בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט לדוד מזמור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2012 14:13 לינק ישיר 

לא התאמצתי לקרוא את כל תורתו של קולני שלוש שעות זה בקריאה מהירה
אני מריח שכולם מסכימים לגבי איכות הקונצרט שהיתה ללא פשרות וואלה אין כאלה קונצרטים זה היה היסטורי!!!!!
ישבתי אתמול במקום דפוק ראיתי רק משהו רק במסך בלי המסך כל הבמה היתה נראית כמשרצת גוקים ובכל אופן לא סבלתי כי באתי לשמוע חזנות אני מוכן ללכת שעות אני מוכן להידחף בתפילה ולעמוד כמו סרדין כדי לשמוע חזנות ואני מוכן לשלם על זה כסף ועל קונצרט כזה אפילו מאתיים שקל
אתמול ישבתי בנחת לא היה עודף מקום ולא היה צפוף ואני בן אדם עם מרפסת לא קטנה. חלאס לבכיינות!!!!!!! לי כן הפריע ההנחיה הזוועתית והחוסר תרבות של הקהל שרצים כמו תינוקות לתפוס את השטאל הראשון והפטפטת היתה זוועה
התקשרתי בבוקר למשרדי יובל והערתי על מה שהפריע לי הם התנצלו והבטיחו לסדר את הענינים כך אני מציע גם לכם לעשות מספר הטלפון הוא 03-5707479

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 17:55 לינק ישיר 

מעולם לא התנסתי בכתיבת דיווח מקונצרט וזו לי פעם ראשונה, תשתלו לקבל את דברי בהבנה.
קראתי בשקיקה כל מילה שכתב לייזר, כאדם שחובב פרשנות וחובב מוסיקה קשה לי לשמוע חזנים מסוימים שלא שמים דגש על הפרשנות והבנת הטקסט וכאחד שנכח בקונצרט התחברתי להרבה מתוך התוכן המלומד שכתב לייזר'~> כתיבה עדינה ואינטלגנטית עם ביקורת מכובדת.
אני לא מעונין לכתוב דיווח במלוא מובן המילה אלא נגיעות קצרות מערב קסום זה. את דוד קוסוביצקי שמעתי כשהייתי ילד אז הוא היה כבר לא צעיר אך לשמוע אותו בתפילת שבת זה טראומה בלתי נשכחת, טראומה משום שאבי הכריח אותי להישאר בבית הכנסת למשך כל התפילה ואני כילד שובב לא התעניינתי בכל אלה כל אשר רציתי הוא רק לשחק בחוץ, אף אני זוכר כשהוא התחיל השם מלך עלזתי משום שכבר היה זה סוף קבלת שבת ולא שיערתי שקטע כל כך קצר יכול להימשך כרבע שעה. אך כיום מודה אני לאבי על כל רגע היסטורי שהנציח בי בזכות תפילה רבת משמעות זאת, אז היו חזנים$ היום זה כבר שונה.
הקונצרט אתמול ברובו קסם לי ובכוונתי להפעיל את הטייפ עוד פעמים רבות ולהקשיב לקונצרט זה
תודה
שאלה: אלכסנדר קוסוביצקי היה בן של דוד או של משה? ולאן נעלמה שולשלת קוסוביצקי המפורסמת, האם בניהם לא המשיכו בדרך החזנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 18:21 לינק ישיר 

מאיר - התשובה לשאלתך בלינק הבא :

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1652211&forum_id=14617

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 03/01/2012 18:21:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 18:26 לינק ישיר 

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 18:47 לינק ישיר 

גבעתשמואל, האם ביובל הסבירו לך איך בכוונתם לפתור את עניין חוסר התרבות של הקהל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 20:21 לינק ישיר 

ידידי , חובבי החזנות .
ברשותכם לא אתיחס לביצועים היפים והמרגשים על הבמה חושבני שקולני המלומד עשה את העבודה .
הפעם אתיחס לחומר, האכסניה או כמו שאמר המנחה " אולם הקונצרטים המפואר "  התגובה בקהל היתה
גיחוך . חזנות ויובל יקרים וחשובים אך יסלחו לי כל אלו שישבו בשורה 9 במעבר שלא הסתירו להם ושהיה להם כיסא נורמאלי ... בשורה 24 באמצע היה כסא נורמאלי אך מסדר השורות , עקב מחסור במקומות , סידר את הכיסאות זה אחר זה בטור כך שראית את גבו של זה שלפניך ...  אפשר לעשות את זה קצת אחרת בצורה מדורגת כך שתהיה אפשרות לצפיה , בשורות האחרונות היו כסאות לאנשים מאד רזים כנראה שאנשים שקונים מקומות זולים הם גם אנשים רזים . לידיעתכם  בקונצרט הקודם זה היה בסדר ..  מישהו מקורב ליובל אמר לי שנגמרו הכסאות .. נו השתכנעתם?? בקיצור חומר למחשבה השיפוצים בהיכל התרבות הופסקו.. העיקר שהחזנות במיטבה
ליל מנוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 20:52 לינק ישיר 
האכסנייה והחזנות

