| נשלח ב-19/1/2012 22:10 |
|
| |
משבר בהשקפה בעקבות שידוך
מעשה שהיה כך היה, לפני כשבועיים התחלתי שידוך עם בנו של אחד מהדמויות התורניות הגדולות של הציבור החרדי (בנו של ראש ישיבה גדול) נפגשנו 5 פגישות ולכל אורך הדרך ניקרה בי ובמשפחתי השאלה "מה מצא הבחור המיוחס הזה בבתו של בעלבת פשוט"? אבל התעלמתי מהשאלה והמשכתי הלאה בשידוך. שלשום בערב אמורה הייתה להיות פגישה שישית, אבל בצהריים שמענו שהבחור סובל מאיזה שהוא פגם שאותו הסתירו במהלך השידוך, (פגם משמעותי שהיה מונע ממני לגשת לשידוך מהרגע הראשון) כמובן שצלצלנו לשדכן וביקשנו הסבר למה הסתירו את הבעיה הזו. ותשובתו הייתה: "אחד מגדולי הדור נתן הוראה שלא לספר על הפגם". במקום הורדנו את השידוך בצורה מכובדת וביקשנו להעביר למשפחת הבחור הצלחה בהמשך הדרך ולסיים את הסיפור הזה, היום סיפרה לי מישהי שהייתה מעורבת בשידוך שמשפחת הבחור מספרת שהשידוך ירד מכיוון שהבחורה (כאילו אני) לא שומעת לקול דברי חכמים והמשפחה מלכלכת עלי לכלוכים מלכלוכים שונים שלא היו ולא נבראו.
ואני שואלת למה? למה זה מגיע לי? האם דמי הותר רק מכיוון שסירבתי לקחת בן של ראש ישיבה מכובד? מי התיר להם ללכלך על בחורה שהפשע שלה הוא שהיא לא סולחת לשקרנים ולא רוצה פגומים? אם כך מתנהגים יהודים תורניים אז אולי צודקים כל אותם שונאי דת למיניהם?
מצטערת על חוסר הסדר בהודעתי, אני פשוט בסערת רגשות נוראית, וסתם שפכתי על המקלדת בלי מחשבה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/01/2012 11:31:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:16 |
|
| |
אני מאד מבין לליבך אני לא רוצה שיבינו אבל אם תרצי בפרטי ...רק בשתי מילים תודי לאלוקים שהציל אותך עכשיו ישנו סיפור ידוע שאחד מתגרש עכשיו בשבע ברכות וגם משפחה חשובה ....
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:31 |
|
| |
כואב מאוד לשמוע שאנשים מנצלים את מעמדם המכובד כדי להתיר דם של אחרים.. מה נעשה וזה אחד מהסימפטומים של מצב הדור.. וכולנו יודעים שעדיין יש אנשים הגונים וה' ישלח לך אחד מהם בע"ה אני בטוחה שמצב דומה היה מערער את הביטחון אצל רוב מי שנתקל בסיטואציות מסוג זה, ואצלך ב"ה יש את הכוח לא ליפול אלא לשתף את מצבך כדי להתעודד בע"ה ולהתגבר. תנצחי את המצב בע"ה ותקבלי כוחות להמשך כי חייבים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:45 |
|
| |
עדיף לא להתקרב למשפחות האלה בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 22:58 |
|
| |
הַנֶּעֱלָבִין וְאֵינָן עוֹלְבִין, שׁוֹמְעִין חֶרְפָּתָן וְאֵינָן מְשִׁיבִין, עוֹשִׂין מֵאַהֲבָה וּשְׂמֵחִין בְּיִסּוּרִין – עֲלֵיהֶן הַכָּתוּב אוֹמֵר: "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ". יוֹמָא כג.
ידוע הסגולה שברכותיך מתקבלות! אנא ברכי את רווקי הפורום בזיווג הגון במהרה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 23:25 |
|
| |
ברבה, התרגשתי....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 23:56 |
|
| |
אי צדק בוטה, כמו גם גילויי חסד יוצאים מן הכלל, הם חלק מן הוואי החיים שלנו. היכולת שלנו לצלוח אתגרים אלו, הם המדד לבגרות ולהתפתחות האנושיות שלנו, קרי אנשים ולא תת-אנושיים.
