| נשלח ב-9/1/2012 15:34 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מה בדיוק שאוכיח? אני רוצה להבין ברור וללא דו משמעיות. לא משנה איזה סט בוחרים? כל סט ראוי באותה מידה? נוצרי אדוק ויהודי הדוק שווים לטובה? אם זו דעתך, אין לנו ויכוח. |
|
זו צריכה להיות הוכחה ברמה שעובדי האלים האחרים מימים ימימה היו נדרשים לעבור לעבודתו האקסלוסיבית של האל 'י-הוה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 15:52 |
|
| |
יהי אור, טענת כי תמיד "יבואו עליך ממקום אחר" אך אין זאת כי אם בגלל שבשובותיך אתה דוחק עצמך למקומות מוזרים יותר מהמקור. תחליט. או שאתה אגנוסטיקן / אוהב את דת השכונה, או שעליך לענות על שאלות. אם תסבור שיש הוכחות, נשאלך מהן. אם תסבור שלא ניתן להוכיח, נשאל למה אתה ממשיך בדרך לא מוכחת. אם תטען כי דת השכונה טובה ככל דת אחרת, נשאל על מצוות הנראות מופרכות.
וכן הלאה. מי שטוען כי יש לו תשובות, פשיטא שאנו, הצמאים לידע, נרצה לשומען.
מי שטוען כי אין לו תשובות - או שעובר לצד שלי של המתרס - הצד המחפש תשובות, או מחליט לאמץ לעצמו דת כלשהי, בין אם זו דת השכונה, ובין אם זו דת הספגטי. (אלו ואלו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 15:52 |
|
| |
| ילדחכם כתב: |  | | אני מקיים סט זה של הנהגות טובות, כי את הסט הזה אלוקים ציווה על העם היהודי. |
|
חזור נא אחורה. ביקשנו הוכחה למשפט היפה הזה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 15:55 |
|
| |
ואגב סתם, רבי יהי, התחלנו בכך שחפצת להגן על הרב הדוקטור שאינו מוכן לפרוש את משנתו, וטענת כי לשם כך דרושים 1500 עמודים. סיימנו בכך שלדעתך אולי כלל אין הוכחה, וכו'. האם לא הצטרפת לדעתי? שאולי בעצם הרד"מ לא פורש טענותיו כי אין לו כאלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 16:03 |
|
| |
אלי, כל טענת "ממקום אחר" מופרכת. היא נועדה לקחת את הדיון למקום אחר. צדקו דבריך, כי יש להתקדם שלב שלב עד למסקנה או לאי ידיעה והנובע ממנה. אין לי בעיה עם דת השכונה ואפילו אם מי שאינו יכול לנמקה. כידוע מאמר אדמוה"ז על נתאווה להיות לו דירה בתחתונים, "אף א תאווה פרעגט מען נישט קיין קושיות". אם כביכול כך, אנו קרוצי חומר על אחת כמה וכמה. אך כפי שהודה הקב"ה שנתאווה, כך אני מצפה ממי שנתאווה להידבק בדרכיו (תרתי משמע) שיודה בכך ולא ישלה עצמו ועל אחת כמה וכמה שלא ירמה אחרים ( אם אני זוכר נכון זה אסור לפי דת השכונה).
|
|
|
|
|