| נשלח ב-28/12/2011 15:16 |
|
| |
לאן נעלמו הבחורות החרדיות בנות 30-35 ?
בעיית הרווקות בציבור החרדי והדתי היא בעיה ידועה, ודשו בה לא מעט,
אבל משום מה רוב ההצעות שאני מקבל מהשדכניות (שדכניות שעובדות בד"כ עם הציבור החרדי) הן של בחורות דתיות לאומיות.
אמנם אני חרדי מודרני, כך שלא פסלתי, ויצאתי עם בנות דתיות לאומיות, אבל אני נוטה יותר לצאת עם מישהי שבאה מהעולם שלי, מהרקע שלי,
שדכנית שעובדת בעיקר עם הציבור החרדי, טענה בפני, שרווקה חרדית הרבה יותר "סגורה" לשמוע הצעה של גרוש+ילד או שניים, ואפילו היא תהיה בת 35. לעומת בחורה דתיה שכבר בגיל 30 תסכים לצאת עם גרוש+.
יש לזה הסבר הגיוני? לאן נעלמו החרדיות בנות 30+?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 16:46 |
|
| |
הם התחתנו עם מי שהביאו להם העיקר לא להגיע לגיל 30-35 רווקות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 16:50 |
|
| |
היכולת לתקשר עם אנשים מהמין השני הוא כמו שריר, וכמו בשאר השרירים, אם לא משתמשים בו הוא מתנוון ומת. רוב הבחורות החרדיות המגיעות לגילאים מתקדמים יותר (לערך גיל 28-29 והלאה), מבלי לחוות אף פעם בחיים שלהם קשר משמעותי ועמוק עם גבר, איבדו כל יכולת לתקשר עם גברים. הן הופכות ליצורים ללא מין, הם כבר לא נשים, אבל גם לא גברים, אלא סוג של יצורים בלי זהות מגדרית.
אם ניקח את המשל שלנו קצת הלאה, אז כמו שאדם שהתברך עם גוף בריא ושרירים חזקים מרגיש צורך להשתמש בגוף שלו, ולתפעל אותו, אם זה בריצה או כל פעילות אחרת, אבל אדם זקן שגופו כבר התנוון לא רק שאין לו חשק אלא הוא אף סולד מפעילות גופנית כל שהוא. כך גם בקשר עם בחור, כשבחורה חרדית מתבגרת ויכולות התקשור שלה מתנוונות, לא רק שהיא לא מרגישה צורך להיות בקשר עם בחור, אלא לפעמים עצם הרעיון מבהיל אותה.
אמנם מאידך, יש את הלחץ המתמיד מהמשפחה, החברה והסביבה כן להתחתן. גם הפחד מהאי נודע, הכאב בלבד, הרצון לילדים, גורמים אפילו לבחורה מבוגרת כן לרצות להתחתן.
בהתאם להנ"ל, אם מציעים לבחורה חרדית מבוגרת בחור מושלם, בדלית ברירה היא תשתדל ליצור קשר אתו, וברוב המוחלט של המקרים היא לא תצליח. אבל אם הבחור אינו מושלם מבחינתה, אין לה שום יכולת לחשוב על קשר אתו, ולפיכך גם לא תסכים לשמוע על הצעה כזו.
כל זה נכון לגבי בחורה חרדית סטנדרטית, קרי כאלה שעדיין מחפשות שידוך אצל שדכנים, לעומת זאת, בחורה דתיה רגילה כן חוותה קשר עם גברים ברמה זו או אחרת, ומשום כך היא גם לא איבדה את היכולת ובהתאם גם את הרצון והצורך לתקשר עם גבר. לפיכך, בחורה דתיה תהיה מוכנה לשמוע הצעות שבחורה חרדית רגילה לא תסכים לשמוע עליהן.
ואם תקשיב לעצתי, אז אני אומר לך, שאין שום טעם להשקיע בבחורה חרדית מבוגרת, זה רק יבזבז את זמנך וכספך ויגרור אותך למקום של תסכול רב.
הרבה יותר נכון יהיה להשקיע בבחורה שתעריך את מה שאתה תעשה בשבילה ותחזיר לך בהתאם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 17:04 |
|
| |
נשמע כזה הזוי מה שכתבת. לא נראה הגיוני משום כיוון
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 17:09 |
|
| |
אני חושבת שאתה מידי מכליל. אולי נתקלת באחת שתים חרדיות שלא מתקשרות נורמלי עם גברים- והסקת שכולן כך.