את שואלת למה זה קרה לך, אי אפשר לנו לדעת חשבונות שמים, אבל כמה נקודות למחשבה.
1. אולי זה קרה לך, כדי ללמד אותך להתמודד עם קושיים, ולעזור לך להתפתח. או שבעתיד תתקלי בבעיה אצל אדם כל שהוא, והניסיון הזה ילמד אותך איך להתנהג אתו בצורה מוסרית.
2. אי אפשר שלא להעיר, שאם מדובר בראש ישיבה באמת חשוב, תלמיד חכם ובעל מידות, הרי שיש לדונו לכף זכות, וצריך להניח שהשמועות האלו הן ללא ביסוס.
3. את ההערה הבאה, יש לקרוא בזהירות, אבל היא חשובה, ולפיכך אני כותבה כאן. אין בחיים ארוחות חינם, ואני חוזר שוב, אין בחיים ארוחות חינם. שידע כל אחד, שאין כזה דבר לקבל דבר בחינם, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא. ואם מקבלים משהו חינם, בסופו של דבר יגיע זמן תשלום החוב, והגבייה תהיה אכזרית וחסרת פשרות. ובמקרה דילן, מדובר בבחור מהעילית של עולם הישיבות שיוצא לדברייך עם בחורה מרקע פשוט. זה היה צריך להדליק מיידית נורה אדומה. למה, לכל הרוחות, בחור כזה ירצה לצאת איתך. אם הוא יוצא איתך, הרי שללא ספק בעולם יהיה תשלום כבד מאד לשלם. ואכן המחיר לא איחרה להתגלות בצורת בעיה רפואית שאני מניח שהיא חמורה. כמובן שיש לך להודות לבורא עולם שהבעיה התלגתה עכשיו ולא אחרי החתונה, שאז המחיר היה קשה פי כמה. אבל שורה תחתונה, גם את פה קצת אשמה. למה התפתת לצאת אתו כל כך בקלות. הרי היית צריכה לבדוק באלף בדיקות וחקירות למה בחור כזה ירצה לצאת איתך, ובמלים אחרות, מה היא התשלום שאת צריכה לשלם לצאת עם כזה בחור מושלם.
ולבסוף אשתף את הקוראים עם קוריוז מעניין ומתוחכם שקרה לי לאחרונה. לפני כמה ימים קבלתי אימייל, בו חברה מציע לי משרה מכובדת. בכדי להתקבל הייתי צריך לשלוח קורות חיים, ואז אם יש התאמה בסיסית, הם היו שולחים אלי חזרה מסמך עם עוד פרטים בכדי שאוכל להמשיך בתהליך הקבלה לעבודה. מכיון שכבר שנים רבות אני משנן לעצמי שאין ארוחות חינם, אז השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה, למה לכל הרוחות יציעו לבחור אנונימי, חסר השגים וחסר כמעט כל תכונה חיובית, משרה כזו. הרי חייב להיות פה איזו שהיא קץ'. עד שתפסתי מה שקורה פה. מדובר בדרך מתוחכם להפיץ וירוס. הרי רוב האנשים שיקבלו אימייל כזה היו בודאי מתפתים לשלוח קורות חיים, ואח"כ כבר לא היו חוששים כלל לפתוח את הקובץ שיקבלו בחזרה, שהוא בעצם אינו אלא וירוס. אז הנה דוגמא שהתשלום לקצת כבוד מדומה, אינו אלא וירוס. ישמע חכם ויוסיף לקח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 00:31 |
|
| |
העניין הוא שמלכתחילה הדת וההשקפות שלך אמורות להיות מושתתות על דברים מושכלים ועמוקים ולא על איזשהי הנחת בסיס שישנה היררכיה תורנית שבראשה ראשי ישיבות ואנשי מפתח בציבור החרדי שהם המייצגים את הדת והרוח. ברגע שהשקפתך אכן תהיה מושתתת על יסודות עמוקים ואמיתיים התנהגות קלוקלת של נשואי פנים למיניהם לא תגרום לך אף לא לפרכוס קל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 00:48 |
|
| |
בלי התייחסות לנושא המהותי, כיאין לי זמן לכתוב עמקויות... נשאיר את זה לו.... הקב"ה מנסה את הקנקנים החזקים!!! מאחלת לך שתעמדי בו, שלא תשברי ותזכרי שהכל מאיתו יתברך!! מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, ושב"ה תקבלי פיצוי משתלם על כל עוגמת הפש הזו שאת עוברת כעת!! מחזיקה לך אצבעות!! מקווה שיהיה לך עתיד מתוק מדבש, ושבכפית שלך יהיה רק סוכר!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 12:47 |
|
| |
האלכסדנדרה, את חזקה!! 
