|
|
| נשלח ב-28/1/2012 20:28 |
|
| |
לירוחם
כפי שתראה במאמר שמובא בלינק הבא גם מקרי עקרות אצל גברים נובעים מפגם גנטי -אז איך הם נולדו לפי קושית מקסמן?
אלא שפגם גנטי לא תמיד פרושו דווקא העברה של מחלה מההורים לילדים אלא גם גורמים אחרים:
ישנם שלושה אופנים שבהם נגרמים פגמים גנטיים:
תורשה: הפגמים הגנטיים המוכרים והשכיחים ביותר הם המחלות התורשתיות ולקויות תורשתיות - פגמים גנטיים המועברים מההורים לצאצאים (להבדיל ממחלות זיהומיות שהורה מדביק בהן צאצא ולהבדיל ממחלות פריוניות שבהן ההורה מוריש לצאצא חלבון ציטופלזמטי מדבק).
מחלה/לקות גנטית שההורה חלה/לקה בה בשל פגם בגנים שלו וגם הצאצא חולה בה כי קיבל את הגנים של ההורה.
מחלה/לקות גנטית ששני ההורים היו נשאים שלה והצאצא מבטא אותה.
מחלה בעקבות מוטציה ברקמה שמייצרת את כלל תאי הביצית של האם או את כלל תאי הזרע של האב (כמו המוטציה ברקמה שייצרה את תאי הביצית של המלכה ויקטוריה וגרמה לרבים מצאצאיה לרשת המופיליה)
מוטציה בשלבי ההתפתחות הראשונים של העובר: פגם גנטי יכול להיווצר בעת ההפריה או זמן קצר לאחריה, במהלך ההריון, או אף לפני ההפריה, כתוצאה ממוטציה ספונטנית שהתרחשה בתאי הזרע של האב, בתאי הביצה של האם. בתסמונת דאון, למשל, כרומוזום מספר 21 בכל תאי הגוף מופיע בשלושה עותקים במקום בשני עותקים, כפי שהוא מופיע אצל אנשים בריאים. פגמים מסוג זה אינם מועברים בתורשה, ואינם נוצרים במהלך החיים בצורה ספונטנית. על אף שהמוטציה עלולה להיווצר עוד בתאי הרבייה של ההורים, היא אינה מוגדרת כתורשתית, כיוון שאין מדובר במחלה שאותה נשאו ההורים כל חייהם ושאותה ירשו מהוריהם שלהם.
מוטציה בתא גוף רגיל או בתאי גוף רגילים רבים: רוב סוגי הסרטן, למשל, נגרמים כתוצאה ממוטציה פתאומית בגן מסוים באחד או יותר מתאי הגוף, ליקוי הגורם לתא להתחלק ללא הרף. בסרטן העור, למשל, גורמת במקרים רבים קרינת השמש לשיבוש ביוכימי ב-DNA, חומצת הגרעין המכילה את המידע התורשתי ואת "הוראות ההפעלה" של התא, וכתוצאה מכך לחלוקה בלתי-מבוקרת של התא. גורמים וחומרים מסוימים ידועים כמעודדים מוטציות ספונטניות: קרינה, ניקוטין (החומר המצוי בסיגריות), אזבסט. למרות זאת, הגורמים לרוב המוטציות טרם נתגלו."
כאן המאמר הדן בעקרות הגבר שבין גורמיה יש גם גורמים גנטיים ואין כל קושיה איך נולדו גברים עקרים להורים פוריים..
http://www.medethics.org.il/articles/conference1/R9991125.asp
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 20:39 |
|
| |
תראי שאומרים גנטי הכוונה תורשה, ועל זה הדיון,
עקרות וכדומה הם פגם גנטי כמו פגם בריאותי, ולא על זה דינים כאן,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 20:45 |
|
| |
זה מה שכתוב בסוף המאמר
האם מחקרים גנטיים נוספים עשויים לשפוך אור על יכולת המדע לשנות נטייה מינית? "זו לא המטרה", קובע דריי, "הומוסקסואליות איננה מצב פתולוגי, זו לא מחלה, וחשוב למצוא את דרך ההנחיה שתדריך את ההומוסקסואל או הלסבית לחיות בצורה מאושרת, אם זה בדרך של יציאה מהארון, או אף בהמשך ההסתרה של העדפה המינית".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 20:46 |
|
| |
אז כנראה שלא הבנת.
