בית פורומים עצור כאן חושבים

היכן עובר הגבול בין לתת אמון לבין ספקנות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2012 00:56 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
הבעיה היא שלדעתך הערבי ו"כת ההשקפה" נמצאים בדיוק באותה סירה.

כן כן. ואני מנסה להציל את הסירה,

אני אומר להם אתם רואים את הכשל והאבסורד ?! (הנה אשכול בעניין  שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)))
בלתי אפשרי שהאלוקים האמיתי ישאיר לנו בלי כלי אמיתי ונאמן לדעת מהי נכון ומה לא נכון,
למעשה השאיר לנו כלי שהיא "הבינה" (כבודו (של האלוקים) זו שכלו של אדם, ומי שלא מפעיל את שכלו ?! טוב לו שלא נברא !! אומרים חז"ל, עכשיו מובן למה כל כך קריטי שלא נברא כלל. כי בסוף יתאבד על אנשים נשים וטף !! )

ברור היא שאי אפשר שכל אדם ילמד הכל אז יש כלי כזה שנקרא אימון אמונה בחכמים,
אבל ברור היא שעם ה"בינה" הוא חייב לבחור את החכם, ולא לפי הרגש והדמיון, (וגם אסור לו לאמין בחכם אחד, על דרך הלומד מרב אחד אינו רואה סימן ברכה לעולם, יש הרבה בחז"ל נגד לימוד מרב אחד,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 01:22 לינק ישיר 

מקס

גם לשיטתך לא הסברת את הבעיה השניה שלי. במה עדיף הלוחם בצה"ל על הערבי. שניהם לוחמים בשביל העם והארץ שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 02:26 לינק ישיר 

דייר, אולי אמיתות שאין עליהן חולק  של למעלה מ X% מהמתמחים באותו מקצוע ראוי לתת בהם אמון, ובשאר ראוי להסתפק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 08:08 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקס
 גם לשיטתך לא הסברת את הבעיה השניה שלי. במה עדיף הלוחם בצה"ל על הערבי. שניהם לוחמים בשביל העם והארץ שלהם.

אתה שואל כאן שאלה אחרת לגמרי, שניים אוחזים בטלית, צריך לשבת ולדון מי צודק וכו' מי אומר שמותר להרוג ולהילחם ?
אני לא חושב שבשנות האלפיים צריך לומר אפי' את כל זה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 13:27 לינק ישיר 

thepresent כתב:

עלו - גירשתי אותן ('ולא תתורו')

שים לב שכתבתי "יותר מוטה"

אגב, זכור לי שקראתי שהוא התחיל דווקא מתוך גישה למצוא את התנ"ך בארכאולוגיה ("התנ"ך ביד אחת ואת החפירה ביד האחרת" כלשונו), ולאור הממצאים שינה דעתו וגישתו לדעה שצריך להתאים את התנ"ך לממצאים הארכאולוגיים והחוץ-מקראיים המבוססים יותר, ולא לנסות לקרוא אותם בעזרת התנ"ך.

ולמה הוא מייחס להם יותר אמינות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 16:49 לינק ישיר 

אני שואל אותך.

נניח שאתה רואה ספר הודי, המספר על מלכים קדומים בשם 'האהוב' ו'מלך השלום' ומתאר אידיליה שבה כל השבטים חסו תחת כנפיהם, תוך שימוש בסופרלטיבים, בתיאורים מוגזמים ובמספרים מוגזמים (אין חולק על כך שהמספרים מוגזמים). הספר הבא בכלל מאבד כל פרופורציות ומשווה את המלך האהוב ומלך השלום לצ'אק נוריס.

לעומת זאת המקורות החיצוניים אינם נותנים אפילו אזכור אחד למלך בשם מלך השלום (שלפי הסיפור אמור להיות חתנו של המלך המצרי!) ויש אזכור וחצי למלך 'האהוב' לאחר כמה מאות שנים. כמו כן מהממצא הארכאולוגי עולה שעיר בירתו לפי המסופר לא הייתה בתקופה זו אלא כפר עלוב, ושמפעלי הבנייה שלו המתוארים בספר לא היו ולא נבראו (על כך יש חולקים אבל זוהי דעתו). גם בסיפור הגדול יותר, עולה (לדעתו) שממלכת השבטים הצפוניים, שלפי המסופר בספר התפלגה מממלכת האם המאוחדת הגדולה, התגבשה עוד לפני שחל עיור באזור הדרומי, שבו היה אמור להיות מרכזה של הממלכה המאוחדת.

