| נשלח ב-30/12/2011 00:36 |
|
| |
רשמים מקונצרט אופרה בתאטרון ירושלים
התאכזבתי.
היה קונצרט ברמה מוסיקלית בינונית, ציפיתי שעל מחיר ששילמתי מעל 200 ש"ח אני ישמע רמה א א א, ותכלס הלפגוט לא היה מוכן כראוי היתה הגברה גרועה ומעצבנת היה עדיף בלעדיה. הלפגוט שר רק חמש יצירות ובשל מה נקרא הקונצרט על שמו???היו הרבה אנשים שגרמו לקונצרט להיות אנטי מתורבת. שחט וגדעון היו מעולים הלפגוט היה בסדר בחלק השני הוא היה טוב יותר אבל באופרה...
התאכזבתי מהחניה הגרועה מהמחיר הגבוה מהתוכניה ב10 אפילו ביובל עולה 5.
מה שכן נהנהתי מהתזמורת ומהמנצח זה היה מעולה הגם שגם הוא נראה קצת עייף.
הרגיז אותי שלא נתנו לי אחרי ההפסקה להיכנס לאולם כי איחרתי ושלחו אותי לפתח למעלה למעלה ובעוד ששילמתי על מקום טוב
הצטערתי שבאתי
היו שני קטעי חזנות : עד הנה שהלפגוט עשה, ואת זה הוא עשה כמו שצריך. ומה גדלו ששחט שר, אופרה הוא שר יותר יפה...
אני מחכה לראות את התגובות של החנפנים הם יהיה צורך אני יעלה גם הקלטה ואני ישמיע לכולם מה בדיוק היה
זה היה משעשע לראות את הלפגוט שר שירי אהבה עם הלבוש הגורי ווואלה לא תאמינו אבל הוא שר חזנות יותר טוב מה שהוא שר אופרה היה דואטים יפים של קולין וגדעון ואלו היו הדברים שנהנתיצ לילה טוב. אני מחכה לקונצרט בהאנגר שם אני יודע שכולם יהיו מוכנים המחיר לא בשמים
תוקנה הכותרת
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 30/12/2011 09:14:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 03:07 |
|
| |
גבעתשמואל, חבל לשמוע שהתאכזבת מהקונצרט. אבל אני חושב שאתה צריך להפריד בין כמה דברים. קודם כל, נכון שהבעיה עם החניה מקלקלת קצת את ההנאה מהערב כולו, אבל זו לא סיבה להתאכזב מהקונצרט (חוץ מזה שלמי שהגיע ממש מוקדם לא היתה בעיה עם חניה). אלה שני דברים שונים. ההבדל במחיר של התוכניה זה גם-כן לא ממש סיבה להתאכזב, בסך הכל חמשה שקלים.... וזה שלא נתנו לך להכנס אחרי ההפסקה בגלל שאחרת - זה די צודק, למרות שזה מרגיז. אתה צריך לדעת שבכל אולמות הקונצרטים הגדולים והמכובדים בעולם - מי שמאחר לא נכנס, ולא משנה מי הוא או כמה הוא שילם על כרטיס. להגיע בזמן זה ענין של תרבות ונימוס, ולא יזיק לקהל הישראלי ללמוד את זה. לגבי הקונצרט, גם אני חשבתי שהלפגוט שר חזנות יותר טוב מאשר אופרה, ואני גם חושב שחזנים לא צריכים לשיר אופרה בכלל. זה לא נראה לי לענין, אבל זו הדעה האישית שלי וזה לא מחייב אף אחד. לא מפתיע שקולין שחט וגדעון צרלמייר היו מצויינים באופרה. יש להם השכלה מוסיקאלית מקצועית, כזו שלהלפגוט אין, ולכן הם שרים אופרה יותר טוב ממנו. אני חושב שאפשר היה גם לראות שצלרמייר ושחט נהנו ממה שהם עושים כששרו אופרה, ולהלפגוט קצת פחות נוח עם זה. על זה אמרו חז"ל איזה הוא חכם היודע את מקומו. כל אחד מתמחה במשהו אחר ובסגנון אחר, וכדאי שכל אחד יצמד למה שהוא עושה הכי טוב. התזמורת היתה טובה מאוד, ואלי יפה באמת היה מצויין. אני חושב שכולם יסכימו שבין כל אלה שמנצחים על חזנות - אלי עושה את זה הכי טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 09:54 |
|
| |
בס"ד
בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו, הכותרת של האשכול שונתה על ידי הנהלת הפורום, היות והתחושה הכללית של המשתתפים לא תאמה כותרת שכזו.