הדיון הוא אם הנטיה מולדת (שאז היא נקראת פגם גנטי)או שהיא ניתנת לשינוי (כאשר הפגם הוא בהשפעת הסביבה.
ברור שההורים של ההומוסכסואל לא צריכים להיות הומוסכסואלים-המציאות מוכיחה את זה.
אבל,כפי שהוכחתי בלינקים ששלחתי גם עקרות יכולה להיות גנטית-כלומר מולדת ואינה ניתנת לשינוי.
וגם המאמר שעליו טענת שכותרתו שונה מתכנו -גם פה טעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 20:59 |
|
| |
לא, הדיון היא האם מלידה הכוונה תורשה ולא פגם כמו עקרות או פגם פסיכולוגית או פגם חברתית,
האם הוא יכול להוליד כמו אדם נורמלי או לא, אם יכול להוליד אז אין שום פגם חוץ מפסיכולוגית,
במילים גסות, נאמר כך, אין קישוי אלא מדעת, האם ההומו אין לו קישוי אפי' מדעת ?
אם כן הוא עקר ! ואם לא אז מה הבעיה שלו ??
המאמר שלך מניח שוהיות שיש גברים עם מוח כמעט של נשים במילא יכול להיות שהוא מרגיש שהוא נמצא בגוף לא לו,
אוקיי מרגיש מרגיש אני גם מרגיש חכם ואני לא,
בתכלס לא מדובר בשום פגם ויכול להתחתן כמו כולנו,
ואז נשאל הוא מרגיש, אוקיי כל אדם גס באשתו, אז נתן לכל הגברים מידי פעם חופש מאשתו ??
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 22:55 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | המחבתים למיניהם שונאים את גוגל-הם אוהבים את ריח הנייר של המקורות העתיקים -שם הכל בטוח.
המחבתים האלה לעולם לא יקנו את הספרים האלקטרוניים על אף שהם נוחים מאד-כי זה יזכיר להם את גוגל האיום והנורא שמביא לכל בית את חידושי המדע המאיימים כגון תורת האבולוציה,מקור סיפור המבול,ועוד ועוד דברים מפחידים כאלה.
הם לא יודעים שהספרים האלקטרוניים נועדו רק לנסיעות כי מי שנמצא בביתו יכול היום לקרוא כל ספר בגוגל ר"ל.
ולעניינינו.
ההאם הנטיה הגנטית ההומסקסואלית היא חדשה ושייכת לתורת האבולוציה ולעולם המערבי המנוון? הרי אם הנטיה לא היתה בזמן כתיבת התורה הרי האיסור עליה לא היה נכתב.
ופוגמישו הזהר!!!גוגל לפניך
הנטיה המינית היא גנטית.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2798937,00.html |
|
- זה לא רק המחבתי"ם, אלא כל סופר וחוקר שמכבד את עצמו יעדיף להפנות למקור שפורסם בספר או בכתב עת. ודו"ק. - אני זוכר שפעם ראיתי דיון בין מספר אנשי עסקים משקיענים כבדים, שהעלו סיבות מדוע לא להשקיע בספרים האלקטרוניים, ואחד הסיבות היתה בגלל חוסר הנוחות שבשימוש הגאג'ט בהשוואה לספרים קלאסיים. ודו"ק. - דת האבולוציה וסיפור המבול באים גם לידי ביטוי בספרים, ולא רק באינטרנט, ודו"ק. רק מי שהעולם שלו מסתובב סביב 4 אמות של גוגל וויקיפדיה, יעלה טענה כשלך. - אני לא טענתי שהנטייה מקורה בעקבות תיאורית האבולוציה, אלא כתבתי במפורש הפוך, והנה ציטוט דברי: "הגם שאין האבולוציה היא בהכרח סיבה לנטיות הומוסקסואליות, אבל בכל פעם שהם מחפשים למצוא לזה תימוכין רציונאליים, מיד האבולוציה של דרווין (וממילא הגנטיקה המודרנית) משמשת כמקור ראשי לטענותיהם". ועצם ההפניה שלך למאמר הנ"ל, מוכיחה את דברי, ודו"ק. - בנוגע לעצם הכתבה שאליה קישרת: אני מצטער, אבל: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. ודו"ק.