גם לא נראה לי שבשביל תקשורת עם גברים צריך "שריר" מיוחד- ז"א שאולי אדם שמנותק מהחברה עלול לאבד את היכולת לתקשר נורמלי, אבל בחורה שחווה תקשורת עם משפחה, בעבודה, ועם חברות- תוכל לתקשר נהדר גם עם גבר. ואני מכירה בחורות מבוגרות. יש להן בעיות אחרות לדעתי- הן מאבדות את חן הנעורים שלהן, את החיוניות והשמחה הטבעית. אני לא מכירה מבוגרות שנראות שמחות- וזה מרתיע גברים. ואני בטוחה שישגם אחרות- שעדין שמחות ונראות טוב ומושך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 17:56 |
|
| |
משה, נכון שאין הרבה בחורות חרדיות בנות 30-35 אך לדעתי גם אין הרבה בחורים חרדים בגילאים האלו. ויתקנו אותי חכמי הפורום אם אני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 18:07 |
|
| |
את טועה. אם ניקח את הגילאים של 25+ של רווקים רווקות בציבור שומרי תומרי ומצוות, הרי יש בערך 35,000, מתוכם החרדים הם לערך 10,000.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 18:19 |
|
| |
למה אתה קורה "ציבור שומרי תורה ומצוות"? הציבור הד"ל הוא גם ציבור ששומר תורה ומצוות (וברור ששם יש יותר בחורות רווקות מרווקים) אך פותח האשכול לא שאל עליהן. בציבור החרדי נראה לי שהיחס בין רווקים לרווקות הוא שווה. ושוב, אבקש לתקן אותי אם אני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 18:27 |
|
| |
את טועה. יש הרבה יותר רווקות מרווקים. הדבר כבר נידון באין ספור מקורות. הסיבה היא בגלל גידול הציבור החרדי, והפער בגילאים בנישואין.
לפי כל מיני השערות מספר הבנות הרווקות שלעולם לא יתחתנו עומד על בין 6% עד 9% מכלל הבנות החרדיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 18:39 |
|
| |
להביא רק את ההשערות לגבי אחוזי הרווקות שלא יתחתנו בלי להביא את ההשערות לגבי הבחורים שלא יתחתנו לא מלמד הרבה.
אגב, יש למישהו נתונים לגבי חתך אוכלוסייה איפה יש פער גדול יותר בין בנים לבנות. במגזר הליטאי/חסידי/ספרדי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 18:45 |
|
| |
יש המון מחקרים שנעשו על הנושא. אחוז הבנות שלעולם לא יתחתנו הוא בין 6% ל-9%. אחוז הבנים נע סביב ה-2%. או במלים אחרות, על כל הצעה שבחורה מבוגרת מקבלת, בחור בגיל שלה יקבל 3 או 4 הצעות.
לגבי חתך אוכלוסיה, כל הנ"ל מדובר בציבור הליטאי. בציבור החסידי, המצב שונה בהרבה. ברוב החסידויות יש פער לטובת הבנות. זאת אומרת יש יותר בנים רווקים מאשר רווקות. כאשר הבעיה הכי מוקצנת וחמורה נמצאת בחסידות גור.
אצל הציבור הספרדי, אני לא יודע אם נעשו מחקרים מעמיקים. מה עוד שהציבור הספרדי הוא הרבה יותר הטרוגני ופחות אפשר לאפיין אותו בצורה חד משמעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2011 19:13 |
|
| |
| כפית_סוכר כתב: |  | משה, נכון שאין הרבה בחורות חרדיות בנות 30-35 אך לדעתי גם אין הרבה בחורים חרדים בגילאים האלו. ויתקנו אותי חכמי הפורום אם אני טועה. |
|
לא הבנתי מהיכן את שואבת את הנתון הזה.
תוקן על ידי משה852 ב- 28/12/2011 19:20:28
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 20:22 |
|
| |
הבחורים בני ה-30-35 מבקשים בחורות בנות 25+ שלא עברו את גיל ה-30.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 16:16 |
|
| |
בחור בן 30 -ברור שמחפש מישהי בת גילו או קצת פחות, אבל לא בצורה מוקצנת.
לא מאמין שמישהו בן 35 מחפש בדווקא מישהי בת 25...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2012 19:24 |
|
| |
מעפיל, היכן ניתן לקרוא את המחקרים הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 00:27 |
|
| |
משה, הציעו לך יותר רווקות מהציבור הדתי לאומי פשוט כי יש יותר כאלה. זהו גם ציבור גדול יותר וגם ציבור בו גיל הנישואין מאוחר יותר.
מעפיל, הקביעה שלך שיכולת התקשור עם המין השני דורשת איזשהו "שריר" מיוחד היא די "שרירותית". דווקא רווקות, יותר מרווקים, מפתחות את היכולות החברתיות שלהן עם השנים, והדבר נכון שבעתיים בחברה החרדית שבה בחורה יוצאת ועובדת ונחשפת למעגל מכרים גדול ואילו בחור נשאר בישיבה עם מעגל חברים שהולך ומצטמצם. מה שנכון זה שעם השנים נהיה יותר קשה ליצור קשר, גם בגלל משקעים מהעבר וגם בגלל שהדרישות מקשר גבוהות יותר, אבל זה נכון גם לבנים וגם לבנות.
משתוקקת, יש הרבה התנהלות לא מושכלת משני צידי המתרס כך שהציניות לא במקום.
|
|
|
|
|