יותר מדי מלל על האכסנייה וחוסר התאמתה  לקונצרט חזנות.
ופחות מדי על החזניים,התזמורת,המקהלה,הפסנתרן והמנחה שנאלצו לתפקד בתנאים שכאלה.
עדיין יש פער איכותי בין המוביליים הלפגוט בקולו וב.צ. מילר בנסיונו החזני והתפילתי.
לבין  נתנאל הרשטיק וסימון  כהן.
דור הולך ודור בא והחזנות לעולם עומדת.
גם לתזמורת והנגנים ובפרט הנגניות קשה לתפקד  כהלכה.
ועל כולם המנהל המוזיקלי והמנצח ד"ר סובול על ההשקעה העצומה להצלחת הערב.
המחווה  למשפחת קוסביצקי באמצעות תקליט זהב  מרומם נפש ישר כוח!!!
ובני ישראל לך ענו שירה בשמחה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 21:04 לינק ישיר 

ועל זה נאמר סדרת החזנות היוקרתית והטובה בעולם
אם זה לא היה כל כך עצוב היינו צוחקים
אולי הסידרה תהפוך להיות חזנות על חוף הים
אויר טוב יותר ואוירה טובה יותר
נצא מהמחסן ונתחיל להנות
החזנות תהיה אותה חזנות לא?

תוקן על ידי יקרוגדולה ב- 03/01/2012 21:04:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 22:01 לינק ישיר 

הכותרת שלי היא: תגלית הערב שמעון ולס הוא איכותי ברמות
אני שם עליו עין הוא הולך להיות אחד הטובים הוא הרשים אותי יותר מהצעירים האחרים
זה באמת אולם זוועתי ואני מצפה שהם ישקיעו קצת יותר ויעזרו לנו לעזור להם אחרת הם ישארו עם אפס מנויים
והלפגוט באמת היה אדיר. תמיד הוא סוג של מכונה אבל הפעם הוא ריגש אותי עד דמעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 23:21 לינק ישיר 

היה קונצרט מדהים במלוא מובן המילה, אני כל פעם נפעם מהעוצמה שבחזנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 01:20 לינק ישיר 

אני מאד אוהב את הקונצרטים של סובול, אני מאד מחכה לכל קונצרט בפני עצמו שיגיע, אבל בקונצרט הזה לא חיכיתי כ״כ שיגיע, ואני אסביר... אני מאד אוהב את הקונצרטים שמצדיעים לחזן, בשנה שעברה זה היה מוישה אוישר ואני יכול לומר שזה היה אחד הקונצרטים הכי יפים שהייתי  ולמה כי כשאתה נמצא בקונצרט אתה מרגיש אוישר, וגם בהצדעה של הרשמן אתה מרגיש הרשמן, וכן מלבסקי וכן גנטשוף, בכל קונצרט כזה אתה מרגיש שהחזן שמבצעים אותו נמצא איתך, אבל הפעם בקונצרט של דוד אין איזה משוי שאתה מרגיש דוד, שכל הקונצרט הזה אתה אומר זה דוד, אתה מרגיש עוד איזה קונצרט קוסוביצקאית, בסדר את הקונצרטים האלו אנחנו שומעים המון לכן לא נהנתי כמו כל שנה,  אבל מה שכן היה לי פיצוי מהקונצרט של היוסלך, שאני באמת מאד נהנתי!!! אבל הלכתי כמו שאני הולך לכל הקונצרטים בסדרה,  אבל אני נכנס מתישב וכל כולי קוצים, כסאות נורא נורא קטנות וצרות, צפוף נורא, ובשביל לפצות אותנו הביאו לנו כריות , מה זה ליל הסדר? א״כ שיביאו גם כוסות יין שיהיה מושלם! אולי רצו שנרדם ולא נרגיש את הנחיות,  אין לי מושג מה הם רצו, ומזה נורא התעצבנתי, להתחיל ככה קונצרט, אני מאד מקווה לשיפור בכסאות אבל זה שהרגיע אותי זה היה החזן נתנאל הרשטיק, לקח שתי קטעי חזנות אנא עבדא, וועל ידי וביצע אותם כ״כ בעדינות עם קצב עם דינמיקה , באמת ישבתי עם פה פתוח זה היה כ״כ יפה, הוא כל כך הזכיר לי את העדינות של אבא שלו, את הקלאסיות של אבא שלו, הוא פשוט התחנן רחם ארחמנו, יהא רעוא קדמך, הוא הכי הפתיע אותי מכולם , הלפגוט כרגיל, הוא עולה טון אתה יודע שהוא יצליח ונהנתי גם מהדינמיקה בהטה אלוקי אזנך, ובן ציון מילר מאד נהנתי , הוא חזן!!! ואני מאד מחכה ליום רביעי בפתח תקוה! וסימון כהן גם הפתיע אותי יש לו קול מאד יפה הוא שר מאד קלאסי, ואני רוצה לאחל הצלחה לחזן שמעון ולס יש לך עתיד גדול!!! ומרדכי סובול אנחנו כבר מכירים אותו את העיבודים, יפה מאד תודה רבה לכולם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 04:48 לינק ישיר 

