| נשלח ב-10/9/2015 19:20 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
"חיים נצחיים" ?
בגלל "חייך הנצחיים" אתה מגלגל את זרעך.
ובשם "החיים הנצחיים" אתה מביא אלפי צאצאים שייסבלו מהחילוניים?
לא יותר פשוט שתשאיר 100 מנות זרע.
כל 10 שנים ייפרו מנה אחת.
ובעוד 1000 שנים יוולד לך צאצא ישיר, בלי כל הסבל של אלפי צאצאים?
לכן, אם אין "חיים נצחיים" לאחר המוות, אז כל "הסיבוב" בעולם הבל הבלים.
|
|
קודם כל אני דן מהי החשיבה הבסיסית של התורה ולדעתי ולדעת רבותי מאז אדם התבוני הראשון, זאת החשיבה במילא לא משנה טענתך שזה הבל הבלים, זאת החשיבה וזהו. דבר שני אני מתווכח איתך וטוען שאין לך משמעות חיים יותר נעלה מהחשיבה הזאת שמצד אחד נותנת לאדם תקווה לשנות את העולם לטוב יותר מכל הבחינות וההוכחה היא האבולוציה עצמה שהביא לנו את המודעות והשכל שמיזה המצאנו את השפה ואת הרפואה וכמובן את התורה והמוסר והערכים וכל הדברים הטובים. מצד שני כל הרע בעולם מכל הבחינות עד אפי' ניצחון המוות עצמו, היא באשמתינו ובאשמת אבותינו על דרך התרופה לסרטן שתימצא מחר יכולנו למצוא לפני מיליוני שנים, כלומר שאני רואה אדם עם סבל, אני מאשים דבר ראשון את עצמי בסבלו ככה לפחות אני מנסה לדאוג לו ולזעוק את זעקתו ואז אולי זה ישפיע (יותר נכון זה משפיע ועוד אייך) ואנשים יעזרו לו בכל דרך, ככה התפתחנו באבולוציה האנושית וככה בדיוק אנו מקבלים את התודה ואת האשמה. ולכן האדם כבן חורין ממציא לו מטרה ותכלית ומנסה להשיג אותה. מה שאין כן בחיים אחרי המוות (שאין לה ולתורה ולחשיבתה כלום, חוץ מחינוך הילדים) אין לך שום משמעות חיים, יותר נכון הכל עניין שרירותית כלומר תקבל שכר או ח"ו עונש על דברים שרירותיים הרי אין מטרה ותכלית רק השכר והעונש הם התכלית והמטרה ואז הכל אשליה, גם עצם השכר והעונש היא אשליה וגם המעשים שמביאים עליהם והבן את זה לעומק. אני כבר לא מדבר על עצם העניין שאי אפשר להוכיח את החיים אחרי המוות, ואין לנו עסק בנסתרות אומרים חז"ל כלומר חז"ל אומרים שלנו יש רק עסק באדם ומהאדם ולא מה לפנים ומה לאחור וכו' וכו' ולכן למה להפסיד את המשמעות החיים האמיתית בשביל דבר שאחרי המוות לא תרגיש בכלל שמתתה כלומר אפי' את זה לא תדע שמתתה. בכל אופן באמונה בחיים אחרי המוות מפסידים את הכל, וכמובן כנ"ל אין שום טעם לשום מצווה בתורה אם אנו באמונה השטותית הזאת. נחזור להולדה: הסיבה שאני וכל אדם תבוני מוליד, היא אך ורק בגלל חוק הטוב להטיב, אני רוצה להיטיב עם ילדי ליצור אותם ולתת להם חירות אבסולוטית ועל כן אני עושה לו ברית מילה לומר לו מיום היוולדו שאין הוא משרת שום דגל דמיונית רק את הגדל שלו שזה הברית מילה = אבר ההולדה שלו שעם זה הוא כאלוהים יוצר חיים וגם זוכה לנצחיות החיים וכמובן התפתחות הטוב אצל צאצאיו עד בלי סוף. להוליד בלי הסיבה הזאת, זה