|
|
| נשלח ב-26/1/2012 00:35 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  |
את צודקת, את צריכה לחשוב על העתיד, לחשוב איך את רוצה שייראה הבית שלך לא עוד שנה, עוד עשרים!!!
לראות את הנולד, לראות לא רק ממטר, לחשוב רחוק.....
קצת נסחפת עם הסיסמאות, לא?
יותר חשוב שתהיה התאמה עכשיו (גם בשאיפות כמובן) כי סביר להניח שאת לא מסוגלת לתאר את החיים אפילו שנה אחרי החתונה, וכל שכן עוד 20 שנה. ההנחה שאת מסוגלת לקבוע מעכשיו את כל החיים נגועה בלא מעט יוהרה.
ולנעמה, תזכרי שכמו שלך יש צדדים שונים, כך גם לבחורים שאת פוגשת - אם רק תטרחי לגלות. |
|
חחחח לא מתייהרת פה על אף אחד....
פשוט כתבתי שתי מילים בכמה משפטים...... (שוניק בהשפעת הפורום שלך אולי.....)
בקיצר ברור שצריכה להיות התאמה עכשווית, ואין לאף אחד יכולת לתכנן איך יראו החיים גם חודשיים אחרי החתונה....
התכוונתי שהבחירות שלנו היום, ישפיעו על העתיד....
ולכן היא צריכה לחשוב באיזה עתיד היא מעוניינת באמת - ולפי זה לכלכל את מעשייה....
מה יהיה באמת בעוד כך וכך זמן, את זה אף אחד לא יודע חוץ מהקב"ה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 00:54 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
ושוב, התחושה שלי, שמצד אחד את רוצה רוחניות חזקה, יש לך שאיפות גדולות, אבל המציאות והמעשה זה אחרת.. ולכן את בעצם נקרעת בין השאיפות (הפנימיות האמיתית שלך) לבין איך שאת חייה בפועל. |
|
תחושה נכונה. וזאת הבעיה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 00:58 |
|
| |
| מזדקן כתב: |  |
תרגעי!
את נורמלית לחלוטין.
לדעתי זה שאת לא נועלה מה מתאים לך,יתכן שזה נובע מפתיחות מסוימת ..
תוקן על ידי מזדקן ב- 26/01/2012 00:13:33
|
|
זה חלק ממה שזה נובע, בהחלט
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 01:00 |
|
| |
| די88 כתב: |  | נעמה אני מבינה אותך לגמריי...אבל כמו שעמקויות אמר את צריכה להיסגר על עצמך
לפחות כיוון זה כמו שלא תדעי אם את רוצה ליטאי חבדניק או לאומי... העיקר האישיות
ואני מבינה את החוסר רצון להוריד על דברים כמו לבוש או כל דבר "שטחי" כזה
אבל גם הדברים הכביכול שטחיים מייצגים משהו ואת צריכה להבין עם עצמך איפה את רוצה להיות ומה את רוצה לייצג
כמובן שאם את לא חושבת שתעמדי בבחור שלומד כל היום ולא עובד אז אל תלכי על האופציה הזאת מלכתחילה אבל אני חושבת שעדיף לחפש מישהו שהוא חזק ממך ברוחניות כדי שתוכלי להתעלות ולא לרדת...אבל זאת רק דעתי |
|
את צודקת..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 01:01 |
|
| |
תוקן על ידי נעמה10 ב- 26/01/2012 01:02:12
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 01:31 |
|
| |
אם יש לך שאיפות אמיתיות וכנות, אל תוותרי עליהם.
גם אם זה נראה לך היום קשה להשגה ואולי לא מתאים לצורת חיים שלך כיום, אל תשכחי שברגע שתתמסדי עם בית, הרבה ישתנה, ואם תמצאי את עצמך בוקר אחד לייד מישהו שהשאיפות שלו והרמה הרוחנית שאליה הוא רוצה להגיע, לא זהה לשלך, זה לא יהיה קל...
אני כבר מזמן צירפתי לתפילה הקבועה שלי לזיווג גם תפילה אישית: ״רק אתה אבא יודע מה מתאים לי ומה טוב לי אז אנא ממך תשלח לי אותו במהרה״.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 01:35 |
|
| |
| בחורהנט כתב: |  | | אם יש לך שאיפות אמיתיות וכנות, אל תוותרי עליהם.
גם אם זה נראה לך היום קשה להשגה ואולי לא מתאים לצורת חיים שלך כיום, אל תשכחי שברגע שתתמסדי עם בית, הרבה ישתנה, ואם תמצאי את עצמך בוקר אחד לייד מישהו שהשאיפות שלו והרמה הרוחנית שאליה הוא רוצה להגיע, לא זהה לשלך, זה לא יהיה קל...