תוקן על ידי פוגמישו ב- 28/01/2012 22:56:28
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 22:58 |
|
| |
מקסמן א.לצערי בנוגע למחקר המח אתה טועה ומטעה. המחקר המודרני לא טוען שכל דבר במח ניתן לשינוי. הומוסקסואליות למשל, לא ניתנת לשינוי. כמובן שיש צורך להגדיר הומוסקסואליות כי נטיה מינית, כפי שמוכיח המחקר הפסיכולוגי, אינה נתון חד ערכי (נמשך לגברים/נשים) אלא רצף ואפשר להמשך במידות שונות של עוצמה לשני המינים. שנית לא נמצא שום דבר במחקר כולל גנטיקה המסביר בצורה טובה הומוסקסואליות. אז כנראה שזה צירוף של גורמים, ויש עמדה שטוענת שזה קשור לחומרים שהעובר נחשף אליהם בהריון. בכל מקרה הומוסקסואליות היא כנראה משהו שנולדים איתו או שמתעצב בגיל מאוד מאוד צעיר (כל כך צעיר שאי אפשר לבדוק אותו אפילו). זה אגב לא אומר שהומוסקסואליות היא תורשתית בהכרח. באופן כללי בכל דבר אנושי יש גם מימד תורשתי, השאלה עד כמה. ב. לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.
לצנערע -גם אם נאמר שהומוסקסואליות היא סביבתית זה עדיין לא אומר שהיא ניתנת לשינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 23:19 |
|
| |
לכל הטוענים שמדובר במשהו גנטי, נא לקרוא את המאמר המצו"ב: “This is the Way God Made Me”, A Scientific Examination of Homosexuality and the “Gay Gene"; Brad Harrub, Ph.D. and Bert Thompson, Ph.D. and Dave Miller, Ph.D: http://www.trueorigin.org/gaygene01.asp
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 23:31 |
|
| |
| לארוצים כתב: |  | לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.
|
|
ממאי נפשך, תתיר על זה הדרך גם נקרופיליה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2012 23:54 |
|
| |
איזה סלט...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 00:22 |
|
| |
פוגימשו
תראה אנכי הקטן לא קיבלתי חינוך מערבי, ולא חייתי בחברה מערבית. שהבנתי שאני שונה בענין המשיכה המינית האינטרנט היה בחיתוליו ואני לא ידעתי בכלל מה זה הומו. לי אישית לא משנה למה יש הומואים והדגשתי זאת, לכן כל הדיון למה זה קורה מיותר.
מה שמשנה לי הוא שהפסיכולוגים הפסיכיאטרים וכל אנשי המקצוע האמינים קובעים חד משמעית שלא ניתן לשנות את הנטיה הזאת. לא רציתי להוולד הומו. ויש לי כמה ילדים שיהיו בריאים, ואני מסכים שעיקר הנישואין זה להביא ילדים הומוסקסואל לא יכול לעשת.
אבל את הקול שאני רוצה להשתיק זה הקול שלך חוסר ההבנה הרשעות הזו. מה זה משנה לי למה אני הומו . אם זה בגלל גנטיקה או אבולוציה או בגלל סיבות פסיכולוגיות. או סתם בלי סיבה.
מה שמשנה לי הוא 1.שיש מסה של אנשים שיש להם את "הסטיה" הזו. 2.שהיא לא ניתנת לשינוי. הבחירה לא הייתה בידי, ובודאי לא ניתן לומר עלי הדבר השקרי הזה, מה שהאגרות משה אומר שכל ההנאה זה כדי לעשות היפך הטבע, גיוואלד אלוקים אדירים כל ההנאה לעשות סתם ההיפך ? בשביל מה אני כותב את הפוסט הזה סתם ? נעים לי בכלל לשבת כאן ולכתוב מה בדיוק הסטיה שלי ? (האגרות משה או שלא היה בידיו נתונים. או ש ?)
פתחתי את האשכול להראות שהתורה היא כמו גומי לעיסה ניתן למתוח אותה לכל כיוון שרוצים, הנה בכמה פלפולים לא מופרכים התרתי מהתורה הומוסקסואליות. החברה הדתית יהודית לא בנויה לאנשים בעלי זהות כזו. ההפרדה בין נשים לגברים אינה ריאלית מבחינתם. הם שבויים בין עלומות, קורבנות של אטימות עוינות פיגור ורשעות.
