|
|
| נשלח ב-26/1/2012 22:06 |
|
| |
עמקויות לדעתי העניה אתה מדבר שטויות. אדם יכול להיות רגיש ביותר וגם אינטליגנטי ביותר, ושני הדברים לא צריכים להיות סותרים. אין שום סיבה בעולם לחשוב שאם אדם רגיש ישקיע בשכל שלו שזה יבוא על חשבון הרגש. אתה מדבר מהשערות ומהרהורי לבך, אבל תכלית אין לך שום גבוי לדעה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 22:09 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | עמקויות לדעתי העניה אתה מדבר שטויות. אדם יכול להיות רגיש ביותר וגם אינטליגנטי ביותר, ושני הדברים לא צריכים להיות סותרים. אין שום סיבה בעולם לחשוב שאם אדם רגיש ישקיע בשכל שלו שזה יבוא על חשבון הרגש. אתה מדבר מהשערות ומהרהורי לבך, אבל תכלית אין לך שום גבוי לדעה שלך. |
|
מעפיל, לדעתי הענייה פשוט לא קראת את מה שכתבתי, או שקראת על מנת להגיב לי.. כתבתי מפורשות! שאין זה מכריח, ואיך בכך סתירה, רק שבאופן טבעי זה עלול להשפיע.. זה הכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 22:16 |
|
| |
למה זה עלול להשפיע??? אני מכיר המון אנשים, גברים ונשים, שהם גם חכמים מאד וגם רגישים מאד... אני מכיר בחורה אחת שהיא מוכשרת מאד, ועובדת במקצוע מאד נחשב, ועדיין בכתה כל כך שהיא לא מצאה חתן, עד שהעיניים התנפחו לה מרוב בכי, והיא לא היתה יכולה לפתוח את העיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 22:24 |
|
| |
אף אחד כאן לא יכול להגיד משהו החלטי לגבי כל הענין הזה. זה לא דיון מי אוהב סחוג יותר ספרדיות או אשכנזיות. זה דיון כל כך מכליל שלא מגיע לשום מקום.
נכון, אומרים שספרדיות חמות יותר. כמו שאומרים שפרסים קמצנים. אז זהו שכל הפרסים שאני מכירה נדיבים מאד. מעפיל, בענין הזה של הבנות שפגשת הרגשת שזה מדגם מייצג.. זכותך להרגיש ככה גם אחרי שנבוא ונאמר שזה לא נכון. זאת לא אמורה להיות בשבילך בעיה לצאת עם בחורות ספרדיות ותראה בעצמך...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 22:29 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אסיק אחרי כמה פגישות עם בחורות כאלה, אתה מתחיל להבין שיש פה תת-קבוצה של בנות כאלו.
|
|
חביבי, תתחיל להיפגש עם בחורות רציניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 23:12 |
|
| |
אומר את דעתי בקיצור.
הדור שאליו נולדנו, לצערי הוא דור שבקושי יש בו משהו רוחני, משהו אמתי, הכול רדיפה אחת גדולה אחרי החומר, אחרי התאווה. יש תמיד לאן להתקדם לאן לרוץ, מלא ריגושים, כבר כמעט לא מתלהבים מכלום.. כמו שאבא שלי תמיד אומר: "אנשים חלולים, בלי רגש"
היופי אמיתי של האמונה התמימה בה', הסתפקות במה שיש, לא לרדוף אחרי מה שאין, לחשוב באמת על השני. נעלם ככול שהעולם "הנאור" שלנו מתקדם...
ולצערי זה משפיע על כולנו. האשכנזים, הספרדים ואפילו על התימנים עם התמימות הפשוטה שלהם!
תוקן על ידי אחי23 ב- 26/01/2012 23:16:14
לאהוב זהו הטוב שבטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 12:25 |
|
| |
אני מתייחסת כרגע לקטע הריגשי. אמרתי את זה כבר על גברים... אני לא מאמינה שיש אדם ללא רגשות וגם אם הוא לא מביע אותם זה לא אומר שאין לו!!! רק צריך למצוא את הדרך להגיע אליהם! וכנראה אם לא הצלחת להגיע אליהם אצלה היא לא המתאימה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 11:54 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | איך הגעתי למצב כזה? איך איך איך??? אני יושב שם מולה, ותוהה לעצמי, איך בדיוק אני אמור לתקשר עם הבריאה שממולי? אני לא אוהב לדבר בצורה שלילית, אבל אחרי עוד מפגש בלתי מוצלח אני מקוה שהקהל הקדוש יסלח לי על מה שאני הולך לומר.
בדרך כלל, מציעים לי בחורות יותר "פתוחות" (הלוואי וידעתי פשר הבטוי הזה). אז הנה תיאור של בחורה כזאת.