למרבה ה'הפתעה', דווקא לממלכה הצפונית יש היסטוריה ברורה של ממלכה חשובה מבחינה גיאופוליטית ע"פ העולה ממקורות ארכאולוגיים וחוץ מקראיים. לא קשה לראות איך ההיסטוריון היהודאי מנסה לזלזל בה (ללא הצלחה מרובה) ואף להכפיש אותה.

עוד ידוע לך שמאות שנים לאחר האהוב ומלך השלום, לאחר חורבן של הממלכה הצפונית, אכן באו פליטים שלהם אל הממלכה הדרומית ונוצר מעין איחוד מחדש של שרידי השבטים, תחת שלטונם של אלו שמתיימרים להיות צאצאיהם של המלך האהוב ומלך השלום (הנה לנו מניע לכתוב, יכולת לכתוב את ההיסטוריה כרצונך, והסבר איך זה שאנשים לא ממש זוכרים מה היה ו/או לא ממש נמצאים בעמדה שמאפשרת להם לצאת חוצץ). מקובל על כולם (מחז"ל ועד פינקלשטיין) שהספר (מלכים) נכתב ונערך באותה תקופה.
עוד ידוע ומוסכם שהספר ההוא בהקשרים אחרים (יציאת מצרים, כיבוש הארץ) אכן מנפח משכתב סיפורי עבר למטרת יצירת נראטיב מתאים ו/או למטרות דידקטיות, ובנוסף לספר ההיסטוריה הראשון (מלכים) יש עוד ספר (דברי הימים) שספציפית נועד להלל את מייסדי השושלת היהודאית / מלכי הממלכה המאוחדת (לשיטת ההיסטוריון היהודאי), ואין ספק שהתיאורים בו מופרכים לחלוטין. כמו כן יש סתירות ודברים בלתי אפשריים בתוך הסיפור, כמו בכל הנראטיבים בז'אנר הזה של הספרות ההודית, למעשה.

עכשיו כל השאלה היא:
האם לקחת את הממצאים הארכאולוגיים כנקודת מוצא ועל פיהם לקבוע את גודל גרעין האמת בתיאור המקראי, או לקחת את שני המקורות כמקורות שווי ערך או אולי אפילו את התיאור המקראי כנקודת מוצא.
לדעת פינקלשטיין וגם לדעתי הארכאולוגיה חזקה יותר מסיפור זה או אחר. יותר קשה לגרום לאבנים של מגידו להסתדר כך שיהיה רצף התיישבותי מלפני ימי שלמה ועד אחריו, ו/או לפחמן 14 לשנות את קצב דעיכתו כך שממצאים שמתאימים למאה ה 12 לפנה"ס ייתפסו כמייצגים את המאה ה 10 לפנה"ס (זמן דוד ושלמה), זה בערך מה שצריך לומר כדי להחזיר את האמינות לתיאור המקראי (מעניין מי עשה זאת. האם היה זה אותו אחד שהטמין מאובנים וקבע כוכבים במרחקי מיליוני שנות אור שגורמים לטעויות דומות, כדי לגרום לחוקרים התמימים לכפור בתיאור של בראשית א'?), מאשר לכתוב ספר כלשהו שיעבור לגנזך המלך ובשלב מאוחר יותר יתחילו בני קהיליית המאמינים לקרוא בו ולחשוב שהתיאורים שבו הם results של מאמר מדעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 17:11 לינק ישיר 

הוא משלם לפי הודעות, מילים, או ממים? :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 18:14 לינק ישיר 

thepresent כתב:
  ו/או לפחמן 14 לשנות את קצב דעיכתו כך שממצאים שמתאימים

צדיק נא לדייק לא עשה שימוש (ניסה אבל משום מה אין לו שימוש) עם פחמן 14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 18:18 לינק ישיר 

בעניין מקורות חיצוניים,
אתה עושה רושם כאילו יש מקורות חיצוניים, אז אין יש תיאוריה לגבי שלשלת מצריים ולפי זה עשו שעון זמן, ואם נזיז את השעון לכאן או לכאן אפשר להסביר הכל,
אז למעשה יותר נכון לומר שפשוט השעון לא אמיתי ונשאר בספק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 19:13 לינק ישיר 