להוליד בכפיה (גם אני מוליד בכפיה אבל לפחות נותן לו משמעות חיים ואם יבחר בהם אז טוב ואם לא ח"ו אז שיתאבד = במילא הוא יכחד = כרת) לסבל בלי שום תקווה רק חלום אולי יש חיים אחרי המוות ושם הוא יחיה לנצח באשליה הרי חיי הנצח אחרי המוות אין בהם בחירה ולכן אין בהם חירות אז איזה מין חיים זה ? אתה יודע מי חי ככה ? הדומם !! לדומם יש שכר נצחי כל משמעות החיים הם אך ורק במודעות ובחירות ובחירה שנותנת לך לעשות וליצור ולהיטיב, מה אתה מציע בחיים אחרי המוות ? אשליה כדומם !! ולכן בכדי להשיג את הנצחיות הזה, הדרך של מנות זרע (שאתה מציע) לא רציני, הרי מי יבטיח לי את ההמשך ? רק בחוקי המשפחה שהמציא אדם הראשון התבוני וחוה אשתו, הם הם השיטה הכי טובה ששורדת לנצח. לשאלתך אייך אני מוליד חיים בעולם כזה שהסביבה החברתית היא לא כפי שרציתי: נכון זה שאלה טובה ולכן אומרים חז"ל דין הוא לגזור על עצמינו לא לישא אישה ולא להוליד בנים וככה זרעו של אברהם כלים מאליו. אבל כל זמן שעוד מותר לעשות ברית מילה, יש עוד תקווה שצאצאי ידעו את חשיבת התורה ויביאו תרופה לסרטן ויבטלו את אלילי הכסף ואת האליל החברתי הדמיונית. אגב: אני חייב לומר לך שאין לי ח"ו שום דבר נגד אף אדם ובוודאי אני לא מאמין בישויות חברתיות דמיוניות כמו חרדיות וחילוניות אני מכיר רק פרטים ולכן אין לי בעיה עם אף פרט שקורה לעצמו חילוני, יש לי בעיה שפרט אחד מדבר בשם הדמיון וכופה על זולתו ורוצה לגזול את צאצאיו מהחצר האחורי של הבית למען המולך. ולכן אני אוהב כל אדם וכל בעל חי, אני תוקף את החטאים ולא את החוטאים. כל זה אמרתי כי נתתה את ההרגשה שכאילו יש לי משהו נגד חילונים, וזה לא נכון בכלל, אני חי בסביבה של גויים לגמרי וגם עליהם אין לי ח"ו שנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 02:05 |
|
| |
מקסמן, אם כולם יחיו לנצח ויולידו, לא ישאר מקום/משאבים על פני כדור הארץ, וניכחד מרעב. (אתה הרי מדבר על מין אנושי אידילי שלא פוגע באחר/הורג עבור משאבים). למה אתה מדבר תמיד על זה שינצחו את המוות, ולא את הצורך באוכל? "כל עמל האדם - לפיהו". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 23:07 |
|
| |
| רב_מחשבות כתב: |  | מקסמן, אם כולם יחיו לנצח ויולידו, לא ישאר מקום/משאבים על פני כדור הארץ, וניכחד מרעב. (אתה הרי מדבר על מין אנושי אידילי שלא פוגע באחר/הורג עבור משאבים). למה אתה מדבר תמיד על זה שינצחו את המוות, ולא את הצורך באוכל? "כל עמל האדם - לפיהו". נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ההולדה היא ניצחון המוות (עיין באבן עזרא בפסוק וידע אדם את חוה אשתו) ככה שאם באמת ננצח את המוות אז אין צורך בהולדה ככה שחוק הטוב להטיב יעבור למשהו אחר כמו לעזור לשאר האורניזמים להיות טובים ככה שגר זאב עם כבש תהיה נבואה שמתגשמת כפשוטו.