אני כבר מזמן צירפתי לתפילה הקבועה שלי לזיווג גם תפילה אישית: ״רק אתה אבא יודע מה מתאים לי ומה טוב לי אז אנא ממך תשלח לי אותו במהרה״. |
|
אהבתי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 16:04 |
|
| |
אני חושב שהבעיה היא לא בבחירת הסגנון של הבחור שאת מחפשת, הבעיה היא, מה בכלל הסגנון שלך? את עדיין לא גיבשת לעצמך הגדרה מי את ומהן הדרישות שלך מעצמך וממילא את גם לא יודעת מהן דרישותיך עבור בעלך לעתיד ולכן לגיטמי גם שאת מסכימה להיפגש עם כמה סגנונות שונים... זה אולי סוג של ניסיון לבדוק איזה מבין הסגנונות יותר מתאימים לך... למה בעצם מפריע לך שמציעים לך כמה סגנונות? אולי ככה תוכלי לגבש לעצמך דעה והגדרות מהן יהיו דרישותייך מבעלך לעתיד? את סיימת בשתי שאלות ואני אנסה לענות א. כמו שכבר הבעתי את דעתי בהתחלה אני לא חושב שצריך להתבהר לך מהו סגנון הבחור אשר מתאים לך כמו שצריך קודם להתבהר לך מה הסגנון שלך. את בעצמך כתבת שאת קשה להגדרה אז אולי במקום לבנות על הזמן שהוא יעשה את שלו וכך אולי תתבהר דעתך תנסי לשבת קצת עם עצמך ולגבש הגדרה מי את ומהן דרישותייך... ב. אני לא חושב שזה עניין של חוסר בשלות הרי במהלך החיים גם יהיו לך לבטים, היכן עדיף לשלוח את ילדייך ללמוד וכדו' וגם אז תגידי שזה אולי מראה חוסר בשלות? אני כן חושב שלגיטמי שיהיו לך ספיקות כמו בהרבה תחומים בחיים ובמקרה הנוכחי שלך, שוב זה עניין של גיבוש דעה והגדרה עצמית. ואני מאמין שאחרי שתגבשי לעצמך דעה והגדרה, על שתי השאלות תעני בנשימה אחת....
תוקן על ידי nati1989 ב- 26/01/2012 16:10:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 23:30 |
|
| |
| נעמה10 כתב: |  |
ושוב, התחושה שלי, שמצד אחד את רוצה רוחניות חזקה, יש לך שאיפות גדולות, אבל המציאות והמעשה זה אחרת.. ולכן את בעצם נקרעת בין השאיפות (הפנימיות האמיתית שלך) לבין איך שאת חייה בפועל.
תחושה נכונה. וזאת הבעיה שלי. |
|
זו לא הבעיה רק שלך.. אלא בעצם הבעיה של כולנו כבני אדם. יש לנו שאיפות, חלומות ומאויים.. אבל מציאות החיים, החומרניות, התאוות, גורמים לנו להיסחף לכיוון אחר.. וכאן תפקידו של האדם, להילחם, להתמודד, לכבוש, את אותם דרכים שמובילים אל האור, אל הרוחניות, אל הזוך והטוהר.. ולא לתת לו להיכבש בתעתועי הייצר והדימיון.. ב-להיסחף אחר התאוות למיניהם וכו'..
השאלה, שאת צריכה לשאול את עצמך, מה גורם לך להיסחף אחרי דבר זה או אחר..? מה נקודות התורפה שלך, ויותר מזה, מה המעלות המיוחדות שבך... כשתמצאי אותם, יהיה לך הרבה, הרבה יותר קל לממש את עצמך.. וסו"ס ישכון השלווה והאושר בלבך...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 14:04 |
|
| |
תודה נתי ועמקויות,
זה לא שאני לא מכירה את עצמי והסגנון שלי, קשה להגדרה- זה בגלל שתי הקונפילקטים שבי..
אף אחד לא מושלם ותמיד יש על מה לעבוד, במצבי הנוכחי אני צריכה פשוט חייבת לעבוד על להשליט את הרע על הטוב. זה פשוט חוסר שלמות עם עצמי, ברגע שאני אהיה שלמה עם עצמי כנראה שהבחירה שלי תהיה פשוטה בהרבה...
תוקן על ידי נעמה10 ב- 27/01/2012 14:06:53
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 16:14 |
|
| |
| נעמה10 כתב: |  | תודה נתי ועמקויות,
זה לא שאני לא מכירה את עצמי והסגנון שלי, קשה להגדרה- זה בגלל שתי הקונפילקטים שבי..