בערוץ 8 היה סרט דוקו על איראנים צעירם הומואים שניתנת להם הבחירה בין סקילה באבנים, תלייה, או שינוי מין. וכתוצאה מכך איראן היא המדינה מספר 2 בעולם במספר ניתוחים לשינויי מין, ולא מדובר באנשים עם בעיות מגדר אלא באנשים הומוסקסואלים החוששים לנפשם, או מוכרחים לעבור את הניתוח הזה, בא וראה כמה ניתן לעוות את השכל הישר ע"י דוגמטיות דתית. אין לי מה להוסיף לצערי הרב, העתקתי את הפוסט המקורי שלי: ^^^^ ^^^ החברה החרדית מחולקת לנשים גברים, יש הפרדה טוטאלית בין המינים בכל תחום, הבנים נשמרים בישיבות והבנות בסמינרים תחת פיקוח מתמיד קפדני, עד אשר יבוא היום הנשגב והמיוחל בו התם יינשא לבחיר ליבו.כעת חשבו על 5 אחוז ההומואים ( או 10 ) שכל עולמם הפוך, הם בישיבה ותמיד נמצאים תחת מתח מיני עוצמתי ללא סוף.
להומואים ההפרדה צריכה להית הפוך, הומואים אמורים להיות בעזרת נשים ולא להיחשף לגברים. כמה שזה נשמע הזוי. כמו כן החתונה מהווה בית להשרצת ילדים ותו לא. הרי לא תאמרו שבנו חורבות ירושלם כשההומו המסכן צריך לחשוב על חבריו לספסל הלימודים כשהוא עם אשתו, אכן, בעבר כל הקשר בין המינים היה נכפה ע"י ההורים, והיה לצורך הבאת ילדים ותו לא. כהיום אין הדבר כך, רק בכמה קהילות קיצוניות. יש אנשים בעלי נטיות של מידות כמו כעס תאווה וכו', אך אין בהם עונשים והחרמות (לבטח לא סקילה באבנים עונש קיצוני לכל הדעות) והחברה מתייחסת בלגיטימיות לעליות וירידות בנושא זה. וזהו חלק מהחיים הנורמטיביים. ואולי יש לאמץ את המודל הזה להומואיות ? יש אנשים בעלי נטיות לרצוח ולנאוף וכד', עצם המעשה אכזרי, והנטייה לא תשנה עובדה זו. כמו פדופיל המוציא לפועל את זממו והורס חיי ילד קט. אבל הומואים המעשה אינו אכזרי ואינו מרושע בשום קנה מידה. יש כאלה שאומרים שזה מונע ריבוי, יש שכתבו שדבר ברור שהוא מאוס ואין צריך טעם, ויש שכתבו שהומואים מחפשים את הריגוש של הדווקא הפוך, אבל כהיום יודעים בבירור שזה נטייה מינית לכל דבר האמינו לי שזה כך, אינכם יודעים כמה סבל זה לשכב עם בחורה שאתה באמת אוהב, אבל לחשוב על החבר בכולל, בכדי לקבל זקפה. כמה קשה זה לראות גברים צעירים ויפים, ללמוד איתם כל היום, מבלי יכולת להתקרב אליהם, שאשמור עיני מהם ? תארו לעצמם שאתם בעזרת נשים כל היום, לומדים עם נשים צעירות יפות, כל החיים, מבלי יכולת לגעת ואף לנשק. שאלו רבנים שעסקו בזה ללא דעה קדומה נחרצת כמה סבל כרוך בכך. הרי זה מה יעשה הבן ולא יחטא, ועוד בחטא שמעיקרא אינו מזיק לאף אחד. מה ה' חשב שציווה את זה ? שהומואים יצטרכו להתאבד ? בחורים רווקים תמיד מחכים ליום הנישואין ואז אשתם משמרתם מהחטא, ומכאן גם ניתן להיות קדוש ולא להגזים . אבל הומו נגזר עליו חיי רווקות אומללים. הטענה שזה מפריע להתרבות האוכלוסיה, לא חסרים הומואים ולסביות שישמחו להביא ילדים לעולם כמו כל זוג אחר, ועוד שבימינו ביחס לעולם כה גדול זה מוזר. ומה זה שונה מאילונית שמותר להנשא לה אם יש לגבר אשה אחרת לפרייה ורבייה, או שכבר קיים המצווה. כמו כן הטיעון של מעשי סדום והכוונה לביאה שלא כדרך. ידוע שביהדות הדבר מותר באשה, ולא חסרים זוגות סטרייטים שחיים טוב ומתנסים בכך, ובעוד סטיות דבר יום ביומו, ואין שום הבדל בין הסטייה הזו לזו. ואף אחד אינו חושב שהם סוטים. ואם אינני טועה רבים מההומואים אינם מחפשים את הביאה הזו, וניתן בהחלט לומר שסטייתם של הסטרייטים העושים שלא כדרכה, גדולה מסטייתם של ההומואים שאינם עושים את זה . נדמה לי שביאה שלא כדרכה הייתה אסורה בחוק האזרחי בעבר גם אצל נשים, ובעבר אוננות נחשבה מחלה נפשית. לא איסור אלא מחלה.
