|
|
| נשלח ב-3/1/2012 22:13 |
|
| |
מה תעשה אם מחר היל"ת יקרה אסון קטסטרופלי במדינת ישראל (אטום,הוריקן , הרגעש , צונאמי,וכדומה) ומספר הניצולים היה נמוך והיה נשאר אחד מעיר ושניים ממשפחה ואתה עומד עכשיו ומשקם את עצמך מההריסות ואין ברקע לחצים של חברה ושל מה יגידו בחוג שלי ומה יאמרו ההורים של אשתי
האירוע הזה התרחש לפני משבעים שנה והרבה אנשים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 22:36 |
|
| |
ייתכן וכו' חשוב להבהיר שאתה מערבב בין מספר שאלות אני מנסה להבהיר הקשר שעשיתי אני בין משפט פארמה לנידון דידן הוא בסך הכל שאין טעם בטענה שעל הכל להיות מוסבר בכמה מילים [ואוסיף, בפרט כאשר השואל אינו טורח אף פעם להאריך ולדייק מהו שאלתו בכלל, כוונתי לך ויותר לאלי, שתמיד מקצרים ביותר, ותמיד יש לי הרגשה שלמה לי לטרוח ולענות בארוכה כאשר אינך מוכן לעשות זאת. אפילו את הניק שלי אתה לא טורח לכתוב בשלמות. אותי לא מעניין פה ההתנצחות אלא הדיון המעשיר את ההבנה מכל צדדיו, ואתכם על פי רוב אין את ההרגשה הזאת.] בפרט בנושאים מסובכים תלויים בהרבה ידע מוקדם. לא ראיתי שום פירכה עדיין על הטענה הזאת, וכמו שכתב מיכי לעיל, הטקטיקה הוא תמיד לענות על נקודה אחרת בכלל. לא שזו בעיה שמרחיבים את הדיון למקומות אחרים, אבל היה הגון לפחות לציין את זה. שאתה מסכים לעצם דברי ואעפ"כ יש להשיב בעיקר הענין מנקודה אחרת. לגבי הטענות החדשות שהעלית, אנסה לענות קצת. א-אתה טוען שמכיוון שהדת כה חשוב, אם היא נכונה בהכרח שתהיה לה הוכחה או נימוק פשוט ביותר, שאל"כ איך מחייבים בה קטנים וכדו'. בכדי לבדוק אם טענה זו נכונה או לא, צריך מקודם לברר אם שאלת הדת בכללות הוא שאלה פשוטה או מורכבת. אם לדעתך היא פשוטה, אולי אתה צודק. אם אתה תסכים שלכל הדעות יש כאן נושא מאד עמוק ומורכב, [לדעתי בהחלט כן, פחות או יותר כל הפילוספיה כל הדורות עוסקים בשאלות היסודיות כאן] בהכרח שההוכחה לשום צד תהיה ארוכה ומורכבת, מה לעשות. לגבי הקטנים וכדו', אם זכו לחינוך הנכון אז ראוי להם להאמין בו, כדברי מקס, ואם לא הם אכן לא אשמים. אם תשאל איך האל עשה שיהיו אנשים שלעולם לא ידעו את האמת, נו נו, זו שאלה על האלקים בהנחה שישנו. לך שאל אותו. [ברצינות, זו כמעט בעיית הרע, שלדעתי הוא בעיה גם ללא שום דת או אלקים, ואכ"מ] ב-אתה מפקפק אם ישנו בכלל תשובה רצינית. במחילה, זו לא טענה רצינית בכלל. הרי המחבתי"ם והעצכחי"ם בכל הדורות עוסקים בדיוק בשאלות האלו, האם בכל דבריהם אין בכלל תשובה, אתה יכול לטעון שדבריהם לא נכונים, אך לא שהם נמנעים מלתת תשובה בכלל. וכמו שכבר אמרתי פעם, אם אתה רוצה הוכחה על ההיסטוריה והמסורת, איני יודע איזה סוג של הוכחה אפשר בכלל להביא לזה. או שהיה או שלא היה. אם לדעתך בהכרח להעמיד את הדת על התגלות וכדו', אז אין דרך להוכיח את זה. האופציה היחידה שנשארת הוא לבחון את התוכן בעצמו, ובזה עוסקים הרבה. [ואולי לפי זה אפשר לשער לגבי הסיפור, אך זה לא חשוב בכלל]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 22:49 |
|
| |
לומדת איני יודע מה בדברי לא מובן. אם תצביע על נקודה לא מובנת אשמח להסבירה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 22:52 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | אנא הסבר לי מה ההבדל בין
ישות א' (השודד) שהורגת את מי שלא מציית לה
לבין ישות ב' (ה') שהורגת/שורפת את מי שלא מציית לה / קבעה את התנהלות הדברים כך שמי ש, נניח, יאונן, או ידליק אור בשבת - פעולה שאינה מזיקה לאיש - יישרף ביגיהנום לנצח נצחים.
|
|
עניין הגיהנם הוא ספיגת המשמעות המלאה של ההעדר.
כדי להיות קיים צריכים קשר עם המקיים (הבורא). ניתוק הקשר הוא נסיון להתקיים באופן עצמאי. כאשר מתמודדים עם הקיום העצמאי הזה, שהוא בעצם ההעדר, נמצאים בגיהנם.
