בית פורומים שידוכי חרדים

לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2012 18:53 לינק ישיר 

בס"ד

מעפיל יקר,

במחילה מכבוד האשכול החשוב וההודעה המושקעת, יש לי עבורך משפט מאוד קצר ופשוט.
תיארת כאן בחורה שיטחית ועמרצית איך כל זה קשור ל"חרדית. אשכנזייה. מודרנית." ???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/1/2012 19:16 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:
בס"ד

מעפיל יקר,

במחילה מכבוד האשכול החשוב וההודעה המושקעת, יש לי עבורך משפט מאוד קצר ופשוט.
תיארת כאן בחורה שיטחית ועמרצית איך כל זה קשור ל"חרדית. אשכנזייה. מודרנית." ???

במחילה מכובדך אסיק....זה קשור לבחורה החרדית, האשכנזייה המודרנית איתה נפגש מעפיל....ושבעקבות פגישתו איתה עלה אשכול זה לאויר העולם....
ולך מעפיל!
אל תחפש לראות רע! נכון...אולי נפלת על אחת גרועה מהרבה בחינות....אבל בתחילה הזכרת את העובדה שהבחורה אמרה שהיא אוהבת ללכת לקניות, לבריכה וכו' וא"כ.....איך יהיה לה זמן להשקיע בעיניני הבית? זו שאלה (סליחה על הביטוי) קצת טיפשית! איזו תשובה רצית לקבל? "אוהבת לבשל....לטפח ילדים.....לנקות את הבית...להכין מאכלים מיוחדים..." מה בדיוק חשבת? כשזה מצטרף לשאר הדברים שכתבת שהבחורה ענתה אז זה באמת נשמע גרוע! אבל לכשעצמו.....ספציפית לשאלה הנ"ל.....אני לא רואה בזה פסול! כל אחת ברת דעת יודעת שאחרי החתונה את כבר לא יכולה ללכת לאן שאת רוצה, כמה שאת רוצה.....מקווה שהבהרתי את הקטע בצורה טובה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/1/2012 19:48 לינק ישיר 

אסיק אחרי כמה פגישות עם בחורות כאלה, אתה מתחיל להבין שיש פה תת-קבוצה של בנות כאלו.

חדשונט כשאני שואל את אותה שאלה לבנות אחרות אני מקבל תשובות לגמרי אחרות. הן אוהבות ללכת לשיעורים, עוזרות בבית, עוזרות לאחות או לגיסה, מפנקות את האחיינים שלהם, מטיילות במוזיאונים, לפעמים עושות צניחה חופשית, לא משנה, העיקר שהן מפתחות ומותחות את עולמן הפנימי. וכן הן אוהבות גם ללכת לקניונים, אבל לא רק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:10 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.

נו אז מה הבעיה?? תמצא לך מישהי ספרדיה שמחוברת לכל המרכיבים שפירטת פה..

שנואת את ההכללות האלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:25 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית. לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל.. הלוואי ושאני טועה..

ובכן, אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שאני רואה שאתה כותב משהו טיפשי.
ולרוב אני מאוד מעריכה את הכתיבה שלך....

אני לא אקטול את מה שאמרת כי כבר די 88 ומעפיל ענו לך, אבל רק שתדע, שזה היה מזעזע לקרוא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:41 לינק ישיר 

משה852 כתב:
נא לא להכליל. החלום שלי למצוא מישהי חכמה, רחבת אופקים ומאתגרת.

החלום שלך,
זה גם החלום שלי...

אבל במציאות... יש הרבה בחורי ישיבה שמבועתים מהעובדה שאולי תהיה להם אישה דעתנית חלילה.

אותי אישית פעם בחור הוריד כי "יש לה יותר מדי ביטחון עצמי"....
נו, ברור, הוא ישב מבועת מהצל של עצמו כל הפגישה, וכדי לא לשרוף שעה מהחיים שלי אני עזרתי לו להוביל את הפגישה.
SILLY ME!

אולי הייתי צריכה צריכה לשתוק ולחייך בבישנות בתולית כל הפגישה כדי שחלילה הוא לא יחשוב אותי לאישה עם ביטחון עצמי מופרז.