מעפיל, יצא לי לקרוא גם את דבריך, טובים ועמוקים.
[באשכול הזה אני על תקן המחמיאה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 13:48 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | הַנֶּעֱלָבִין וְאֵינָן עוֹלְבִין, שׁוֹמְעִין חֶרְפָּתָן וְאֵינָן מְשִׁיבִין, עוֹשִׂין מֵאַהֲבָה וּשְׂמֵחִין בְּיִסּוּרִין – עֲלֵיהֶן הַכָּתוּב אוֹמֵר: "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ". יוֹמָא כג.
ידוע הסגולה שברכותיך מתקבלות! אנא ברכי את רווקי הפורום בזיווג הגון במהרה!!! |
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 13:55 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אי צדק בוטה, כמו גם גילויי חסד יוצאים מן הכלל, הם חלק מן הוואי החיים שלנו. היכולת שלנו לצלוח אתגרים אלו, הם המדד לבגרות ולהתפתחות האנושיות שלנו, קרי אנשים ולא תת-אנושיים.
את שואלת למה זה קרה לך, אי אפשר לנו לדעת חשבונות שמים, אבל כמה נקודות למחשבה.
1. אולי זה קרה לך, כדי ללמד אותך להתמודד עם קושיים, ולעזור לך להתפתח. או שבעתיד תתקלי בבעיה אצל אדם כל שהוא, והניסיון הזה ילמד אותך איך להתנהג אתו בצורה מוסרית.
2. אי אפשר שלא להעיר, שאם מדובר בראש ישיבה באמת חשוב, תלמיד חכם ובעל מידות, הרי שיש לדונו לכף זכות, וצריך להניח שהשמועות האלו הן ללא ביסוס.
3. את ההערה הבאה, יש לקרוא בזהירות, אבל היא חשובה, ולפיכך אני כותבה כאן. אין בחיים ארוחות חינם, ואני חוזר שוב, אין בחיים ארוחות חינם. שידע כל אחד, שאין כזה דבר לקבל דבר בחינם, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא. ואם מקבלים משהו חינם, בסופו של דבר יגיע זמן תשלום החוב, והגבייה תהיה אכזרית וחסרת פשרות. ובמקרה דילן, מדובר בבחור מהעילית של עולם הישיבות שיוצא לדברייך עם בחורה מרקע פשוט. זה היה צריך להדליק מיידית נורה אדומה. למה, לכל הרוחות, בחור כזה ירצה לצאת איתך. אם הוא יוצא איתך, הרי שללא ספק בעולם יהיה תשלום כבד מאד לשלם. ואכן המחיר לא איחרה להתגלות בצורת בעיה רפואית שאני מניח שהיא חמורה. כמובן שיש לך להודות לבורא עולם שהבעיה התלגתה עכשיו ולא אחרי החתונה, שאז המחיר היה קשה פי כמה. אבל שורה תחתונה, גם את פה קצת אשמה. למה התפתת לצאת אתו כל כך בקלות. הרי היית צריכה לבדוק באלף בדיקות וחקירות למה בחור כזה ירצה לצאת איתך, ובמלים אחרות, מה היא התשלום שאת צריכה לשלם לצאת עם כזה בחור מושלם.
