בית פורומים שידוכי חרדים

זה סופו של כל רווק/ה:

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2012 23:37 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
מה שקורה בהשגחת הבורא זה רק טוב.
והכל בהשגחת הבורא.
ומי שמאמין ויודע את זה- זה ירגיע אותו. ומתוך שיראה שהבריאה מושגחת הוא יבין שק"ו הבנ"א מושגחים.

אני כמובן התכוונתי להסתברות סטטיסטית- וטוב שהביאו גם אמונה לכאן.
תודה לכל המגיבים!

מה מרגיע למשל שהבחור בן 17 שנהרג אתמול בתאונה בבני-ברק זה היה בהשגחת הבורא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2012 23:42 לינק ישיר 

זה מרגיע שהוא לא נהרג לחינם בגלל איזה מזל או מקרה, או בגלל רשלנות של מישהו.
הוא נהרג כי כך אלוקים רצה, ואננו יכולים לדעת את השיקולים- רק לסמוך עליו שזה לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2012 23:44 לינק ישיר 

אז מה אומר לך ש"מהשיקולים של אלוקים" מישהי לא צריכה/אמורה להתחתן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2012 23:50 לינק ישיר 

אומר שזה טוב עבורה, ואת התיקון של הנשמה שלה היא יכולה להשלים רק אם לא תתחתן.

ועוד דבר-- לפני שאדם בא לעולם הוא חותם על התוכנית חיים שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2012 23:58 לינק ישיר 

אז אין שומדבר שמבטיח שיקרה דוווקא טוב אם כך. אז מה הרווחנו מזה שהכנסנו את ההשגחה למשוואה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:02 לינק ישיר 

השאלה מה אתה מגדיר טוב. אדם שסובל הקרנות כדי להחלים מסרטן- הוא סובל, כואב לו, אבל זה טוב לו! הוא יחלים!
כשאדם סובל מדברים שנראים רעים בעולם הזה- העובדה שכל זה בא למטרה, ולתכלית טובה, תקל עליו להתמודד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:13 לינק ישיר 

יופי שזה למטרה, מי אמר לך שהוא יחלים? אמא שלי נפטרה מסרטן, סטיבן הוקינג עד היום חולה בניוון שרירים ויכול רק להזיז את עיניו. למה את בטוחה שיש לכל דבר HAPPY ENDING?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:21 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אז אין שומדבר שמבטיח שיקרה דוווקא טוב אם כך. אז מה הרווחנו מזה שהכנסנו את ההשגחה למשוואה?

אל תגיד שזה לא מנחם במצבים קשים לדעת שיש מישהו שאחראי על כל המערכת הזו!
וכמו שסירה כבר אמרה- כל מה שקורה לנו זה לטובתינו! הכל לטובה! גם אם נראה רע אז הכל לטובה! ובשביל זה נאמר צריך אדם להודות על הרעה כשם שמודה על הטובה! כי מה החכמה להאמין בה' רק כשהכול הולך טוב ומסתדר כפי רצונך? לכן אתה צריך להאמין שהכל הכל הכל זת'ומרת גם הדברים שכיבכול נראים לך רע מוחלט הם מאת ה' והם לטובתך וזה בעצם כן מבטיח לך שיקרה לך רק טוב! זה יכול להיות טוב כואב או טוב עצוב או טוב שמח או טוב כיף.....לא משנה מה זה יהיה! זה תמיד יהיה טוב! הרי אתה אף פעם לא רואה את כל התמונה/ את הצד השני של המטבע! לא קרה לך פעם שהתבאסת ממשהו ואחרי זמן מה קרה מה קרה ואז אמר לעצמך "וואו! איזה נס שזה קרה לי כי תראה איך זה עכשיו...".... או משו בסגנון... אני יכולה להעיד על עצמי שזה קרה לי לא פעם ולא פעמיים..... צריך פשוט לשים לב לדרים האלו! נ.ב זה מזכיר לי משו חמוד לראש השנה ששמעתי פעם.... בר"ה אנשים מברכים זה את זה ב- "שנה טובה" , אבל בעצם כדאי להקפיד ולברך "שנה טובה ומתוקה" ולמה? בדיוק מהסיבה הנ"ל... כי הרי לא כל מה שטוב לנו אז זה נחמד וכיף ומתוק..... אז לכן אנחנו צריכים לאחל שנה טובה ומתוקה שכל מה שיהיה איתך השנה יהיה גם טוב לך וגם מתוק לך!
שתמיד תזכו לראות את הטוב שבכל דבר!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:28 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
יופי שזה למטרה, מי אמר לך שהוא יחלים? אמא שלי נפטרה מסרטן, סטיבן הוקינג עד היום חולה בניוון שרירים ויכול רק להזיז את עיניו. למה את בטוחה שיש לכל דבר HAPPY ENDING?