אני כבר המון זמן לא יוצאת עם בחורי ישיבה....
ולמרות שאני מעריכה את לימוד התורה שלהם, זה בערך כמעט כל מה שנשאר לי מההערכה אליהם...
כי אם להודות על האמת, מעטים הם הבחורים שהם בני תורה אמיתיים שיש להם מידות ודרך ארץ.
ובחורים שיודעים להעריך אישה בלי להיות שובינסטים גמורים.

אני שוקלת להפוך לשדכנית בעתיד, ולו רק כדי לחסוך מבחורים ובחורות את הסבל ואת העוגמת נפש שבלצאת עם מישהו שהוא לא ברמה האינטלקטואלית שלהם.
וכן, הייתי מוכנה לספוג בחור שהוא קצת פחות ממני מבחינה רוחנית, אבל עם שאיפות ומידות טובות.
ולא בחור "חזק" אבל שיזלזל בי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:43 לינק ישיר 

שלום לך מעפיל, אני לא נוהגת לענות הפרטי, מה גם שאני חושבת שההודעה שלך לא הייתה רצינית. אתה יכול לכתוב פה את דעתך אם אתה באמת מצפה לתגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:57 לינק ישיר 

ההודעה שלי לפרטי נאמרה בהומור נינוח אבל גם ברצינות (לכל אלו שמסתקרנים מה כתבתי, אפשר לפנות בפרטי), ובודאי אני מצפה לתגובה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 20:59 לינק ישיר 

Fake_smile כתב:

מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית. לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל.. הלוואי ושאני טועה..ובכן, אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שאני רואה שאתה כותב משהו טיפשי.ולרוב אני מאוד מעריכה את הכתיבה שלך....אני לא אקטול את מה שאמרת כי כבר די 88 ומעפיל ענו לך, אבל רק שתדע, שזה היה מזעזע לקרוא!

אתה יכולה לקטול את מה שכתבתי, ולו כי בשביל זה נועד הפורום לחופש הביטוי..

את התווספת לשניים הקודמים לך, שהוציאו את דבריי מהקשרם. 
וארחיב את כוונתי:
אין ספק שיש תועלת בחכמה בידע וכו'.. רק שיש לשים לב מה עיקר ומה טפל. 
וכשהחכמה והידע נהפכים למטרה ונושא, שם הייתי חייב לציין, שלא זה מה שייתן את ה-תועלת (ושוב! לא שאין תועלת אלא את ה-תועלת..!) לילדים, לזוגיות וכו'.. אלא ה-דבר העיקרי והייחודי לאשה - הרגש..!

מה שווה ילד משכיל וחסר רגש ומידות??
מה שווה ילד טחון בידע אבל חסר לו את הבסיס - חום ואהבה?!
מה שווה אשה משכילה אבל כשזה בא על חשבון השקעה רגשית ולבבית?!

שוב, אין ספק שזה לא סתירה, ואפשר להיות גם כזאת וגם כזאת,
אך כמדברים על האידאל, על המציאות שבשוק, שם המציאות היא שהרבה דוגלים ומעריכים את השכל "והנאורות" לעומת הרגש הטוב והתמים...

מקווה שעכשיו הובנתי יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:07 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
ההודעה שלי לפרטי נאמרה בהומור נינוח אבל גם ברצינות (לכל אלו שמסתקרנים מה כתבתי, אפשר לפנות בפרטי), ובודאי אני מצפה לתגובה... 

אז אני אגיב- לא, אני לא מכירה ספרדיה כזאת. בכלל כמעט ולא מכירה ספרדיות ככה שאני לא השדכנית המתאימה, סורי..

אגב, לקחת את מה שכתבתי למקום שונה לחלוטין ממה שהתכוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:18 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
אתה יכולה לקטול את מה שכתבתי, ולו כי בשביל זה נועד הפורום לחופש הביטוי..את התווספת לשניים הקודמים לך, שהוציאו את דבריי מהקשרם. וארחיב את כוונתי:אין ספק שיש תועלת בחכמה בידע וכו'.. רק שיש לשים לב מה עיקר ומה טפל. וכשהחכמה והידע נהפכים למטרה ונושא, שם הייתי חייב לציין, שלא זה מה שייתן את ה-תועלת (ושוב! לא שאין תועלת אלא את ה-תועלת..!) לילדים, לזוגיות וכו'.. אלא ה-דבר העיקרי והייחודי לאשה - הרגש..!מה שווה ילד משכיל וחסר רגש ומידות??מה שווה ילד טחון בידע אבל חסר לו את הבסיס - חום ואהבה?!מה שווה אשה משכילה אבל כשזה בא על חשבון השקעה רגשית ולבבית?!שוב, אין ספק שזה לא סתירה, ואפשר להיות גם כזאת וגם כזאת,אך כמדברים על האידאל, על המציאות שבשוק, שם המציאות היא שהרבה דוגלים ומעריכים את השכל "והנאורות" לעומת הרגש הטוב והתמים...מקווה שעכשיו הובנתי יותר. 

