בית פורומים פורטל הנפש

ריקנות..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2012 00:25 לינק ישיר 
ריקנות..

אני כל הזמן מרגישה שרע לי .
כל יום שעובר אני מרגישה רע ממש רע.
חשוב לציין שאני חודש אחרי לידה.
ודבר שני קשה לי לראות אנשים שטוב להם והם שמחים.,,אז אני איכשהו למשל אם זה הבעל אני מתפרצת עליו לפעמים בגלל הקושי שלי לראות אותו שמח...ואז הוא נהיה עצוב אחרי שאני מתיחה בו את כל התסכולים שלי...ואז פתאום אני נהיית שמחה שהוא עצוב..
משהו מוזר ...אין לי מושג..אולי תוכלו לעזור לי איזה הרגשות אני מרגישה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 00:29 לינק ישיר 

עצוב שככה את מרגישה...
זה התחיל רק לאחרונה?
(ולפני הכל נראה לי כדאי שתשתפי את בעלך, זה יכול להקל גם עלייך וגם עליו לעבור את התקופה הזו.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2012 00:34 לינק ישיר 

דוקא נשמע נורמלי,דיכאון אחרי לידה.
כמה שאני מבין את לא חולה ואין לך בעיה נפשית,סתם תגובה ללידה,מטפלים בזה וזה עובר.
איך מטפלים בזה? לא בררתי מעולם,אבל רונית כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 00:40 לינק ישיר 

נעומי, תצמה מתכוון להרגיע אותך, לא לזלזל בקושי...
בעז"ה, עם תמיכה של המשפחה וכדאי גם עזרה מאיש מקצוע, תרגישי טוב.
[תצמה, מקווה שזה בסדר להסביר אותך, פשוט אני פעם נבהלתי מהמהירות שפתרת סוגיות סבוכות שלי... :) ]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2012 00:49 לינק ישיר 

צפור
ממש תודה,מרוב שאני רגיל לכתוב כאן וכולם מכירים אותי,ובנוסף לבלבול שלי,אני לא שם לב שאני יכול להשמע רע
הדבר האחרון שאני רוצה לפגוע במשהוא,ממש סליחה
צפור,סליחה אני לא עושה את זה מרוע את יודעת,חבל שלא אמרת לי מיד שזהקרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 00:51 לינק ישיר 

הכל בסדר, כבר למדתי להכיר אותך... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2012 01:03 לינק ישיר 

אבל אני עדיין לא מכיר!
אני מבקש מכל מי שיש לו מה להעיר לי בבקשה לא לחסוך את זה ממני,אני מעוניין להשתפר ובודאי שלא לפגוע בלי לדעת שפגעת    תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 09:52 לינק ישיר 

נועמי - זה באמת לא קל... עברתי גם אני חודשים לגמרי לא קלים אחרי לידה, את בהחלט יכולה לייחס את זה למאזן ההורמונאלי, למרות שזה לגמרי לא אומר שזה רק הורמונאלי, כדאי מאד לטפל בזה, זה נותן המון אור ושמחה. אני הלכתי לניצה - שמעת על הארגון הזה? ארגון תמיכה התנדבותי, הצילו אותי שם. אותי ואת בייתי. בעלי היה מסכן בצורה לא רגילה כשהייתי מתפרצת עליו סתם... אחרי ניצה - הלכתי לטיפול יותר מעמיק. אנחנו פה כדי לתמוך, אבל כדאי לך מאד מאד גם לטפל.
לפעמים אנחנו כועסים על משהו שנמצא בתוכנו ואנחנו אוסרים על עצמנו להביע אותו מכל מיני סיבות ומחסומים כמו אולי - שאת לא מרשה לעצמך לשמוח באמת וכועסת שאחרים מרשים לעצמם. לפעמים אנחנו מרגישים שאסור לשמוח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 20:01 לינק ישיר 

נעמי שלום לך,

לידתו של תינוק חדש הוא אירוע מטלטל בעל חוויה רגשית עמוקה ועוצמתית. השינויים ההורמונליים הקיצוניים המתרחשים בגוף האישה במהלך ההיריון, עם סיומו וחווית הלידה עשויים לגרום למגוון תופעות רגשיות חלקן קלות ,זמניות וחולפות מעצמן, אך חלקן קשות יותר ונדרשות לטיפול .

