בית פורומים עצור כאן חושבים

אם היינו קמים בבוקר ומגלים שאנחנו לא יהודים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2012 23:45 לינק ישיר 

אנטיכריסטו כתב:
"...לימד את כלל ישראל" - היכן ומתי זה היה?

אני קבלתי את זה מרבותי שקיבלו מרבותיהם שקיבלו מרבותיהם שקיבלו מרבותיהם למעלה למעלה בקודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 23:53 לינק ישיר 

ובדקת עד היכן מגיע ה'למעלה בקודש'?
האם סתם יש לי רושם שאתה מתחמק או לא יכול לענות תשובה יסודית - אם טעיתי אני מבקש סליחתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:00 לינק ישיר 

חבר'ה, אני צריך להרביץ בכם תורה קצת...

מתני' כל חייבי כריתות שלקו נפטרו ידי כריתתם שנאמר (דברים כה, ג) ונקלה אחיך לעיניך כשלקה הרי הוא כאחיך דברי רבי חנניה בן גמליאל...
א"ר יוחנן חלוקין עליו חבריו על רבי חנניה בן גמליאל...
אמר רב אדא בר אהבה אמר רב הלכה כר' חנניה בן גמליאל אמר רב יוסף מאן סליק לעילא ואתא ואמר אמר ליה אביי אלא הא דאמר רבי יהושע בן לוי שלשה דברים עשו ב"ד של מטה והסכימו ב"ד של מעלה על ידם מאן סליק לעילא ואתא ואמר אלא קראי קא דרשינן ה"נ קראי קא דרשינן.

מכות כג.:
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%9B%D7%92_%D7%90

בתיאולוגיה, סכולסיסטיקה מספיקה - אין צורך בניסויים אמפיריים.
אם קדוש זה או אחר אמר שבגיהנום יש שכבת זרע רותחת, אז יש שם (הגם שזה יגרום לדה-נטורציה של החלבונים)
ואם קדוש זה או אחר אמר שהגהינום הוא העדר תפיסת האלוקים, אז לדעתו משקל שווה.
כללי ההכרעה הם בכלים הרגילים בתיאולוגיה: ראיות ממקורות קדומים, דיבייט ציבורי, ורצח המתחרה. לעיתים אומרים "אלו ואלו דברי אלוקים חיים".

תוקן על ידי thepresent ב- 04/01/2012 00:08:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:01 לינק ישיר 

אנטיכריסטו כתב:
ובדקת עד היכן מגיע ה'למעלה בקודש'?
האם סתם יש לי רושם שאתה מתחמק או לא יכול לענות תשובה יסודית - אם טעיתי אני מבקש סליחתך.

למעלה בקודש מתחיל במעמד הר סיני.
מה חסר לך ביסודיות הטיעון הזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:16 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מה תעשה אם מחר היל"ת יקרה אסון קטסטרופלי במדינת ישראל (אטום,הוריקן , הרגעש , צונאמי,וכדומה) ומספר הניצולים היה נמוך והיה נשאר אחד מעיר ושניים ממשפחה ואתה עומד עכשיו ומשקם את עצמך מההריסות ואין ברקע לחצים של חברה  ושל מה יגידו בחוג שלי ומה יאמרו ההורים של אשתי                                  

האירוע הזה התרחש לפני משבעים שנה והרבה אנשים

גם ממני, וחופניים ירוקונים בצבעים פסיכדליים לכל המעוניין.

זהו בדיוק ההסבר לקושייתו של מרכא_טפחא באשכול זה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:22 לינק ישיר 

קיבלתי. תודה רבה לכבודו על הטירחה, ולילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:27 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

זהו בדיוק ההסבר לקושייתו של מרכא_טפחא באשכול זה:

לא זכיתי להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:36 לינק ישיר 

אין בזה ביקורת כלפי תשובת צצר או תגובתך לה.

אני כן חושב שההערכה הרטרואקטיבית העצמית לגבי התגשמות התורה והנבואות גרועה מאד. סבורני שחוצן שהיה קורא את התנ"ך ושומע על קורות עם ישראל + השואה - לא היה חושב שיש כלל התאמה. איכשהו הכל הוסבר, ועוד הפך לעוד הוכחה (אם שרדנו וכו'). זה גם מה שיקרה בתרחיש של צצר או גרוע ממנו: כל עוד ישראל קיימת ומשגשגת, מדובר בהוכחה רטרואקטיבית להתגשמות הנבואה. לו היא תחרב חו"ח, זו תהפוך להיות (בקרב החרדים בחו"ל, לדוגמה) עוד הוכחת אם שרדנו וכו' + תקווה להגשמה הבאה, וכו' וכו'.

נראה לי שכיסינו זאת באשכול ההוא. רק חזרתי על כך כאן לבקשת הבהרתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 00:54 לינק ישיר 

דווקא אני הבנתי שמה שקרה אחרי השואה הוא ראיה שבלי הלחץ החברתי הדת תחדל להתקיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 08:08 לינק ישיר 

הבנתי, אבל זו אינה הנקודה שרציתי לציין. (נראה לי שאולי הבעיה היא שאני מנסה לקשר לאשכול אחר, ואתה ב"ראש" של האשכול הזה.)