אף אחד לא מושלם ותמיד יש על מה לעבוד, במצבי הנוכחי אני צריכה פשוט חייבת לעבוד על להשליט את הרע על הטוב. זה פשוט חוסר שלמות עם עצמי, ברגע שאני אהיה שלמה עם עצמי כנראה שהבחירה שלי תהיה פשוטה בהרבה...
|
|
א. מה כוונתך להשליט את הרע על הטוב? ב. יש סיכוי שבשורה הזאת את עונה לעצמך על השאלה השניה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 00:17 |
|
| |
הכונה שחלק ממה שהקושי נובע זה החלק ה'גשמי' בי שמוכן להתפשר ומתאים לי משהו 'פושר יותר' והצד הרוחני ששואף למשהו טוב ואמיתי... בזה אני מתכונת שאני צריכה לעבוד על עצמי כמו שעמקויות אמר.. יותר בענין הרוחניות כי זה הדחף שלי באמת... וכן, עניתי לעצמי בעזרת התגובות שכאן....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 00:35 |
|
| |
נעמה, יש הרבה בחורים שמאוד חזקים בפנמיות וחיצונית "פושרים" את צריכה פשוט להסתכל יותר טוב, כמו שאת לא רוצה שיגדירו אותך לפי החיצוניות כך גם אל תגדירי אותם תנסי לראות את הבחור שעומד מאחורי החיצוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 17:13 |
|
| |
לדעתי את צריכה לסנן ישיבות שנראה שלך שלא מתאים למשל. דוגמא פונביז וכ'ו. וללכת ישר לישיבות פתוחות יותר ע ראש בריא יותר. רק שתדעי שבחור שהלך מכתחילה לישיבה פתוחה יותר. הראש שלו יותר בריא מאשר בחור שלומד בישיבה רגילה ושם הוא נפתח. זה כמו שאני תמיד אומר על לגור בעיר חרדית או בעיר חילונית. והסיפור הוא שילד מעיר חרדית יראה ברחוב כלב רוטווילר גדול רועה גרמני נובח. הוא יכול לגשת אליו לחבק אותו ולנשק אותו. לעומת ילד שבא מעיר חילונית שיודע שעוד שנייה הכלב הגדול והחמוד הזה יכול לאכול אותו. וילד מעיר חרדית קלאסית שלא יודע מה זה כלב. חושב שזה חיית מחמד.
כך גם בעניין הזה בחור שלמד והלך מרצונות לישיבה פתוחה יותר הרוחניות שלו בטוח יותר חזוקה ועמוקה. לעמות בחור שלומד עד היום בישיבה חרדית ושם הוא נפתח. לגביו אני לא תמיד בטוח איפה הא אוחז או עומד.
ואם את רוצה עוד דוגמא שאולי תביני יותר. בחור מכיפות הסורוגות יודע שהוא יכול להתכתב עם בחורה לצאת איתה לבלות. ללכת לטייל ליסוע ביחד באוטובוס וכ'ו. ואין ביניהם כלום מעבר לידידים. בחור חרדי שבחורה רק קורצת לו בטעות. הוא כבר רץ למטה לתהום ללא הפסקה.
ככה בדיוק זה בחור בישיבה סגורה שנפתח. לעומת בחור חרדי רגיל נורמלי פתוח שהלך מרצונות ללמוד בישיבה פתוחה אבל אם רוחניות טובה ויציבה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 21:51 |
|
| |
ממש קלעת לנקודה שהובהרה לי היום.
ישבתי באוטובוס, שני בחורים עלו, נראים כמו בחורי ישיבה רציניים מאד- מכף רגל ועד ראש עם כל המשתמע מזה.
הם התישבו מאחורי, ואז הם התחילו לדבר... לא נוהגת להקשיב לאנשים לשיחות אבל לא היה מצב לא לשמוע על מה הם מדברים. כמעט הקאתי את הנשמה...
ואז חשבתי לעצמי, הם נקראים בחורי ישיבה רציניים? החזות שלהם נראית כאילו יצאו הרגע מתפרח או פונוביץ. ומה יש להם בראש......
וחס וחלילה אני לא באה להכליל. יש בחורים מצויינים בכל מקום. אבל זה באמת מפחיד! בחור שמגיע מישיבה פתוחה צריך באמת לברר מי הבחור באמת.. אבל הוא לפחות לא משקר לאף אחד. ככה אני וזה מה שמתאים לי. בישיבה חזקה וסגורה קצת קשה לדעת מי הבחור כי רק שומעים את הישיבה יאלה הוא בחור מצויין!...
תוקן על ידי נעמה10 ב- 01/02/2012 21:52:56
|
|
|
|
|