ההרגשה המאוד רעה שאת מתארת במשך כל היום וכל יום יותר רע  עלול להצביע על דיכאון לאחר לידה.   על אף שהוא מגיע בשלב נורמטיבי בחיים לאחר לידה, הוא דיכאון לכל דבר ואין להתעלם ממנו ולא להמתין שהמצב יחלוף לבד.  

אני ממליצה לפנות בהקדם לאבחון וטיפול מקצועי.  
במידה ורלוונטי,  אני מציעה שבעלך יתלווה אליך בפגישה הראשונה. הוא יוכל לקבל הדרכה לעזור ולתמוך בך.  
 השילוב של טיפול מקצועי ותמיכה משפחתית  תמיד יעיל יותר  וכל שכן במצב שלאחר לידה.

תרגישי טוב,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 17:50 לינק ישיר 

נעמי ,
התגובות הקודמות מספקות לך את המידע המקצועי , ולכאורה אין מה להוסיף . 
יש סרט על נשים עם דכאון אחרי לידה ,חפשי ברשת - (נראה לי שזה באתר MAKO)  אם זה מענין אותך.  

את דברת על הצד הרגשי , איך הצד הפיזי ? 
את ישנה מספיק ? עייפה ? חלשה ? מתפקדת ?
לפעמים זה חסר כלשהו כמו B12 , ברזל .
תרגישי טוב .

תוקן על ידי תסמכועלי ב- 26/01/2012 17:53:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 22:17 לינק ישיר 

בעלי לא מוכן לתמוך בי.
הוא מעוניין שאני יתמוך בו זה הבעייה.
אין לי תמיכה משום צד.
לא מחברות, כלום, מהמשפחה שלי היא רחוקה.
וגם בעלי לא כל כך אוהב שאני בקשר עם משפחתי.
רק אני והתינוקת.
אני פשוט כל יום רבה איתו כל התסכולים שלי הנפשיים אני מורידה את זה עליו.
אני כבר אולי חושבת שאני חולת נפש או הוא.
יהיה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 01:57 לינק ישיר 

יש לי רעיון ואולי הוא טוב
בטוח שאחת מהנשים של החברים של בעלך עברה דכאון אחר לידה,אולי אפשר לגרום לבעלך לדבר איתו ולשמוע  מהצד הגברי איך מתמודדים,אני בטוח שכשהוא יבין שהוא לא היחיד שעובר את זה הוא קצת ירגע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 05:34 לינק ישיר 

נעמי , אפשר לפרק קצת את דבריך ?
"בעלך לא מוכן לתמך בך"- לא יכול ? לא רוצה ? לא יודע איך ,מה ומדוע?
"הוא מעונין בתמיכתך "- מדוע ואיזו ? 
"אין לך תמיכה משום צד" - אז צריך למצא ! בלתי אפשרי כך . ואל תתפלאי למצא את עצמך מתוסכלת וממורמרת .
"לא מחברות"  - יש לך חברות קרובות ? הן יודעות שאת אחרי לידה וחוו גם הן ?מדוע לא תאמרי לאחת מהן קרובה במיוחד קשה לי , אני לא מסתדרת וכד' ? 
וכאן אני חוזרת לשאלתי , האם מדובר בחסר בתמיכה רגשית או גם פיזית ?
כי אם פיזית יש ארגוני חסד שעוזרים מאד! בארוחות . במידה ויש ילדים נוספים - אז שמרטפית . אפילו נקיון ותפקוד של הבית כמו כביסות , גיהוץ וכד' .   בהמשך ניתן להעזר בעוזרת .
אוכל לשבת לקנות בחנויות המוכרות מאכלי שבת - זה הזמן להתפנק .  או שאת מתארחת . 
"משפחה רחוקה"-  בזמננו הטלפון מקצר מרחק פיזי ומקרב הלבבות , וכך גם הצ'אט ועוד יותר הסקייפ . 
"רק את והתינוקת" - אני יכולה להבין מכך שאין עוד ילדים ? אז מבחינה טכנית יכול להיות קל יותר אם אין עוד קטנטנים .   רק שאולי חסרות ידים נוספות , להחליף את שלך כשכבר תשו , אפילו בשביל תחושת השותפות . 