האולם היה מלא מפה אל פה, גם ביציע ניתן היה לספור על כפות הידיים את המקומות הפנויים, דבר שמלמד כי שמות מנצחים ותנאים טובים ימלאו כל אולם ובכל מחיר.
מצ"ב הרפרטואר, ללא שמות המבצעים ליד - בכדי לדעת מי ביצע מה היה עליכם להגיע לקונצרט :-).

להדרן עלו שלושת המבצעים בערב, והשמיעו את: o sole mio - של קאפורו/קפואה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:07 |
|
| |
עם כל הכבוד להנהלת פורום החזנות, הם לא צריכים לשנות את הכותרת המקורית של האשכול. אם גבעתשמואל מרגיש אכזבה, זכותו לכתוב את זה ולקרוא לאשכול לפי איך שהוא מרגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:51 |
|
| |
בס"ד
הייתי ונהנתי.
לראות את מאסטרו אלי יפה מנצח ביד-רמה על התזמורת, ללא תווים כמובן, לראותו שר את כל היצירות תוך כדי הניצוח ולשמוע את התוצאה.
מוסיקה נטו, ללא דוכן נואמים וללא נאומים וקטעי קישור.
שלמות, מוסיקה במיטבה, זה מה שהיה שם אמש.
ואלו שחיפשו חזנות שמעו את "עד הנה", איזו פתיחה מרשימה ליצירה, איזה עיבוד מדהים כמו שרק אלי יודע לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 13:12 |
|
| |
צהריים טובים
רשמי מקונצרט מיוחד - יותר מחזנות
אני לא באתי לקונצרט על מנת לשמוע את החזן איצ'ה מאייר הלפגוט שר אופרה באותה רמה שקרוזו הגדול שר או באותה רמה ששר שמידט ואפילו לא באתי על מנת לשמוע אותו שר אופרה ברמה של יותם כהן ודומיו מהאופרה הישראלית..
על מנת לשיר אופרה יש לגדול בתוך האופרה לחיות את זה להאמין בזה ואז אחרי אימונים רבים והופעות רבות אז רק נכנסים לענין.
אני באתי לקונצרט לשמוע את הלפגוט שר, מה הוא שר זה לא אכפת לי אני נהנה כמעט מכל דבר אותו ישיר הקול היפה המדהים החזק הגבוה הנעים והנדיר של הלפגוט. הוא ניחן במתנה לה זכו בודדים בעולם, יש אמרו שאצבע שמימית נגעה במיתריו, אם היא הפכה אותם לזהב או שלא אני לא יודע, מה שברור שבזכות המיתרים הללו יש לא הרבה הרבה "זהב".
כמובן שמאוד נהנתי לשמוע את הלפגוט שר קלאסיקות אריות אופראיות שאהובות עלי,ככלי שמנגן את אשר מנגן מבלי יש בו הבנה כל שהיא לגבי מה שהוא שר. מבחינת האופרה קולין וגדעון היו יותר בתוך העולם הזה וזה היה ניכר בשירה שלהם.
מעניין שרוב היצירות אותם שר הם בכלל מיועדות לשירה על ידי קולות דרמטיים יותר.
