חוטא לא יוכל לעזוב את דרך החטא אם לא יכיר בזב בי הוא חוטא.
הדבר הראשון בהלכות תשובה להכיר בכך כי חטא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:53 |
|
| |
לצבי:
אני התייחסתי לדברי דינוזאורוס ולא למה שאתה כתבת לבעל בעמיו.
אלה דברי דינוזאורוס:
"אגב, אני לא חושב שיש חרדי שפוי מהזרם המרכזי, שאינו חושב כמו שכתב צבי, שקיבוץ הגלויות של הקמת מדינת ישראל הוא התגשמות חזון הנביאים. רק חולי נפש שורפי פחים וחנויות עדיין מנסים להחזיק ברעיונות הסטמרים הנלעגים. "
אם גם בקשר אליך דינוזאורוס מסר אינפורמציה שגויה -אז אכן לא הייתי צריכה לפנות אליך והייתי צריכה לדבר על החרדים באופן כללי.
אגב השובניזם שלך צץ בכל פעם מחדש.
רק לי אתה מייחס רגשות כמו כעס או שנאה כשאני כותבת נגד תופעות פסולות אצל החרדים.
כשכותבים זאת כותבים אחרים אתה עונה עניינית ללא ייחוס רגשות.
אז אל תחשוב שאם הבנות שלך אומרות דברי תורה בשולחן השבת (כמו שכתבת )זאת הוכחה שאין אתה שובניסט.
כמו חלק מכותבי הפורום החרדים.
אדם ניכר בתגובותיו ולא במעשים חיצוניים שהוא עושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 13:29 |
|
| |
צענע הודעה א':
לצבי:
אבל תקרא הסטוריה ותדע שלכל אורך הדרך החרדים היו נגד הרעיון הציוני,בדיוק כמו נטורי קרתא של היום.
צענע הודעה ב':
לצבי:
אני התייחסתי לדברי דינוזאורוס ולא למה שאתה כתבת לבעל בעמיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 13:35 |
|
| |
אגב, מבחינה היסטורית הדבר בדיוק להיפך, בשנות קום המדינה החרדים היו הרבה יותר קרובים לרעיון של אתחלתא דגאולה וחזון הנביאים, בהרבה בתי כנסת חרדיים היו אומרים הלל, ורק ההקצנה שהתעצמה בשנות ה70 הרחיקה את החרדים מהדיבורים האלו.
תוקן על ידי עצכח ב- 02/01/2012 19:24:39
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 13:57 |
|
| |
לדינוזאורוס ולגבי ההסטוריה:. הנה מקור: http://is.gd/BbN1jA "אגודת ישראל התנגדה לציונות וטענה ש קיבוץ היהודים בארץ ישראל יעשה רק בימות המשיח, ועד אז אין למרוד באומות העולם."
תוקן על ידי צענערענע ב- 30/12/2011 14:00:11
תוקן על ידי עצכח ב- 02/01/2012 19:27:34
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 14:20 |
|
| |
צענע, אני מצטט מהספר "תנועה בחרבות – מנהיגות אגודת ישראל לנוכח השואה" (בהוצ' ראובן מס ירושלים), מאת ד"ר יוסף פונד[1]. הספר הוא מחקר מרתק, ודי חלוצי (מבחינת ההיקף שלו). וכך הוא כותב:[2] "עם סיום מלחמת העולם הראשונה... בעקבות המשבר הכלכלי הבין-לאומי והתגברות האנטישמיות בסוף שנות העשרים, הורע מצבם הכלכלי של יהודי אירופה עוד יותר ונולד הצורך למצוא מקלט ליהודים שהיו במצוקה. המצב הזה חיזק את שיתוף הפעולה של אגודת ישראל עם התנועה הציונית, ומנהיגיה החליטו ללחום נגד סגירת שערי ארץ ישראל בפני עולים ולרכז את פעילותם בעבודה הארץ ישראלית. אגודת ישראל בפולין, שהוקמה עם סיום מלחמת העולם הראשונה, עודדה את חבריה לעלות לארץ-ישראל, ועם ייסודה, פרסמו שני-עשר מאדמו"רי פולין, ובראשם האדמו"ר מגור, כרוז, ובו נקראה האגודה להפיץ את רעיון יישוב ארץ ישראל בין חבריה. עמדה זו אפיינה אותה בכל שנות פעילה... ב-30 בינואר 1933 מונה היטלר לקאנצר... באותה העת כבר הייתה אגודת ישראל תנועה פוליטית שפעלה בשיתוף עם התנועה הציונית בנושאי המדיניות הארץ-יישראלית. אגודת ישראל ראתה בארץ-ישראל מקום מקלט ליהודי העולם, ולפיכך התמסדו הקשרים עם התנועה הציונית: אגודת ישראל הסכימה שלא לנקוט צעדים פוליטיים אלא בתיאום עם הסוכנות היהודית, והסוכנת הסכימה להקציב לאגודת ישראל 6% ממכסת רישיונות העלייה לארץ-ישראל – אותם קיבלה הסוכנות מכח תקנות ממשלת המנדט". [1] ד"ר יוסף פונד קיבל את התואר דוקטור באוניברסיטת בר-אילן. מחקריו עוסקים בקשר שבין אגודת ישראל להיבט הציוני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 14:41 |
|
| |
צבי להערכתי, גם ההתעלמות החרדית מהשואה, שהתבטאה בסרובו של החזון איש לקבוע יום זכרון לשואה, תלויה באי רצונם להתיחס למדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 14:54 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | צבי להערכתי, גם ההתעלמות החרדית מהשואה, שהתבטאה בסרובו של החזון איש לקבוע יום זכרון לשואה, תלויה באי רצונם להתיחס למדינה. |
|
ואני חושב שזה מגיע מבעיות אחרות שיכולות להיווצר בתחום האמונה של הצעירים והצעירות שיגיע אליהם אינפורמציה בנושא השואה, ואין להם את הכלים להתמודד עם הסוגיה מבחינה אמונית והיסטורית (לא למורים ולא לתלמידים)...
עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שיש התעוררות גדולה בתחום של "השואה מזווית חרדית" כנודע לכל העוסקים בתחום. כמו כן, מי שרוצה להשיג חומר על הנושא - יש בשפע, כל מה שצריך הוא רק לחפש, ויגעת ומצאת.
ואני מצרף התכתבות שהיתה לי עם הרב נויגרשל: שאלה: הרב דוד לאו, רב העיר מודיעין, סיפר באחד ההזדמנויות את הסיפור הבא: "סיפר לי ניצול שואה מניו ג'רזי, אשר נסע לאחרונה לנפוש עם משפחתו במיאמי, כיצד שמע את שיחתן של שתי בחורות חרדיות צעירות, אשר ישבו בסמוך לו על מרפסת המלון בעת שישב בחולצה עם שרוולים קצרים. הבחורות דיברו יידיש ולא ידעו שהוא מכיר את השפה היטב. הן העבירו ביקורת על כך שאדם בגיל כה מתקדם עושה כתובת קעקע על זרועו. חוסר הידיעה, סיפר הניצול, הרסו את חופשתו וחיזקו אצלו את החשיבות של לימוד נושא השואה בקרב הדור הצעיר". מה דעתו של כבוד הרב בנושא? תשובת הרב: "יש סוג מסוים של בורות שעובר את גבולות הטעם הטוב (אוי, כמה אני מתאפק לא להשתמש בלשון בוטה יותר) זה עתה חזרתי מהרצאה בפני מנהלים של רשת החינוך התורני העומדים בפתחו של פרויקט גדול להנחלת לימודי החרבן הגדול של עמנו בפני תלמידיהם. נושא ההרצאה היה חשיבות הזכרון. יש להניח (בהפרזת מה) שאנשים שלא זוכרים מה היה לפני 60 שנים לדור או שנים לפניהם, כשקם עלינו המן המודרני להרגנו וכל הכרוך בכך, זוכרים את נס פורים ואת יציאת מצרים מצוות אנשים מלומדה ולא מתוך מודעות פנימית על חשיבות הזכרון הלאומי הכרוך בהנחלת המורשת ובתרומתה לעיצוב אישיות יהודית מעמיקה יוצרת ופורה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 02:18 |
|
| |
תגובה לדברי דינוזאורוס, דבריו בכחול.