היא באה מבית חרדי רגילה, אבא לומד או אבא עובד. עברה מסלול רגיל של בית יעקב וסמינר. אחים ואחיות חרדים רגילים. כיום, היא עובדת במשרד חילוני, או נוטה לחילוני. אני שואל אותה: חוץ מהעבודה מה את אוהבת לעשות? היא עונה: ים, בריכה, קניות, כל הדברים הרגילים. כבר פה, אני אומר לעצמי, אוי ואבוי אם אלו הדברים הרגילים שלה, מעניין אם היא תמצא זמן לנהל בית בזמן שבין הבריכה לקניות. כושר היא מקפידה לעשות לפחות פעמיים בשבוע, בדרך כלל במקום מעורב. אני לא מתייאש וממשיך לשאול: האם את עובדת על עצמך, ואיזה כוחות את רוצה לפתח? והיצורה שממולי עונה לי: טוב לי במקום שאני נמצא. ואני תוהה, איזה מין בריאה זו, שנטולה כל שאיפה אישית?
אז התייאשתי מהקטע של התוכן, נעבור לקטע הרגשי. ומה מסתבר? שהבחורה הזאת חסרת כל רגש של חמלה, אכפתיות, ואהבה. חוץ מהיא עצמה והחברות הכי קרובות שלה, ובמדה קטנה יותר אולי גם המשפחה, לא מעניין אותה שום דבר בעולם. אה כן, שכחתי, כן מעניין אותה הזכויות שלה. על זה היא לא מפסיקה לדבר, והיא לא מדלגת על שום אפשרות להסביר לכל מי שנמצא בקרבתה, שהיא לא פראיירית, ועליה אי אפשר לעבוד, ואם זה מגיע לה, אז היא לא רואה שום סיבה בעולם שהיא לא תיקח.
טוב, התייאשתי גם מהקטע הרגשי, אולי ננסה לדבר דברים קצת יותר על רמה. פרשת השבוע, מצב המשק, מוסיקה, אומנות, ספרות, מוסר, פילוסופיה, כלום! כל ניסיון לדיבור מסוג זה היא דוחה בלעג, בבדיחה או בביטול. אם היא היתה משתמשת בחצי מהכשרון שלה, ובדרך כלל מדובר בבחורות כשרוניות, בכדי ללמוד משהו על העולם שבו היא נמצאת, היה סכוי לשיחה נחמדה. אבל למעשה, כלום!
כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.
בבקשה! תגידו לי שאני לא צודק! תגידו שיש המון בנות טובות גם! תרעיפו עלי מליוני הבטחות והכללות. כי תכלית, אני מאוכזב בפעם ה-1656. |
|
רוב אוכלוסיית העולם היא שגרתית, שטחית וסתמית. מתוקף היותך זכרכר "חרדי מודרני" יוצא לך לצאת בעיקר עם חרדיות מודרניות אשכנזיות וזה מפגיש אותך חזיתית בכל אותן תכונות הנ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 12:43 |
|
| |
את באמת חושבת שהתיאור הנ"ל מתאים לרוב אוכלוסיית העולם? רוב הבנות החרדיות הן אכן כאלה? קשה להאמין!
ואם מודרני פירושו שאני קצת מכיר את העולם הרחב, אז אני אכן מודרני. אבל אם מודרני פירושו נטול כל תוכן פנימי, אז אני מאד מקוה שאני הכי לא מודרני שאפשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 12:34 |
|
| |
ברוך הבא לעולם.. מתוך 100 אנשים יש 10 שחושבים ו5 שחושבים בכיוון הנכון, רוב האנשים שיטחים ואין להם אפילו שאיפה לצאת מזה, וככה זה גם בעולם החרדי, ולא נראה לי שזה משנה אם היא מודרנית או לא, אם היא מודרנית אז השטחיות שלה מתבטאת בקניות ובכיוף אין סופית ואם היא צדיקה אז השטחיות שלה מתבטאת בלנדנד לאנשים אחרים שיסגרו את הכפתור. מבינה את התיסכול, אבל מצד שני טוב שזה היה כזה ברור. מה לעשות תמיד יש יותר חול מיהלומים.. אז אוכלים הרבה חול, זה לא אומר שאין יהלומים.
אהה ונ.ב. מוחה על האשכנזית..למה מותר להיות גזענים שזה מגיע לאשכנזים? אז בקשה בלי הכללות..