אני חושב לו זה היה הפוך ופאברוטי היה אמור לשיר קונצרט שכולו יצירות חזנות זה היה נשמע פחות טוב מהלפגוט שר אופרה.
הוא פתח ושר את E LUCEVAN LE STELLE אריה אופראית מדהימה של פוצ'יני, אריה שבמקורה מושרת על ידי טנור דרמטי ויותר מתאימה לצבע קול דרמטי, אך מכיוון שהיא מהקלאסיקות האהובות והמוכרות של עולם האופרה בחר הלפגוט לשיר אותה בקונצרט. הוא ביצע אותה מדהים עם דינמיקה והרבה רגש, ומאוד נהנתי
הוא שר גם את יצירתו של ורדי, LA DONNA E MOBILE יצירה נפלאה יצירה קשה וקלילה, בסיום יש קולרטורה קטנה שמוכרת לנו קצת מהחזנות.
לאחר מכן הלפגוט עלה לשיר בצרפתית את יצירתו של דוניצטי, יצירה קשה מנשוא יצירה שדורשת פסגה קולית, צריך לשבת שם על דו גבוה כמה פעמים בתוך היצירה, אך להלפגוט זה לא מהווה אתגר כל כך גדול, ובשביל הספורט הייתי מעלה את היצירה בטון ( אני יודע שזה לא אפשרי, הרי מי ייעז לגעת ביצירה/אריה אופראית...)
אלו היצירות ששר הלפגוט בחלק הראשון, בחלק השני הוא שר את:
עד הנה עזרונו רחמיך שהלחין יוסלה רוזנבלט, יצירה עם נגיעות אופראיות מובהקות. מאסטרו אלי יפה כתב ליצירה עיבוד קלאסי משגע פנטסטי לא נורמלי. והלפגוט השתלב בצורה משגעת עם התזמורת הוא שיחק עם הדינמיקה כן כן הלפגוט שיחק עם הדינמיקה ושר עם המון רגש (דבר שתמיד אמרתי שיש לו רגש והרבה) הוא ביצע את היצירה בצורה פנטסטית - זה היה שיא הערב מבחינתי. פשוט אמנות, לאחר היצירה הקהל לא הפסיק למחוא כפיים הקהל רצה רק עוד ועוד.
לאחר מכן עלה הלפגוט לשיר את DI QUELLA PIRA גם אריה זאת היא של ורדי, יצירה קשה מאוד עם קצב מכשיל, הלפגוט עמד בזה בכבוד רב, ובסוף יש להחזיק כעשר שניות על דו, ובכן מה זה בשבילו... זה היה מדהים גם כן קולו היה פתוח וחד
ואחרון חביב היה NESSUN DORMA של פוצ'ני, אחת מהאריות הידועות ביותר, הלפגוט כבר שר את היצירה מספר פעמים ואם איני טועה אף הועלתה הקלטה שלו מבצע את היצירה, הוא ביצע את היצירה באופן יוצא מן הכלל מדהים מדהים
כמובן שהדבר שהיה הכי מושלם בערב הזה היה המוסיקה המתנגנת על ידי תזמורת רשות השידור בניצוחו של מאסטרו אלי יפה, הייתי מהופנט מהניצוח הפרשני של המאסטרו הוא חי כל יצירה עליה ניצח ופיו שר עם החזנים את היצירות זה היה מחזה מרהיב.
הפתיחה של הקונצרט היתה שמימית, את החלק השני של היצירה של רוסיני הכרתי את החלק הראשון פחות, אבל הייתי מהופנט המוסיקה שסתה אותי.
והפתיחה של החלק השני של ורדי היתה פנטסטית זה היה פשוט חלומי הייתי צריך לצבוט את עצמי בכדי לבדוק שאני לא חולם.