-בכתבי הקודש היהודיים מופיע אך ורק שיהיו בגלות מתי מעט ונרדפים, ככוכבי השמים לרוב מדבר על הזמן שלא יהיו בגלות. כך שרק המציאות של מתי מעט ונרדפים מהווה אימות לניבוי. מציאות אחרת היתה מהווה סתירה. כל הגדרה של כוכבי השמים לרוב היא שרירותית. מספר היהודים בחלק גדול מהתקופות בגלות, היה גדול בהרבה ממספר היהודים ביציאת מצרים, שבה הם הוגדרו ככוכבי השמים לרוב. -כמובן שאם היהודים היו אימפריה אז הם לא היו בגלות, ואז היו אומרים שהאימפריה היא סימן להתגשמות נבואות הנביאים, וגם מתקיימים דברי חז"ל שעתידה א"י להתפשט וכו' וכו', וגם אם האימפריה הייתה חילונית, אז האלף שנה הראשונים היו סך הכל הכנה לחזרה בתשובה הענקית שתבוא לאחר מכן. ואם לאחר אלף שנים כולם היו חוזרים בתשובה והאימפריה בדיוק הייתה קורסת, הרי שזה היה משום שלא ברכו בתורה תחילה ומשום שדיברו בבית הכנסת בשעת התפילה, וכן הלאה. -אגב, אני לא חושב שיש חרדי שפוי מהזרם המרכזי, שאינו חושב כמו שכתב צבי, שקיבוץ הגלויות של הקמת מדינת ישראל הוא התגשמות חזון הנביאים. רק חולי נפש שורפי פחים וחנויות עדיין מנסים להחזיק ברעיונות הסטמרים הנלעגים. בכלל לא ברור בתורה ובנביאים שקיבוץ הגלויות יהיה רק לאחר חזרה בתשובה, ולא להיפך שהוא יביא לחזרה בתשובה. הרעיון של אפס עצור ועזוב נזכר בתורה ובנביאים, והוא שכשהעם מגיע לאפיסת כוחות ה' גואל אותם גם אם לא מגיע להם. ודוקא על ידי זה הם מתעוררים לתשובה, כפי שעשה פרזנט כשהיה קטן. מלבד העובדה שיש כמה וכמה חרדים שפויים מהזרם המרכזי שלא רואים במדינה את התגשמות חזון הנביאים, (לדעתי ביניהם נמצאים לפחות חצי מהמנהיגים המרכזיים של הציבור הליטאי בשישים השנים האחרונות.) העובדה שאכן רבים מהחרדים רואים במדינת ישראל את התגשמות חזון הנביאים מדגימה בדיוק את מה ששיבוליו חוזר ואומר כל הזמן, שדתיים נוטים לפרש את המציאות/הכתובים לפי השקפתם. המבחן האמיתי לא צריך להיות כמובן מה חושב יהודי דתי לאחר הקמת מדינת ישראל, אלא כיצד ראו יהודים במשך הדורות את התגשמות חזון הנביאים. אם הייתי ניגש לרב יהודי לפני 200 שנה והייתי אומר לו שהנבואות בספר דברים ויחזקאל יתגשמו בצורה הבאה: תקום תנועה ציונית שבראשה יעמוד מתבולל שרצה בצעירותו לנצר את העם היהודי, התנועה תסחוף המוני צעירים ותהווה את אחת התנועות שעודדו פריקת עול במזרח אירופה. לאחר מכן התנועה הזו תקים מדינה שמלבד כמה חוקים פה ושם היא תהיה על טהרת החילוניות, ובמסגרתה יגרמו לעוד מאות אלפי יהודים מזרחיים להתדרדרות דתית וכו וכו'. אין שום ספק שהוא היה זורק אותי מראש המדרגות ומדבר בדיוק כמו אותם תמהונים שורפי פחים ביחס לגאולה הזו. אין שום ספק שפשטות הכתובים בספר דברים היא שהגאולה תבוא בעקבות חזרה בתשובה, או שלפחות תהיה משולבת באופן הדוק בתהליך של חזרה בתשובה, בוודאי שלא תהליך הפוך. כמובן שלדחוק בפסוקים אפשר כמה שרוצים, אבל כפי שכתבתי לעייל, מתירוצים לא מביאים הוכחות. הרעיון של אפס עצור ועזוב נכתב כמדומני פעמיים בתנ"ך, ומעולם לא בהקשר של הגאולה העתידית. -כמובן שהקמת מדינת ישראל לא גרמה ליותר מידי אנשים להתעורר בתשובה, תנועת התשובה היהודית (המקבילה לתנועות התשובה הנוצרית והמוסלמית) התחילה זמן רב לאחר הקמת המדינה, ולא הייתה קשורה לה בצורה ישירה. [הערת אגב: עד כמה שזכור לי, מספר היוצאים בשאלה בישראל גדול ממספר החוזרים בתשובה הן מספרית והן באחוזים ביחס לגודל האוכלוסיה ממנה הוא יצא, הנתון היחיד בו יש לחוזרים בתשובה יתרון הוא בחלקם היחסי באוכלוסיית היעד, מה שכמובן לא מעיד על דבר מלבד על גודלה (או קוטנה) של האוכלוסיה אליה הגיעו. צריך אמנם לציין שרוב החוזרים בשאלה לא הגיעו מהציבור החרדי, מה שלדעתי לא נובע מהחינוך החרדי המשובח, אלא בעיקר בגלל הסתרת כל מקור ידע חיצוני ולחץ חברתי אדיר, היוצר את היציאה ממנו לקשה מבריחה מאלקטרז. לדעתי, לולא שני החסמים הללו אחוזי החזרה בשאלה בקרב החרדים היו דומים לאלו שבציבור הדתי לאומי. (לדעתי אפילו אם רק האנוסים היום בציבור החרדי, כלומר אלו שכבר התגברו על כל המחסומים המונעים גיבוש דעה, יחשפו את עצמם, צפוי בציבור החרדי הלם שלא היה כמותו)].
 |
|
|
|
|
|