| נשלח ב-31/12/2011 22:09 |
|
| |
טיפול פסיכודינמי
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 13/02/2012 23:47:45
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 22:37 |
|
| |
ברוכה הבאה! מה כונתך שאת לא מרגישה שנוי,אף פעם לא הרגשת יותר טוב לאחר טיפול? או שתמיד לאחר זמן את חוזרת אחורה לתחושת ההתחלה סתם עצה כדי לך לכתוב נקודות שעליהם ברצונך לדבר וכך תמיד הענינים היו מסודרים ומאורגנים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 22:48 |
|
| |
קראתי היום נתון מבהיל, לפיו 60 אחוז מהצלחת הטיפול תלי במטופל, 30 אחוז בקשר בין המטפל למטופל, ו10 אחוז בסוג הטיפול. זה סתם. מה צריך להשתנות? אולי כדאי לך לדבר על זה עם המטפל/ת... באופן כללי התחושה טובה יותר, שמחה יותר, בוחרת יותר ואמיצה. התחושה ה"נסתמת" הזו מול המטפלת מוכרת... נדמה לי שזה קשור לקשר בינך לבינה... אולי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 22:59 |
|
| |
קודם כל - תודה לעונות. ועייפה - מה זתו'מרת מוכרת? מאיפה? גם את מרגישה כך? ואיזה קשר באמת אמור להיווצר? (כי אני נורא סגורה מטבעי ולא נפתחת בקלות... מה שגם מאד מקשה על הטיפול...)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 23:02 |
|
| |
נגוהות, שלום... המחשבה מוכרת, וגם התסכול. אצלי נראה לי שהתסכול הגיע מדרישה לשלמות, ניצול מקסימלי של הזמן והתקדמות בדיוק כמו שנדרש מכמות כזו של טיפולים... אני מנסה בהדרגה קצת לשחרר ולהגיע כמה שפחות מוכנה לפגישות. לא יודעת אם מה שאת מדברת עליו מגיע מאותה נקודה. כדאי בכל מקרה להעלות את התסכול והספיקות מול המטפל/ת. הקשר הוא קורה בין שתיכם ותוכלי לשמוע ממנה מה היא חושבת על ההצלחה שלך בטיפול, מה היא היתה מאחלת לך להצליח...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 23:20 |
|
| |
כמה שפחות מוכנה - זה אומר לנסות ולא להגיע עם נושא מוכן מראש. כי אם יש לי נושא, אז אני כבר חושבת עליו קודם, מגיעה למסקנות, ומה שאני עושה בטיפול זה בערך לשתף את הפסיכו במסקנות שלי... וכמעט לא נשאר לה מקום לכוון אותי או לומר את דעתה... גיליתי את זה לא מזמן, אחרי משך זמן ארוך פי כמה משלך של טיפולים... אז כל הכבוד לך על המודעות... ודברי על זה עם המטפל/ת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 23:38 |
|
| |
קודם כל - זה מטפלת, אחסוך לך להקליד כל פעם את הקו נטוי... (חוץ מזה נראה לי שכל חרדית שתפנה לטיפול זה יהיה אצל אישה , לא?) עוד משהו - את אומרת "פרק זמן ארוך פי כמה..." זה אומר שאת כבר כמה שנים? כ"כ הרבה זמן זה צריך לקחת? את מיאשת אותי... עוד משהו - נהוג לכתוב כאן שמות של מטפלים? כי שניים יכולים להתכתב על אותו מטפל\ת בלי לדעת... למה בעצם לא לאמר? ממילא אףחד לא יודע מי אנחנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2011 23:44 |
|
| |
תודה על החיסכון...  לא כל חרדית תפנה לאישה, מסיבות שונות... אבל גם לא חרדית בטיפול פסיכולוגי מעדיפה אישה בדרך כלל. ולגבי הזמן - הנה את רואה שהגעת להבנה מסוימת שאני הגעתי אחרי כמה שנים, אז הנה השגת אותי... ומנין לך לדעת איך התחלתי? ואיך אני עכשיו? אני יכולה לעודד אותך שאם לא הייתי רואה תוצאות לא הייתי ממשיכה. ושמות של מטפלים - אני לא יודעת מה התועלת. להמליץ למישהו? תעשי זאת בפרטי או דרך רונית. סתם לשתף - זהו פרט שאולי יכול לחשוף אותך, אם אכן מישהו יכיר את המטפלת שלך... אז קחי בחשבון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 00:15 |
|
| |
בשביל לדבר על הטיפול את לא חייבת דווקא מישהו שמטופל אצל אותו מטפל. אני מדברת עם כמה מחברותי על עצם הטיפול, אבל שיתוף במה שקורה שם מרגיש לי פוגע במה שזה תורם לי. לא כל נושא אבל יש פעמים שדיברתי על הנושא והרגשתי אחר כך שזה לא עשה לי טוב. לא תמיד אנשים מבחוץ יודעים להגיב, וגם אנחנו לא תמיד מעיזים אותו דבר מחוץ לחדר הפסיכו'.
וההבנה שהגעת - השאלה שפתחת בה את האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 00:35 |
|
| |
לילה טוב והצלחה בסמינר... וכל הכבוד לך על האומץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 02:57 |
|
| |
נגוהות אני יכול לכתוב מנסיון אישי,רוב א\האנשים חוששים שמא יחשפו אותם וממעטים בפרטים,אני לא חושב כך אבל אני מבין ומכבד את רצונם לכן אני מציע לך ששאלות אישיות תשאלי באישי ולא תפגעי אם לא תקבלי תשובה,מה שכן את יכולה לכתובאת שם המטפלת ומי שמכיר יגיב לך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 03:23 |
|
| |
ואני עדיין מזכירה לך שגם את יכולה / עלולה להיחשף... את קטנה כזו, אז אני מרגישה צורך להזכיר לך לקחת אחריות 
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 04:09 |
|
| |
אני מסכים שצריך לחשוב טוב על צעד ולהזהר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 04:11 |
|
| |
נחמד שאתה מסכים בשעת ערב זו...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 05:02 |
|
| |
בשעת בוקר זו הסכמתי שצריך מאוד להזהר אבל יותר מכך,אבל אני בהחלט מכבד אתדעתך ומבין אותה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 11:13 |
|
| |
למה מאד להזהר? נשמע נאיבי? אולי בהתחלה צריך להזהר, לפני שבאמת מחזקים, אבל אחר כך? כשהבניה עושה אותנו טובים, יציבים, שמחים? אני חושבת שמי שהולך לטיפול הוא אדם בריא שמכיר בבעיותיו... שידוכים וכו'.... כבר מזמן אמרתי שנשתדך רק עם אלו שראשם פתוח ונקי, אחרת...
|
|
|
|
|