ואהה וכמעט שכחתי את שני הכשרונות החזניים והאופראים גדעון צלארמאייר וקולין שחט, שביצעו יחדיו דואטים משובחים על טהרת הקלאסיקה הם שניהם מוזיקאים ביצעו את היצירות במיומנות ובמיוחדות, קולין עם הבאריטון העמוק והיפה וגדעון עם קול הטנור החם הקטיפתי והמתוק הם היו מעולים. והשיא השני של הקונצרט אחר עד הנה היה דולי הפנינים של גור'ג ביזה זה היה ביצוע משובח.
אני חושב שהיה קונצרט מדהים ומיוחד, האם הייתי משלם על זה מחיר כה יקר לולא הייתי מקבל כרטיס אני מסופק מאוד, סך הכל אני חושב שכל הקהל יצא מאושר מהקונצרט.
שבת שלום
לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 30/12/2011 13:31:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 13:19 |
|
| |
גבעתשמואל רשם : היו שני קטעי חזנות : עד הנה שהלפגוט עשה, ואת זה הוא עשה כמו שצריך. ומה גדלו ששחט שר,
אבל :בתוכניה רשום גם : אל תירא (שורה לפני הסוף ) - האם יצירה זו לא בוצעה ?
מהרשמים עד כה ,לדעתי : חובבי אופרה -לבטח לא יגיעו לאירוע כזה (ביכולתם לשמוע אופרה עם זמרים יותר
טובים לצורך זה ) וחובבי חזנות ,עם יד על הלב -גם הם לא היו מגיעים לאירוע כזה בידיעה מראש של
מס' היצירות הקטן שישמעו .
מסקנה - איני מאוכזב שלא הגעתי
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 30/12/2011 13:29:06
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 16:41 |
|
| |
איזה ביצוע נפלא של הטנור לורנס בראונלי!!! שמוליקט, יש לך גם את אולי את "עד הנה" בביצוע שלו?...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 18:27 |
|
| |
חחחח...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 22:28 |
|
| |
שבוע טוב לכם ידידי היקרים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
יותר מחזנות? וכי יש יותר? תמיהה
דעתו של גבעת שמואל חשובה וזכותו להגיב את תחושתו ואני מכבד את דעתו, מה שכן אני סבור שיש דרך בה ניתן להציג את הדברים פחות נוראיים.
ערב ללא מנחה, לא רק שזה לא גורע אלא אף מוסיף, קונצרט מהנה שכל כולו מוסיקה, חבל שהמבצעים לא חזרו להדרן קל, הקהל חיכה לזה ונשאר במקומות וכשהם חזרו הם נתנו קידה קלה עם פרחי התודה וברחו אל מאחורי הקלעים.
ראיתי רק מעטים מהנהלת בית הכנסת הגדול בירושלים, כנראה הם עסקו בבישולים לשבת.
מה שעוד צרם לי הוא היחס של עובדי התאטרון, מעט נוקשה וכלל לא סימפטי.
נהנתי מערב מוזיקלי ומהנה, הלפגוט הוכיח שקולו הוא מהמשובחים, אמנם הוא לא היה ב"יום טוב" אך הלוואי שכל חזן ביום לא טוב ישמע חצי מזה וכבר עולם החזנות עולה מדרגה, וכפי שפעם שח לי חזן שהיכן שהוא מסיים הלפגוט רק מתחיל, אך כמה שזה נכון.
קולין שוחט, השאיר עלי רושם רב כזמר מוצלח וכמבצע באופן השראתי, קצת הפריעה לי צורת השירה המעט לוחצת שהוא משתמש בה בכדי לטפס אל קצה המנעד שברשותו.
גדעון זלרמאייר, בחור כארזים ניכר עליו שהוא תלמידו של החזן נפתלי הרשטיק רואים עליו את חותמו, כמבצע אריות אופראיות הוא השאיר עלי רושם, חבל שלא נתנו לא להתבטא אף בקטע חזנות.
ואחרון חביב מר אלי יפה האישיות המתוקה האופי העדין שמורגש בניצוח ובכל פעימה ופעימה, היה לי לעונג רב לראות ולשמוע ערב כזה, זה לא ישכח ממני מהר.