לגבי משאבים וכו': יש לך מושג כמה גדול היקום ? האם ידוע לך כמה מערכות שמש יש בגלקסיה שלנו עצמה ? אני לא רואה בזה בעיה, כל הקשקשת של המשאבים החסרים באים מהקפיטל החזיר, הוא רוצה שאתה לא תוליד, רק הוא מיליונר כמובן מותר להוליד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 11:10 |
|
| |
אני מבין שמצאת כבר כוכב נגיש ראוי למגורי אדם. נא עדכן את נאס"א. אז אתה אומר שלא יולידו, כלומר יעקרו/יסרסו את כל המין האנושי? (וייתקעו לנצח עם המבחר שיהיה בזמן שיחליטו, בבחינת "זה מה יש") נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 12:20 |
|
| |
| רב_מחשבות כתב: |  | אני מבין שמצאת כבר כוכב נגיש ראוי למגורי אדם. נא עדכן את נאס"א. אז אתה אומר שלא יולידו, כלומר יעקרו/יסרסו את כל המין האנושי? (וייתקעו לנצח עם המבחר שיהיה בזמן שיחליטו, בבחינת "זה מה יש") נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
צדיק אין לי זמן לציניות, אתה רוצה באמת להבין או סתם לקשקש. אף אחד לא מסרס אף אחד, בכלל אין דבר כזה שמישהו קובע למישהו משהו, אנו דנים למה אדם מוליד (אני מדבר על אדם ולא על בהמה\אדם) ולמה הוא לא יוליד. חז"ל אומרים שדין הוא לגזור על עצמינו לא לישא אישה וכו' כי אדם התבוני לא מוליד למען הישות החברתית או למען איזה גזע כמו גזע אברהם ולכן הם אומרים: נמצא זרעו של אברהם כלה מאליו, כלומר אין לנו להוליד למען שום מולך או ישות גזעית לשם הישות. יש כן להוליד בני חורין כמו שאברהם רצה ולכן המציא את ברית המילה. שוב לא שאני מוליד בשביל אברהם העתיק רק אני עכשיו בהווה כאברהם שעומד באותו דילמה, למה להוליד לאימפריית נמרוד ? מה עוד שאני מוליד לאימפריה, אני לא צריך יותר את חוקי המשפחה כלומר שהאימפריה תדאג לנשים פונדיקאיות ואז האימפריה\הישות החברתית\הישות הגזעית תוליד כמה שהיא צריכה. אז אני כמו אברהם בזמנו מוליד ועושה לבני ברית מילה שזה אומר: אתה בני בן חורין שחייב לומר שכל העולם נברא בשבילי, כלומר אתה לא נולדת לשום ישות אתה בן חורין. במצב שהמלכויות אוסרים ברית מילה שזה (ברית המילה) התקווה היחידה להורה שאולי הבן שלו יהיה באמת בן חורין, אומרים חז"ל שאז דין הוא לגזור על עצמינו לא לישא אישה וכו'
עכשיו אתה שואל את השאלה הדיבילית מה עם המשאבים ? מה מעניין אותי מהמשאבים הרי כל העולם נברא בשבילי (חייב כל אדם לומר שבשבילי נבראה העולם) אתה רוצה שאני לא יוליד בגללך או בגלל שמשפחת תשובה תוכל לגזול את הגז הטבעי שלי ? כל העולם שלי ושל צאצאי עד עולם, כל השאר בעיני הם אובייקטים שמצידי שיתאבדו מרוב דאגה על המשאבים שחסר להם. ככה בדיוק חשב אדם הראשון התנכי ותראה