מפגש דורות בחזנות
ד"ר מרדכי סובול. עיבודים ותזמורים מעולים

קונצרט יובל הפגיש את הענק דוד קוסוביצקי עם כמה מן הבולטים בחזני הדורות שאחריו. התוצאה הייתה מצוינת, בין השאר בזכות התזמורים והעיבודים היפהפיים של היצירות הקלאסיות, שקירבו אותן לרוחו של הדור הנוכחי

>הזדמנויות נוספות לשמעון וואלס

▪ ▪ ▪
שלושה דורות של חזנות נפגשו (יום ב', 2.1.11) בהאנגר 11 בתל אביב. ברוחו היה שם דוד קוסוביצקי, מגדולי החזנים של אמצע המאה ה-20, ועל הבמה היו בן-ציון מילר הוותיק ולצידו יצחק מאיר הלפגוט, סימון כהן ונתנאל הרשטיק מהדור החדש של החזנים. התוצאה הייתה מצוינת.

הקונצרט השני בסדרת המנויים של יובל הוקדש לדוד קוסוביצקי, הצעיר בארבעת האחים ענקי החזנות, במלאת 100 שנה להולדתו. המשימה שניצבה בפני המנצח והמנהל המוסיקלי, ד"ר מרדכי סובול, לא הייתה קלה. הקטעים שהלחין וביצע קוסוביצקי שייכים לדור הזהב של החזנות, שהתאפיין ברובו בכבדות ובאמירה תחנונית-"בכיינית"; הדור הנוכחי נוטה יותר לכיוון של שירה ושיתוף הקהל. לכן, היה עליו להביא את היצירות הקלאסיות בלבוש עכשווי. סובול עשה זאת בצורה מעולה, בעיקר באמצעות העיבודים והתזמורים היפהפיים (חלקם שלו, חלקם של בנו אופיר וחלקם של ד"ר חנן וינטרניץ).

כך שמענו את מקהלת יובל מוסיפה עיבוד חדש ומקורי לאחד הפרקים המפורסמים ביותר של קוסוביצקי - "אנא עבדא"; כך היה בביצוע המשותף לחזנים ולמקהלה של פרק מפורסם לא פחות - "המעביר בניו"; וכך גם בפרק שהיה הראשון לפרסם את קוסוביצקי - "שהחיינו" של מאיר מכטנברג. לפחות בעיני כותב שורות אלו, את ההצגה גנב דווקא החצוצרן הראשון של התזמורת הפילהרמונית, יגאל מלצר, שמילא את תפקיד החזן בקדיש החסידי שהתפרסם בביצועו של יוסל'ה רוזנבלט - רעיון מקורי שבוצע בצורה מושלמת.

מבין החזנים, הלפגוט הוא הפופולרי ביותר והדבר ניכר גם בתגובות הקהל. כתמיד, הוא הפגין מנעד בלתי מוגבל שנראה כאילו בא לו בלי מאמץ וביצוע קולי מושלם - הן בקטע חזני כבד במיוחד ("הטה אלקי אזנך" של שור) והן בקטע קליל ושירי יותר ("שמע ישראל" של אייזנשטאט וקוסוביצקי). עם זאת, הלפגוט - כדרכו - לא ממש מבחין בין המקומות בהם יש צורך בעוצמה קולית לבין אלו המתאימים יותר לשירה לירית ועדינה. פרשנות נכונה יותר של המילים תהפוך את ביצועו למושלם.

מילר כבר מעבר לשיאו, אך עדיין נעים לשמוע אותו. ביצועו ל"גלה כבוד מלכותך" של חוטינר הושפע במידה מסוימת מן המגבלות מהן סובל קולו של מילר בשנים האחרונות, ולעומת זאת - ב"לעולם יהא אדם" (של שור ומשה קוסוביצקי) הוא שוב היה במיטבו והזכיר את מילר שכבש את האולמות לפני שני עשורים.