אז הדוגמא לא טובה. 
התכוונתי לענין של התהליך. לכל אחד יש מטרה מאד מוגדרת מה הוא צריך להשיג בעולם הזה כדי להגיע לתיקון שלו- ובשביל זה הוא צריך להתמודד בעולם הזה גם עם מצבים לא נעימים, ואכן אתה צודק שלאף אחד לא מובטחים חיים קלים, אבל כשיש אמונה בבורא עולם, -שלא סובלים לחינם, זה נותן כח!!!  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:30 לינק ישיר 

כן אבל מישהו התבלבל פה במונחים.
יש הבדל ענק בין להגיד "כל מה שיקרה זה לטובה" לבין לומר "כל מה שיקרה יהיה רק טוב" !!!  (טוב במושגים שלנו, ז"א להתחתן או למצוא עבודה או בריאות או כל דבר אחר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:35 לינק ישיר 

אוקיי, אז אם טוב= חיים קלים, כיף, פיקניק

אכן אין דבר כזה!

זה עולם של עמל ויגיעה, מנוחה וכיף אמיתי אי אפשר למצוא פה. רק בעולם הבא- למי שמגיע לו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:39 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
למה את בטוחה שיש לכל דבר HAPPY ENDING?

ממש לא לכל דבר יש "הפי אנד"!!!!!!! רק אנחנו פשוט צריכים להאמין שזה מה שהיה צריך עכשיו להיות! אנחנו לא יודעים מה היה קורה אילו... לדוג' לסטיבן הוקינג לא היה ניוון שרירים.... אנחנו רק צריכים לבטוח בה' ולהאמין שזו הדרך הטובה ביותר עבורו לעבור את החיים... כאשר בנ"א נפטר זה תמיד עצוב ובהרבה מן הפעמים אנחנו שואלים למה? למה זה קרה? למה אנחנו אומרים "...ה' לקח יהי שם ה' מבורך"? אנחנו מנסים להחדיר את האמונה בליבנו גם בשעות הקשות שזה באמת הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו ברגע זה...אז יש מקרים שבהם פתאום אתה מרגיש את התשובה אחרי תקופה קצרה יש פעמים שאתה מרגיש את התשובה רק אחרי עשרות שנים ויש פעמים שבהם אתה נותר ללא מענה.... אבל אם יש בליבך אמונה חזקה ובטחון רק באל אחד.... קל לך לצלוח את אותן תקופות קשות שבחיים! ודוגמא פשוטה : בחורה שממש כמעט סגרה שידוך עם בחור מצוין אבל היתה מצידה התפשרות קטנטנה...וכו' פתאום ירד השידוך ולמה? היתה איזה אי הבנה בכל הנוגע לעניין הכסף וההתחייבות והצד השני לא הסכים להתפשר בשום אופן...וירד לו השידוך..... יותר מאוחר... כאשר בחורה זו התחתנה עם בחור מצוין אחר! היא הבינה עד כמה היה טוב לה הקטע הזה עם הכסף וכו' שבזכותו ירד השידוך הקודם כי אם הצד השני בזמנו היה מוכן להתפשר....הם סביר להניח היו מתחתנים...והיא היתה חיה תמיד בידיעה שהיא קצת התפשרה ואנחנו לא יכולים לדעת לאן זה היה יכול להתגלגל... ותאמין לי! זה כ"כ כיף להישען על ה'!!!! עם כל כובד משקלך!!! ולדעת ש-לה' זה בכלל לא כבד!!! הוא כל יכול! הוא מסובב הסיבות! אמנם מוטלת עלינו חובת ההשתדלות! אבל תוצאה סופית? אך מאת ה'! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:44 לינק ישיר 

אוקיי אז את מבינה את ההבדל בין לומר "אולי אמצא מתישהו שידוך, וגם אם לא אז זה לטובה" לבין "בטוח שמתישהו אני אמצא שידוך"??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:52 לינק ישיר 

אדם, אתה צודק.
אם מדובר בכל ענין אחר מלבד שידוך.(ילדים, פרנסה, וכו')

ועזוב את הסטטיסטיקות.
לכל אדם היתה בת קול שהכריזה 'בת פלוני לפלוני'. כל כל כל אדם. 
אלה שלא התחתנו זה בפרוש בגלל שהם פיפסו את ההזדמנות שה' נתן להם- כי אדם יכול להרוס  לעצמו.
ואלו הם המעט ש"זכו" בלוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 00:53 לינק ישיר 

ההבדל הוא ברור. אבל תמיד אנחנו מאמינים בכיוון חיובי! וחוצמיזה יש הקטע של "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה....".... אז תמיד טוב להתחזק, להתפלל ולהרבות במעשי חסד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > זה סופו של כל רווק/ה:
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.