אין פסול בנטייה, המעשה אינו מזיק לאף אחד, והחברה לא תתפרק מכך. ואדרבה ניתן להביא ילדים ע"י הומואים ולסביות.ולגבי איסור שז"ל הוא אינו קיים בהריון למרות שלא יוצא מזה כלום, או בזקנה, אילונית, או בשלא כדרכה שעפ"י הרבה שיטות מותר אף להוציא זרע אם זה לא תדיר והוא לא מתכוון להבטל מפריה ורבייה. ויש שיטות קדומות שכל העניין של שז"ל הוא רק בנשואים ויש האומרים שאף בנשואים זה אסור רק בימי טהרה בהם יש ביטול פרייה ורבייה התורה נצחית, ודבר זה הוא מהצרכים הבסיסים של האדם כאכילה שתייה לינה, ומדוע יופלו הומואים שלא יוכלו ל א ה ו ב אדם מעומק הלב, ולבטא זאת בקשר פיזי של נישוק וחיבוק וכיוצ"ב . היכן הרגישות של התורה לאנשים שנולדו עם נטייה זו. מילא אנשים בעלי נטיות הרסניות, כאלימות, החיסרון בתוצאה. וכאן מה הפסול בתוצאה ? תארו לעצמכם שכל האנושות וגם אתם עצמכם שכה עוינים הומואים, הייתם נמשכים אך ורק לגברים, והתורה הייתה אומרת פרו ורבו וכל שוכב עם זכר יומת בסקילה. מה הייתם אומרים אז שזה אנושי ? נסיון הפוך על הפוך להנאת הבורא ? זה כמו נרקופילה ? משכב בהמה ? אז מה אם אנחנו רק 5 או 10אחוז ? יחס החברה לכך, כסטיה, נוח לרדוף הומוסקסואלים, וכמעט לא תמצאו חרדים שלא יגדירו זאת כסטיה מגעילה ורוע צרוף, בעוד אותם מאשימים לעיתים מעוללים עם נשותיהם כל דבר תאווה שעולה במוחם. או השוואה למשכב בהמה, נו בחייאת איפה השכל הישר ?? שני אנשים האוהבים אחד את השני, משולים לאדם הבועל חמור ? צאו וראו עד כמה החוק הדתי מעביר דעתו של אדם. לא ראיתי על חילול שבת שצועקים שהדבר דומה לרצח, או לבעילת חמור. או בעילת אשה שלא כדרך שזה דומה לבעילת סוס. מה ההבדל ? גם על ניאוף עם א"א שהוא חמור יותר עפ"י התורה, ובוודאי חמור מאוד מוסרית אם אין זה בהסכמת כל הצדדים, אף אחד אינו טוען שזה סטייה כמו בעילת חמור. ושיש לחסל נואפים עם זבנג נגד יתושים. השנאה הזו להומואים מעבירה דעתם של דתיים יותר מאשר כל דבר אחר, ויעידו עצרות תפילה תיקונים ומלחמות, התבטאויות חברי כנסת דתיים ועוד. ואילו על חילול שבת, אכילת טריפות, או העובדה שנערות ליווי ממלאות את כל הארץ כולל נשיאה הדתי זה בסדר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 00:47 |
|
| |
הומו_חרדי, תגובתך האחרונה מקורה ברגש, ועם רגש אי אפשר לדון... תראה, אני לא כותב פה נגד ההרגשה שלך או הנטייה שלך, זהו דבר סובייקטיבי, אלא נגד הניסיון לרציונאליזציה של הנטייה, ופה אני לא מסכים: אני לא חושב שמצאו שום הוכחה לגנים הומוסקסואליים, ואני לא חושב שלא ניתן לכבוש את הנטייה, וראה בקישור המצו"ב דברים שאמר ד"ר ירוחם לויט, מרצה לאתיקה רפואית, על כך שהנטייה ניתנת ל"ריסון", ופוטר מעבודתו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3914443,00.html