"אני פשוט כל יום רבה איתו כל התסכולים שלי הנפשיים אני מורידה את זה עליו."-  ברור שאחרי לידה כפי שציינו למעלה יש יותר קושי רגשי . ואם את מבודדת , והוא גם יוצר את בידודך מהמשפחה , אין ספק שיש תסכולים , ואין להם על מי לצאת , אלא עליו  . אבל אולי חבל שלא אליו - כלומר בשיחה . 
ואחרי כל הדברים אני מסיקה שכדאי לך מאד לפנות ליעוץ/לטיפול !!! 
אם תרצי  אפרט לך כמה דברים נוספים שנראים לי באישי .  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 09:20 לינק ישיר 

בעשורים האחרונים המחקרים מלמדים אותנו שלא רק נשים עוברות דיכאון לאחר לידה אלא גם גברים!. אומנם לא באותם אחוזים ( כ8% לעומת כ 14%) אבל אין ספק שהופעתו של תינוק למערכת הזוגית הינו שינוי פסיכולוגי גם עבור הבעל -שינויים באורח החיים, בתפיסת האחריות ובמקומם במערכת הזוגית.
בעלים רבים עשויים לחוות שהם ננטשים על ידי  האישה. שהאשה שקועה כולה (טבעי וצריך)בתינוקת והוא  'מיותר' בקשר הרגשי. זו חוויה לא נעימה וכואבת לאב הטרי.
גם בעלים זקוקים לתמיכה רגשית.
נעמי , גם אם אין מדובר בדיכאון לאחר לידה, שניכם זקוקים להבנה, לתמיכה רגשית וכמו שתסמכועלי הדגישה בחכמה גם תמיכה פיזית.
כרגע אני מבינה שאתם לא מצליחים להיעזר לא בעצמכם, לא אחד בשני ולא בסביבה משפחתית .
אני חושבת שנכון שתשבו יחד את ובעלך (לבד או בשיתוף איש מקצוע)  ותכירו בצורך שלכם ושל השני לאותה תמיכה רגשית שכרגע אתם רבים עליה.
אולי אם בעלך יגלה שהתמיכה שהוא מבקש היא לגיטימית, שכיחה, מוכרת על ידך יקל עליו לחשוב יחד איתך איך אתם עוברים את השלב הרגיש והעדין הזה.

אנו צריכים לזכור שהורות לתינוק ראשון עשויה להיות הורות די צעירה בחברה שלנו. מדובר על זוג שעד לא מזמן האישה היתה נערה בסמינר והבעל היה בחור שחבש את ספסלי הישיבה.  הנישואין ושלב בניית הזוגיות הינו בעצמו מעבר וחידוש שמעורר שינויים פסיכולוגיים, ודי מהר עוד בטרם הזוגיות הבשילה נכנס אדם נוסף לתמונה ומשנה שוב את המבנה המשפחתי . מצב שדורש שוב הסתגלות והתארגנות פסיכולוגית ופיזית.

נעמי, ככל שהחוויות שלך ושל בעלך   יהיו יותר מובנות לכם, יותר מוכרות על ידכם תהליך ההתמודדות שלכם עשוי להיות קל יותר .

שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 09:36 לינק ישיר 

אכן , גם גברים צריכים תמיכה   , סליחה על התעלמותי מהצד הזה . 

יש כאלו שאומרים שהנשים מקבלות יחס מועדף אחרי הלידה מהסובבות , מהמשפחה וכד' 
ואילו מהגברים די מתעלמים . 
אני חושבת שהגברים מקבלים הרבה כבוד בבית כנסת - עליה לתורה , קידוש או ברית  וכל הארועים הנוספים סביב הולדת תינוק - הבעל מככב .  אבל זה אולי תקופה קצרה , וצריך גם אח"כ .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 12:47 לינק ישיר 

כמב שאני מתגעגע "לבעיות" האלו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ריקנות..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext