|
|
| נשלח ב-15/1/2012 22:05 |
|
| |
| nati1989 כתב: |  | ואוו עולם שידוכין הוא כ"כ לא ברור לחפש X מעלות ו- Y חסרונות? זה נשמע כאילו הוא עושה השוואת בחורות בזאפ... אני קצת לא מסכים עם הגישה הזאת אבל כנראה שאני לא כ"כ מודע למצב...אז איך בדיוק זה עובד את מודיעה אלו הם מעלותיי ואלו הן חסרונותיי מי שמוכן לקחת אותי ולהתמודד עם החסרונות הללו לצד המעלות מוזמן לבוא ולהציע? אני לא בדיוק מבין אולי תסבירי לי את עצמך קצת יותר...לא ציפיתי שתגידי לי שיש מישהו שאוהב את המכלול בלי לדעת כלום במיוחד שב6-7 פגישות שניכם לא בדיוק יודעים הכל...למה יש בחור שמגיע מנקודת מוצא אחרת? טוווב אולי היום שיש המון בחורים שכל מטרתם היא לצאת ולהפגין נוכחות לצד בחורה את צודקת אבל כשאנחנו מדברים על עולם השידוכין אני לא חושב שיש מישהו שנקודת המוצא שלו היא אחרת ...
|
|
כל אחד שיוצא לשידוכין מגבש לעצמו בראש איזו שהיא "רשימת מכולת"... אני צימצמתי את שלי רק לדברים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם, ולדברים שעלולים לעורר בי סלידה (לדוגמא אני לא יוצאת עם מעשנים).
יש דברים שאני מציגה מראש, כמו שההורים שלי גרושים וכאלה.... כבר קרה לי שהשדכנית לא סיפרה כי היא חשבה שתהיה "מציאת חן"... והבחור פשוט התייבש כשאני בירברתי באגביות על הנושא... אני בחורה מאוד אמיתית וכנה ולכן חשוב לי להבהיר מי אני ומה הם ה"חסרונות" שלי, אלו שלא תלויים בי... ויש עוד כמה ברים שאני חושפת במהלך הפגישות, בהתאם למשיכה שלי אל הבחור... כל השאר נתון להלך הפגישות, אם הבחור מעניין אותי, אני מוציאה את כל החן שלי. אם לא, אני מנסה לחקור כמה הוא מתאים לי, כשאני רואה שאין סיכוי, אני פשוט ממשיכה בשיחה נעימה וסתמית.
ונוכחתי לדעת, כשגם שבחור היה לגמרי "חצי מאוהב" והעריץ אותי- הוא לא יכל להתמודד עם אחד הפרמטרים שחשפתי לפניו...
אהבה זה מאוד חשוב, אבל זה לא הכל בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 23:23 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | כמה קל להיות אגואיסטיים.....:) |
|
למה כוונתך???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 14:12 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  |
כל אחד שיוצא לשידוכין מגבש לעצמו בראש איזו שהיא "רשימת מכולת"...
אני צימצמתי את שלי רק לדברים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם, ולדברים שעלולים לעורר בי סלידה (לדוגמא אני לא יוצאת עם מעשנים).
יש דברים שאני מציגה מראש, כמו שההורים שלי גרושים וכאלה.... כבר קרה לי שהשדכנית לא סיפרה כי היא חשבה שתהיה "מציאת חן"... והבחור פשוט התייבש כשאני בירברתי באגביות על הנושא...
אני בחורה מאוד אמיתית וכנה ולכן חשוב לי להבהיר מי אני ומה הם ה"חסרונות" שלי, אלו שלא תלויים בי...
ויש עוד כמה ברים שאני חושפת במהלך הפגישות, בהתאם למשיכה שלי אל הבחור...
כל השאר נתון להלך הפגישות, אם הבחור מעניין אותי, אני מוציאה את כל החן שלי.
אם לא, אני מנסה לחקור כמה הוא מתאים לי, כשאני רואה שאין סיכוי, אני פשוט ממשיכה בשיחה נעימה וסתמית.
ונוכחתי לדעת, כשגם שבחור היה לגמרי "חצי מאוהב" והעריץ אותי- הוא לא יכל להתמודד עם אחד הפרמטרים שחשפתי לפניו...