לו תתרחש קטסטרופה במדינת ישראל, וחלק מהלחץ החברתי יעלם, אז נראה שכן, יהיה תהליך חילון נרחב לאחריו. מאידך, הנסיון הקודם, לדוגמה השואה, מראה שחלק מהניצולים דווקא יחזור למצוא את הזהות שלהם בדת, והמרכזים הדתיים האחרים בעולם לא ייעלמו. לאחר מעט זמן, מדינת ישראל, שהיום בעיני חלק נראית הוכחה להתגשמות הנבואה, תהפוך להיות משהו שהעלמותה / עליבותה דווקא היא היא הוכחה לנכונות התורה (אם שרדנו את זה וזה וכו' אז סימן וכו').
  אין ספק שמדובר בדת שרידה ביותר - על זה אין חולק. סיבה אחת לזה היא הצלחתה כדת מבוזרת לחלוטין. הסיבה השניה היא דווקא הסיבה מדוע ל"הוכחותיה" אין שום משמעות - אין שום אינווריאנטיות בקריטריונים שלה למה זו הוכחת נס, הגשמת נבואה, וכו'. אם הולך טוב - התגשמה נבואה, ואם הולך רע, אז "אם עם ששרד". אם אי-מציאת מנגנון להווצרות בעלי חיים מסובכים היא הוכחה לאל, ואז נמצא מנגנון כזה (אבולוציה), אז דווקא הצלחת המנגנון הפשוט ליצור מורכבות היא הוכחה לאל. כל עוד נראה שאנו התרבות/דת הרציפה והעתיקה בעולם, אז זו הוכחה למשהו, אבל כשמסתבר שלא, אז דווקא השילוב הספיציפי של עליבות / הצלחה יהודית היא הוכחה ליהדות, וכל מודל אחר לא, וכו' וכו'.

טוב, זו היתה הבהרה בה נסחפתי לדברים שמעבר לאשכול זה. סליחה. אפשר להמשיך בנושא כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 09:29 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
"...לימד את כלל ישראל" - היכן ומתי זה היה?

אני קבלתי את זה מרבותי שקיבלו מרבותיהם שקיבלו מרבותיהם שקיבלו מרבותיהם למעלה למעלה בקודש.

קריאה מהיציע
אתה יודע בדיוק שעל זה הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 17:13 לינק ישיר 

בעל

"קראי קא דרשינן" זה יותר טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 19:25 לינק ישיר 

יהי אור וגו',

כיון שהתאחרה השעה והתארך האשכול אני מעתיק את דבריך.

ייתכן וכו'

חשוב להבהיר שאתה מערבב בין מספר שאלות

אני מנסה להבהיר

הקשר שעשיתי אני בין משפט פארמה לנידון דידן הוא בסך הכל שאין טעם בטענה שעל הכל להיות מוסבר בכמה מילים [ואוסיף, בפרט כאשר השואל אינו טורח אף פעם להאריך ולדייק מהו שאלתו בכלל, כוונתי לך ויותר לאלי, שתמיד מקצרים ביותר, ותמיד יש לי הרגשה שלמה לי לטרוח ולענות בארוכה כאשר אינך מוכן לעשות זאת.

מוזר שזאת התרשמותך. אני חושב שאני לא פעם מאריך יותר מדי. ואם אינני טועה, בחילופי התגובות בינינו, תמיד הגבתי, ואילו אתה נוהג די בעקביות בשלב מסוים להיעלם.

אפילו את הניק שלי אתה לא טורח לכתוב בשלמות. 

אתה רציני? שאכתוב מיהי אור עד סוף הפרשה, או עד לעיני כל ישראל? ומה נעשה עם השמות שאינם נמחקים?

אותי לא מעניין פה ההתנצחות אלא הדיון המעשיר את ההבנה מכל צדדיו, ואתכם על פי רוב אין את ההרגשה הזאת.]

כיוון שבחרת להאשים עלי להשיב. בדיקה פשוטה בפורום תעלה שתגובותיך מאופיינות בהערות אישיות ונצחניות, ובשלילת הלגיטימיות של הטוען והטיעון, יותר מכל, ועכ"פ רוב, המגיבים. תספור ותראה. ואל תשכח לכלול גם תגובה זו.

בפרט בנושאים מסובכים תלויים בהרבה ידע מוקדם.

ועדיין מוגזם מאד לומר כי הטיעון לדת, מסובך כמו משפט פרמה.

אינני מדבר על הוכחות לאלוהים וכו' אלא על משהו פשוט בהרבה. על בסיס הטיעון לטובת דת משה וישראל. בלי פרטים ובלי ויכוחים.

רוב המשתתפים מצוידים ברוב הידע המוקדם הנצרך.

לא ראיתי שום פירכה עדיין על הטענה הזאת, וכמו שכתב מיכי לעיל, הטקטיקה הוא תמיד לענות על נקודה אחרת בכלל. לא שזו בעיה שמרחיבים את הדיון למקומות אחרים, אבל היה הגון לפחות לציין את זה. שאתה מסכים לעצם דברי ואעפ"כ יש להשיב בעיקר העניין מנקודה אחרת.