הזדמנויות נוספות לשמעון וואלס

הרשטיק (בנו של נפתלי הרשטיק) וכהן הם ללא ספק מן הבולטים שבחזני הדור הצעיר, בעלי קול נעים, הבנה מוסיקלית רבה וחביבות כובשת. הרשטיק ביצע את "אנא עבדא" הקלאסי בצורה מושלמת, אך עדיין לא הכניס ליצירה את פרשנותו שלו. ב"ועל-ידי עבדיך" (לחנו של בלזר) היה השילוב בין הרשטיק למקהלה מושלם וכך גם הביצוע. גם כהן כנראה טרם מרגיש מספיק בטוח בעצמו כדי "לגעת" ביצירות ותיקות ומוכרות, ומעדיף להתמקד בביצוע שלהן ככתבן וכלשונן - והוא עושה זאת מצוין. כך היה ב"וכל החיים" (אייזנשטאט וקוסוביצקי) וכך היה ב"על זאת" (קוסוביצקי).

כדרכו בשנים האחרונות, שילב סובול במפתיע גם בקונצרט זה חזן צעיר בהופעת בכורה - שמעון וואלס, שביצע את "אשא עיני אל ההרים" (שבוצע במקור בידי משה קוסוביצקי). הביצוע היה מדויק אך חסר ברק, וייתכן שהדבר נובע מההתרגשות וחוסר הניסיון של וואלס. הוא בהחלט ראוי להזדמנויות נוספות.

בסיכומו של דבר: קונצרט מצוין ברמה גבוהה, שגם התנאים הלא-אופטימליים של ההאנגר לא פגעו בהנאה ממנו. עם זאת, כדאי שאנשי יובל יביאו בחשבון את התנאים הלא-נוחים בעת תכנון הקונצרטים הבאים, הן מבחינת האורך ובעיקר מבחינת התכנים: יותר יצירות קצביות שמאפשרות לקהל להשתתף, מן הסתם יקלו על ההסתגלות למקום שאיננו היכל התרבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2012 11:19 לינק ישיר 

מה עוד ניתן  לכתוב אחר כל כך הרבה תגובות מצוינות ובמיוחד קולני שמעביר תחושות אישיות בשילוב העברת מידע בצורה ישרה ולא פוגעת
מ"מ גם אני נהניתי מאוד כמובן שהציפיות בקונצרט הזה מנתנאל הרשטיק לדעתי החזן מבין השלשה חוץ מב"צ  כמובן
,לא ניתן לו מסיבות מסוימות לבטא את את עצמו ואישיותו החזנית באנא עבדא אך קיבלנו פיצוי בעל ידי עבדיך של ניסי בעלזר 
סיימון ג"כ לא הצליח לתת את עצמו לדעתי היה לו כבר קונצרט מוצלח יותר ביבל הוא התחיל מצוין בקטע הראשון בחציו הראשון אך משום מה נעצר לו משהו בחלק השני
הטענות בדבר חוסר מקום משום מה לא היו אצלי אך איני יכול לדבר משום שהיה לי מקום בשורה 9 
הארגון המצוין של משפחת סובול שיפור התזמורים לכיון יותר מינורי ויותר קלאסי  ממשיכים אם כי יש פעמים שכדאי לוותר על קצת מהרעש לטובת החזנות והחזן 
אך בסה"כ אוירה נעימה ומצויינת המכונה דופקת כמו שצריך 

יש"כ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 11:33 לינק ישיר 

ידידיי חברי הפורום הנכבדים
זכיתי להשתתף ביום חמישי האחרון בקונצרט של התזמורת הפילהרמונית הישראלית בהאנגר 11
עבור כל חברי פורום נכבד זה המתלהבים והמקטרים
הואלתי בטובי לספור לפני תחילתו של הקונצרט הנהדר את מספר המושבים באולם
וראו זה פלא
באולם היו 1830 כסאות
כן כך בדיוק היה מספר הכסאות באולם
ועכשיו תאמרו לי נא רבותי מדוע בקונצרט חזנות צריך לדחוס 2300 כסאות לאולם זה
האם לא די ב 1830 כסאות ותבוא הרווחה על כולנו
וכדרך אגב אוסיף לכם ידידיי חבריי הפורום הנכבדים
שאם זכרוני אינו מטעני
יושב ראש ההנהלה של יובל קרא באחד הקונצרטים האחרונים שהתקיימו בהיכל התרבות
להזדרז ולרכוש מנוים לעונה הבאה
מאחר ומספר המקומות קטן בכ 500
קרי כ 1800 מקומות במקום החדש
הלא כן ידידיי חברי הפורום הנכבדים
תקנו אותי אם טועה אנוכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 13:24 לינק ישיר 

בהזדמנות חגיגית זו הייתי ממליץ בכל פה להתחיל להתעסק בחזנות ופחות במושבים...
באמת לא מעניין אותי כמה ישבו ואיפה!
ובכלל לא נראה לי שמישהו עדיין מאמין למילה אחת שיוצאת מהפה של חברי הנהלת "יובל" אז באמת חבל להתעסק בשטויות!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט לדוד מזמור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.