ומלבד זה קטנתי מלבקר גדולים ממני במוסיקה ובחזנות, כך שדעתי לא ממש חשובה במצב זה, אני מוכרח לציין שכולי שמחה וגיל על שזכיתי להיות בקונצרט הזה
שבוע טוב, בברכה
ידידכם צבי
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 00:43 |
|
| |
שבוע טוב לחברי וצופי הפורום.
האמת היא שהתאכזבתי לראות את צורת פתיחת האשכול, היה ראוי אשכול זה להיות בהוויי של מכובדות ובסגנון שלפחות שווה את אותו ערב בלתי נשכח בתאטרון ירושלים.
האולם היה מלא עד כמעט ללא מקומות ישיבה למרות המחיר הגבוה של ההשתתפות, וכנגד מה שנאמר כאן, האולם היה מלא ברובו מחובבי אופרה וקלאסיקה שלא גמרו להלל את איכות הערב ורמתו הגבוהה הן מהפן המקצועי - מוסיקאלי והן מביצועי החזנים.
היה מפעים לחזות בשתי האריות שעמדו על הבמה זה לצד זה, המאסטרו הגדול אלי יפה ולצידו החזן הלפגוט, כשהם מלווים בתזמורת הסימפונית ירושלים שעשתה עבודה מעוררת התפעלות.
היה מרתק לראות את הלפגוט צולח את נהר האופרה בהצלחה מרשימה, ובשילוב קולותיהם המיוחדים של צ'למאייר ושוחט הערב הפך למושלם.
אכן היה קונצרט שנתן בי המון תקווה, שגם בעולם החזנות אפשר להפיק קונצרט שהוא 100 % איכות ולא חלטורה ממוחזרת. האמת היא שאני דיי מצפה לקונצרט הבא בסדרת הקונצרטים של אלי יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 14:51 |
|
| |
אני עדיין פעור פה מהקונצרט
פשוט פשוט מ-ו-ש-ל-ם
המנצח, כ״כ מרתק לראות אותו פשוט עשה לי עונג לראות אותו ובכלל לראות אותו מנצח בלי תווים והוא זוכר הכל ומכניס את כולם במקום,
ובכלל העיבוד שהוא כתב לעד הנה הפתיחה ,וכל התזמור ,פשוט א״א לתאר
רק מהמנצח לבד הייתי בהלם
ומי שהשלים לי את הערב בקולו הטנורי העצום היה כמובן אייצ׳ה מאייר הלפגוט שהופתעתי לטובה איך שהוא יודע לשיר גם בפיאנו ולא בפורטה
באמת כל הכבוד !!! ואני רוצה לציין שהאופרה שהיה בצרפתית היתה ממש מדויקת
ואת קולין שחט וגדעון צלרמאייר כולנו יודעים שבאופרה הם מקצועיים ובאמת היה כיף לשמוע את גדעון הוא היה לי מאד נעים לאוזן
יש לו קול יפהפה ועמידה מאד יפה
וגם קולין היה כיף לשמוע אותו ונורא נהנתי מהיצירה מה גדלו היה באמת יפה
בקיצור היה קונצרט ממש יפה המוזיקה זה מוזיקה זה לא חלטורה
ממש תודה רבה לתזמורת רשות השידור ולכל המארגנים
איי רציתי להגיד שהשוקולדים היו ממש במקום פשוט היה לי טעם טוב בפה כל הקונצרט
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 16:39 |
|
| |
| הרב_אלחנן כתב: |  | איזה ביצוע נפלא של הטנור לורנס בראונלי!!!
שמוליקט, יש לך גם את אולי את "עד הנה" בביצוע שלו?... |
|
ידידי הרב הנכבד
אהבתי את תגובת כב'
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 16:32 |
|
| |
מי שפך עליו שוקולד!?!