אהבה זה מאוד חשוב, אבל זה לא הכל בחיים.
|
|
אני אתחיל דווקא מהסוף: זה נכון שאהבה היא לא הכל בחיים אבל זה גם נכון שהחיים הם סוג של פאזל וכמו בכל פאזל כשחסר חלק הפאזל כבר לא מושלם כך גם בחיים... אני בטוח שאהבה היא חלק מהפאזל של החיים וכשהיא חסרה אז זה כבר לא מושלם... אני מתאר לעצמי שהיום יש כבר רשימה מוכנה וכל בחור ובחורה מסנים V ליד דרישותיהם... כשאת כתבת "אני צימצמתי את שלי רק לדברים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם, ולדברים שעלולים לעורר בי סלידה" זה כאיל סוג של התפשרות? בעבר היו לך עוד דרישות והיום את כבר מוותרת עליהם? אני חושב שכל בחור ובחורה חייבים להיות אמיתיים וכנים בחיים בכלל ובשידוכין בפרט אחרת אף אחד לא יוכל לדעת לאיזה תהום מוביל הקשר השיקרי הזה... אני כנראה לא הסברתי את עצמי נכון לגבי עניין ההתמודדות אז אני אנסה להבהיר את עצמי יותר בתקווה שאצליח... זה שאמרתי שבחור שבאמת אוהב יכול וצריך להתמודד עם דברים מסויימים, לא התכוונתי שהוא עכשיו צריך לשנות את כל אורחות חייו, השקפותיו ודעותיו בכדי להצליח להתמודד עם בעיה מסויימת. אני התכוונתי שאם נוצרים מצבי התמודדויות ויש דרך להגיע לפתרון רק שקשה לאותו אחד להתקפל מדעתו, בזה אני טוען שמי שבאמת אוהב יוכל להתמודד...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:07 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | עשרה דברים שמזכירים לי כמה קל לאהוב אותך: 1. אתה מאפשר להיות להיות עצמי לידך, אפילו אם זה אומר להיות חלשה. 2. המבט הממוקד שלך בעיניים שלי כשאני מקטרת על כל העולם. 3. הסובלנות שלך כלפי הגחמות הפרטיות שלי. 4. כשאתה מסביר לי שאני לא משעממת, ובעצם הקול שלי מרגיע אותך ולכן אתה נרדם לי בטלפון. 5. לריב איתך, כי זה מוציא את כל השנינות שלנו החוצה. 6. שאתה לא טורח לזכור, כי אתה יודע שאני אזכיר לך. 7. היכולת שלך לתת לי את כל העולם, מבלי שאני באמת צריכה אותו. 8. האופן שבו אני תמיד מרגישה מיוחדת כשאני איתך. 9. היכולת לשבת ולשתוק במשך שעות, וזה תמיד מרגיש נכון. 10. אתה אוהב אותי, גם אם אתה לא תמיד יודע למה. |
|
חגיגת השובניזם בעיצומה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:44 |
|
| |
ענני בוקר טוב...תתחיל להשלים פערים...איפה היית? (יאחנעס....)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:46 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | כמה קל להיות אגואיסטיים.....:) |
| רוצה להסביר????????
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 18:46 |
|
| |
| nati1989 כתב: |  |
אני אתחיל דווקא מהסוף: זה נכון שאהבה היא לא הכל בחיים אבל זה גם נכון שהחיים הם סוג של פאזל וכמו בכל פאזל כשחסר חלק הפאזל כבר לא מושלם כך גם בחיים... אני בטוח שאהבה היא חלק מהפאזל של החיים וכשהיא חסרה אז זה כבר לא מושלם...