ולא נמצאים שם לנצח נצחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 22:54 |
|
| |
היית שם או שנפגשת עם מישהו שחזר משם? או אולי אתה מטקבק משם?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:00 |
|
| |
הוא גר ועובד שם בקבלנות להוסיף כמה שיותר אנשים לגהנום של החיים שלהם הוא מטיף
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:03 |
|
| |
| אנטיכריסטו כתב: |  | | היית שם או שנפגשת עם מישהו שחזר משם? או אולי אתה מטקבק משם? |
|
כך המסורת שבידינו.
אם תוקפים לפחות צריך לדעת מה הדעה המדוייקת של המותקף.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:04 |
|
| |
שותפי אם כן, פרזנט וייתכן וכו' כבר נמצאים בגיהנום. לא נראה שרע להם שם [דווקא כן, אבל אתה מבין את הבעיה] בכל אופן אין לכופרים לדאוג הרבה, שהלשם בהקדו"ש כבר בירר שאין לו חלק לעוה"ב זה לא מצב נצחי, בקיצור אינו כפשוטו, ובסופו של דבר כולם יגיעו לתיקונים. כאן דווקא הקבלה הצילה את הכופרים. שהרי להרמב"ם אין לו חלק הוא כפשוטו ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:10 |
|
| |
במחשבה שניה, אבאר את דברי. בחשיבה פשוטה, לא יכול להיות דבר זה המשמעות של ההעדר. העדר בהגדרה זה משהו בלתי נמצא, אם הכופר לא נמצא [כלומר נשמתו] אז מי כאן סופג את המשמעות הזאת. וזה אכן המצב אליבא דהרמב"ם. בקיצור נשאר מהם כלום. רק הקבלה, שסופגת את הסתירה הזו, שיש העדר קיים [כמו כללות החלל הפנוי וכדו'] יכולה להבין שהאדם הקיים יספוג את המשמעות של העדר קיומו. ודוק היטב כי עמוק הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:12 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  |
שותפי
אם כן, פרזנט וייתכן וכו' כבר נמצאים בגיהנום. לא נראה שרע להם שם [דווקא כן, אבל אתה מבין את הבעיה] בכל אופן אין לכופרים לדאוג הרבה, שהלשם בהקדו"ש כבר בירר שאין לו חלק לעוה"ב זה לא מצב נצחי, בקיצור אינו כפשוטו, ובסופו של דבר כולם יגיעו לתיקונים.
כאן דווקא הקבלה הצילה את הכופרים. שהרי להרמב"ם אין לו חלק הוא כפשוטו ממש.
|
|
פרזנט וייתכן עדיין עטופים באשליית הקיום של העולם הזה, והקב"ה ממתין בסבלנות להתפקחותם.
לא הייתי ממליץ לסמוך על דרך התיקונים של הקבלה, נראה לי שאת בעיית הנהמא דכיסופא הנצחית היא לא תפתור (ג"ז שם בהקדו"ש שער ו' פרק ח', כמדומני).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:16 |
|
| |
אני באמת לא תוקף. אני פשוט תוהה. איך בדיוק המסורת הזו הגיעה מהגיהנום? האם באמת בדקת מסורת זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:25 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
לא הייתי ממליץ לסמוך על דרך התיקונים של הקבלה, נראה לי שאת בעיית הנהמא דכיסופא הנצחית היא לא תפתור (ג"ז שם בהקדו"ש שער ו' פרק ח', כמדומני). |
|
לפי הלשם שם פרק ט' הם יתוקנו בכח הצדיקים. אולי לזה אתה מתכוון שנשאר נהמא דכסופא. ועדיין היפלא מה' דבר? הרי בהכרח שכל אחד יגיע בסוף לתיקונו ושלימותו המוחלטת. רק להסתמך ע"ז זה קצת בגדר אחטא ואשוב וכדו'. בכל אופן זה יותר טוב מהכלום של הרמב"ם. [ואולי דווקא לא, ויל"ע.]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:27 |
|
| |
| צצבר כתב: |  |
מה תעשה אם מחר היל"ת יקרה אסון קטסטרופלי במדינת ישראל (אטום,הוריקן , הרגעש , צונאמי,וכדומה) ומספר הניצולים היה נמוך והיה נשאר אחד מעיר ושניים ממשפחה ואתה עומד עכשיו ומשקם את עצמך מההריסות ואין ברקע לחצים של חברה ושל מה יגידו בחוג שלי ומה יאמרו ההורים של אשתי
האירוע הזה התרחש לפני משבעים שנה והרבה אנשים |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:32 |
|
| |
| אנטיכריסטו כתב: |  | | אני באמת לא תוקף. אני פשוט תוהה. איך בדיוק המסורת הזו הגיעה מהגיהנום? האם באמת בדקת מסורת זו? |
|
היא לא צריכה להגיע מהגיהנם, היא צריכה להגיע ממי שברא אותו ולימד זאת את כלל ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 23:39 |
|
| |
"...לימד את כלל ישראל" - היכן ומתי זה היה?
|
|
|
|
|