ובכן, אני לא מבינה מה הקשר בין אופי לבין השכלה?!
יש אנשים חמים מטבעם, וטיפשים! בורים ונבערים....
ויש אנשים קרים מטבעם שהם חכמים נאורים ושאפתנים....

איפה הסתירה?!

ניקח לדוגמא אותי, ספרדיה, עם שאיפה לדעת כמה שיותר...
כנ"ל אחותי, ואמא שלי ושאר המשפחה שלי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:24 לינק ישיר 

עדן.... לקחתי את הדברים שלך בהומור קליל, ובאותו רוח פניתי אלייך... לא פחות ולא יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:31 לינק ישיר 

Fake_smile כתב:
אתה יכולה לקטול את מה שכתבתי, ולו כי בשביל זה נועד הפורום לחופש הביטוי..את התווספת לשניים הקודמים לך, שהוציאו את דבריי מהקשרם. וארחיב את כוונתי:אין ספק שיש תועלת בחכמה בידע וכו'.. רק שיש לשים לב מה עיקר ומה טפל. וכשהחכמה והידע נהפכים למטרה ונושא, שם הייתי חייב לציין, שלא זה מה שייתן את ה-תועלת (ושוב! לא שאין תועלת אלא את ה-תועלת..!) לילדים, לזוגיות וכו'.. אלא ה-דבר העיקרי והייחודי לאשה - הרגש..!מה שווה ילד משכיל וחסר רגש ומידות??מה שווה ילד טחון בידע אבל חסר לו את הבסיס - חום ואהבה?!מה שווה אשה משכילה אבל כשזה בא על חשבון השקעה רגשית ולבבית?!שוב, אין ספק שזה לא סתירה, ואפשר להיות גם כזאת וגם כזאת,אך כמדברים על האידאל, על המציאות שבשוק, שם המציאות היא שהרבה דוגלים ומעריכים את השכל "והנאורות" לעומת הרגש הטוב והתמים...מקווה שעכשיו הובנתי יותר. ובכן, אני לא מבינה מה הקשר בין אופי לבין השכלה?!יש אנשים חמים מטבעם, וטיפשים! בורים ונבערים....ויש אנשים קרים מטבעם שהם חכמים נאורים ושאפתנים....איפה הסתירה?!ניקח לדוגמא אותי, ספרדיה, עם שאיפה לדעת כמה שיותר...כנ"ל אחותי, ואמא שלי ושאר המשפחה שלי....

שוב, אף אחד לא אמר שיש בכך סתירה.. ואף אחד מהם לא מחייב אחד את השני.. 
אבל השאלה היא אחרת, על מה בן אדם שם את הדגש שלו.. 
מה הערכים שחשובים לו, מה השאיפות שלו, במה הוא משקיע את עיקר כוחותיו.. 

וכשאדם סולם הערכים שלו, זה הידע, רמת המשכל בד"כ זה גם בא על חשבון הפנימיות, על חשבון הרגש.. (ושוב, אני לא עושה הכללה!) 
הסיבות שזה בא על חשבון:
א. כמו בכל דבר שתופס אנרגיה וזמן אז זה מתחלק בין כל הדברים. 
ב. כי טבעי האדם מותווים לפי איך שהאדם משקיע בהם. וכשאדם משקיע בשכל, אז במובן מסוים הוא גם נהיה שכלי יותר.
ושכליות היא גם פחות רגש, ופחות רגש זה גם פחות חום וכו'. (שוב, לא הכללה, זה לא בהכרח, אבל בד"כ בטבע האדם ככה זה. ואת שמעידה על עצמך, שמאד חשוב לך הידע וההשכלה, שימי לב אם זה לא השפיע עלייך במידה כזאת או אחרת.. בכנות!)
ג. רגש, בד"כ זה דבר יותר פנימי.. זה האדם עם עצמו, האדם עם חייו, וכשאדם משקיע בהשכלה וידע, זה אומר שהוא יוצא יותר החוצה, הוא משקיע בדברים חיצוניים, ומטבע הדברים זה על חשבון הפנימיות. (על זה לפני שאת מגיבה, תחשבי טוב, משום שזו הרגשה דקה..)