ולבסוף אשתף את הקוראים עם קוריוז מעניין ומתוחכם שקרה לי לאחרונה. לפני כמה ימים קבלתי אימייל, בו חברה מציע לי משרה מכובדת. בכדי להתקבל הייתי צריך לשלוח קורות חיים, ואז אם יש התאמה בסיסית, הם היו שולחים אלי חזרה מסמך עם עוד פרטים בכדי שאוכל להמשיך בתהליך הקבלה לעבודה. מכיון שכבר שנים רבות אני משנן לעצמי שאין ארוחות חינם, אז השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היתה, למה לכל הרוחות יציעו לבחור אנונימי, חסר השגים וחסר כמעט כל תכונה חיובית, משרה כזו. הרי חייב להיות פה איזו שהיא קץ'. עד שתפסתי מה שקורה פה. מדובר בדרך מתוחכם להפיץ וירוס. הרי רוב האנשים שיקבלו אימייל כזה היו בודאי מתפתים לשלוח קורות חיים, ואח"כ כבר לא היו חוששים כלל לפתוח את הקובץ שיקבלו בחזרה, שהוא בעצם אינו אלא וירוס. אז הנה דוגמא שהתשלום לקצת כבוד מדומה, אינו אלא וירוס. ישמע חכם ויוסיף לקח. |
|
חשיבה\הבנה\כתיבה ברמה מאוד מאוד גבוהה !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 19:56 |
|
| |
על זה נאמ':עלמא דשיקרא
ואין מה לעשות, אין מקום לתמימות בשידוכים. כל הצעה צריכה להבדק עד תומה. אם לא לפני פגישה ראשונה, אז לאחריה אם יש טעם בפגישה שניה. אבל אסור לסמוך על אפחד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 22:41 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  |
|
|
לאור פתיחת השבוע והיותי רגוע עד מאוד, אני יגיב על המאמר הנ"ל בצורה עדינה!
אני יסביר את עצמי משאלה פשוטה, אתה הרי מצפה למצוא את האחת "המושלמת", ושתגיע המושלמת, אתה תתחיל להסתובב אחורה ולראות עם היא סוכן סמוי ועומדים לירות עליך ממול, או שהיא בכלל עם פורטזה וכו' וכו'! כי למה אני קיבלתי את המושלמת הזו, הרי לא מגיע לי...
כל הכיף בחיים זה לחכות להפתעות טובות, וזה חסר לך, אני לא אומר שתמיד מגיע הפתעות טובות, אבל לצפות להם? חייבים! אנשים בזכות דמיון הציפיה עברו שואה, ישבו שנים בכלא, התחתנו עם האחת שלהם!
ןזה גם במובן של כפירה, שהרי כידוע תמה זכות אבות, אנו בעצם מבקשים מתנת חינם, שיבנה בית המקדש. וכן כל תפילת יום הכיפורים מבוססת על תחינה למתנת חינם כי מאיזה זכות יכפר לנו על עוונתינו, וברור שהקב"ה חס אותנו במתנות חינם!
כדי להסביר בדיוק את כוונתי, אני ישתמש במשפט של פרופ' דניאל שכטמן, כשנשאל למה הוא מצא את מה שמצא..? הוא ענה שבעצם כל אחד עם טלסקופ בבית יכל למצוא את זה, רק הרגעים הטובים בחיים הם קטנים ומהירים, אנשים נוטים לא לשים לב אליהם!! במקרה באותו רגע שמתי לב ל"רגע"! אדון נכבד אם אתה לא מצפה לאותו מתנת חינם היא לא תגיע, וגרוע מזה היא תגיע ולא תראה אותה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 23:14 |
|
| |
צר לי לאכזב, אבל אני לא מחפש מושלמת. רק בחורה שתהיה טוב לי ואני לה, וזהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 01:50 |
|
| |
משתתף בצערה!
|
|
|
|