אייך הוא הצליח מול שאר קופי אדם שהיו בזמנו, הם לא שרדו והוא כן שרד, וככה יקרה בהמשך שזה אומר כל בשר החמורים יכחדו ויישארו רק האדם התבוני ובעיקר האדם הצדיק שכן יכול לחיות עם הזולת וכן יכול להתחלק עם המשאבים וכן יש לו זמן לעמול במחקר ובמדע ובטכנולוגיות (במקום להיות אדם לאדם זאב בשביל לשרוד) ככה שאין שום מונע שהוא יוכל מתי שהוא גם להגיע לשאר מערכות שמש, הרמב"ם נותן דוגמא של דבר שהיא נמנע לגמרי (שאדם ידע לעוף) והנה במאה אחרונה האדם יודע לעוף. היום אין משכיל שיאמר על משהו שהוא נמנע בוודאי שלא יאמר שנמנע להגיע למערכות שמש אחרות. אתה מזכיר את נאסא ונאסא באמת משקיע מיליונים על כך. ואם רק קומץ אנשים פועלים לכך רואים הרבה הצלחות, אז תנסה לחשוב על האדם הבן חורין (שלא צריך להקדיש את חיו בשביל לחם ומים וגג על הראש לישון, בדיוק כמו בתקופת האבן) שיש לו הכל, וצריך רק ללמוד ולחקור ולמצוא מזור לו ולזולתו. לא רק שאת הבעיה הטכנית הזו נפתור, רק את כל המחלות האנושיות נחסל לתמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2015 22:57 |
|
| |
מה נלחצת מקסמן, אסור לשאול שאלות טובות בצורה צינית?
לא הבנתי מה ענית. שאלתי שאלה פשוטה (ולא דבילית בכלל): מין אנושי שיחיה לנצח ויוליד - ייכחד מחוסר משאבים. מה אתה עונה על זה.
איך מפה הגעת לתשובה וכו' אין לי מושג. וזה שהאדם האידיאלי בעיניך (בן חורין) הוא אגואיסט דורסני שמצידו ימותו כולם - הפתיע אותי מאד. תמיד הבנתי ממך אחרת.
אם לא שמת לב, שאלתי היתה מעיקרא על עולם אידיאלי מבחינתך, עולם של צדיקים מתחלקים שחיים לנצח. עולם של צדיקים שמתחלקים בכל - עדיין לא יספיק להם, המשאבים ייגמרו. אא"כ גזרו על עצמם או נזירות או סירוס. זה מה ששאלתי, שאלה פשוטה.
אתה מהמר פה על עתיד מסויים, שהאדם עתיד לגלות מערכות שמש. אתה בטוח שזה יקרה. נו נו, נחיה (לנצח) ונראה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2015 23:42 |
|
| |
| רב_מחשבות כתב: |  | מה נלחצת מקסמן, אסור לשאול שאלות טובות בצורה צינית?
לא ההילחצות שלי (אם והיה ונלחצתי) רלוונטית כאן, הציניות לא מאפשרת לך להקשיב ולא מאפשרת לי להשיב.
לא הבנתי מה ענית. שאלתי שאלה פשוטה (ולא דבילית בכלל): מין אנושי שיחיה לנצח ויוליד - ייכחד מחוסר משאבים. מה אתה עונה על זה.
אני מסביר לך שוב ושוב שההולדה היא תשובה לאי חיי נצח ולכן אם יחיו לנצח, לא יולידו יותר. דיי פשוט, ואז שאלתה מה נסרס את האנשים ? אז עניתי לך מה שעניתי לך.
איך מפה הגעת לתשובה וכו' אין לי מושג. וזה שהאדם האידיאלי בעיניך (בן חורין) הוא אגואיסט דורסני שמצידו ימותו כולם - הפתיע אותי מאד. תמיד הבנתי ממך אחרת.