ועוד נקודה חשובה ביותר! זה לא קשור לספרדים ואשכנזים, זה קשור לאופי וטבע האדם!
המציאות היא, שבני עדות המזרח, האופי שלהם הרבה יותר חם ולבבי.. (צאי ולמדי ממידת הכנסת האורחים של המרוקאים וכו'.. ) לעומת בני ארצות אשכנז שהם הרבה יותר קרירים..  כמובן.. שזה לא מחייב, ויש כאילו ויש כאילו בכל מוצא ומוצא. אבל הבסיס הוא כזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:44 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
אתה יכולה לקטול את מה שכתבתי, ולו כי בשביל זה נועד הפורום לחופש הביטוי..את התווספת לשניים הקודמים לך, שהוציאו את דבריי מהקשרם. וארחיב את כוונתי:אין ספק שיש תועלת בחכמה בידע וכו'.. רק שיש לשים לב מה עיקר ומה טפל. וכשהחכמה והידע נהפכים למטרה ונושא, שם הייתי חייב לציין, שלא זה מה שייתן את ה-תועלת (ושוב! לא שאין תועלת אלא את ה-תועלת..!) לילדים, לזוגיות וכו'.. אלא ה-דבר העיקרי והייחודי לאשה - הרגש..!מה שווה ילד משכיל וחסר רגש ומידות??מה שווה ילד טחון בידע אבל חסר לו את הבסיס - חום ואהבה?!מה שווה אשה משכילה אבל כשזה בא על חשבון השקעה רגשית ולבבית?!שוב, אין ספק שזה לא סתירה, ואפשר להיות גם כזאת וגם כזאת,אך כמדברים על האידאל, על המציאות שבשוק, שם המציאות היא שהרבה דוגלים ומעריכים את השכל "והנאורות" לעומת הרגש הטוב והתמים...מקווה שעכשיו הובנתי יותר. ובכן, אני לא מבינה מה הקשר בין אופי לבין השכלה?!יש אנשים חמים מטבעם, וטיפשים! בורים ונבערים....ויש אנשים קרים מטבעם שהם חכמים נאורים ושאפתנים....איפה הסתירה?!ניקח לדוגמא אותי, ספרדיה, עם שאיפה לדעת כמה שיותר...כנ"ל אחותי, ואמא שלי ושאר המשפחה שלי....שוב, אף אחד לא אמר שיש בכך סתירה.. ואף אחד מהם לא מחייב אחד את השני.. אבל השאלה היא אחרת, על מה בן אדם שם את הדגש שלו.. מה הערכים שחשובים לו, מה השאיפות שלו, במה הוא משקיע את עיקר כוחותיו.. וכשאדם סולם הערכים שלו, זה הידע, רמת המשכל בד"כ זה גם בא על חשבון הפנימיות, על חשבון הרגש.. (ושוב, אני לא עושה הכללה!) הסיבות שזה בא על חשבון: א. כמו בכל דבר שתופס אנרגיה וזמן אז זה מתחלק בין כל הדברים. ב. כי טבעי האדם מותווים לפי איך שהאדם משקיע בהם. וכשאדם משקיע בשכל, אז במובן מסוים הוא גם נהיה שכלי יותר.ושכליות היא גם פחות רגש, ופחות רגש זה גם פחות חום וכו'. (שוב, לא הכללה, זה לא בהכרח, אבל בד"כ בטבע האדם ככה זה. ואת שמעידה על עצמך, שמאד חשוב לך הידע וההשכלה, שימי לב אם זה לא השפיע עלייך במידה כזאת או אחרת.. בכנות!)ג. רגש, בד"כ זה דבר יותר פנימי.. זה האדם עם עצמו, האדם עם חייו, וכשאדם משקיע בהשכלה וידע, זה אומר שהוא יוצא יותר החוצה, הוא משקיע בדברים חיצוניים, ומטבע הדברים זה על חשבון הפנימיות. (על זה לפני שאת מגיבה, תחשבי טוב, משום שזו הרגשה דקה..)ועוד נקודה חשובה ביותר! זה לא קשור לספרדים ואשכנזים, זה קשור לאופי וטבע האדם!המציאות היא, שבני עדות המזרח, האופי שלהם הרבה יותר חם ולבבי.. (צאי ולמדי ממידת הכנסת האורחים של המרוקאים וכו'.. ) לעומת בני ארצות אשכנז שהם הרבה יותר קרירים..  כמובן.. שזה לא מחייב, ויש כאילו ויש כאילו בכל מוצא ומוצא. אבל הבסיס הוא כזה. 