אגב, פרופ' ישעיהו ליבוביץ', כתב: "הפסיכואנליזה היא זבל, איננה מדע אלא מיתולוגיה, היא דנה במה שהיא עצמה המציאה אותו, ושכל קיומה אינו אלא התעסקותה בו... היא מתייחסת לסטרקטורה נפשית שגם היא לא היתה ולא נבראה ושאינה אלא אנלוגיה למיתולוגיה של השילוש הנוצרי.. בפרקטיקה ריפויית אין ממש בפסיכואנליזה ולא זו בלבד אלא שהיא תקלה לרבים מן המטופלים בה, שאת דעתם היא מסיחה מן התכנים הממשיים של הקיום האנושי והתודעה האנושית אל עולם של דמיונות", (רציתי לשאול אותך פרופ' ליבוביץ', עמ' 493).
תוקן על ידי פוגמישו ב- 29/01/2012 00:50:56
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 00:56 |
|
| |
פוגימש
1. עם רגש לא ניתן לדון. 2. עם פנאטים לא ניתן לדון. טענתי בכד וענית בארגז פחיות למחזור.
דנתי על רגש ? דנתי אם זה גנטי או לא ? דנתי אם היא ניתנת לריסון או לא ?
משיכה הטרוסקסואלית היא גם רגשית. יתכן שהיה גנטית יתכן שהיא לא. והיא גם ניתנת לריסון. שאל את האפיפיור.
האגרות משה כותב שהנטיה הזו תכליתה לעשות דוקא ההיפך, כשראיתי זאת פעם ראשונה, רציתי לשרוף את הספר מרוב זעם מוצדק. אפילו חומייני היה רופורמטור נאור לעומתו.
כל הודעתיך מקורן או מחוסר אינטלגנציה, או מפאנטיות נוסח הטליבאן. אינך ראוי למענה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 08:16 |
|
| |
ה. חרדי
ברוך בואך לפורום!
הנושא שהעלית הוא כואב ורגיש ביותר. והוא מאד מעשי, לגביך אישית ולגבי אחרים.
ויש כאן, כרגיל, כמה נושאים שמתפצלים ממנו.
א. האם ניתן לקבוע הלכות באופן בלתי תלוי במקורות, על ידי הליכים פרשניים? יש צד לומר שכן. זה סוד נסתר מאד של בעלי ההלכה, תלמידי חכמים, אלא שבפורום שלנו הוא כבר נחשף כמה פעמים.
צריך כמובן לבדוק ולהביא ראיות והסברים. אלא שאיני סבור שהאשכול הזה ראוי להתייחד לכך.
ב. איך סוף סוף מעצבים הלכות? אפשר לשער שיש ערכים, תכליות, יעדים, ויש דרך להגיע אליהם שמוגדרת בתורה. לפעמים נראה שהדרך שוב אינה יעילה, שהיא מזיקה יותר מאשר להועיל. אז באמת יש הליכים פרשניים שמשנים את מה שכתוב, את המסורת. יש לכך דוגמאות, וזה שייך לסעיף הקודם.
אבל איך יודעים מה הם הערכים האלו?
האם ניתן למצוא מקבילות לזכויות האדם כפי שהן נתפסות ומנוסחות בעולם המודרני?
למשל, זכות האדם לאושר?
ובאמת, וזו שאלה שראוי לשאול כאן, על בסיס איזו טענת זכות נדרש לשנות את ההלכה המסורה לנו שאוסרת יחסים חד מיניים?