אני מתאר לעצמי שהיום יש כבר רשימה מוכנה וכל בחור ובחורה מסנים V ליד דרישותיהם... כשאת כתבת "אני צימצמתי את שלי רק לדברים שאני לא יכולה לחיות בלעדיהם, ולדברים שעלולים לעורר בי סלידה" זה כאיל סוג של התפשרות? בעבר היו לך עוד דרישות והיום את כבר מוותרת עליהם? אני חושב שכל בחור ובחורה חייבים להיות אמיתיים וכנים בחיים בכלל ובשידוכין בפרט אחרת אף אחד לא יוכל לדעת לאיזה תהום מוביל הקשר השיקרי הזה... אני כנראה לא הסברתי את עצמי נכון לגבי עניין ההתמודדות אז אני אנסה להבהיר את עצמי יותר בתקווה שאצליח... זה שאמרתי שבחור שבאמת אוהב יכול וצריך להתמודד עם דברים מסויימים, לא התכוונתי שהוא עכשיו צריך לשנות את כל אורחות חייו, השקפותיו ודעותיו בכדי להצליח להתמודד עם בעיה מסויימת. אני התכוונתי שאם נוצרים מצבי התמודדויות ויש דרך להגיע לפתרון רק שקשה לאותו אחד להתקפל מדעתו, בזה אני טוען שמי שבאמת אוהב יוכל להתמודד... |
|
כשהייתי בסמינר יכולתי לדרוש מה שבא לי, הייתי צעירה חסרת נסיון חיים, ודרישות לשידוך היה מששהו מקובל... היום הישיבה שלו לא מעניינת אותי... המשפחה גם קצת פחות. בקווים כללים, חשוב לי שיהיה בן אדם טוב וחכם... זה משהו שמבינים אחרי תקופה מסויימת... ויש גם דברים פיזיים- כמו עישון גובה וכאלה- שממש יכולים לעורר בי סלידה...
ובנוגע לכל השאר הבנתי אותך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 21:50 |
|
| |
כשהייתי בסמינר יכולתי לדרוש מה שבא לי,
הייתי צעירה חסרת נסיון חיים, ודרישות לשידוך היה מששהו מקובל...
היום הישיבה שלו לא מעניינת אותי... המשפחה גם קצת פחות.
בקווים כללים, חשוב לי שיהיה בן אדם טוב וחכם... זה משהו שמבינים אחרי תקופה מסויימת...
ויש גם דברים פיזיים- כמו עישון גובה וכאלה- שממש יכולים לעורר בי סלידה...
ובנוגע לכל השאר הבנתי אותך. |
|
נשמע קצת מוזר והפוך שכשאת היית קטנה וחסרת ניסיון דרישותייך היו משהו מאוד לגיטימי ובר השגה לעומת היום בו את יותר מנוסה (אם אפשר לקרוא לזה כך) שדרישותייך הולכות ופוחתות... אבל כנראה שזהו דרכו של עולם (השידוכין) ואין הרבה מה לעשות בעניין...
בעבר הישיבה שלו זה דבר שעניין אותך? את מאמין שאת התכוונת לומר שהישיבה שלו עניינה את חברותייך ואני מתכוון שחששת מה יהיו תגובותן של חברותייך אבל לא בדיוק זה עניין אותך...
המשפחה? אני אישית לא מסכים איתך אני חושב שכאשר מתחתנים עם בחור/בחורה מתחתנים על כל המשפחה שלו/ה.
אני מאוד אוהב את הקווים הכללים שלך... ראית אחת שלא אומרת את זה?
ועם דברים פיזיים אני מאוד מסכים איתך...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2012 11:47 |
|
| |
נשמע קצת מוזר והפוך שכשאת היית קטנה וחסרת ניסיון דרישותייך היו משהו מאוד לגיטימי ובר השגה לעומת היום בו את יותר מנוסה (אם אפשר לקרוא לזה כך) שדרישותייך הולכות ופוחתות... אבל כנראה שזהו דרכו של עולם (השידוכין) ואין הרבה מה לעשות בעניין...
בעבר הישיבה שלו זה דבר שעניין אותך? את מאמין שאת התכוונת לומר שהישיבה שלו עניינה את חברותייך ואני מתכוון שחששת מה יהיו תגובותן של חברותייך אבל לא בדיוק זה עניין אותך...
המשפחה? אני אישית לא מסכים איתך אני חושב שכאשר מתחתנים עם בחור/בחורה מתחתנים על כל המשפחה שלו/ה.
אני מאוד אוהב את הקווים הכללים שלך... ראית אחת שלא אומרת את זה?
ועם דברים פיזיים אני מאוד מסכים איתך... |
|
כשהייתי צעירה, לא ידעתי מה אני רוצה באמת, ולכן היתה לי רשימה לפי מה שהמורות/רבניות/ כל אחד שחושב שהוא מבין הציע לי... עם הזמן פיתחת לעצמי שיטה (:
פעם הישיבה עיניינה אותי- כי אני הייתי בת סמינר טובה מאוד- שמי הלך לפניי...ורציתי בן תורה אמיתי.