פרזנט אל תהיה מצחיק אתה מדבר כאילו על כל תל תחפור מטר באדמה ותמצא ספריית
וידאו מרשימה שמתעדת את כל האירועם שעברו על הממלכה כולל תיעוד מפורט של המלכים הזרים.
תחפור עוד מטר ותמצא גנזך מלא ומפורט של כל האירועם +רשימת המלכים המקומיים+המלכים
הזרים ששלטו באיזור.
אתה הרי יודע שזה קשקוש את ירושלים למשל בקושי חפרו מטעמים מובנים אז על מה הוא מתבסס בדיוק?
ולא ענית לי על עיקר השאלה למה אתה מאמין למקורות חיצוניים(לא יודע בדיוק איזה אבל נגיד)
ולא לתנ"ך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 20:02 לינק ישיר 

maxmen כתב:
  ו/או לפחמן 14 לשנות את קצב דעיכתו כך שממצאים שמתאימים

צדיק נא לדייק לא עשה שימוש (ניסה אבל משום מה אין לו שימוש) עם פחמן 14

תקרא כאן
http://www.haaretz.co.il/misc/1.1171931
בסוף הקטע שלפני לפני התמונה הראשונה (חרס כזה)
אגב, חירבת קייאפה היא בעיני פלוס מינוס העובדה היחידה שיש בטור ה'בעד' לקיומה של ממלכה מאוחדת (עם הסתייגויות).

גם באחת ההרצאות הוא מציין את הנושא
http://youtu.be/nIgTvsrYqoM?t=1h24m2s ב 1:24:00
זו ההרצאה שבה הוא פורס את עיקרי משנתו בנושא הממלכה המאוחדת.
דייר - אני מציע שתצפה, במקום לשגע אותי עם התרסות ילדותיות (אני גם מקבל על צופים הרבה יותר מאשר על מילים).

תוקן על ידי thepresent ב- 05/01/2012 20:06:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 20:16 לינק ישיר 

בקיצור אין לך מה לענות.
ולגבי ההרצאה שלו בניגוד למה שהוא אומר רק חלק זעיר מירושלים נחפר
ומה שנחפר הרוב בסילואן מה שנקרא היום עיר דוד אבל לטענת חוקרים אחרים ירושלים
השתרעה על הגבעה המערבית היכן שהרובע היהודי נמצא והיא הייתה הרבה יותר גדולה.
שם לא חפרו בהיקף גדול.

תוקן על ידי דייר ב- 05/01/2012 20:16:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 20:17 לינק ישיר 

thepresent כתב:
   גם באחת ההרצאות הוא מציין את הנושא
http://youtu.be/nIgTvsrYqoM?t=1h24m2s ב 1:24:00
זו ההרצאה שבה הוא פורס את עיקרי משנתו בנושא הממלכה המאוחדת.

אז תשמע אותו שוב ושוב למשל בדקא 16: 1:30
(הוא מת להשתכנע שזה כך,)

האמת אני לא מבין למה אין בדיקות ישירות, למה צריך את כל הסקרים גם בבדיקה שאמורה לתת תוצאות ברורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 20:49 לינק ישיר 

דינו,

נבדוק את סיפור ישו.

לטענת המספרים הוא יהודי שניסה לומר משהו, נרדף על ידי היהודים הישנים והרומאים.

גם המקורות היהודיים וגם הרומאיים (ואולי עוד) מספרים את אותו סיפור. כמובן כל אחד מזווית ראותו.

אין לך הצלבה גדולה מזו.

מהן העדויות הצולבות על דוד המלך?

בחלק לא קטן של סיפורי המקרא אין שום התייחסות מהצדדים הנוספים לסיפור.

לא ניכנס לדון מה זה אומר, אבל כדאי לדייק בעובדות, לפני שדנים על משמעותן.

יהי,

בלי קשר לסכסוך היהודי הערבי ובהתעלם מחלוקת/מכירת הכרטיסים לגן עדן (זה לאחרונה נתגלה כתב יד עתיק עם נוסחאות מדויקות בו נאמר שכר מצווה בההיא עלמא [ובסוגריים נרשם: עלמא דאתי] ליכא) האדם המערבי לא יכול להבין פגיעה מכוונת בנשים וילדים.

גם אם יש (ויש) לבעל דין לחלוק על כל ההבדלים בין צבא לאזרחים וכו' ולטעון על חוסר ברירה, אין ספק כי זו דרגה גבוהה יותר ברצחנות.

כנ"ל התאבדות. על זה קראתי פעם ווארט טוב מהרב ברלנד.

הישמעאלים כאלו רוצחים שהם מוכנים אפילו למות כדי לרצוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 21:26 לינק ישיר 

פרזנט אתה לא חושב שמן הראוי שבהרצאה שלו הוא יתן במה גם לדעה שירושלים השתרעה
בעיקר על הגבעה המערבית?
איפה ההגינות האקדמית רק הדעה שלו נחשבת?
רק מה שתומך בתאוריות ההזויות שלו מוצג?
תקרא קצת תשכיל
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%92%D7%91%D7%A2%D7%94_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכן עובר הגבול בין לתת אמון לבין ספקנות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.