בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן לוי יצחק שוורץ (סאטמאר) -חשוף זרוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2011 11:02 לינק ישיר 
החזן לוי יצחק שוורץ (סאטמאר) -חשוף זרוע

שימו לב למוטיבים בהם משתמש החזן

http://www.youtube.com/watch?v=pZy235xpHMw

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 29/12/2011 11:02:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2011 22:17 לינק ישיר 

"... השימוש שעושה ר' שווארץ במוטיבים מתוך 'רחם נא', תפילת 'טל' ויצירות אחרות של רוזנבלט הוא מעניין. אבל זה מעלה שתי שאלות:
א': האם הלחנים שבחר מתאימים לטקסט? האם המוסיקה מבטאת את המילים? על זה אפשר לדון, וכמו בכל דבר הקשור למוסיקה - זו שאלה של טעם אישי.
ב': גם אם נגיד שהמוסיקה מתאימה למילים, האם נכון להשתמש בלחן כ"כ ידוע כמו למשל ל'רחם נא' של רוזנבלט, ולהדביק אותו לקטעי-תפילה אחרים. נראה לי לומר שהתשובה היא לא. רוזנבלט, כידוע, היה לא רק חזן גדול ומלחין בחסד, אלא גם יהודי ירא-שמים ותלמיד-חכם. רוב הלחנים שלו מצביעים על-כך שהיתה לו הבנה מלאה של המילים שהוא שר, ומוסיקה שבחר להתאים לכל טקסט - היתה מחושבת ושקולה. לכן, נראה לי לענ"ד שלא מתאים לקחת לחנים של רוזנבלט - באופן כללי - ולחבר אותם עם טקטים אחרים מן המקור עבורם הולחנו. וככל הידוע לי, בד"כ חזנים אכן נמנעים מלעשות כן.
... אינני יודע דבר על ר' לוי יצחק שווארץ. לא שמעתי את שמו עד עתה. אין לי ספק שהוא יהודי ירא-שמים ובעל כישרונות מבורכים, אבל חזן הוא לא. ודאי בעל-תפילה, ובעל-תפילה מצויין. אבל לא חזן. וצריך להפריד בין שני הדברים... בכל מקרה, בעולם בו אנו חיים היום, עדיף בהחלט להיות בעל-תפילה... "

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 29/12/2011 22:28:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן לוי יצחק שוורץ (סאטמאר) -חשוף זרוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext