קניתי את הדיסק בשנקיס (למרות שרציתי לחכות לגל פז ואז להוריד לנגן את גירסת השמע) ודווקא נהניתי מאד לדעתי דיסק חביב ביותר.
אז כך, קודם כל כפי שכבר ציינתי מבחינת איכות המוזיקה הדיסק הזה יותר מוצלח לדעתי מכולם (כוונתי לאיכות הצלילם והן לעיבודים) התופפן הזה אמנם פחות משתולל מהקודםפ אבל איכות התוף הרבה יותר מוצלחת לדעתי וכן כל צורת העיבוד והנגינה לדעתי.
כמו כן לדעתי כל מה שנמצא בדיסק הוא יותר מוצלח מהקודמים, הבעיה מה שחסר בו ולא מופיע בו (לגבי צוות הצילום, פסנתר, יתכן מאד שהצילום נראה לך דפוק בגלל החושך, בהתחלה לא התרגלתי לאולם החשוך יותר, אמנם מי אני שאדבר לידך המבין בצילום, אבל תחשוב על הנקודה הזו).
אמנם באמת מאד מאד חסר שאין מישהו בדיסק חוץ מישיבה בויס זה מרגיש שזה מסתיים מהר מדאי.
הקליפים חמודים ביותר (אני דווקא אהבתי מאד את הקליפ של מזמור שיר ולדעתי הוא הקליפ המוצלח ביותר, שהי מבטא הקליפ את המילים, חוץ מהשיר על חנוכה שהוא כמובן הכי מוצלח ומושקע).
אך דבר אחד הכי הרגיז אותי מהכל. זו ההופעה האחרונה בפשטות של יעקב מרדכי לתקופה זו של חייו (אלא אם כן יצליח להתמודד עם הקול, ומי אמר שבעתיד יהיה לו קול כזה יפה), ובלי עין הרע הוא מופיע בצורה מדהימה, ןבמקום לתת לנו לראות אותו מבצע את שירו על חנוכה, ואני מאמין שהוא הוריד הופעה מדהימה לשיר הזה אנו רק יכולים לראות אותו עם אלי לדעתי זה פיםוס עצום שאין כמוהו וזה מורא נורא עיצבן אותי.
עוד דבר שעיצבן אותי שלא שמו את יוונים לייב ורק את עם העיבוד המקורי, הבנתי את הקטע, מי שקונה אתהשמע אין עניין לשים לו את הגירסא המקורית כי כבר יש לו אז שמים לו את ההקלטה מההופעה, אבל אנחנו שאנחנו קונים את הDVD מפסידים ויכולים לשמוערק את הגירסא המקורית. מקרים כאלו שעושים קליפ לשיון לדעתי צריך להבהיר לאלי שישים את הגירסא המלאה של ההופעה ובנוסף קליפ ולא רק קליפ.
עוד דבר שמטריד אותי אבל לאו דווקה לדיסק הזה אל נראה שעיה זו קיימת בכל הDVD של אלי, שלא רואים את הDVD כאילו זה הופעה, אלא כלך הזמן המצלמות קופצות, קופצות לקהל וכו' מכיניסים קטע שלא מן ההופעה וזה מאד מאד מעצבן אותי, שאני רואה שיר אני רוצה לראות אותו ברציפות עם ההופעה ואל עם קפיצות כל הזמן ועם ערכים גרפטיים.
לסיכומו של דבר לדעתי דיסק נחמד ביותר אני נהניתי מאד ממנו, למרות כל הביקורת ורגשת ההחמצה במקצת.
אכן אני מקווה שאלי יפיק לקחים וידאג לא לפקשש יותר מדאי עם הוצאת הדיסקים ולהוציא את הדיסקים בזמן (הדיסק שלו של מנוחה דוד שטיין טק נוי) ולא ימרח יותר.
האמת היא שכמדומה לי שהדיסק הבא הוא בסימן עשור של ההופעות ועל כן אני מקווה שאלי יפתיע אותנו עם משהו מעניין וחדיש.
(נ.ב. לדעתי כדאי ליזום מהלך שמי שקונה דיסק DVD יצורף לו גירסת השמע של הדיסק הדבר נראה לי הוגן ביחוד שמשלמים כזה מחיר.
פסנתר אני מציב לך משימה ונראה מה תוכל לעשות בנידון, תשיג לנו את אבא בא הבייתה ויונים בגירסתהשמע של ההופעה, לא נראה לי שזה פיר בכלל שאנו מפסידים זאת בהצלחה! תעביר זאת לאלי אם אתה יכול תודה רבה.
פורים שמח!!!!!!!!