תוקן על ידי שירלי19 ב- 30/01/2012 12:36:26
תוקן על ידי שירלי19 ב- 30/01/2012 12:38:41
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2012 23:00 |
|
| |
נתת לעצמך פתרון למצב הקשה שלך : תצא רק עם ספרדיות. חבל שתתבזבז על האשכנזיות הן הרי רדודות לדעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 14:10 |
|
| |
רוב הבנות היום רדודות ולא מחפשות מקום לקידום בעולמם. או מיאוש או מהשלמה או משניהם גם יחד. אם כי אני חושבת, שאם תהיה תמיכה מהבעל העתידי, יש מצב לשנות את זה, כי בתכל'ס בנות יותר רוחניות ויותר רוצות להתקדם.. ואני חושבת שזה לא קשור לעדה. זה שספרדיות יותר קשורות לעולם הרגש, כי זו המנטליות. אשכנזיות בד"כ לא מודעות לנתק שיש להן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 16:59 |
|
| |
לצערינו הרב הדור של היום מתחת לכל ביקורת. ואני אומר את זה גם בתור אחד שניפגש קצת. לא הרבה. אבל היום לא מעניין את הבחורות רוחניות יידשקיט וכ'ו. אלא יותר חומרי וחומרי וכ'ו. וכן לצערי הרב זה מחלחל גם קצת לציבור החסידי.
הלוואי וזה ייעצר מתישהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2012 14:28 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | איך הגעתי למצב כזה? איך איך איך??? אני יושב שם מולה, ותוהה לעצמי, איך בדיוק אני אמור לתקשר עם הבריאה שממולי? אני לא אוהב לדבר בצורה שלילית, אבל אחרי עוד מפגש בלתי מוצלח אני מקוה שהקהל הקדוש יסלח לי על מה שאני הולך לומר.
בדרך כלל, מציעים לי בחורות יותר "פתוחות" (הלוואי וידעתי פשר הבטוי הזה). אז הנה תיאור של בחורה כזאת.
היא באה מבית חרדי רגילה, אבא לומד או אבא עובד. עברה מסלול רגיל של בית יעקב וסמינר. אחים ואחיות חרדים רגילים. כיום, היא עובדת במשרד חילוני, או נוטה לחילוני. אני שואל אותה: חוץ מהעבודה מה את אוהבת לעשות? היא עונה: ים, בריכה, קניות, כל הדברים הרגילים. כבר פה, אני אומר לעצמי, אוי ואבוי אם אלו הדברים הרגילים שלה, מעניין אם היא תמצא זמן לנהל בית בזמן שבין הבריכה לקניות. כושר היא מקפידה לעשות לפחות פעמיים בשבוע, בדרך כלל במקום מעורב. אני לא מתייאש וממשיך לשאול: האם את עובדת על עצמך, ואיזה כוחות את רוצה לפתח? והיצורה שממולי עונה לי: טוב לי במקום שאני נמצא. ואני תוהה, איזה מין בריאה זו, שנטולה כל שאיפה אישית?
אז התייאשתי מהקטע של התוכן, נעבור לקטע הרגשי. ומה מסתבר? שהבחורה הזאת חסרת כל רגש של חמלה, אכפתיות, ואהבה. חוץ מהיא עצמה והחברות הכי קרובות שלה, ובמדה קטנה יותר אולי גם המשפחה, לא מעניין אותה שום דבר בעולם. אה כן, שכחתי, כן מעניין אותה הזכויות שלה. על זה היא לא מפסיקה לדבר, והיא לא מדלגת על שום אפשרות להסביר לכל מי שנמצא בקרבתה, שהיא לא פראיירית, ועליה אי אפשר לעבוד, ואם זה מגיע לה, אז היא לא רואה שום סיבה בעולם שהיא לא תיקח.
טוב, התייאשתי גם מהקטע הרגשי, אולי ננסה לדבר דברים קצת יותר על רמה. פרשת השבוע, מצב המשק, מוסיקה, אומנות, ספרות, מוסר, פילוסופיה, כלום! כל ניסיון לדיבור מסוג זה היא דוחה בלעג, בבדיחה או בביטול. אם היא היתה משתמשת בחצי מהכשרון שלה, ובדרך כלל מדובר בבחורות כשרוניות, בכדי ללמוד משהו על העולם שבו היא נמצאת, היה סכוי לשיחה נחמדה. אבל למעשה, כלום!
כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.
בבקשה! תגידו לי שאני לא צודק! תגידו שיש המון בנות טובות גם! תרעיפו עלי מליוני הבטחות והכללות. כי תכלית, אני מאוכזב בפעם ה-1656. |
|
הצעתי לך היא כזו:
או שבפעם ה 1657 תתחיל לצאת עם ספרדיות. או שתתחיל לבדוק טיפה לפני שאתה יוצא עם בחורות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2012 14:29 |
|
| |
ובכלל - זו הכללה באמת מזעזעת, ולטעמי אף משוללת כל יסוד.
|
|
|
|
|