אייך הגעת לאגואיזם ? חז"ל אומרים כאן יסוד פשוט שבלי שאדם יאמר שכל העולם נברא בשבילי, לא מתחילה שום מוסר וערכים ואז באמת יהיו אדם לאדם זאבים. כל אחד חייב לומר שהעולם נברא בשבילי ורק אז אתה ממציא את הקניינים ואת הצוו של לא תגנוב וכדומה. האדם לא אמור למות מרעב כי בני אנוש המציאו את הקניינים על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי) יסוד היסודות של התורה מתחילה עם המשפט החז"לי הזה "חייב כל אדם לומר שכל העולם נברא בשבילי" ולכן הוא לא מכיר בקניינים כמו העכברים ומותר לו לגנוב (אין לא תגנוב בלי קניין) ואפי' לרצוח את מי שמונע ממנו את הטבע. ואז אחרי שכל מנוול יבין את זה, אז אולי יחליטו לחלק את הטבע מחדש כמו שנח ובניו עשו + ירושה. ואז תתאפשר לקיים את התורה ומצוותיה כמו שצריך. כלומר נבין למה חוקי המשפחה נבין מה הבעיה של ממזרות (אגם שבעתיד לא תהיה יותר ממזרות כי כל גר וממזר יקבל נחלה) נבין למה ארץ ישראל שייך ליהודי, נבין למה שמיטה ושמיטת כספים וכו' וכו' בקיצור נתחיל להבין מה התורה רוצה מאתנו.
אם לא שמת לב, שאלתי היתה מעיקרא על עולם אידיאלי מבחינתך, עולם של צדיקים מתחלקים שחיים לנצח. עולם של צדיקים שמתחלקים בכל - עדיין לא יספיק להם, המשאבים ייגמרו. אא"כ גזרו על עצמם או נזירות או סירוס. זה מה ששאלתי, שאלה פשוטה.
שוב, ביום שנחיה לנצח, לא נוליד יותר וזה מה שהתורה רוצה לומר לנו עם המטפורה של בתחילת בראשית. אני אומר לך שוב תעיין באבן עזרא במקום.
אתה מהמר פה על עתיד מסויים, שהאדם עתיד לגלות מערכות שמש. אתה בטוח שזה יקרה. נו נו, נחיה (לנצח) ונראה...
התורה עוד לא חלמה על יקום כזה ענק ובכל זאת היא בחשיבה הזאתי, אנו שכבר יודעים כמה ענק הוא היקום ?! אז למה אני מהמר כאן ? ותבין כל זה אני אומר אך ורק בתנאי שנמשיך להוליד אבל אם באמת לא נוליד יותר, אז שאלתך מיותרת. בכל זאת אני יכול להסכים איתך שבכל זאת נמשיך להוליד, ובכל זאת אני לא רואה בזה בעיה ולא הימור.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 15:32 |
|
| |
מקס
יש הרבה להעיר על מה שכתבת אבל נתייחס רק לנקודה אחת.
נראה לי שלא הבנת את המושג "חיים נצחיים". גם רב_המושבות לא הבין.
המשמעות של "חיים נצחיים" היא, שהם אינם תלויים בשום דבר.
"חיים נצחיים" שקיומם תלוי במזון אינם "חיים נצחיים". והבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 16:01 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | מקס
יש הרבה להעיר על מה שכתבת אבל נתייחס רק לנקודה אחת.
נראה לי שלא הבנת את המושג "חיים נצחיים". גם רב_המושבות לא הבין.
המשמעות של "חיים נצחיים" היא, שהם אינם תלויים בשום דבר.
"חיים נצחיים" שקיומם תלוי במזון אינם "חיים נצחיים". והבן. |
|
כן צדיק זה הטעות (יותר נכון השיח חרשים בין פילוסופי האומות לבין חכמי התורה) הקלסית בין הנצח של האומות נצח = סימטרי בזמן, לבין הנצח של התורה שכוללת את הזמן בתוכו, נצח = תמידות לאורך זמן\האבולוציה.
בנצח של האומות אתה דומם וסימטרי בזמן, בנצח של התורה אתה לא מספיק להתפתח ולתמיד.
שחז"ל אומרים שעשיו בחר בעולם הזה מול יעקב שבחר את העולם הבא, זה אומר שעשיו רוצה את הנצח הסימטרי בזמן שלעומק זה להיות דומם, ויעקב רוצה את העתיד כלומר עמל עכשיו בהווה למען עתיד שלא מספיק להתפתח.
|
|
|
|
|