ולכן היה חשוב לי הישיבה (ועדיין נפגשתי גם עם בחורים משיבות שלא נחשבו "משהו משהו" אם על הבחור היה אומרים לי דברים טובים...)
היום- אני שיניתי גישה לגמרי ואני כבר לא יוצאת עם בחורי ישיבה, לפחות לא כאלה סטנדרטיים.
ומספיק לי שהברנש שעתיד להינשא עימי יהיה בחור שקובע עיתים לתורה ומקפיד על זה.
לגבי המשפחה, ברור שזה חשוב... אני לא אתחתן עם בחור שהמשפחה שלו הם אנשים דוחים...
התכוונתי לומר שאם לדוגמא יש לו אח עם תסמונת או איזו דודה משוגעת אז זה לא יפריע לי...
והקווים הכללים שלי הם הרבה יותר עמוקים ממה שנדמה לך...
והדרישה היא לבחור עם עומק רציני... ובכלל לא הרבה עוברים את הרף הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2012 19:18 |
|
| |
כשהייתי צעירה, לא ידעתי מה אני רוצה באמת, ולכן היתה לי רשימה לפי מה שהמורות/רבניות/ כל אחד שחושב שהוא מבין הציע לי... עם הזמן פיתחת לעצמי שיטה (:
פעם הישיבה עיניינה אותי- כי אני הייתי בת סמינר טובה מאוד- שמי הלך לפניי...ורציתי בן תורה אמיתי.
ולכן היה חשוב לי הישיבה (ועדיין נפגשתי גם עם בחורים משיבות שלא נחשבו "משהו משהו" אם על הבחור היה אומרים לי דברים טובים...)
היום- אני שיניתי גישה לגמרי ואני כבר לא יוצאת עם בחורי ישיבה, לפחות לא כאלה סטנדרטיים.
ומספיק לי שהברנש שעתיד להינשא עימי יהיה בחור שקובע עיתים לתורה ומקפיד על זה.
לגבי המשפחה, ברור שזה חשוב... אני לא אתחתן עם בחור שהמשפחה שלו הם אנשים דוחים...
התכוונתי לומר שאם לדוגמא יש לו אח עם תסמונת או איזו דודה משוגעת אז זה לא יפריע לי...
והקווים הכללים שלי הם הרבה יותר עמוקים ממה שנדמה לך...
והדרישה היא לבחור עם עומק רציני... ובכלל לא הרבה עוברים את הרף הזה...
|
|
זה אומר שפעם ברשימת המכולת היו מופעים מצרכים עבור המורות שלך, והיום ברשימת המכולת מופיעים רק המצרכים הדרושים עברוך ;-) ;-) ;-)
את כתבת "פעם הישיבה עיניינה אותי- כי אני הייתי בת סמינר טובה מאוד- שמי הלך לפניי...ורציתי בן תורה אמיתי." נראה לך שבן תורה אמיתי מגיע בגלל שם הישיבה?
ולמה שינית גישה היום? את כבר לא רוצה בן תורה אמיתי?
תוקן על ידי nati1989 ב- 17/01/2012 19:19:09
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2012 21:47 |
|
| |
זה אומר שפעם ברשימת המכולת היו מופעים מצרכים עבור המורות שלך, והיום ברשימת המכולת מופיעים רק המצרכים הדרושים עברוך ;-) ;-) ;-)
את כתבת "פעם הישיבה עיניינה אותי- כי אני הייתי בת סמינר טובה מאוד- שמי הלך לפניי...ורציתי בן תורה אמיתי." נראה לך שבן תורה אמיתי מגיע בגלל שם הישיבה?
ולמה שינית גישה היום? את כבר לא רוצה בן תורה אמיתי?
|
|
אכן, היום ברשימה כמה דברים בשביל המורות שלי... ולמדתי לסנן מה הכי טוב לי..
ברור שבן תורה לא מגיע בגלל שם הישיבה, אבל אתה יודע יש את הסטנדרט...
ואני תמיד רוצה וארצה בן תורה אמיתי! אבל אני כנראה אצטרך ל"הסתפק" בבן תורה שעובד וקובע עיתים לתורה. הניסוח שלי לא היה נכון, התכוונתי לבחור שלומד כל היום. אבל בן תורה זה לא בכמות הלימוד- זה באיכות וביישום...