כשיש טיעון צודק רוב המגיבים, כולל אני, מציינים זאת. ובמקום לילל על טקטיקות אפשר לומר משהו משמעותי יותר.

לגבי הטענות החדשות שהעלית, אנסה לענות קצת.

א-אתה טוען שמכיוון שהדת כה חשוב, אם היא נכונה בהכרח שתהיה לה הוכחה או נימוק פשוט ביותר, שאל"כ איך מחייבים בה קטנים וכדו'.

בכדי לבדוק אם טענה זו נכונה או לא, צריך מקודם לברר אם שאלת הדת בכללות הוא שאלה פשוטה או מורכבת. אם לדעתך היא פשוטה, אולי אתה צודק.

כיוון שאינני יודע מה הטענה לטובת הדת, אין לי מושג אם פשוטה היא או מורכבת.

אם אתה תסכים שלכל הדעות יש כאן נושא מאד עמוק ומורכב, [לדעתי בהחלט כן, פחות או יותר כל הפילוספיה כל הדורות עוסקים בשאלות היסודיות כאן] בהכרח שההוכחה לשום צד תהיה ארוכה ומורכבת, מה לעשות.

כל שאלתי הייתה על הקטנים.

לגבי הקטנים וכדו', אם זכו לחינוך הנכון (???) אז ראוי להם להאמין בו, .(למה?)  כדברי מקס, ואם לא הם אכן לא אשמים. אם תשאל איך האל עשה שיהיו אנשים שלעולם לא ידעו את האמת, נו נו, זו שאלה על האלקים בהנחה שישנו. לך שאל אותו. [ברצינות, זו כמעט בעיית הרע, שלדעתי הוא בעיה גם ללא שום דת או אלקים, ואכ"מ]

אני מבין שאם זה בין כה וכה שאלה, בפרט שיש עוד שאלות קשות יותר, אז זה תירוץ. שיהיה.

אף אחד לא טוען שאם אין דת אין בעיות. הדיון הוא האם יש תשובות ולכן אין טעם להצביע על בעיות ללא הנמקת התשובות. (בהנחה [האפשרית] שהאלוהים לא מעוניין בדת משה וישראל, אז נשארנו בלי תשובה. זהו מוקד הדיון)

ב-אתה מפקפק אם ישנו בכלל תשובה רצינית. במחילה, זו לא טענה רצינית בכלל. הרי המחבתי"ם והעצכחי"ם בכל הדורות עוסקים בדיוק בשאלות האלו, האם בכל דבריהם אין בכלל תשובה, אתה יכול לטעון שדבריהם לא נכונים, אך לא שהם נמנעים מלתת תשובה בכלל.

טענתי שאני מפקפק בכנות מי שטוען כי יש לו תשובה סדורה והוא נמנע להציגה. כל שאר הדברים הן בגדר שימת דברים בפי.

וכמו שכבר אמרתי פעם, אם אתה רוצה הוכחה על ההיסטוריה והמסורת, איני יודע איזה סוג של הוכחה אפשר בכלל להביא לזה. או שהיה או שלא היה. אם לדעתך בהכרח להעמיד את הדת על התגלות וכדו', אז אין דרך להוכיח את זה.

אתה מסכים שמה שאין דרך להוכיח אז הוא אינו מוכח? (להבדיל מאינו נכון)

האופציה היחידה שנשארת הוא לבחון את התוכן בעצמו, ובזה עוסקים הרבה. [ואולי לפי זה אפשר לשער לגבי הסיפור, אך זה לא חשוב בכלל]

נכון לרגע זה, למעט דינו שניצל התכתשות עם שיבולייהו לפרוש מהדיון, אף אחד לא הציג משהו סדור שניתן להתמודד עמו.

דברי הקבלה אותם הנך נוהג לצטט אינם מוסברים. "ודוק היטב כי הוא עמוק", אינו תחליף להסבר.

הדיון בינך לבין שותפי על חלוקת (או מכירת) הכרטיסים לגן עדן מזכיר לי את בעית האי סימטריות בין המאמין לספקן.

המאמין אומר לספקן, נמות ונראה.

הספקן לא יכול להשתמש בזה.

תוקן על ידי ייתכן ב- 04/01/2012 19:26:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 22:34 לינק ישיר 

אלי, 
אכפת לך באם אפתח דיון מקביל (ברשותך כמובן עקב זכויות היוצרים), בו אשאל:

מה הייתם עושים באם הייתם מתעוררים בבוקר ומתחילים לחשוב: למה אנו יהודים ובמה אנו מאמינים-ולמה?

שאלה לחברי הפורום; האם ישנה הוכחה או יישות שמחייבת אותי להאמין בX או Y?
מי שייענה על זה בצורה ישירה ייזכה להרגיע את מצפונו של אלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 22:52 לינק ישיר 

דיי, ענבה רעה!
איך עלית על שאלת מיליון הדולר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אם היינו קמים בבוקר ומגלים שאנחנו לא יהודים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.