אני יכולה להסכים שיש הבדלי "חמימות"...
אבל הכרתי כמה אשכנזים עם הכנסת אורחים מדהימה!
ויצא לי להיות בכמה בתים של מרוקאים, שלא נשארתי שם המון זמן מרצון....

ואני מרוקאית!

אני לא מסכימה איתך, וזו כבר פעם שניה שאני מתווכחת עם מישהו על זה.
חום ואהבה זה עיניין של אופי- זה לא דורש ממני משאבים...
גם השאיפה ללמוד והסקרנות לא ממש דורשת ממני משאבים...

אני יכולה להשכיב את הבת שלי לישון- ואז ללכת לקרוא ספר.
אני יכולה להכין ארוחת ערב לבעלי, לסעוד איתו ואז לשבת איתו ביחד ללמוד משהו...

וכו' וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:55 לינק ישיר 

Fake_smile כתב:
אתה יכולה לקטול את מה שכתבתי, ולו כי בשביל זה נועד הפורום לחופש הביטוי..את התווספת לשניים הקודמים לך, שהוציאו את דבריי מהקשרם. וארחיב את כוונתי:אין ספק שיש תועלת בחכמה בידע וכו'.. רק שיש לשים לב מה עיקר ומה טפל. וכשהחכמה והידע נהפכים למטרה ונושא, שם הייתי חייב לציין, שלא זה מה שייתן את ה-תועלת (ושוב! לא שאין תועלת אלא את ה-תועלת..!) לילדים, לזוגיות וכו'.. אלא ה-דבר העיקרי והייחודי לאשה - הרגש..!מה שווה ילד משכיל וחסר רגש ומידות??מה שווה ילד טחון בידע אבל חסר לו את הבסיס - חום ואהבה?!מה שווה אשה משכילה אבל כשזה בא על חשבון השקעה רגשית ולבבית?!שוב, אין ספק שזה לא סתירה, ואפשר להיות גם כזאת וגם כזאת,אך כמדברים על האידאל, על המציאות שבשוק, שם המציאות היא שהרבה דוגלים ומעריכים את השכל "והנאורות" לעומת הרגש הטוב והתמים...מקווה שעכשיו הובנתי יותר. ובכן, אני לא מבינה מה הקשר בין אופי לבין השכלה?!יש אנשים חמים מטבעם, וטיפשים! בורים ונבערים....ויש אנשים קרים מטבעם שהם חכמים נאורים ושאפתנים....איפה הסתירה?!ניקח לדוגמא אותי, ספרדיה, עם שאיפה לדעת כמה שיותר...כנ"ל אחותי, ואמא שלי ושאר המשפחה שלי....שוב, אף אחד לא אמר שיש בכך סתירה.. ואף אחד מהם לא מחייב אחד את השני.. אבל השאלה היא אחרת, על מה בן אדם שם את הדגש שלו.. מה הערכים שחשובים לו, מה השאיפות שלו, במה הוא משקיע את עיקר כוחותיו.. וכשאדם סולם הערכים שלו, זה הידע, רמת המשכל בד"כ זה גם בא על חשבון הפנימיות, על חשבון הרגש.. (ושוב, אני לא עושה הכללה!) הסיבות שזה בא על חשבון: א. כמו בכל דבר שתופס אנרגיה וזמן אז זה מתחלק בין כל הדברים. ב. כי טבעי האדם מותווים לפי איך שהאדם משקיע בהם. וכשאדם משקיע בשכל, אז במובן מסוים הוא גם נהיה שכלי יותר.ושכליות היא גם פחות רגש, ופחות רגש זה גם פחות חום וכו'. (שוב, לא הכללה, זה לא בהכרח, אבל בד"כ בטבע האדם ככה זה. ואת שמעידה על עצמך, שמאד חשוב לך הידע וההשכלה, שימי לב אם זה לא השפיע עלייך במידה כזאת או אחרת.. בכנות!)ג. רגש, בד"כ זה דבר יותר פנימי.. זה האדם עם עצמו, האדם עם חייו, וכשאדם משקיע בהשכלה וידע, זה אומר שהוא יוצא יותר החוצה, הוא משקיע בדברים חיצוניים, ומטבע הדברים זה על חשבון הפנימיות. (על זה לפני שאת מגיבה, תחשבי טוב, משום שזו הרגשה דקה..)ועוד נקודה חשובה ביותר! זה לא קשור לספרדים ואשכנזים, זה קשור לאופי וטבע האדם!המציאות היא, שבני עדות המזרח, האופי שלהם הרבה יותר חם ולבבי.. (צאי ולמדי ממידת הכנסת האורחים של המרוקאים וכו'.. ) לעומת בני ארצות אשכנז שהם הרבה יותר קרירים..  כמובן.. שזה לא מחייב, ויש כאילו ויש כאילו בכל מוצא ומוצא. אבל הבסיס הוא כזה. אני יכולה להסכים שיש הבדלי "חמימות"...אבל הכרתי כמה אשכנזים עם הכנסת אורחים מדהימה!ויצא לי להיות בכמה בתים של מרוקאים, שלא נשארתי שם המון זמן מרצון....ואני מרוקאית!אני לא מסכימה איתך, וזו כבר פעם שניה שאני מתווכחת עם מישהו על זה.חום ואהבה זה עיניין של אופי- זה לא דורש ממני משאבים...גם השאיפה ללמוד והסקרנות לא ממש דורשת ממני משאבים...אני יכולה להשכיב את הבת שלי לישון- ואז ללכת לקרוא ספר.אני יכולה להכין ארוחת ערב לבעלי, לסעוד איתו ואז לשבת איתו ביחד ללמוד משהו...וכו' וכו'...

לא כל כך הבנתי מה הוספת אחרי שאני עצמי כתבתי, שיש הבדלים אבל אין זה מחייב כלל וכלל בכל מוצא תמצאי את האילו החמימים יותר לעומת הקרירים יותר, אין זה היה אלא,  קו בסיסי. והשאר ברור שזה משתנה מאחד לאחד. 

בכל מקרה לגופם של דברים, את טוענת שזה עניין של אופי, אני מסכים איתך בהחלט, אבל דווקא בגלל שזה עניין של אופי זה אמור לדרוש ממך יותר משאבים ואסביר למה:
נניח ואת אחת לבבית ושופעת חום ורגש.. (נניח כי יש בך גם הרבה שכל שמתנגד לרגש..) ובאופן הרגיל באמת את לא מרגישה מאמץ להיות כזאת, אך מה קורה במקום שקשה לך להיות חמה ולבבית? כמו עם אנשים שאת לא מסמפטת, כמו במצבים שאין לך כוחות נפש להיות כזאת, או במקרים שבאמת קשה להיות כזאת.. האם גם אז את תהיי כמו שאת תמיד..?!
לאותם זמנים (שהם קיימים המון ביום, יום..) שם את צריכה משאבים באמת ליישם את התכונות אופי שלך.. 

הנקודה היא, שאת מתייחסת לחיים כתכנית עבודה, כאיזה ספר חוקים וכללים, שבמקרה הזה מתנהגים כך, ובמקרה הזה מתנהגים אחרת. אבל זה לא עובד כך. וזה גם לא יכול לעבוד כך.  ואף אם נניח שעד היום חייך התנהלו על מי מנוחות, בלי התמודדויות מיוחדות, או שגרה שנשברה, אין זה אומר שזה באמת היה כך, ואין זה אומר שאת באמת חייה, וכ"ש שאין זה אומר שלא יבואו בעתיד התמודדויות.. ובע"ה יהיה לך, כאילו והרבה.. (בעלך והילדים)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.