והסיבות למה עכשיו כבר לא הן מאוד מורכבות... לא הכל תלוי בי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 10:51 |
|
| |
אכן, היום ברשימה כמה דברים בשביל המורות שלי...
ולמדתי לסנן מה הכי טוב לי..
ברור שבן תורה לא מגיע בגלל שם הישיבה, אבל אתה יודע יש את הסטנדרט...
ואני תמיד רוצה וארצה בן תורה אמיתי!
אבל אני כנראה אצטרך ל"הסתפק" בבן תורה שעובד וקובע עיתים לתורה.
הניסוח שלי לא היה נכון, התכוונתי לבחור שלומד כל היום.
אבל בן תורה זה לא בכמות הלימוד- זה באיכות וביישום...
והסיבות למה עכשיו כבר לא הן מאוד מורכבות... לא הכל תלוי בי.
|
|
מה הכוונה סטנדרט?
ולמה את צריכה ל"הסתפק" בבן תורה שעובד ורק קובע עיתים לתורה? אני יותר חושב שאת מנסה לעבוד על עצמך... אולי את באמת רוצה בחור שעובד וקובע עיתים וזה בחור שיותר מתאים לך רק שאת עדיין מושפעת מהטיפול הפסיכולוגי שטיפלו בך מורותייך בסמינר... אולי אני טועה ואם אכן אני טועה תסבירי לי למה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 11:37 |
|
| |
מה הכוונה סטנדרט?
ולמה את צריכה ל"הסתפק" בבן תורה שעובד ורק קובע עיתים לתורה? אני יותר חושב שאת מנסה לעבוד על עצמך... אולי את באמת רוצה בחור שעובד וקובע עיתים וזה בחור שיותר מתאים לך רק שאת עדיין מושפעת מהטיפול הפסיכולוגי שטיפלו בך מורותייך בסמינר... אולי אני טועה ואם אכן אני טועה תסבירי לי למה...
|
|
סטנדרנט- נו, בחור שאכפת לו ללמוד יהיה בישיבה טובה שבה לומדים עם חברים שלומדים ולא יסיחו את דעתו.
למרות שבכל כלל יש יוצא מן הכלל.
אמרתי שזה מאוד מורכב.
עברו 6 שנים מאז הייתי בת סמינר תמימה וסמוקת לחיים.
עברו הרבה מים בנהר.
התחלפו דיעות.
התחלפו אנשים.
התחלפו יכולות.
התחלפו השקפות.
אבל אהבת התורה נשארה.
אז אני מאוד מעריכה ומעריצה בני תורה שלומדים כל היום,
אבל, לא בטוח שמתאים לי אחד כזה... ואני לא רוצה לנסות ואז שחלילה הוא יצטרך לצאת לעבוד בגללי.
אז אני מעדיפה להתחתן עם אחד "מסודר" שעובד, ולתמוך באיזה בחור/אברך שאני ובעלי נמצא לנכון.
ועל כל זה יש לי רק דבר אחד לומר....
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 13:51 |
|
| |
סטנדרנט- נו, בחור שאכפת לו ללמוד יהיה בישיבה טובה שבה לומדים עם חברים שלומדים ולא יסיחו את דעתו.
למרות שבכל כלל יש יוצא מן הכלל.
אמרתי שזה מאוד מורכב.
עברו 6 שנים מאז הייתי בת סמינר תמימה וסמוקת לחיים.
עברו הרבה מים בנהר.
התחלפו דיעות.
התחלפו אנשים.
התחלפו יכולות.
התחלפו השקפות.
אבל אהבת התורה נשארה.
אז אני מאוד מעריכה ומעריצה בני תורה שלומדים כל היום,
אבל, לא בטוח שמתאים לי אחד כזה... ואני לא רוצה לנסות ואז שחלילה הוא יצטרך לצאת לעבוד בגללי.
אז אני מעדיפה להתחתן עם אחד "מסודר" שעובד, ולתמוך באיזה בחור/אברך שאני ובעלי נמצא לנכון.
ועל כל זה יש לי רק דבר אחד לומר....
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום... |
|
אילו היית כותבת את השורה האחרונה לפני 20 תגובות האשכול הזה היה נשאר עם 20 תגובות פחות...
תוקן על ידי nati1989 ב- 18/01/2012 13:54:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 14:17 |
|
| |
אבל, אז היה לנו משעמם ):
|
|
|