ג. יש כאן טענה מתחום הפסיכולוגיה או הביולוגיה. לאמור: שמשיכה מינית טבועה באדם מלידה ואינה ניתנת לשינוי, גם על ידי בחירה, גם על ידי הרגל, גם על ידי חינוך, גם כאשר האדם נאבק נגד נטייתו זו וכאשר הוא אבל עליה.
איני יודע איך בודקים זאת. איני יודע אם בכלל ניתן לבדוק זאת. יתכן שכל נסיון לבדיקה יהיה תלוי בהנחות יסוד ולכן לעולם לא נצא מכלל ספק.
עם זאת, אדם שנמצא במצב זה יכול לטעון לידע ייחודי שאין לאחרים, שהוא יכול להעיד על עצמו שהוא מאד רוצה להשתנות אבל יודע שזה בלתי אפשרי. זה לכאורה מה שיש כאן לפנינו. וניכרים דברי אמת.
ובכל זאת, אפשר לטעון טענת נגד, שהנושא לא טופל נכון, שלא נמצאו הדרכים הנכונות. וזה יכול להביא לטענה טאוטולוגית (=תמיד אמיתית, ולכן ריקה) שכל עוד לא היה שינוי, הרי זה מפני שיש דרך אחרת רק שלא אותרה.
ד. נניח שלא נמצאה דרך לשינוי אישיות וטעם, מה זה אומר? לפי עדות פותח האשכול, הוא חי, כלפי חוץ, חיים נורמטיביים. כלומר, עמד בנסיון עצום וממשיך לעמוד בו. זה הופך אותו לאחד מצדיקי הדור, ואיני מתלוצץ.
האם יש לשנות את המצב הזה על ידי שינוי ההלכה? האם כך מתחייב מן הערכים שהתורה נועדה להגשים - בנסיון לזהותם על מנת להצדיקם דנתי בסעיף קודם.
ה. נניח שהטענה לגבי ערכים שמעצבים הלכות צודקת. אז איך משנים הלכה? האם כל הלכה ניתנת לשינוי? האם אין זה תלוי בכך שהמסורת לגבי ההלכה הקבועה נשכחת, ורק אז אפשר להסביר מחדש על רקע של מרחב ריק מעיצוב קודם וסותר?
בוודאי שאין מה לבוא בטענות לפרשני ההלכה שלא פירשו אותה בצורה "מתחשבת" שהרי מעולם לא היו לפניהם הנתונים שמוצגים כאן.
*** השאלות שאני מציע לדון בהן:
1. מה היא הזכות הטבעית, או המוסרית טבעית, שבשמה מבקשים הזקוקים ליחסים חד מיניים פרשנות חדשה של ההלכה?
2. הצד השני: האם יתכן שה' דורש מאיתנו לוותר על מה שנראה לנו כזכויות טבעיות כדי לחיות למען ערכים אחרים?
לדוגמא מפורסמת, בימי חסידי אשכנז ידע אדם בסבירות גבוהה שהוא חי בסביבה מאיימת שבה יתכן שהוא ומשפחתו לא ישרדו. ובכל זאת, עליו לשמור מצוות. לכן התפתחה ההתייחסות לעולם הזה כאל "עמק הבכא".
*** והערה מתודולוגית:
חבר יקר, עליך להכיר את כללי הדיון כאן. לא חייבים לענות לאף אחד. אבל זה שאדם טוען טענות מוטעות אינו מצדיק לכנותו בשמות או לפסול אותו. יש כאן טעות? חוסר ידע הוא מחלה והתרופה הוא להסביר. זה נכון לגבי פוגמישו ולגבי ולגבי כל אחד ואחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 08:19 |
|
| |
ועוד אעיר על הקביעה המקוממת שמיוחסת לר' משה פיינשטיין.
גם אני נתקלתי כמה פעמים, רבות יותר מכפי שאפשר לסבול, בהן נכתבו דברים על ידי פוסקים, רבנים, אישים ידועים, שהיו מקוממים. איני שותף לביקורת כלפי הרמ"פ. הדוגמא כאן מלמדת אותי כמה חשוב לנסות להבין את הצד השני, לחלוק אבל לשמור על דרך ארץ כלפי גדולי תורה. הם עלולים לטעות, אבל גם אם אנו הצודקים ולא הם, הם עדיין גדולינו.
|
|
|
|